Het sprookje van een barmeisje (slot)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Maatschappij
Tags: , , , ,
21 december 2016

Vervolg op deel 1 en deel 2

De vakantie van de farang zit er op. Nit vergezelt hem naar de luchthaven. Het afscheid valt beiden zwaar. Ze hebben een geweldige tijd samen gehad. Nit gaat terug naar Pattaya. Ze wil deze maand nog volmaken in de bar. Ze krijgt ‘number one’ van de volgende maand haar salaris.

Nit heeft aan de farang gevraagd of hij haar iedere avond na het werk wil bellen. De bar sluit meestal om 24.00 uur, klanten zijn er toch zelden. Nit loopt dan even naar de ‘FamilyMart’ om wat te eten te halen. Eenmaal op haar kamer is ze blij wanneer de farang belt. Zo kletsen ze steeds ruim een uur met elkaar. Ondanks haar beperkte Engels lukt dat aardig.

Uit het barleven

De mamasan in de bar vindt het jammer dat Nit er mee stopt. Nit is samen met haar vriendin de enige twee die ze vertrouwt. Na het werk gaan ze netjes naar hun kamer. De twee andere meisjes uit de bar lopen dan via Beachroad naar Walkingstreet in de hoop nog een klant te vinden. Dat lukt meestal wel omdat de klanten dan geen ‘barfine’ hoeven te betalen. Mamasan verdenkt er één van zelfs met klanten uit de bar daar af te spreken om zo de ‘barfine’ te omzeilen. Mamasan mag Nit wel omdat ze zich normaal gedraagt en niet voor problemen zorgt.

In de telefoongesprekken met de farang laat Nit steeds doorschemeren dat ze voor hem terug gaat naar Isaan. Het is haar manier om hem aan zijn afspraken en verantwoordelijkheid te herinneren. De farang vindt die opmerkingen nogal vreemd. Hij gaat er van uit dat ze blij is dat ze kan stoppen met het werk en terug kan naar haar dochtertje en familie.

Het valt hem op dat Nit stikjaloers is. Dat zij met klanten meegaat, doet er kennelijk niet toe, denkt hij, dat is gewoon werk. De farang vindt het idee dat ze met andere mannen meegaat niet te verteren, al begrijpt hij dat het slechts ‘business’ voor Nit is. Hij is blij dat de maand bijna om is en Nit uit het barleven stapt.

Deze farang is anders

De zus van Nit is speciaal uit Isaan gekomen om haar op te halen. Nit heeft haar spulletjes bij elkaar gepakt, de kamer opgezegd en ze gaan op weg naar het busstation. Gezamenlijk wachten ze bij het station op de bus naar Isaan. De farang belt nog even om ze een prettige reis te wensen. Omstreeks middernacht belt hij weer. Nit is er speciaal voor wakker gebleven. Vrijwel iedereen in de bus slaapt al. Ze praat zachtjes met de farang. De telefoongesprekken zijn altijd leuk en ze lachen veel met elkaar. De farang laat weten dat hij van haar houdt. Nit is gelukkig, ze voelt op haar beurt liefde voor de farang.

Nit denkt dat hij een goede man voor haar kan zijn. Desondanks hebben de andere meisjes in de bar haar vaak genoeg gewaarschuwd voor een farang. Ze hebben een ‘sweet mouth’. Ze zeggen aardige en lieve dingen, ze beloven je van alles. Geloof het maar niet. De meeste farang zijn ‘Butterflyman’, ze gaan vreemd en zetten je zo aan de kant voor een knappere of jongere bargirl. Of ze maken een paar maanden geld over en stoppen er dan opeens mee. Je kunt ze niet vertrouwen. Maar volgens haar is deze farang anders. Hij heeft een goed hart. En zij wilde graag een relatie met een farang daarvoor is ze naar Pattaya gegaan. Tot nu toe verloopt alles volgens wens.

