(Smarta / Shutterstock.com)

Eerder dit jaar schijnt Premier Prayuth aangedrongen te hebben op een grondige hervorming en reorganisatie van de Royal Thai Police. Aan zijn opmerking werd toen niet al te veel aandacht besteed, althans, ik heb er niet veel van gezien of gelezen.

Maar zie, het plan krijgt nu wel degelijk een vervolg. “Daily News” weet namelijk te melden, dat de chef van de RTP, Generaal Suwat Chaengyodsuk, de recent in ere herstelde Lt-Gen Surachate Hakparn – beter bekend als Joke – opdracht heeft gegeven een eerste aanzet voor te bereiden voor een hervormingsplan.

Joke gaat namelijk een opiniepeiling organiseren, waarbij het publiek wordt uitgenodigd met suggesties en ideeën te komen hoe en wat die reorganisatie bij de politie zou moeten vormgegeven. Hoe die opiniepeiling wordt uitgevoerd is nog niet bekend, maar in de komende 4 maanden zal intensief naar het Thaise publiek worden geluisterd.

Als u door dit bericht in de verleiding mocht komen om ook in de pen te klimmen om een aantal aanbevelingen te doen, zeg ik u dat maar niet te doen. Op Thaivisa is er al ruim aandacht met veel commentaar aan besteed, maar let op: aan ons buitenlanders wordt niets gevraagd!

Het is aan de Thaise bevolking voorbehouden om te reageren, maar een “zure” commentator op Thaivisa zei daarop: Dan verandert er dus niets, want de Thais vinden voor 99%, dat de politie nu al uitstekend werk verricht!

Er zal nog veel over dit onderwerp worden gesproken en geschreven!

2 reacties op “Thaise politie hervorming met behulp van een opiniepeiling”

 1. Rob V. zegt op

  Is er een jaar of wat terug niet al eens zo’n soort enquête gehouden? De uitslag kunnen we in grote lijnen wel raden. De oorzaken ook. Uit rondvragen weten we dat de Thaise bevolking de politie als het meest corrupt ziet, op de voet gevolgd door de militairen (zie “Corruptie in Thailand, de visie van de Thais zelf” door ene meneer Kuis). Zo zijn de salarissen laag en stroomt geld naar boven. In menig overheidsorgaan zou flink de snoeischaar moeten. Denk aan: fatsoenlijke salarissen, wegsturen van de top, geen wegpromoveren naar inactieve posten, transparantie etc.

  Misschien kunnen politie, leger en andere diensten eens kijken hoe men schoon schip heeft gemaakt in bijvoorbeeld Oekraïne. Daar vallen vast lessen uit te trekken.
  https://nos.nl/collectie/6126/artikel/2096571-corruptie-wordt-niet-meer-getolereerd-bij-oekraiense-politie

  • Guy zegt op

   Utopia is een wonderschone stad — zal wel nog jaren duren vooraleer die kan worden gebouwd.
   Wees dus realist in deze.
   Blijf al buitenlander met of zonder connectie met Thailand kalm, probeer intern (binnen familie, Thaise vriendenkringen en andere kanalen) wel je mening en gedachtengoed aan te brengen.

   Kan je dat niet??? Wat doe je dan in dat van nature prachtig land???

   Westerse samenlevingen en dito wetgevingen beter?? Dacht even nee- alleen beter gecamoufleerde corruptie en dito regelingen zijn er wel ook van kracht.

   Heb ik het totaal verkeerd?? Leg me maar uit, verbeter mijn visie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website