Als u in het buitenland woont en de Nederlandse nationaliteit bezit, kunt u een DigiD aanvragen bij een aantal gemeenten in Nederland en vanaf 18 november 2015 ook bij de Nederlandse Ambassade te Bangkok.

Voordat u langs gaat bij de consulaire afdeling (maandag – vrijdag tussen 8:30-11:00 uur) voor het ophalen van uw DigiD-activeringscode, moet u het DigiD- aanvraagproces doorlopen hebben. De ambassade kan u niet helpen zonder dat u vooraf aan uw komst niet het aanvraagproces heeft doorlopen

Waarom DigiD?

U bent niet wettelijk verplicht een DigiD te gebruiken. Echter, steeds meer overheidsorganisaties in Nederland vereisen DigiD voor de toegang tot hun dienstverlening via internet.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u de factsheet downloaden: Factsheet DigiD via balie uitgifte. Heeft u vragen, kijk dan eerst op de pagina Vraag en antwoordof u daar uw antwoord kunt vinden. Geen antwoord gevonden? Neem dan contact op met de DigiD helpdesk. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksaangelegenheden is verantwoordelijk voor de uitgifte van DigiD en verzorgt de informatie hierover. De ambassade kan u hierbij niet helpen.

Bron: Website NL ambassade in Bangkok

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website