Thaise snol

De farang probeert, nu hij weer terug is in zijn land, zijn gevoelens en verstand op een rijtje te krijgen. Hij bespreekt zijn relatie met Nit met een aantal van zijn beste vrienden. Dat wordt een teleurstelling. Ze lachen hem recht in zijn gezicht uit. Alle clichés en vooroordelen vliegen over tafel. Wat moet je met zo’n Thaise snol? Die Thai zijn alleen op je geld uit. Je krijgt de hele familie er bij. En dan het leeftijdsverschil van 20 jaar. Ben je gek geworden? Ze had je dochter kunnen zijn, hahaha.

De farang kan er niet om lachen. Ze snappen er geen zak van! Wat weten zij van haar? Zijn ze er bij geweest? Ze kennen haar niet eens! Hij ergert zich kapot aan de vooringenomen meningen. Nit is ook een mens van vlees en bloed. Er zit geen kwaad in dat meisje. Ze probeert gewoon haar familie te onderhouden. Daar zouden ze respect voor moeten hebben. Kees, zijn beste vriend, moet al helemaal zijn kop houden. Zijn moeder zit in een verzorgingstehuis. Met veel tegenzin bezoekt hij haar twee keer per jaar. En uitgerekend hij heeft een grote bek over Nit, die zichzelf opoffert voor haar familie. De farang is kwaad en verdrietig tegelijk om zoveel onbegrip.

Ingewikkeld

De reactie van zijn vrienden heeft hem toch wel aan het denken gezet. Hij stelt zichzelf de vraag of een toekomst met Nit een reële optie is? De gedachte dat hij haar één keer per jaar slechts drie weken ziet, stemt hem niet vrolijk. Nit naar zijn land halen ziet hij niet zitten. Het is hier nu winter en koud, ze zal zich enorm vervelen. Hij moet de hele dag werken en dan zit ze alleen in zijn huis.

Ook heeft hij geen zin in al het gezeur van zijn familie, vrienden en kennissen. Die zullen het wel veroordelen. In het dorp waar hij woont, zal er heel wat geroddeld worden. Op zijn werk mag al helemaal niemand het weten. Hij zucht diep. Hij mist haar. Hij zou wel op zijn knieën terug willen kruipen. Klote, denkt hij. Waarom moet het nou allemaal zo ingewikkeld zijn?

Nit is aangekomen in haar dorp. Het is weekend. De farang is vrij en belt Nit. Het gesprek verloopt stroef. De verbinding is slecht, de farang verstaat er weinig van. Hij vermoedt dat het dorp een slecht bereik heeft. Ook dat nog, denkt de farang. Nit klinkt niet blij. Ze zal wel moe zijn van de reis, denkt hij. Ook de volgende dag klinkt Nit allesbehalve vrolijk.“Why are you not happy?” vraagt de farang. “I am scared”, zegt Nit. Ze is bang dat de farang zijn afspraken niet nakomt en haar geen geld stuurt. De farang stelt Nit gerust. ‘I love you and I will take care of you”, belooft hij haar.

Verveling in Isaan

Nit is inmiddels twee weken thuis. Ze worstelt met veel vragen. Nit moet bijna een jaar wachten voor de farang terugkomt. Ze realiseert zich dat er in een jaar veel kan gebeuren. Zijn gevoelens en de herinneringen aan de leuke vakantie zullen vervagen. Hij kan in zijn eigen land een vrouw tegenkomen. De afhankelijkheid van de farang werkt benauwend. Nit heeft het gevoel dat ze de regie over haar leven kwijt is.

Ze moet erg wennen aan het weer thuis zijn. Nit is zoveel jaren weggeweest. Ze heeft geen privacy thuis. In Pattaya had ze een klein kamertje voor haar alleen. Daarnaast verveelt ze zich nogal. Haar dochtertje gaat overdag naar school. In het dorp is niets te beleven. Ze hangt hele dagen voor de TV. Natuurlijk helpt ze haar familie met schoonmaken en koken, maar dat is geen dagtaak. Eigenlijk mist ze Pattaya. Niet het feit dat ze met farang mee moest voor betaalde seks, maar wel de sfeer in de bar. Ze had daar een vriendin. Soms gingen ze dansen in een discotheek in Walking Street. Pattaya leeft tenminste. De overgang naar het dorp in Isaan is erg groot.

