Opmerkelijk: babyfarm opgerold in Bangkok

Door Hans Bos
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
26 februari 2011

Immigration heeft afgelopen week een babyfarm opgerold in Bangkok. Daarbij werden 13 Vietnamese vrouwen bevrijd, waarvan zeven zwanger. Het bericht heeft, opmerkelijk genoeg, in de internationale media nauwelijks of geen aandacht getrokken.

Een babyfarm? Jawel, een fokplek voor baby’s, uitgebaat door een bedrijf uit Taiwan. Op de eigen website probeert de onderneming in gebroken Engels uit te leggen dat kinderloze ouders hier tegen betaling een draagmoeder kunnen huren. Desgewenst voorzien van eigen sperma of eicel, dan wel bevrucht door een onbekende. Bij de inval zijn vier Taiwanese en één Chinese medewerker aangehouden. Een van de Vietnamese vrouwen was afgelopen maandag in Minburi bevallen.

De vrouwen kregen een bedrag van ongeveer 5000 US dollar per baby, terwijl het Taiwanese bedrijf aan de klanten het tienvoudige vroeg. De Vietnamese vrouwen werden naar Thailand gelokt met de belofte van een goede baan, maar moesten na aankomst hun paspoort inleveren.

De Thaise justitie zit echter met de handen in het haar. Officieel is commercieel draagmoederschap in Thailand verboden, maar de figuren achter de hele baby-operatie zijn spoorloos. De mensen die wél zijn gepakt, wordt alleen mensenhandel verweten, terwijl de draagmoeders overschrijding van hun visumtermijn op hun bord krijgen. Mogelijk zijn twee Thaise artsen bij de handel betrokken. Tot op dit moment blijken de betrokkenen niet de behoefte te voelen aan het justitieel onderzoek mee te werken. Naar verluidt was het bedrijf inmiddels een jaar actief.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website