Cargill investeert $50 miljoen in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
25 november 2016

Cargill Thailand heeft aangekondigd 50 miljoen dollar te gaan investeren in de uitbreiding van de productie van pluimvee-producten. De huidige fabriek in de provincie Nakhon Ratchasima wordt uitgebreid met een nieuwe productiehal, hetgeen 1400 nieuwe banen gaat opleveren.

Daarnaast zal Cargill een aantal onafhankelijke kleinschalige vleeskuikenbedrijven bij de uitbreiding betrekken. Met de bouw van de nieuwe hal is al in oktober begonnen en zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 operationeel zijn.

De uitbreiding is het gevolg van een toename van de vraag en het sterke vertrouwen van de klant in de hoge kwaliteits- en voedselveiligheidsnormen van de kipproducten geproduceerd door Cargill in Thailand.

Zegt Kans Kabat, President van Cargill Protein Southeast Asia in een persbericht: “Cargill is al 25 jaar actief in de Thaise pluimvee-industrie en is uitgegroeid tot de grootste exporteur van volledig-gekookte kipproducten worden in het land. Wij schrijven dit toe aan onze compromisloze benadering van voedsel-innovatie, kwaliteit en veiligheid. Deze uitbreiding is te danken aan het vertrouwen van onze klanten in onze producten, onze mensen en onze inzet.

Pluimveeverwerking

Nederland heeft een grote naam op het gebied van machines en apparatuur voor de industriële verwerking van pluimvee. In mijn werkzame leven had ik nog al eens contact met Meijn in Oostzaan en Stork Boxmeer. Wellicht horen we nog of Cargill gebruik zal maken van de leveringsmogelijkheden, expertise en know-how van deze twee Nederlandse topbedrijven.

Cargill

Cargill is een Amerikaans bedrijf met vestigingen in 70 landen waar in totaal meer dan 150.000 mensen werken. Het bedrijf is actief in landbouwproducten en voedingsmiddelen van uiteenlopende aard. In Thailand heeft Cargill vestigingen op 14 locaties waar meer dan 13.000 mensen aan het werk zijn.

Nederland/België

Cargill is ook actief in Nederland en België. In Nederland heeft Cargill 11 vestigingen met in totaal bijna 1500 werknemers. In België werken ruim 1000 mensen in acht Cargill vestigingen. Hoofdactiviteiten voor beide landen zijn de productie van voedselingrediënten en het verwerken, verspreiden en verhandelen van landbouwproducten. Op de websites van Cargill Nederland en Cargill België vindt u uitgebreide informatie over alle producten.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website