Afvalprobleem door rouwenden in Bangkok

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond, Nieuws uit Thailand
Tags: , , ,
28 oktober 2016

Gouverneur Aswin Kwanmuang van Bangkok heeft de mensen, die afscheid kwamen nemen van de overleden koning Bhumibol, verzocht om plastic dozen mee te nemen om daarmee de grote hoeveelheid afval per dag te verminderen.

Elke dag stapelde zich weer een grote hoeveelheid afval op bij Sanam Luang en rond het Grand Palace, wat een groot probleem begon te worden. Het bleek dat per dag tussen de 9.000 en 10.000 kilogram afval achter bleef. Ook de voedselverkopers werden verzocht ander verpakkingsmateriaal te gebruiken zoals papier wat gemakkelijk te verwerken was in tegenstelling tot plastic zakjes en foammateriaal.

Plastic dozen konden gemakkelijk gereinigd en opnieuw gebruikt worden. Studenten vrijwilligers gaven de menigte aan waar afval gedeponeerd kon worden. De gouverneur blijft echter optimistisch, omdat hij verwacht dat de drukte met verloop van een paar maanden minder zal worden en daaraan gekoppeld het vuil zal verminderen.

Ook verzocht gouverneur Aswin om niet per auto naar Sanam Luang te komen, omdat er geen parkeer mogelijkheden zijn. Bovendien is er vrij vervoer geregeld, waar de mensen gebruik van kunnen maken. Voor de veiligheid van de mensen zijn er nog eens 40 extra camera’s geïnstalleerd bij Sanam Luang als aanvulling op de reeds bestaande camera’s in de omgeving.

3 reacties op “Afvalprobleem door rouwenden in Bangkok”

 1. 10.000/80.000 zegt op

  Op de radio in NL (ben net terug hier) werd vandaag bericht dat er i.p.v. de verwachte 10.000 rond de 80.000 mensen per dag in BKK aankomen voor de laatste eer-wat wel aangeeft hoezeer dit leeft en met iets doordenken welke hoeveelheid afval dat oplevert. Men denkt nu over veel verdergaande maatregelen ter ordening na.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   10 000 is het aantal per dag dat een groet kan brengen.
   Is me trouwens nog altijd een raadsel dat iemand beweerde dat hij dat enkele dagen geleden al gedaan had. Het is pas sinds vandaag mogelijk.

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Het is natuurlijk WE en pas de eerste dag. Iedereen wil bij de eerste zijn, maar volgens mijn familie zou het de volgende 3 maanden mogelijk zijn zodat iedereen de kans heeft. Ik zeg maar wat hun beweren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website