Financiële problemen

De telefoongesprekken met de farang zijn minder leuk geworden. Hij belt alleen nog even ‘s ochtends voordat hij naar zijn werk gaat. Hij komt pas om 19.00 uur thuis van zijn werk. In Thailand is het dan zes uur later. Zij gaat om 22.00 uur naar bed. Ze slaapt in een kamer met haar zus en drie kinderen. ’s Avonds telefoneren is daarom niet mogelijk.

Alleen in het weekend hebben ze mogelijkheid om wat langer te kletsen. Maar omdat Nit in Isaan geen Engels hoeft te spreken, gaat haar spreekvaardigheid hard achteruit. Dat samen met de slechte verbinding maakt het communiceren uiterst lastig. De farang heeft steeds minder zin om haar te bellen. Ze maakt niets mee dus er valt weinig te bespreken. Iedere keer hetzelfde riedeltje. Hij bedenkt steeds vaker een smoesje om haar niet te hoeven bellen. Nit merkt dat. Ze maakt zich zorgen.

Inmiddels zijn er vier maanden voorbij sinds het einde van de vakantie. De afstand en de moeizame communicatie heeft de relatie geen goed gedaan. Vooral bij de farang zijn de gevoelens voor Nit wat afgevlakt. Zij is meer een leuke herinnering geworden. Daar komt bij dat hij financiële problemen heeft. Een dure reparatie aan zijn auto plus een onverwachte naheffing van de belasting hebben er voor gezorgd dat hij zijn spaargeld moest aanspreken. Het potje voor Thailand.

Hierdoor zal het zeker twee jaar duren alvorens hij genoeg geld heeft gespaard voor een volgende vakantie. De honderdtachtig euro die hij maandelijks naar Nit stuurt kan hij eigenlijk niet meer missen. Een reorganisatie en een andere functie bij zijn werkgever hebben er toe geleid dat hij minder is gaan verdienen. De gedachte dat hij de komende twee jaar nog ruim 4.300 euro aan haar moet overmaken voordat hij haar weer ziet, begint hem tegen te staan. Ook omdat het daarna niet zal stoppen. De farang is pas 42 jaar oud en kan niet in Thailand gaan wonen. “Waarom jaren blijven betalen voor een vrouw die ik zelden zie. Ze is maar een vakantieliefde. Ik lijk wel gek”, denkt hij.

Auto ongeluk

De farang neemt een radicaal besluit. Hij stopt met het overmaken van geld. Hij belt Nit om haar het slechte nieuws te laten weten. Nit begrijpt er niets van en is ontroostbaar. De farang probeert het uit te leggen en vertelt over zijn financiële situatie. Nit gelooft hem niet. Zij voelt zich bedrogen. “You promised, to take care for me”, snikt Nit aan de telefoon. De farang voelt zich klote. Hij realiseert zich de consequenties van zijn besluit. “Er op terugkomen heeft geen zin, het vertrouwen is nu toch weg”, denkt hij. Hij probeert Nit te kalmeren. Hij zegt haar toe in ieder geval nog twee maanden geld te sturen.

Nit is ten einde raad. Ze had eindelijk haar draai gevonden thuis. Ze maakte weer deel uit van de familie. De band met haar dochtertje was hersteld, ze is nu geen vreemde meer voor haar. Nit had haar leventje op orde. De maandelijkse bijdrage van de farang werd zinvol besteed. Kleding voor de kinderen, schoolgeld, zaaigoed voor haar vader. De TV ging kapot, er is een nieuwe gekocht. Ze kunnen nu niet meer terug. Het geld hebben ze hard nodig.

