Een medische ingreep met daarna een ontspannen vakantie. Klinkt misschien vreemd, maar het is prima te combineren. Vooral omdat door de lagere kosten in Thailand je vliegticket en de rest van je vakantie min of meer ‘gratis’ zijn. Medisch toerisme is dan ook een snelgroeiende markt in Thailand.

Uitstekende ziekenhuizen

Een groot aantal ziekenhuizen, met een ISO 9001 certificering, bieden een uitstekende medische behandeling tegen een redelijke prijs. Meertalig medisch personeel, artsen opgeleid in de Verenigde Staten en Europese landen in combinatie met de best beschikbare medische apparatuur. Voor velen een goede reden om naar Thailand te komen voor rug, knie, of zelfs een hartoperatie.

Het feit dat veel van de ziekenhuizen in Bangkok, Thaise gastvrijheid uitstralen en vergelijkbaar zijn met vijfsterren hotels maken ook het herstel na een succesvolle operatie bijzonder aangenaam.

Cosmetische chirurgie

Thailand is toonaangevend op het gebied van cosmetische chirurgische, met inbegrip van LASIK ooglaseren, botox en collageen injecties, facelifts, ontharing en borstvergrotingen.

Zes redenen waarom medisch toerisme naar Thailand een goede keuze is:

 1. Internationaal geaccrediteerde ziekenhuizen.
 2. Goed gekwalificeerd medisch personeel.
 3. Geld besparen.
 4. Geen wachtlijsten.
 5. Excellente service.
 6. De modernste apparatuur.
[youtube]http://youtu.be/8RP8-vF0dg4[/youtube]

 

 

17 reacties op “Medisch toerisme in Thailand (video)”

 1. Pim zegt op

  Ook in Hua hin is het Bangkok hospital nu zijn deuren langzaam aan het openen .

 2. johanna zegt op

  Ik moest van de week naar het ziekenhuis i.v.m een oorontsteking.
  Ik ging naar het Bangkok hospital in Hua Hin.
  Daar onaangekondigd aangekomen, eerst ff een formulier invullen en werd een foto gemaakt ( zoals bij aankomst airport) Toen moest ik ff wachten en kwam een zuster mij halen voor bloeddruk en temperatuur te meten. Dat laatste gebeurde via je oor.
  Gewicht en lengte werd gewogen en gemeten
  Toen weer ff wachten en toen naar de KNO-arts.
  Een jonge thaise behandelde mijn oor exact zoals mijn kno-arts in NL het ook doet.
  Toen naar de balie om af te rekenen.
  1178 baht, waarvan 378 baht voor antiboitica oordruppels en 20 paracetamol.
  Binnen een uur was ik weer buiten !
  Dit is me nog nooit gelukt in NL
  Als ik daar een afspraak heb om half 11, mag ik blij wezen als ik 3 kwartier later aan de beurt ben.
  Mocht ik dan eventueel druppels o.i.d nodig hebben, kan ik naar mijn eigen apotheek gaan om ze daar op te halen.

  Al met al heb ik een goede ervaring met dit ziekenhuis.
  Over 2 weken ff terug, kijken of de ontsteking verdwenen is.
  By the way, ik voel me al stukken beter, de druppels doen goed hun werk.

  • johanna zegt op

   @Wallie,).
   Dat de druppels duurder zijn dan de 65 baht die jij betaald, tja het zij zo.
   Maar nu weet ik wel dat dit de anti bioticadruppels zijn die de dokter nodig achte voor mijn oor.
   En ik ga niet het risico nemen dat ik goedkope druppels ga kopen die misschien niet het benodigde effect zullen geven.
   Ik ben het liefst zo snel mogelijk van mijn oorpijn af.
   Aangezien ik al oorproblemen heb van kinds af aan, kan ik niet zomaar elk willekeurig druppels gaan gebruiken.
   Daar moet toch eerst de KNO arts na kijken.

