Nieuws uit Thailand – 31 januari 2015

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags:
31 januari 2015

Op deze pagina staat een selectie uit het Thaise nieuws. Wij vermelden de headlines van de belangrijkste nieuwsbronnen waaronder: Bangkok Post, The Nation, ThaiPBS, MCOT, etc.

Achter de nieuwsberichten staat een weblink. Wanneer je daar op klikt kan je het volledige artikel lezen bij de Engelstalige bron. De nieuwspagina wordt meerdere keren per dag geactualiseerd zodat je altijd het laatste nieuws leest.


Nieuws uit Thailand – 31 januari 2015

The Nation opent vandaag met het artikel dat provocateurs hard aangepakt gaan worden door de junta. Thai die kritiek hebben op de huidige regering worden door de militairen uitgenodigd voor een indringend gesprek. Vanaf heden zal de Nationale Raad voor Vrede en Orde (NCPO) iedere beweging van verdachte provocateurs nauwlettend volgen. Een overtreding gericht op het destabiliserende van de sociale orde zal genoteerd worden en drie overtreding is de limiet. De afgelopen week werden ten minste zes Thai, waaronder vier voormalige ministers, een roodhemd leider en de advocaat van ex-premier Yingluck Shinawatra’s bevolen om zich te melden bij de militairen voor een gesprek: http://goo.gl/unfbpo

– Een 45-jarige Britse expat uit Hua Hin wordt verdacht van moord op zijn Thaise vriendin. Een rechtbank in Kanchanaburi heeft inmiddels een arrestatiebevel uitgevaardigd. Het lichaam van de vrouw werd gevonden in een rode bagagetas die was gedumpt in de rivier Mae Klong in de provincie Kanchanaburi. Volgens de politie is de man gevlucht en nam hij de trein naar Maleisië: http://t.co/WzXPOvLWwn

– Het lichaam van de vermoorde Thaise studente Chalalai Chaihirankarn (26) wordt naar Thailand overgevlogen zo laat het ministerie van Buitenlandse Zaken weten. De vrouw werd donderdag door haar vriend in Pittsburgh (Pennsylvania) vermoord. De man, een Thai-Amerikaan, pleegde daarna zelfmoord. Beide studeerden aan de Carnegie Mellon University: http://goo.gl/itPKGv

– Pongpat Chayapan, voormalig hoofd van de politie is veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf wegens een lijst van criminele activiteiten waaronder illegale gokactiviteiten, machtsmisbruik en majesteitsschennis. Dit is slechts het begin want er staan hem nog meer veroordelingen te wachten: http://goo.gl/WWnGjf

– Prayut maakte gisteravond bekend dat er sinds 19 december 2014 een soort waarborgfonds voor toeristen bestaat. De bedoeling hiervan is om het vertrouwen van buitenlandse toeristen terug te winnen. Op het waarborgfonds kan een beroep worden gedaan door toeristen die het slachtoffer zijn geworden van terrorisme, natuurrampen, ongelukken of criminaliteit: http://goo.gl/wFmPnT

– Meer actueel nieuws lees je op de Twitterfeed van Thailandblog.nl: twitter.com/thailand_blog


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Nieuws uit Thailand – 31 januari 2015”

 1. Leo Th. zegt op

  “Vroeger” werden toeristen naar Thailand gelokt met de slogan dat zij het Land van de Glimlach zouden gaan bezoeken. Daarna was de reclamecampagne gericht op een Amazing Thailand en nu wilt men toeristen winnen met een Waarborgfonds ingeval van terrorisme en criminaliteit. Is Thailand in een korte tijd dan zo veranderd? Helaas is Thailand voor westerlingen wel veel duurder geworden en dat niet alleen vanwege de zwakke Euro. Thais eten buiten de deur is nog goed te doen maar het vergezellen van het voedsel met een biertje of wijntje is flink aan de prijs! Voor een in een winkel gekocht blikje/flesje Heineken, Tiger beer of bv. Leo beer ben je in Thailand minimaal het dubbele kwijt van de gangbare prijs in Nederland en voor een fles wijn, bv. een Australische Hardy’s die bij ons 5 á 6 euro kost, betaal je in een Thaise supermarkt vanwege de hoge accijnzen al snel 900 á 1000 Bath, dus rond de 25 euro. Ook de hotelprijzen in de middenklasse en het hogere segment zijn in de toeristische gebieden flink gestegen. Met alleen een Waarborgfonds zal de Thaise regering het weer bevorderen van het toerisme het niet redden. Daarvoor zijn toch echt andere initiatieven nodig.