Nit vertelt aan haar zus wat er gebeurd is. Samen besluiten ze om aan haar ouders een ander verhaal te vertellen. Nit laat haar ouders weten dat de farang een auto-ongeluk heeft gehad en is overleden. Met deze leugen voorkomt ze gezichtsverlies en geroddel in het dorp.

De farang voelt zich schuldig en rot. Nit heeft niets meer van zich laten horen. Hij belt haar iedere dag, maar ze neemt niet op. Hij mist haar nu toch. De gevoelens voor haar zaten dieper dan hij dacht. De wetenschap dat hij haar nooit meer zal zien of spreken maakt hem verdrietig. Het is een continue strijd tussen het verstand en zijn gevoel. Het feit dat Nit afhankelijk van hem was, maakt het extra lastig, hij voelt zich nog steeds verantwoordelijk voor haar. Desondanks staat hij nog wel achter zijn besluit.

Einde van het sprookje

Nit heeft een week na de onheilspellende mededeling besloten om maar weer naar Pattaya te vertrekken. De farang had dan wel toegezegd nog twee maanden te betalen, maar Nit neemt het zekere voor het onzekere. Ze pakt haar spulletjes bij elkaar. Pon, het dochtertje van Nit begrijpt er niets van en begint hard te huilen. Mama gaat haar weer verlaten, misschien wel voor een heel lange tijd. De hele familie is van slag.

De volgende dag zit Nit in de bus op weg naar Pattaya. Ze moet daar een kamer zoeken. Ze weet niet of ze terug kan naar de vorige bar. Allerlei sombere gedachten spoken door haar hoofd. De onzekere toekomst knaagt aan haar. Ze zucht en voelt zich leeg. De andere barmeisjes hadden haar nog zo gewaarschuwd voor de streken van een farang.

Nit kijkt door het raam van de bus naar buiten. Het regent. De tijd kruipt voorbij. Ze kijkt op het display van haar telefoon. Geen SMS-jes van de farang meer. Alle oude SMS-jes heeft ze gewist. Hij zou voor haar terugkomen. Ze zouden samen vakantie vieren. Weer naar het strand gaan en eten bij kaarslicht. Er rollen dikke tranen over haar wangen. Haar sprookje is over en uit. Ze veegt haar tranen weg en neemt zich voor om nooit meer een farang te vertrouwen.…


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Het sprookje van een barmeisje (slot)”

 1. Ger zegt op

  Het sprookje van een barmeisje…. Ik ken Thailand al zo’n 25 jaar en de laatste jaren woon ik in het noordoosten van Thailand. Ken de grote fabrieken, assemblagebedrijven, landbouw , veeteelt en meer. Grote aantallen vrouwen kiezen ervoor om daar tewerken.
  En als ik kan vraag ik wel eens aan de vrouwen die een normale baan preferen wat ze van hen vinden , immers finncieel verkeren ze vaak in een zelfde situatie.
  De reactie zijn niet mals: afkeur, minachting , vaak reageert men dat het sexwerk makkelijk verdienen is voor barvrouwen oftewel de vrouwen in het barcircuit zijn te lui om het gewone werk te doen.
  En wat men soms aanvoert dat men makkelijker in contact kan komen met een farang : nou dat sprookje gaatde laatste 20 jaren ook al niet meer op daar overal internet en datingsites aanwezig zijn.
  Kortom mijn redenering en ook van veel anderen is dat de vrouwen in het barcircuit een makkelijke manier zoeken om geld te verdienen Immers de meerderheid in vergelijkbare financiele situaties kiest voor een normale baan.

  • Khun Peter zegt op

   Typische reactie vanuit mannelijk perspectief. Naar bed gaan met veelal oude onaantrekkelijke mannen, noem jij een makkelijke manier om geld te verdienen?

