Bars in Pattaya met sluitingen bedreigd

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
28 maart 2016

Hoewel al maandenlang duidelijke richtlijnen gelden voor bars, clubs en horeca-ondernemingen over openingstijden en verkoop van alcohol, menen een aantal uitbaters dat zij boven de wet staan en trekken zij zich er weinig van aan.

Om hetzelfde vergrijp zijn al een aantal bars en clubs gesloten voor een periode van 9 maanden tot 5 jaar. Desondanks nemen een aantal eigenaren toch nog risico door zich niet aan de nieuwe regels te houden.

Misschien hopen zij met “smeergeld” de dans te ontspringen of beschermd te worden door een hogere officier. Echter afgelopen tijd bleek duidelijk dat de nieuwe regels streng gehandhaafd zal worden. Bij een grootscheepse controle in Zuid- en Noord Pattaya stuitte men op drie bars, waarvan de eigenaren zich niet hielden aan sluitingstijden, alcoholvoorschriften en het gebruik van shisha pijpen

Als eerste werd de “Viper Bar” aan de Pratumnak Soi 4 bezocht door een eenheid van de politie, militairen en ambtenaren. De sluitingstijd was ruim overschreden en er werd volop alcohol geschonken. Daarna bezocht deze eenheid een bar in Naklua, gerund door een Zweed, waar men niet alleen de openingstijden minachtte, maar ook het verbod op het gebruik van Shisha pijpen. Deze wet is al van kracht sinds juni 2015.

Als laatste werd de “Easy Enjoy Bar” in Noord Pattaya onder de loep genomen voor het zelfde vergrijp als de vorige bar. Tijdens het onderzoek kwamen hier vijf zeer dure cognacflessen zonder aantoonbare invoerbewijzen te voorschijn. Volgens de eigenaar zou dit om een kadootje gaan voor de verjaardag van een hoge politie officier!

De eigenaren van de genoemde bars kunnen een procesverbaal tegemoet zien en mogelijk moeten zij geruime tijd de deuren sluiten. De gouverneur van Chonburi, Komsan Ekkacha, zal daarover later beslissen.

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Bars in Pattaya met sluitingen bedreigd”

 1. william zegt op

  Ik denk dat er niet eens veel controle nodig is, kijk om je heen in pattaya, ik heb het nog nooit zo rustig gezien in de bars, de meeste meiden die ik voorheen zag hebben hun heil elders gezocht. De prijzen
  stijgen de pan uit, europeanen zie je weinig, en de chinezen en koreanen vermaken zich met parasailing,
  jetskee, en de massasalons.

  • Danzig zegt op

   Prima toch? Het wordt tijd dat Pattaya een ander gezicht krijgt en het kwaliteitstoerisme de boventoon gaat voeren.

   • Robert zegt op

    Kwaliteitstoerisme!. Zeker een peloton Chinezen achter een “reis pipo” met vlag en al aan marcherend door Walking Street nadat ze eerst hun hotel letterlijk en figuurlijk vervuild hebben etc.. Of er niet genoeg andere toeristenplaatsen zijn voor dergelijk”kwaliteitstoerisme” in Thailand. Laat Pattaya lekker “Pattaya” blijven! En wie dat niet bevalt heeft alternatieven te over.

 2. T zegt op

  He zal wel aan mij liggen maar ik denk dat vnl. de bars gerund door farang onder vuur komen te liggen. En de bars hebben het al moeilijk in Pattaya want ondanks de massale toestroom van Chinese toeristen lijden de bars alleen maar want die verteren bijna niks en zeker niet in de meeste bars binnen Pattaya.

 3. Pat zegt op

  Dit artikel interesseert mij heel erg, maar schiet tekort qua toelichting :

  Wat zegt de wetgeving over openingsuren??
  Wat zegt de wetgeving over alcoholvoorwaarden??
  Wat zegt de wet over die waterpijpen??

  Graag dus wat meer info, anders gaat het belang verloren.

  PS : ik zat vorige maand nog tot 6u ‘s ochtends in de disco in Pattaya, vandaar dat ik niet goed kan volgen…

  • l.lagemaat zegt op

   De wetgeving wordt in Pattaya en omgeving bepaald door de lokale overheid. De openingstijden mogen door de “uitbaters”aangegeven worden met dien verstande dat na 17.00 uur pas alcohol geschonken mag worden. Dat dit eerder gebeurt, is “gedogen!” Tot 04.00 uur ‘s morgens mogen een aantal zaken open zijn.
   Het gebruik van waterpijpen is vanaf 15 juni 2015 verboden.
   Dit zijn in het algemeen de richtlijnen waar aan men zich te houden heeft.

   • rudy zegt op

    Hallo.

    Ik stel me hier ook vragen over, in Pattaya zijn er verschillende bars die dag en nacht open zijn en ook alcohol verkopen, ken hier geen enkele bar die pas om 17.00 uur alcohol begint te verkopen, en ik loop hier toch aardig wat rond.

    Openings en sluitingsuren zie ik hier nergens hangen, trouwens, waar zouden ze ze moeten hangen, op Beach Road, in soi 6, 7, en 8 lopen vele bars gewoon in elkaar door, ook nog geen uren lijst gezien.

    Wat je hier nu wel ziet, beter, niet meer ziet zijn de waterpijpen.

    Rudy.

 4. Nico zegt op

  Oo.

  “Volgens de eigenaar, zou dit om een kadootje gaan voor de verjaardag van een hoge politie officier”

  Dit is niet z’n slimme opmerking, juist nu een groot corruptie onderzoek aan de gang is.
  Z’n uitspraak kan makkelijk met het onderzoek worden meegenomen.

  Groetjes nico


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website