Beste lezers,

Hallo ik ben van plan om een huis te kopen in Pattaya. Nu is mijn vraag welke kosten komen er bij kijken? Notaris en/of andere onkosten? Misschien verborgen onkosten?

Groet,

Johnny


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Wat zijn bijkomende kosten bij de aankoop van een huis?”

 1. Nicky zegt op

  Hangt er van af. Komt het huis op de Naam van een Thais persoon of ga je het leasen van een Thais persoon. Een buitenlander kan namelijk geen huis of land kopen. Bij leasen, moet je advocaatkosten en lease tax betalen

 2. Rudolf zegt op

  Als ik zo je vraag bekijk heb je geen idee wat er allemaal bij komt kijken en wat (on)mogelijk is; ik zou me laten bijstaan door iemand die ter zake deskundig is anders kom je van een koude kermis thuis. Ik adviseer je om eens op http://www.baannethai.com te kijken.

 3. Rob E zegt op

  Met de verkoper naar het land department gaan en daar het overschrijven dan moet je gelijk de balasting betalen, is geloof ik 3% die je normaal gesproken met de verkoper deelt.

  Verder zijn er geen kosten.

 4. paul zegt op

  mijn huis is te koop en staat op een company name
  er zijn geen kosten gewoon de naam van de director veranderen
  maar het is toch beter om een advocaat te nemen die alle papierenen chanoets zal nakijken om te zien dat er niets fout is met de company
  kost per jaar voor de balans van de company = 12.000baht /jaar
  dat is alles

 5. Peter zegt op

  Nicky…..

  1-je kunt geen land kopen wel een huis.
  2-bij een lease contract is geen advocaat nodig/verplicht..

  Wel graag juiste info geven.

  • Nicky zegt op

   Ik weet wel dat een advocaat niet verplicht is, maar wel aan te raden als je niet bekend ben in deze materie

 6. Pieter zegt op

  Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat er nagenoeg geen bijkomende kosten zijn.
  Heb zelf ervaring met aankoop van condo’s en grond, inderdaad niet op eigen naam, maar ook daar zijn de overdrachtskosten peanuts, er is alleen sprake van overdrachtskosten.
  Feitelijk komt er geen notaris aan te pas.
  Wel is een waarschuwing op z’n plaats betreft eigendom.
  Nogmaals grond kun je niet aankopen, alleen met een Thaise partner, en in dat geval goed opletten dat de grond ook inderdaad eigendom is van de verkoper.
  Maar realiseer je, het is eenvoudig te kopen, maar kan o zo moeilijk zijn om te verkopen.
  Dus “bezint eer ge begint”

 7. Roel zegt op

  Kijk uit ook als je koopt op thaise naam, landoffice waar de woningen worden beschreven kunnen in bepaalde gebieden in Pattaya behoorlijk goed de prijs van de woning bekijken alwaar dus de uiteindelijke kosten op betaald moet worden.

  In ieder geval een advies, eerst de chanot na laten kijken of er geen hypotheek op zit en ook de ingeschreven waarde bij de landoffice. Je moet rekenen op 3% van de waarde cq waarde waarmee landoffice akkoord mee gaat.

  Meestal word de betaling gedeeld 50/50

  Er zijn ook huizen genoeg die in een company staan, company overnemen kost veelal 10.000 bath, wel goed de thaise aandeelhouders bekijken of ID kaart kopie recent zijn etc. Mijn huis heb ik al meer dan 12 jaar in een company, mijn Thaise wederhelft is nu aandeelhouder erin op constructie.

 8. Richard zegt op

  Houd ook rekening met common area management fees ingeval je huis op een compound staat. Die kosten zullen blijven stijgen, dus denk niet, ach die 3 of 4.000 baht per maand kan ik makkelijk betalen. Ook gemeenschappelijke reparatie kosten worden vaak betaald uit een zogenaamd Sinking Fund en dat moet aangevuld blijven/worden. Laat u inderdaad heel goed bijstaan in het aankoop proces. En bedenk dat na 30 jaar niets van u is; u least namelijk voor die periode.

  • Pieter zegt op

   Dat is niet waar, condo’s kunnen voor de volle 100% in eigendom worden aangeschaft, mits het onder de 49% van het gehele project valt.
   En maintenance fee is al voor jaren in mijn ervaring 30thb/m2/maand.
   Ja ik geef toe in toeristengebieden kan het omhoog gaan, maar zelfs in Hua-hin is het al voor jaren 30thb/m2 per maand.

   • l.lagemaat zegt op

    Met de 49% regeling alleen voor condo’s is het dus geen volle 100 % eigendom.

    Huizen komen niet voor deze regeling in aanmerking! Daar wordt een (illegale) constructie
    voor bedacht volgens de rechtbank in Pattaya.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website