Bij de overstromingen die sinds vorige week het zuiden van Thailand treffen zijn inmiddels al 21 doden gevallen. Duizenden buitenlanders, onder wie twee Belgen, zitten nog vast op de toeristische eilanden.

Op het getroffen eiland Koh Samui zitten twee Belgen vast. Dat zegt Jetair woordvoerder Hans Vanhaelemeesch aan VakantieKanaal. “De twee hadden een rondreis gemaakt en daar nog een strandvakantie achteraan geboekt”, zegt Vanhaelemeesch. “Daar zijn ze door het noodweer overvallen. Doordat de boten niet meer uitvaarden en de luchthaven in het gebied gesloten was, zijn ze twee dagen langer dan ze oorspronkelijk van plan waren moeten blijven. Vandaag vliegen ze via Bangkok terug naar België.”

Reisorganisatie Thomas Cook, die ook reizen naar Thailand organiseert, zegt geen problemen te ondervinden. “Onze toeristen zijn vorige week en afgelopen weekend nog wel door het getroffen gebied gepasseerd, maar toen was er nog niets aan de hand”, zegt woordvoerder Baptiste Van Outryve. “Momenteel hebben wij geen Belgen in de getroffen gebieden.”

Intussen worden onheilspellende berichten over de lokale toestand de wereld ingestuurd: talrijke plaatsen hebben geen elektriciteit meer, wegen, spoorlijnen en luchthavens zijn gesloten. “Ongeveer een miljoen mensen in meerdere provincies zijn getroffen. Aanvankelijk dachten we dat de overstromingen een dag of twee dagen zouden duren, maar ze duren nu al een week”, verklaarde de Thaise vicepremier Suthep Thaugsuban.

Rondreizen

De rondreizen van volgende week gaan echter gewoon door. “De laatste informatie die wij gekregen hebben is dat er voor de rondreizen die volgende week gepland staan geen probleem is. Desnoods kunnen we ze andersom doen, zodat de toeristen later in het getroffen gebied komen”, zegt Van Outryve. “Mocht het noodweer aanhouden, kunnen we het reisschema flexibel aanpassen en eerst naar niet getroffen gebieden trekken.” Ook Jetair verwacht geen operationele problemen.

Buitenlandse Zaken heeft, in tegenstelling tot Nederland, geen negatief reisadvies voor Thailand laten uitgaan. “We hebben gewaarschuwd voor evenementen, zoals deze, maar dat geldt niet voor heel Thailand”, zegt woordvoerder Bart Ouvry. Op zijn website raadt Buitenlandse Zaken Belgen die naar het zuiden van Thailand trekken aan contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappijen om de stand van zaken te kennen.

Bron: Het Belang van Limburg


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website