   • Ger zegt op

    In mijn reactie gaat het om de vergelijking tussen vrouwen die kiezen voor een gewone baan , vaak met lange werktijden, of vrouwen die kiezen voor de genakkelijke weg via sex. De meerderheid verlaagt zich niet tot het sexwerk is mijn betoog.

    • John Chiang rai zegt op

     Ik mag niet chatten,maar hier moet ik Khun Peter toch een beetje helpen. Ger verwisseld het woord makkelijk, met snel. Een vrouwtje in een bar kan inderdaad met een beetje geluk snel geld verdienen. Alleen of dit gemakkelijk is, om met een veel oudere farang het bed in te duiken waag ik te betwijfelen. Veel vrouwen met meestal weinig opleiding, die buiten een kind,ook nog hun ouders verzorgen moeten,komen met een minimum loontje van ca 9000 Bath,in het geval dat ze überhaupt werk vinden, niet zo erg ver. Zo blijft haar noodgedwongen weinig anders over om haar geluk in het nachtleven te zoeken. Diegenen die meteen klaar staan met een oordeel, gaan meestal uit van het sociale systeem zoals ze dit in het thuisland gewent zijn,en helaas op geen enkele manier te vergelijken is met Thailand.

 2. Henk zegt op

  Ik vind het geheel herkenbaar en mooi beschreven. Het laat zien hoe eenvoudig misverstanden kunnen ontstaan en hoe moeilijk het is voor beide partijen om elkaar in zulk soort situaties te blijven vertrouwen. Geldt niet alleen voor relaties zoals beschreven, maar breder, in feite voor elke relatie waarbij je ver van elkaar woont. Die relaties zijn moeilijk in stand te houden en vergen veel wederzijds vertrouwen en vasthoudendheid.

 3. tonymarony zegt op

  Zijn verstand op tijd terug gekregen door een paar goede vrienden die slimmer waren dan hijzelf maar wijsheid komt met de jaren zeggen ze misschien ??

 4. marcello zegt op

  Heel mooi verhaal. De realiteit kan hard zijn. Nogmaals Weet waar je aan begint. Zeker als je jong bent en niet in Thailand woont. Dit is niet negatief bedoeld maar juist heel realistisch

 5. Jan zegt op

  Hij had haar natuurlijk ook naar zijn land kunnen laten komen en dan samen kunnen werken……..

 6. Hermanus zegt op

  Het sprookje van een barmeisje……
  Na 10 jaar ervaring met het thaise leven,begrijp ik dit uitstekend geschreven verhaal maar al te goed.
  Je bent een vrije jongen, net gescheiden of gewoon een beetje eenzaam en dan…….
  Je ontmoet HAAR, je wordt verlieft.
  Je gaat rare dingen doen, bv je totaal anders kleden, over je leeftijd liegen,haar van alles beloven,
  Het hart regeert je nu
  Je vergeet dat je in een land bent met een totaal andere cultuur en mentaliteit
  Je vergeet dat zij is opgevoed om jouw farang, zoveel mogelijk financieel te willen ondersteunen.
  En je vergeet voor het gemak maar even het enorme leeftijds verschil.

  Mijn ervaring:
  Beschouw het als een heerlijke vakantie en ervaring MEER NIET!
  Er zit meestal geen enkele toekomst in
  Hoef je ook je vrienden bij thuiskomst niets uit te leggen

 7. Fransamsterdam zegt op

  Nooit iets beloven wat je niet waar kunt maken.

 8. Jan zegt op

  Prachtig geschreven verhaal dat mij, als regelmatige bezoeker van dit land, veel stof tot nadenken heeft gegeven.

 9. Bert zegt op

  heerlijk geschreven verhaal, en wellicht o zo herkenbaar….

