Op 128 plaatsen in het hele land, waaronder Pattaya, Hat Yai en Koh Samui, zijn deze week 99 arrestaties verricht. Het gaat daarbij zowel om migranten uit buurlanden die illegaal in Thailand werken, als buitenlanders met een verlopen visum. De meeste verdachten komen uit Myanmar, Laos, India, Duitsland en een aantal Afrikaanse landen.

De operatie ‘X-Ray Outlaw Foreigner’ werd uitgevoerd door het Narcotics Suppression Bureau, Central Investigation Bureau, Immigration Bureau, Tourist Police Bureau (TPB), de Patrol and Special Operation Division en de lokale politie.

Zeker 74 internationale scholen, die enkele Afrikanen in dienst hebben als leraar, werden bezocht. Het bleek dat hun visum was verlopen, maar ze stonden nog steeds voor de klas. De politie wil voorkomen dat de instituten hun toeristenvisum omzetten in een studentenvisum door ze certificaten te verstrekken, want dat is in strijd met de immigratiewet.

Thailand zucht onder buitenlandse misdaadsyndicaten vooral uit Afrikaanse landen zoals Nigeria en Guinea die zich bezighouden met creditcard fraude en drugshandel. Op de bankrekeningen van sommigen staan bedragen van driehonderd- tot vierhonderdduizend baht, waarvan ze de herkomst niet konden aangeven.

Surachate zegt dat DNA wordt genomen van de aangehouden verdachten. Tevens worden de namen van de verdachten geplaatst op de zwarte lijst van Immigration en worden ze naar hun land van herkomst uitgewezen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website