Nieuws uit Thailand – 9 januari 2015

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
9 januari 2015

Op deze pagina staat een selectie uit het Thaise nieuws. Wij vermelden de headlines van de belangrijkste nieuwsbronnen waaronder: Bangkok Post, The Nation, ThaiPBS, MCOT, etc.

Achter de nieuwsberichten staat een weblink. Wanneer je daar op klikt kan je het volledige artikel lezen bij de Engelstalige bron. De nieuwspagina wordt meerdere keren per dag geactualiseerd zodat je altijd het laatste nieuws leest.


Nieuws uit Thailand – 9 januari 2015

The Nation opent vandaag met internationaal nieuws namelijk de aanslag van woensdag waarbij zwaarbewapende mannen het kantoor van satirisch weekblad Charlie Hebdo in Parijs binnenstormen. Daar was net een redactievergadering bezig.
De mannen schreeuwden ‘Allahu Akbar’ en noemden de aanwezigen bij hun voornaam, voordat ze hen doodden. Acht journalisten, een receptionist, een bezoeker en twee agenten zijn gedood door de gewapende mannen. Er zou zijn geschoten met kalasjnikovs. Vier van de gewonden zijn er volgens de autoriteiten ernstig aan toe. Direct na de aanslag startte de politie een klopjacht op de daders, die vluchtten in een zwarte auto, maar al snel in een andere auto overstapte. 

Van het Vaticaan tot de Amerikaanse president Barack Obama en van de Franse moslimraad tot de Europese Unie, de reacties waren unaniem geschokt. In diverse Europese steden, waaronder Amsterdam, ontstonden woensdagavond spontane betogingen voor de persvrijheid. Alleen al in Frankrijk kwamen zo’n 100.000 mensen op de been. Cartoonisten van over de hele wereld tekenden de verontwaardiging van zich af, de hashtag #JeSuisCharlie werd honderdduizenden keren gebruikt op Twitter: http://goo.gl/E9ZVx0

– Vandaag geen uitgebreid nieuwsoverzicht.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website