 10. filip zegt op

  Uit het leven gegrepen.
  En ja, het is allemaal heel verleidelijk, en ja ook barmeisjes zullen het ook wel menen en snakken naar een normaal leven, die financieel gezien makkelijker lijkt met de farang die grote sier komt maken en zelf de indruk geeft niet onbemiddeld te zijn…
  Die farang zal misschien ook wel niet alleen op zoek zijn voor enkel een one night stand en zoals velen -en normaal- ook verliefd worden op die lieve speelse Thaise meid.
  Maar iets wat ik nooit zal begrijpen, zonder te zeggen dat het onmogelijk is, waarom gaat iemand in godsnaam een serieuze relatie aan met een barmeisje? Je gaat in uw eigen land toch ook niet op zoek naar de vrouw van je leven in de rosse buurt?
  Uitzonderingen daar gelaten, maar ik ben nu twee jaar gelukkig samen met mijn Tirak en kennen hier al veel “mixed couples” en stuk voor stuk degene die met een barmeid zijn zijn ofwel niet gelukkig -elk gaat zijn eigen gangen- of de vrouwen gaan alleen uit, pokeren, gokken, drinken…
  Los daarvan, als je je niet kan aanpassen aan een andere cultuur, water bij de wijn kan doen, niet tegen de misverstanden kan (zeker omtrent gevoelige materies): begin er niet aan en amuseer je gewoon, met respect, in dit mooie land. Kan je het wel, zeker doen, je krijgt zoveel terug als je de juiste treft!

 11. John Chiang rai zegt op

  Ik wil niet generaliseren,en ook helemaal niet veroordelen,maar de meeste farang mannen die in een Thai relatie leven,hebben juist in het van velen veroordeelde nachtleven, hun partner kennen geleerd. Die mannen die hun vrouwen hebben kennen geleerd,buiten dit curcuit behoren tot een erg kleine minderheid. Vaak komen deze laatste verbindingen tot stand via het Internet,of een Thaivrouw die reeds een relatie met een Farang heeft,en op deze manier eveneens probeert een ander familielid onder de pannen te brengen. Ook bij deze verbindingen heeft de Farang geen enkele garantie of de toekomstige voor zijn tijd geen rijke ervaring heeft opgedaan in het nachtleven. Hoewel het op dorpen in het Noorden of Noord-Oosten onder de Thai bevolking een open geheim is, dat velen hun Farang hebben kennen geleerd in de bar,blijven vele Farangs volhouden dat uitgerekent hun vrouwen nooit in de bar gewerkt hebben. Zelfs als men onder de bevolking zou navragen,hoe hun over dergelijke vrouwen denken,ziet men vaak een gespeelde veroordeling. Omdat de meesten wel iemand in het dorp,vriendenkring,of zelfs in de familie kennen,die in het nachtleven gewerkt hebben,en hier een relatie met een Farang aan over hebben gehouden. Ik persoonlijk ken genoeg van deze Thai/Farang relaties,die erg goed functioneren,en deze vrouwen zijn voor mij niets minder. Vaak zie je Farangs die deze vrouwen veroordelen,hoewel ze zelf iedere avond in de bar hangen,en niet zelden, de een naar de andere vrouw uitbuiten. Mocht het als thema in de sociale media ter sprake komen,zie je dat velen in hun reactie’s,plotseling katholieker zijn dan de paus zelf.

  • chris zegt op

   beste John,
   Dit is wel erg zwart-wit. Als je je Thaise vrouw hebt leren kennen, niet via het uitgaansleven, heb je geen enkele garantie dat zij niet een barleven heeft gehad in het verleden, schrijf je. Ik wil daar drie opmerkingen over maken:
   1. als je Thaise vrouw een ‘gewone’ baan heeft, kun je wel eens een bezoekje brengen aan haar kantoor, met collega’s een praatje maken en navragen (en checken) hoe lang ze daar al werkt. Je weet hopelijk ook hoeveel ze betaald krijgt en of dat in verhouding staat tot hetgeen ze bezit (auto/brommer, huis/appartement). Als de verhouding een beetje zoek is, vraag je gewoon;
   2. barleven en barleven is niet hetzelfde. Bij mijn weten varieert dat van de Thaise vrouw die elke dag al aan het begin van de middag in de (bier)kroeg hangt op zoek naar betaald vertier tot de Thaise vrouw die een (slecht betaalde) volledige baan heeft en op vrijdag- en zaterdagavond uitgaat en wel eens voor een nacht blijft plakken aan een buitenlander; met alle variaties daartussen.
   3. Naast het barleven bestaat er ook nog zoiets als het leven als gig voor een rijke Thaise man. Gewoon thusiblijven, hij komt een paar keer per week langs in de slaapkamer tot het moment dat hij je – vanwege je leeftijd ? – afdankt en inruilt voor een jongere versie. Dan – als aantrekkelijke Thaise dame van rond de 35-40 – op zoek naar een buitenlandse man. Hoe noem je dit?

