PKittiwongsakul / Shutterstock.com

Zijne Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn heeft de regering gevraagd de buitenlandse reddingswerkers, betrokken bij de redding van de 12 jonge voetballers en hun coach uit de grotten in Chiang Rai, te behandelen als zijn persoonlijke gasten.

Hij heeft alle reddingswerkers geadviseerd dat het plan om de 13 jonge mannen uit de ondergelopen grot te halen, zorgvuldig moet worden overwogen met inachtneming van hun gezondheid en geestelijke omstandigheden en om ervoor te zorgen dat zowel de redders als de overlevenden veilig zijn.

Regeringswoordvoerder Lt-Gen Sansern Kaewkamnerd zei dinsdagavond dat ZM Koning Maha Vajiralongkorn zijn morele steun heeft aangeboden aan allen die betrokken zijn geweest bij het bijstaan van de 12 jongens en hun coach en adviseerde hen om hun bewustzijn, wijsheid en vastberadenheid te behouden bij hun werk in de reddingsoperaties.

De koning zei dat de missie alleen kan worden volbracht als de overlevenden veilig worden teruggebracht naar hun families en dit kan uitsluitend worden bereikt met een systematische planning en eenheid van alle betrokkenen bij de operaties, zowel Thais als buitenlanders.

Lt-Gen Sansern zei verder dat de koning verwachtte dat de Thaise bevolking een les uit deze ervaring zal trekken en dat de ervaringen gebruikt worden om een systeem voor vroegtijdige waarschuwing en preventieve maatregelen tegen alle openbare rampen te ontwikkelen.

Wat de buitenlandse reddingswerkers betreft zei hij dat ZM de koning de regering had gevraagd om goed voor hen te zorgen zodra de reddingsoperaties voorbij waren en hen voordat zij terugkeren naar hun thuisland een speciale behandeling te geven alsof ze de persoonlijke gasten van de koning zijn.

De koning sprak ook zijn waardering uit en dankte alle redderswerkers, zowel Thais als buitenlanders.

Bron: Thai PBS News


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website