Nieuws uit Thailand – 12 januari 2015

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
12 januari 2015

Op deze pagina staat een selectie uit het Thaise nieuws. Wij vermelden de headlines van de belangrijkste nieuwsbronnen waaronder: Bangkok Post, The Nation, ThaiPBS, MCOT, etc.

Achter de nieuwsberichten staat een weblink. Wanneer je daar op klikt kan je het volledige artikel lezen bij de Engelstalige bron. De nieuwspagina wordt meerdere keren per dag geactualiseerd zodat je altijd het laatste nieuws leest.


Nieuws uit Thailand – 12 januari 2015

The Nation opent vandaag met internationaal nieuws, namelijk de veiligheidssituatie in Europa na de aanslagen in Frankrijk. De ministers uit Europa en de VS hebben daarom afgesproken intensiever te gaan samenwerken in de strijd tegen terreur. Zo wordt informatie over jihadstrijders die naar Syrië en Irak vertrekken of juist weer terugkeren, beter met elkaar gedeeld. De justitienetwerken van de verschillende landen moeten worden gekoppeld en Interpol krijgt hierin een centrale rol. 

In Parijs en andere Franse steden hebben zondag bij elkaar 3,7 miljoen mensen meegelopen in manifestaties tegen terrorisme. In Parijs zijn naar schatting 1,5 miljoen mensen de straat op gegaan. Daarmee is het volgens Franse media de grootste manifestatie in de geschiedenis van Frankrijk. President Hollande, die samen met tientallen buitenlandse regeringsleiders een deel van de mars meeliep, ging aan het begin van de avond naar de grootste synagoge van Parijs. Met premier Valls en de Israëlische premier Netanyahu bewees hij eer aan de slachtoffers van de aanslagen van afgelopen week. Zondag werd bekend dat de vier joodse slachtoffers van de terrorist Amedy Coulibaly in Israël worden begraven.

– Verkoop van rijst obligaties komt traag op gang: 

– Brand bij APCB fabriek in Ayutthaya: 

– National Park geeft adviezen hoe je een aanval van een wilde olifant aanval kan ontwijken: 

– Man gedood op Phuket, lichaam gedumpt in mangrove: 

– Zeewater bedreigt de kwaliteit van drinkwater in Thailand:

– Marineduikers vinden zwarte dozen van AirAsia: 

– Nieuwe zigzag belijning op de straten in Bangkok moet de snelheid van weggebruikers vertragen: 

– Rusland wil de nauwere militaire banden met Thailand: 

– Deze week koel weer en lage temperaturen in Noord- en Noordoost Thailand: http://goo.gl/C229an

– Sommai zet belastinghervormingen in Thailand bovenaan de agenda: http://bit.ly/14JZ6yI

– Landingsbaan op Suvarnabhumi Airport gesloten: bit.ly/1Ig7X9w  


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website