Dankzij het handelend optreden van een koelbloedige buschauffeur is dinsdagavond mogelijk een ernstig ongeluk in Pattaya voorkomen.

Een bus in de omgeving van Naklua 18 was met Chinese toeristen op weg naar een traditionele Thaise massage salon. De weg loopt daar enigszins af. De chauffeur wilde afremmen, maar merkte dat de remmen niet werkten. Ook terugschakelen lukte niet om vaart te verminderen.

Met zijn ervaring en stuurmanskunsten lukte het Thaweechokchai om ongelukken te vermijden en de bus via het strand tot stilstand te brengen. De bus stond uiteindelijk stil in ondiep water.

Een paar passagiers liepen lichte verwondingen op en een aantal passagiers waren flauwgevallen van de schrik.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Buschauffeur voorkomt ongeluk in Pattaya met stuurmanskunsten”

 1. koos zegt op

  Zo kan je het ook benaderen.
  Maar op de meeste site kijken ze er anders tegen aan.
  Te hard de berg af en niet eerst terugschakelen geeft rem problemen.
  Helaas een fout die veel thaise chauffeurs maken.

  • piet zegt op

   welke berg?
   maar niet de 1e keer dat dit hier gebeurd ; ook niet de laatste 🙁

 2. ted valk zegt op

  Het is zowiezo schandalig dat sommige bussen nog in Thailand mogen rijden.
  Ik was twee weken geleden nog precies daar in Naklua Soi 18 (View Talay Residence) en liep daar soms in dikke zwarte rookwolken van sommige bussen die ook nog eens een oorverdovend lawaai geven.
  De Thai’s vinden het nog steeds gewoon, maar het is zo smerig en vreselijk ongezond…….!

 3. Renévan zegt op

  Ik weet niet hoe het hier gaat met de verplichte autokeuring, maar ik ben drie keer geweest met twee brommers voor een keuring (beide meer dan vijf jaar oud). Ik reed naar binnen gaf het groene boekje af en kreeg dit later terug met een uitgeprinte brief dat alles in orde was, betalen en klaar. Er werd helemaal nergens naar gekeken. Als dit bij auto’s ook zo gaat weet je waarom er zo vaak remmen niet werken.

 4. Henk zegt op

  Een goede actie van de buschauffeur doch een bus die de geringe afdaling van 350 meter lengte niet op zijn remmen kan beheersen word de hoogste tijd dat hij naar de schroothoop gebracht word ,afgelopen dinsdag in Chon Buri ook al een dode doordat de remmen van een schoolbus weigerde .
  Ook hoogste tijd voor een serieuze APK keuring .

 5. Henk Hauer zegt op

  Deze bussen waar de goedkope Chinese reizen worden uitgevoerd zijn vaak vrij oud. Ze hebben de bus
  aan de wel opnieuw in de verf gespoten. Echter vanaf mijn balkon zie ik ook het dak,dit is niet opnieuw gespoten en ziet er roestig uit. Dus het niet zichtbare onderhoud geeft twijfels

 6. JACOB zegt op

  Spreek hier regelmatig een buschauffeur die de route Ban Phaeng- Bangkok rijd,2 chauffeurs op de bus en non stop heen en weer,voor service is geen tijd en of geld,dus bus wordt gerepareerd als er problemen voor doen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website