   Update, ben nu geheel van mijn oorpijn af.
   En die paracetamol ? Die heb ik hier nog liggen.

   • johanna zegt op

    Nou Wallie, in dat geval ben ik de Duitsers ontzettend dankbaar voor het maken van de druppels. 🙂
    Het is me elke baht dubbel en dwars waard geweest !

 3. aad zegt op

  jaja we weten het he.in thailand is alles veel beter en goed beter als hier in nederland
  als je daar wat heb je woord gelijk geholpen heb er een week gelegen alleen maar lof daar en ze nemen de tijd voor je
  groet aad

 4. Gerrit Jonker zegt op

  Ik ga ieder halfjaar naar Bungungrad (ongeveer zo geschreven) soi2 of Bangkok Hospital voor check up!. In het ziekenhuis zijn 800 specialisten. Gestudeerd in Engeland USA Frankrijk of Duitsland etc. Zeer goede betaalbare en uitmuntende services. Een fractie van de prijs die je Nederland moet betalen en geen wachttijden.

  Gerrit

 5. andrew zegt op

  als gevolg van het feit dat mijn thaise vrouw(in nederland)2x een c.v.a.heeft gehad hebben we ook behoorlijk wat ervaring met bumrungrad,bangkok hospital,phyathai enz.(nacontroles enz.)absolute klasse.een vergelijking met holland gaat mank dat is echt appels met peren vergelijken.jammer als je hier wat overkomt is de eerste vraag die de alrmcentrale stelt:bent u vervoerbaar want ze willen je zo snel mogelijk naar nederland trerughalen voor behandeling.gerrit heeft dit goed bekeken.

 6. Peter@ zegt op

  Alles goed en wel alleen jammer dat je in Thailand zo overladen wordt met medicijnen, ze geven je echt het gevoel dat ze daar ook nog eens flink aan verdienen, zakken vol van die troep.

 7. andrew zegt op

  daar heeft peter gelijk in.je zou soms niet goed worden van al die plastic zakjes.meestal kijk ik op internet wat zo’n pilletje precies doet en leggen vervolgens het merendeel van die zakjes ter zijde om ze later weg te gooien.het belangrijkste verschil met holland is dat het niveau van de artsen veel hoger is en dat er in te tophospitals veel efficienter gewerkt wordt.overigens zou de reactie van jolanda heel anders geweest zijn als in hua hin het bangkok hospital nog niet geopend zou zijn en ze in sao paulo terecht was gekomen.daar is het huilen met de pet op.

 8. johanna zegt op

  @Peter, daar ben ik het met je mee eens. Ik kreeg dus behalve die druppels die trouwens goed werk hebben verricht, ook 20 paracetamol mee. denk dat als ik ze bij de pharmacy had gekocht ik er minder voor betaald zou hebben, maar ach, het zei zo.
  T.I.T

  Wat dat betreft schrijft de dokter in NL de druppels voor en zegt je dat als je pijn hebt je maar een paracetamolletje moet nemen.

 9. andrew zegt op

  pas op met medicijnen van de pharmacy in thailand johanna.hier is ontzettend veel namaak op de markt(komt meestal uit chin deng=rood china)bij de meeste apotheken en government ziekenhuzen komt af en toe een salesman door de achterdeur.het middel is bij gebruik dan veel erger dan de kwaal.gevaarlijke bijverschijnselen.in holland is dat bij de meeste artsen enapothekers bekend en daarom krijgen wij een keer per jaar voor een jaar medicijnen mee,allebei de handbagage vol met pillen voor mijn vrouw met medicijnenpaspoort.ik ga zo even naar de home pro om een nieuwe kraan van een bekend duits merk veel goedkoper dan in nederland en ik weet dat het namaak is kunje tussen de een en de drie jaar mee doen doch niet levensbedreigend bij gebruuik.medicijnen die je koopt bij prive ziekenhuizen zoals bangkok hospital zijn in het algemeen duurder dan in nederland(door de hoge inporttax)..ik neem aan dat je gaat declareren bij je zorgverzekering (pas op voor je eigen risico).

