Op 11 en 12 april is oud-premier Thaksin in Laos. Wanneer hij aan de oever van de Mekong staat, kan hij Thailand zien. Maar hij zal geen voet in zijn geboorteland zetten. Nog niet.  De vraag is dan ook niet of hij terugkeert, maar wanneer, schrijft Saridet Marukatat in Bangkok Post  van 2 april j.l..

Thaksin’s zuster Yingluck leidt het kabinet, Pheu Thai domineert het Huis van Afgevaardigden en de Senaat, maar waar Thaksin geen invloed op heeft, is het leger. In 2006 stelde generaal Sonthi Boonyaratkalin hem kort voor de septembercoup gerust dat er geen coup op handen was. Die coup kwam er toch.

De huidige legerbevelhebber generaal Prayuth Chan-ocha heeft meer dan eens een coupvrije toekomst gegarandeerd. Thaksin en zijn zusters regering zullen hem nooit geloven.

De enige manier om het leger in de barakken te houden, is de generaals te overtuigen van de grote loyaliteit van de bevolking aan Thaksin. Daarom is het bezoek van Thaksin aan Laos en aansluitend aan Cambodja een lakmoesproef.

Thaksin heeft de roodhemden uitgenodigd naar hem toe te komen. Wanneer het er tienduizenden zijn, zoals roodhemdleiders hebben beweerd, zullen de generaals zich nog wel tweemaal achter de oren krabben alvorens tanks de straten van Bangkok op te sturen.

12 reacties op “Bezoek van Thaksin aan Laos en Cambodja is lakmoesproef”

 1. Ik mag wel op gaan passen met mijn 1200 postings…. 😉

  • Pujai zegt op

   @Kuhn Peter

   We wachten nog steeds met z’n allen op het resultaat van je bezoek aan de Nederlandse Ambassade, i.v.m. een visum voor je vriendin. Is alles goed gegaan? Of heb ik iets gemist?

   • Ik heb nog geen uitslag, maar ik heb goede hoop op een bevredigende afloop. Natuurlijk komt er een vervolg op mijn eerdere posting.

 2. Pujai zegt op

  John, ik sluit me daar helemaal bij aan. Dick’s posts zijn altijd informatief en objectief met vermelding van bronmateriaal. Journalistiek van de bovenste plank! Dick bedankt voor je enorme inzet en please “More Of The Same!”

  • Ik kan in ieder geval beamen dat Dick bergen met werk verzet. Zijn werk kost velen uren per dag. We zijn hem allemaal veel dank verschuldigd.

 3. dick van der lugt zegt op

  Moet ik nu de lezers van Thailandblog tracteren?

  • Pujai zegt op

   @Dick van der Lugt

   Natuurlijk! Noem plaats en tijd en wij zullen er allemaal zijn. Mits in Thailand!

   • M.Mali zegt op

    Dick Geef een party in mijn huis in Hua Hin…
    Heb een grote tuin met een grasveld waar we tafels en stoelen kunnen plaatsen voor wel 100 gasten…..
    Tevens wil ik wel je party organiseren, want ik heb dat vaker gedaan en kan goed koken en lekkere hapjes klaar maken…. Spaans: Paella, Pinchitos, Barbecue, Indonesische Rijsttafel enz. enz..

    Dus wachten we met spanning af op je reactie

    • Pujai zegt op

     @Dick van der Lugt

     M.Mali has got you by the “short and curlies” LOL!

    • david zegt op

     Eeuhm kunnen we dat niet zowieso doen dan? we hebben toch reden genoeg om een feestje te bouwen?

     Ik hoor wel wanneer en wat ik mee mag nemen om de feest vreugde te verhogen en honger te stillen.

 4. tino kuis zegt op

  Dick,
  Wat zou het Thailandblog zonder jou zijn? Ik lees je verhalen altijd met veel plezier en leer er veel van. Goeie, ouderwets gedegen en betrouwbare journalistiek. Blijf schrijven!

 5. Louwrens zegt op

  Was de terugkeer van Thaksin niet de issue? Of is dit een eerste stap om Thaksin uit te nodigen op het feestje van Dick? Overigens alle lof voor alle redacteuren, ik lees de Thailandblog elke dag met interesse en plezier


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website