 12. bob zegt op

  En weer praat men uitsluitend over vrouwen. Je kunt dit verhaal zo overzetten naar al die bar boys. Alleen verdienen die nog minder: 100 baht p.d. + 50 baht bij take-off en dan natuurlijk wat de farang hem geeft. Ook hier ontstaan ‘liefdes’. Maar het verhaal is in 99% hetzelfde.

 13. rudy zegt op

  Hallo,

  Ik leef al drie jaar gelukkig samen met een bargirl!!! Heb haar drie jaar geleden hier uit de bar gehaald in Pattaya, terwijl ze helemaal niet mee met me wou, ze wou geen vaste relatie, integendeel, ze wou geen farang definitief in haar leven!

  Is ze de knapste, neen, maar in mijn ogen wel, voor mij is ze mijn engel, en dat zal ze altijd blijven!!! Ik heb er een prachtvrouw aan over gehouden die tien keer door een vuur zou gaan voor mij, en nog verder als het moet! Moet ik iets doen? Neen, totaal niet, ik doe niks, kan ik trouwens ook niet want ik ben invalide, ze doet alles voor mij, de was en de plas, ze bepampert mij als een baby, dag en nacht, en altijd met de glimlach. Ze staat altijd klaar voor mij, niets is haar teveel. Ze komt van Isaan, en het is in het begin wel moeizaam verlopen om elkaar te leren begrijpen en te respecteren. Daarmee bedoel ik begrip van beide zijden, en daar zijn soms wel nog eens discussies over, maar die worden heel snel bijgelegd.

  Wat velen maar niet willen begrijpen is dat de Thaise cultuur, levens en denkwijze compleet verschillend is van de onze, maar dat wij het hier weleens gaan komen uitleggen, de zogenaamde Thailandkenners.en sommige toeristen zijn zo. Ze komen hier een keer per jaar drie weken met geld smijten alsof ze Onnasis zijn, terwijl ze de rest van het jaar geen nagel hebben om aan hun kont te krabben. En dan zie je ze op Beach Road parmantig flaneren in hun T-shirt met Singha erop, met hun bierbuik en pafferig gezicht, altijd met sandalen en witte tennissokken aan, want ok, het is hier wel een tropisch land, maar een mens moet toch sokken aan nietwaar, zelfs al is het 35°, met een jonge Thaise deerne aan hun zijde!!!

  En terwijl ze denken, look at me, ik ben toch maar weer het mannetje, snappen die mannen niet dat ze hier gehaat worden, de Thai verafschuwen hen, juist omwille van hun levenswijze en gedrag!!!

  Ik woon buiten het centrum van Pattaya, in onze soi zie je geen farang, laat staan een toerist, moest ik hier zo rondlopen, de locals zouden me vragen of ik gek geworden ben of dat ik een zonneslag opgelopen heb!

  Maar pas op, als ze weer in België of in Nederland zijn, dan gaan ze het wel eens haarfijn uitleggen, en het Thaise meisje waarmee ze twee weken ervoor nog fier rondliepen door de mangel halen en haar een hoer noemen!!! Maar elk jaar gaan ze wel de halve wereldbol rondvliegen om hier drie weken de uitgaansbuurt onveilig te maken, en ja, drie weken aan een stuk een jonge Thaise de hemel op aarde beloven.

