Chiang Mai straatverkopers in de fout

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
23 januari 2016

Dat Thai zich soms moeilijk aan afspraken kunnen houden, blijkt wel uit een stukje wat deze week in de Pattaya Mail verscheen. In de stad Chiang Mai ontstonden problemen met frauderende straatverkopers.

De autoriteiten in Chiang Mai zullen de gang van zaken van de plaatselijke Sunday Walking Street op nieuw gaan bekijken omdat leveranciers zich niet houden aan de regels en voorschriften. De gemeente ontving meldingen van wangedrag bij verkopers op de Chiang Mai Sunday Walking Street.

Zij melden dat sommige marktverkopers hun vergunningen hadden doorverkocht aan malafide straatverkopers. Deze verkochten op hun beurt illegale kopieën aan het onwetende publiek.

Overtreders van de gemeentelijke regels zullen worden gestraft met confiscatie van hun verkregen verkoopruimte en een gerechtelijke straf, samen met het intrekken van het vergunning als straatverkoper. De huidige vergunningen zijn in 2015 afgegeven aan aangemelde marktkooplui.

De stad Chiang Mai is door de rechtbank bevoegd om activiteiten te reguleren, die te maken hebben met de openbare orde en het toegankelijk houden van het gebied.

Tot nu toe zijn er bij 326 marktverkopers de vergunningen ingetrokken omdat zij zich niet hielden aan de regels.

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Chiang Mai straatverkopers in de fout”

 1. Nico zegt op

  Bij de motorbike rijders zie je hetzelfde.

  Toen de regering afkondigde dat iedereen een gratis vergunning kon halen bij het Ampoer en hun schooter moesten laten zien (vooral dat hij van hem zelf is) hadden ze in een maand allemaal mooie nieuwe jasjes met een ingestikte vergunning.

  Nu na anderhalf jaar, rijd jan en alleman met oude jasjes, die weer gewoon door verkocht worden, op allerlij oude scooters, zonder geel nummerbord. Jammer dat er geen controlle is in Thailand.

  Geld ook voor de waterschooters, even gaat het goed, daarna vervalt alles weer in het oude.

 2. lomlalai zegt op

  quote: “Deze verkochten op hun beurt illegale kopieën aan het onwetende publiek.”
  zal een behoorlijk lege markt worden als deze stands verwijderd worden…..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website