Bio-energie in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Nederlandse ambassade, Nieuws uit Thailand
Tags:
14 september 2016

Het team van de economische afdeling van de Nederlandse ambassade in Bangkok heeft een interessante “factsheet” samengesteld over de Thaise bio-energiesector.

Thailand is een belangrijke producent van landbouwproducten, zoals rijst, suikerriet, cassave, maïs, rubber en palmolie. Samen met de toenemende vraag naar energie en de overheidsprogramma’s om het gebruik van hernieuwbare energie te bevorderen, biedt het land potentieel interessante zakelijke kansen voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in de bio-energiesector.

De factsheet kan worden gedownload op de website van de ambassade: thailand.nlembassy.org/factsheet-available-on-bioenergy-in-thailand.html

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Bio-energie in Thailand”

 1. René zegt op

  Ik heb 15 jaar in de Thaise bio-fuel industrie gewerkt als zelfstandig bedrijf. Landbouwproductie, energie-opwekking. De overheid in Thailand staat wel positief tegenover deze energievormen maar doet er dan niets mee om kleinschaliger projecten voor remote are’s te promoten. Het zou nochtans de druk van het distributienetwerk weghalen.
  De verwerking van bio-residu’s uit de landbouw is te éénduidig: verbranden en trachten er iets energie uit te halen.
  Idem dito voor de verwerking met energierecuperatie van afval. Dit is dan weer een ontoegankelijke wereld wegens de kleine en middelgrote “clubs” die met hulp van (meestal) Birmese arbeiders de sortering doen en dan de gebaalde producten in de koop zetten. Deze projecten hebben hun waarde (tenzij ze natuurlijk met illegalen en in barre omstandigheden werken) aar ze zijn te veel versnipper. Het is een doolhof om te zoeken waar welke partijen, welke kwaliteiten, welke grondstoffen en aan welke prijzen deze (grond)stoffen kunnen aangetroffen worden.
  Wij hebben er onze weg in gevonden met veel vallen en opstaan en kunnen onze kennis aanbieden aan geïnteresseerde partijen die in dit industrieel segment – met een enorme meerwaarde voor natuur en het land – willen instappen.
  Misschien interesse? Je kan en mag ons dan emailen op info@rena-assist.com
  Mij interessert het natuurlijk om enkele redenen:
  het helpt Thailand: het land van mijn vrouw en zoontje
  het helpt het milieu en het doelmatig omstrpingen met grondstoffen
  het helpt mensen
  misschien kan met dit initiatief de soms barre leefomstandigheden van de “sorteerders” verbeteren
  het helpt Europese bedrijven zich te positioneren in ZO Azië (en niet alleen Japanse en CHinese bedrijven die erg actief zijn in deze sector.
  Wij staan erg open voor medewerking aan ieder initiatief.

 2. willem zegt op

  Grootste vraag is,valt er wat mee te verdienen voor de ondernemer die hiermee begint?

 3. KhunBram zegt op

  zie ook http://www.unitedisaan@gmail.com

  GroetBram.

  • TheoB zegt op

   Ik denk dat je bedoeld: http://www.unitedisaan.com
   Dus zonder “@gmail”.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website