Hotel exploitanten en de plaatselijke bevolking op Koh Phangan zijn overeengekomen het toerisme met bestemmingsplannen te beschermen tegen buitenlandse investeerders.

Koh Phangan is een populaire bestemming en vooral beroemd om de volle maan feesten. Omdat steeds meer toeristen de schoonheid van het eiland ontdekken, is de kans groot dat het eiland volgebouwd gaat worden met luxe hotels. De verwachting is dat vooral investeerders uit China en Singapore zich op deze bestemming zullen storten.

Op dit moment heeft het eiland 9.000 hotelkamers en 90% daarvan wordt uitgebaat door lokale ondernemers. Alleen Anantara Rasanada Koh Phangan Villa wordt geëxploiteerd door een internationale hotelketen. De gemiddelde bezettingsgraad van de hotels op het eiland is ongeveer 60% en tijdens de Full Moon Party is dat ongeveer 80%.

Recentelijk zijn bewoners van het eiland benaderd door buitenlandse investeerders die er grond willen opkopen, maar het eiland wil niet dezelfde kant op gaan als Koh Samui. Daar is 70% van de hoteleigenaren van buitenlandse afkomst.

De voorzitter van de Koh Phangan Hotels Association, Thanyah Phoolsawad wil niet dat Koh Phangan ten prooi valt aan buitenlandse investeerders: “We moeten ons land beschermen en doorgeven aan onze kinderen”.

De populariteit van het eiland blijkt wel uit de stijging van de grondprijzen. Een rai grond aan het strand is gestegen van 7 miljoen baht in 2011 naar 12 miljoen baht in 2015.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Bestemmingsplan moet ‘Full Moon Party eiland’ Koh Phangan beschermen tegen buitenlandse investeerders”

 1. rick zegt op

  daar heb ik respect voor.. en mooi om te zien hoe het eigen volk in Thailand wordt beschermd.

 2. NicoB zegt op

  Zet hier wat vraagtekens bij? Zit een addertje hier onder het gras?
  Gezien Koh Phangan populair lijkt voorkomen toekomstige Thaise investeerders dat ze concurrentie krijgen van buitenlandse investeerders? Zulks ten nadele van de huidige grondbezitters op Koh Phangan?
  Thaise inversteerders die reeds investeerden voorkomen dat ze concurrentie krijgen van buitenlandse investeerders, waardoor een monopolie in stand wordt gehouden?
  Andere zaak is,dat het verder uitbaten van een mooi eiland het karakter van het eiland kan ruineren.
  NicoB

 3. Rick zegt op

  Zeg dan gewoon eerlijk dat het karakter van het eiland je niet boeit maar dat iedereen typisch Thais zijn eigen hachje en belangen wil beschermen. Wat hun goed recht is trouwens maar ben eens nieuwsgierig hoelang die lokale dikke nekken opgewassen zijn tegen miljoenen aanbiedingen uit binnen of buitenland.

 4. Jacques zegt op

  Gezien de cijfers gepubliceerd hierboven, 60% normale bezetting en in partyperiode 80 % houden de inkomsten voor de locale hotel houders niet over, maar kennelijk kunnen ze hiervan nog redelijk danwel goed rondkomen. Nog meer concurrentie maakt het meer problematisch voor deze groep en zeker minder inkomsten. Dit fenomeen kom je overal tegen in Thailand. Bij ons in de wijk zijn er ook veel ondernemers met winkeltjes die soortgelijke producten verkopen. Alles wordt toegestaan en men doet maar wat, waardoor het voor een ieder moeilijk is om het hoofd boven water te houden. Je concurreert elkaar de tent uit en degene met het meesten geld is alijd de winnaar. Hoelang de solidariteit van de grondbezitters stand houdt is een kwestie van tijd en prijs.De verleiding voor het grote geld daar zullen zeker de nodige thai voor bezwijken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website