  Ik snap totaal niet wat sommige mensen bezield om in Thailand een relatie aan te gaan met een jonge vrouw die ze maar drie weken per jaar kunnen zien, hen steun beloven terwijl ze dat helemaal niet waar kunnen maken! Doen ze dat in hun eigen land ook zo???

  Ze steken dan dat goedgelovige meisje diep in de problemen, want die heeft haar werk opgezegd, is terug naar haar familie, en iedereen is blij dat ze mss een klein beetje een beter leven kunnen hebben, want dat heeft de farang hun dochter toch beloofd?

  Snappen die mannen de consequenties voor dat meisje niet als die beloftes niet waargemaakt worden, de schande voor haar en familie, het meisje wordt vaak verstoten door het dorp, en er rest haar geen andere keuze dan terug te keren naar haar vroegere werk, als ze daar nog mag herbeginnen, want ze zien je niet graag vertrekken daar en terugkeren met hangende pootjes. En ook nog eens bespot door de andere barmeisjes.

  Ik ben op twee maand na het ganse jaar bij mijn vriendin, anders lukt het echt niet, uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd.hoe kan het ook anders, ik begrijp niet dat velen dat niet snappen, doen ze dat ook zo in hun land? Maar ze slaan wel de droom van een meisje aan diggelen!
  Ik ga hier niet generaliseren, niet elke toerist is zo, integendeel, velen menen het goed, die komen op verlof om drie weken een aangename tijd te hebben, en voor vele vrijgezellen hoort daar een nachtje vrouwelijk gezelschap bij, en gelijk hebben ze, ik ben tenslotte God niet.

  Ben ik dan zo’n rijke farang, blijft mijn vriendin daarom bij mij, is ze zo een geldwolf, want tenslotte zijn bargirls toch zo, niet? Integendeel, ik moet hier rond komen met 1000 euro per maand, en als het kan met minder. Maar ok, we kunnen hier niet reizen, geen uitstappen maken gaan heel weinig naar een bar, maar moet dat om gelukkig te zijn, ik kom tenslotte niets tekort. Ik heb me een tweedehands scooter gekocht, waarom zou ik een nieuwe kopen als ik deze kan betalen en een nieuwe moet afbetalen, ik ben niet gek!
  En waarom zou ik hier nu absoluut moeten reizen, ben het ganse jaar op vakantie in een prachtig tropisch land aan de andere kant van de wereld denk ik dan altijd.

  Leeftijdsverschil? Mijn bardame is 45, en ik ben 53.

  Waarom reageer ik op dit trouwens prachtig geschreven waarheidsgetrouw verhaal, ik herken het perfect, een teleurgestelde man die in zijn thuisland zijn leven hervat, en een Thais meisje die nooit nog een farang gaat vertrouwen, maar hen gaat haten.

  Groeten uit Pattaya van een gelukkig man met een engel van een bardame.

  Rudy.

  • Daniël M. zegt op

   Beste Rudy,
   Je moet veel lef hebben om op deze manier te reageren. Ik vind het zeer gedurfd. Maar ik vind ook dat hier veel waarheid in zit. Je bent hier helemaal opgekomen om uw mening te vertellen. Je draait volgens mij niet rond de pot. Je weet wat je wilt en je zegt dat ook. Je zegt waarschijnlijk ook wat kan en wat niet kan. En volgens mij ligt ook hier het grote onderscheid met de beloften die de meeste mensen maken.
   Ik wens jou alle geluk met jouw Thai Girl.

 14. Daniël M. zegt op

  Ik heb zonet het verhaal gelezen, maar nog niet de reakties. Ik kan moeilijk geloven dat dit het slot was. Hoe kun je weten hoe het met Nit verder verlopen is, als er geen kontakt meer is geweest? Het verhaal van het autto-ongeval, de terugkeer naar Pattaya… Of was dit verzonnen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website