 2. Frans Nico zegt op

  Met verbazing lees ik: “Thai die kritiek hebben op de huidige regering worden door de militairen uitgenodigd voor een indringend gesprek. Vanaf heden zal de Nationale Raad voor Vrede en Orde (NCPO) iedere beweging van verdachte provocateurs nauwlettend volgen.”

  Dit is niet anders dan een “stasi- en KGB-praktijk” en past alleen in een dictatuur. Hoe snel kan de neergang van een land als Thailand het vergaan? Van een ingesteld waarborgfonds (hetgeen een bevestiging is van een significante toename van criminaliteit en geweld) en van het dictatoriaal gedrag van de junta zal het tourisme geen boost krijgen. AMAZING THAILAND!

  • Cornelis zegt op

   Inderdaad verbazingwekkend, Frans Nico. Minstens zo verbazingwekkend vind ik ook de relatieve stilte rondom dit soort maatregelen die wel heel sterk indruisen tegen de democratische beginselen waarvan de junta zegt daar naar terug te willen. Hoe keert men dit weer om dan, in de toekomst?
   Alhoewel dergelijke maatregelen me niet weerhouden van een bezoek aan Thailand, enkele malen per jaar, zou ik me wel tien keer bedenken als het ging om een verhuizing naar dat land………………..

 3. Hyls zegt op

  Of gewoon NIET toerisme bevorderen en terug naar de roots.. Thailand kan ook een heel andere, niet toeristische koers, varen zoals bijv.. Bhutan. Toerisme exclusief maken en maar mondjesmaat toeristen toelaten. Zou misschien ook wel mooi zijn als er überhaupt geen alcohol verkrijgbaar zou zijn in Thailand, sluit goed aan bij zowel Islam als Boeddhisme. Wellicht dat Thailand het goede voorbeeld zou kunnen geven, misschien dat andere landen dan volgen? Hoge accijnzen zijn dan misschien alvast een stap in de goede richting….

  • Cornelis zegt op

   Kun je specificeren wat in jouw – naar ik aanneem Westerse – ogen die ‘roots’ van Thailand zijn of wil je gewoon ergens je eigen alcoholvrije heilstaat vestigen en die zoveel mogelijk afsluiten van de boze buitenwereld?

 4. Hyls zegt op

  ‘Roots’ van Thailand door mijn ogen (deels westers, want geboren/getogen in westen, deels Thais want ik ben ‘verthaid’): meer naar binnen gericht, zelfvoorzienend, productie voor consumptie eigen bevolking, geen overproductie, minder exportgerichte economie, meer beperkingen voor buitenlandse investeerders, op hoofdzakelijk boeddhistische (ook brahmanistische, islamitische, etc.) leest geschoeid. Ofwel kort gezegd: ‘self-sufficiency economy’ die hoofdzakelijk agrarisch is, primaire sector.

  Ik wil helemaal niets vestigen, maar ik zou het persoonlijk van harte toejuichen als Thailand alcohol- en drugsvrij zou zijn, maar dat is natuurlijk puur (voor mij althans) utopisch. Wel is het zo dat als de boeddhistische en islamitische inwoners van Thailand daadwerkelijk volgens hun eigen religieuze leefregels (precepts) zouden leven, Thailand idd een soort van alcoholvrije heilstaat zou zijn. Daar hoef ik helemaal niets voor te vestigen….. Staat los van mij…. Verkoop van alcohol zou in dat geval moeilijk gaan (of geheel niet plaats vinden) want een boeddhist en moslim (iemand die z’n eigen ‘religie’ serieus neemt althans) wil geen alcohol verkopen.
  Afsluiten van de boze buitenwereld? Hmmm…. ook niet aan mij gelegen. Maar als dat gebeurt en ik, en mede-farangs, ben hier nog en mag hier blijven (is de vraag natuurlijk): tsja daar ben ik niet op tegen…
  Er valt hier uitstekend te leven, zelfs al zou ik het land nooit meer uitkomen…..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website