De reisaanbieders D-reizen en CheapTickets.nl hebben toegezegd vanaf nu duidelijk te zijn over de prijzen van de reizen die ze aanbieden. Dit betekent dat alle onvermijdbare kosten in de prijs zitten.

Andere variabele bijkomende kosten worden in één oogopslag bij de aanbiedingsprijs vermeld. Dit hebben ze per ommegaande aangepast nadat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een onderzoek was gestart naar de manier waarop zij hun reisprijzen vermeldden op hun websites.

Beide bedrijven hebben met de snelle aanpassingen de bezwaren van ACM weggenomen. Bovendien boden de bedrijven tijdens het onderzoek toezeggingen aan die verder gingen dan de zaken waarnaar ACM een onderzoek was gestart.

Zo passen zij nu de prijzen aan op álle websites onder hun beheer, zoals VakantieXperts.nl, respectievelijk BudgetAir.nl en Vliegwinkel.nl. Ook vermelden zij de niet-verplichte bijkomende kosten, zoals bagagekosten of kosten voor het betalen met creditcard, meteen duidelijk bij het aanbod. Het onderzoek is daarom stopgezet.

Duidelijke prijzen goed voor consumenten

ACM zet zich al geruime tijd in voor duidelijke prijzen en voorwaarden in verschillende sectoren, zodat consumenten op basis van de juiste informatie prijzen kunnen vergelijken en een bewuste keuze maken. In de reisbranche zijn de aandachtspunten:

 • De prijs in de advertentie is de prijs waarvoor de reis kan worden geboekt;
 • Prijzen worden vermeld inclusief alle onvermijdbare bijkomende kosten;
 • Alle variabele bijkomende kosten worden meteen bij het aanbod vermeld.

Eerder heeft ACM diverse bedrijven in de reisbranche aangesproken op prijstransparantie en hiervoor boetes opgelegd. ACM zal controleren of de toezeggingen worden nagekomen.

Consumenten kunnen bij ConsuWijzer melding doen over onduidelijke prijzen in de reisbranche.

Bron: Persbericht ACM

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “D-reizen en CheapTickets voortaan transparant over hun prijzen”

 1. ruud zegt op

  Het is toch prettig te horen, dat ze toegeven, vroeger niet transparant over hun prijzen te zijn geweest.

 2. carla goertz zegt op

  Ik heb gisteren nog bij bugetair naar een ticket gezocht maar de creditcard kosten stonden niet vermeld ? Je kon ze wel opzoeken maar pas bij het betallen werden ze getoond .

  • Rene zegt op

   Inderdaad, zeer vervelend dat die kosten helemaal op het eind pas worden getoond.

 3. peter zegt op

  Zoek een ticket bij een van deze aanbieders en boek de goedkoopste vervolgens rechtstreeks
  bij de airline de het meest goedkoop is.
  Meestal geen credit card en boekingskosten.
  Je kunt je ticketvaak ook nog makkelijk wijzigen als dit nodig is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website