  • HansNL zegt op

   Ligt me iets van bij dat in Nederland zo af en toe ook nep-geneesmiddelen verstrekt werden.
   De apotheken in kwestie wisten natuurlijk van niets.
   Inderdaad, namaak uit China is de plaag van de wereld, ook in de geneesmiddelen.
   Maar het lijkt me dat overheidsziekenhuizen, in het algemeen, geen enkel voordeel hebben aan het verstrekken van nep, priveklinieken (de kleintjes) zijn wellicht een grotere bron van zorg.
   De grote priveziekenhuizen kopen dezelfde medicijnen bij dezelfde leveranciers als de overheidsinstellingen, het wordt alleen duurder verkocht.
   En natuurlijk heeft Thailand een grote reeks aan geneesmiddelen die door of onder auspicien van de overheid aangemaakt of geimporteerd worden zodat de woekerwinsten van de pharmaciebedrijven teniet gedaan worden.
   En dat veroorzaakt bedreigingen, zwartmakerijen en regelrechte terreur van aan het adres van regeringen door de voornamelijk Amerikaanse bedrijven, daarin gesteund door de Amerikaanse regering.
   Ook in Nederland speelt dat.
   De voorgenomen sluiting van Organon was niet meer en niet minder een strafexpeditie van het moederbedrijf tegen de Nederlandse regering omdat die de euvele moed had maximum prijzen vast te stellen voor medicijnen.
   Het is nog altijd zo dat het winstbejag gewoon voor alles gaat, ook in de priveziekenhuizen van Thailand.

 10. HansNL zegt op

  Ik verbaas me ten zeerste over de aanhankelijkheidsbetuigingen van farang aan het adres van de prive-ziekenhuizen in Thailand.
  Ik heb een keer te maken gehad met het Khon Kaen RAM, en ben gelijk genezen van het bezoeken van dergelijke geldinstituten.
  Ik ga gewoon naar een staatsziekenhuis, bij voorkeur in de avond, kost 100 baht meer, maar de wachttijd is gemiddeld 15 minuten, dus dat is het wel waard.
  Voor de bloeddrukcontrole, helaas heb ik de hoge versie, heb ik een verwijzing losgepeuterd voor het Universiteitsziekenhuis in Khon Kaen,
  De totale kosten voor een halfjaarlijkse controle inclusief bloedonderzoek, hartfilmpje, onderzoek door de dokter (vaak de professor), inclusief 3 maanden medicijnen, 1850 baht.
  Drie maanden medicijnen in de medicijnwinkel kosten me 1390 baht, dus totale kosten voor het ziekenhuis 460 baht.
  Het merkwaardige is dat in veel particuliere ziekenhuizen dezelfde doktoren bijklussen die je in de staats- of universiteitsziekenhuizen tegenkomt.
  Werd ook beaamd door de professor in het uni-ziekenhuis.
  Vrij vertaald zei hij het volgende: Wilt U veel betalen, ga dan vooral naar het RAM, wilt U de beste zorg, bezoek mij.
  Doe ik dus ook maar, en gaat U gerust maar naar de prive-geldwolven.

 11. Dirk zegt op

  Enige jaren terug tijdens een verblijf in Lamai ( Koh Samui ) is mijn vrouw bijna verdronken en hield last van benauwdheid. Een kennis die we daar bezochten heeft ons naar het, naar ik meen, Bangkok ziekenhuis gebracht. Moesten ons kaartje van de ziekenkosten verzekering laten zien en moesten als borg 30.000,= bath betalen wat de kennis ons heeft voorgeschoten. Want wat moet je met de borg als je een paar dagen later teruggaat. In die tijd was een Nederlander als intermediair aan het ziekenhuis verbonden en het contact met de ziektekosten verzekering heeft gelegd. Deze verzekering reageerde snel en voor mijn vrouw uit het ziekenhuis kwam was de borg terug. Overigens was de behandeling goed, dienstbaar, zeer vriendelijk, schoon en gelijk een goed hotel. Ze heeft er gelukkig alleen goede herinnering aan. Wel denk ik dat het jammer is dat de intermediair is ontslagen bij het aantreden van een nieuwe manager.

 12. han zegt op

  2 jaar geleden was mijn achillespees ingescheurd,wist ik toen niet toen ik in het ziekenhuis kwam, in pattaya(bangkok hospital ) werd meteen een rolstoel naar buiten gebracht voor mij ,met een zeer vriendelijke balie medewerker ,wij mochten zelf niets doen ,bij de balie aangekomen foto maken en verzekerings kaartje tonen ,kreeg een pasje
  ff wachten naar de arts die concludeerde dat er foto”s gemaakt moesten worden ,lijst mee en foto”s maken ,geen probleem binnen 10 minuten waren de foto’s genomen ,ff wachten in de hal met een soort gastvrouw die me overal vergezelde in het ziekenhuis wel te verstaan ,toen naar de arts ,mijn enkel werd goed ingepakt ff een paaar dagen rustig aan ,
  en naar de recepten afdeling is ook de betaal afdeling ,dus alles afgehandeld ,en was 2300 bath kwijt bath was toen 50 bath 1 euro dus rond de 46 euro ik heb daar gepind ,was binnen het uur weer buiten ,bonnetje van het pinnen en de rekening aan mijn verzekering gestuurd en binnen 2 weken de centjes,topy topy daar ,

 13. hans zegt op

  Heb helaas het geluk gehad dat ik de laatste 2 jaar, veel ziekenhuizen in nederland en thailand onvrijwillig heb mogen bezichtigen van binnen.

  Ben tot de onclusie gekomen dat de grotere thaise prive ziekenhuis zekers niet slechter zijn dan de nederlandse eerder beter, een gemiddelde prive ziekenhuis zoals ram 1 en 2 in changmai en de bangkok hospital ligt op vergelijkbaar op academisch niveau t.o,v, de nederlandse.

  Voor een controle moest ik naar het erasmus in rotterdam, had mijn ticket al geboekt dus denk probeer maar in Udon thani. Nou zegge en schrijven 5 kwartier later weer buiten met uitslagen en al er bij, kosten 3000 thb, had ik het in nederland laten doen was ik al meer aan de benzine kwijt geweest.

  Wel nadeel, inderdaad te scheutig met de antibiotica en vrij prijzig, dit geldt trouwens niet voor de staatsziekenhuizen in thailand, geven eigenlijk te kort antibiotica kuren voor meestal max. 7 dagen maar deze kosten bijna niks.

 14. carlo zegt op

  Bovenstaande verhalen kan ik ook beamen. De zorg is zondermeer perfect in de prive ziekenhuizen.
  Maar dat het daar zo goedkoop is kan ik toch niet zeggen.Mijn vrouw heeft daar onlangs een hernia operatie gehad, de totale kosten waren 770.000 THB.
  Door onze verzekering in nederland werd na overleg en na bestudering van de gemailde gegevens maar 435.000 THB vergoed.
  Gelukkig was ik van te voren gewaarschuwd en had afgesproken dat de evt meerkosten voor rekening ziekenhuis zouden komen. Het heeft me wel de nodige moeite gekost om naderhand zonder de meerkosten het ziekenhuis te kunnen verlaten.
  E.e/.a speelde zich af in het bangkok hospital in pattaya.Maar nogmaals prima zorg geen enkele klacht.
  Maar Spreek van te voren duidelijk af dat U zelf NIETS wilt bijbetalen en dat ze het dus moeten doen met het bedrag dat door uw verzekering betaald word.
  EEN GEWAARSCHUWD MENS TELD VOOR TWEE>!!!!!!!!!!!
  Carlo


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website