De Thaise media hebben nogal wat aandacht besteed aan de verschillende arrestaties, die recent plaatsvonden in verband met kinderprostitutie in Thailand. Dit artikel gaat over deze zeer gevoelige kwestie en wij kijken naar enkele redenen en oorzaken voor de voortdurende toename van kinderprostitutie in dit land. 

Ten eerste moet worden opgemerkt dat in de ogen van vele locals en expats de ruime aandacht die de media besteedden aan de zaak van de Russische pianist Mikhail Pletnev, goed is om het probleem voor een breder publiek duidelijk te maken. Het probleem van kinderprostitutie is niet nieuw, want al meer dan 30 jaar worden op dit gebied strafbare feiten gepleegd niet alleen in Thailand, maar ook in een aantal buurlanden.

Pedofielen

Waarom? Op het gevaar af in een beerput te graaien, kan men stellen, dat een combinatie van politieke, juridische, economische en sociale factoren het nog steeds mogelijk maken, dat Thailand een broedplaats cq. “safe haven” is voor pedofielen en immorele mensen, die jonge kinderen misbruiken.

In Thailand gelden relatief milde straffen voor kinderseks delinquenten, 4-20 jaar gevangenisstraf en/of een boete van 8.000- 40.000 baht, kennelijk niet genoeg om afdoende respect voor de wet in te boezemen. Koppel dit aan de goede mogelijkheid jezelf vrij te praten (lees betalen) en iedereen kan zijn neigingen voor kinderprostitutie voor relatief weinig geld botvieren.

Sekstoerisme

Al vele jaren is Thailand officieus de titel ‘Hoofdstad voor Sekstoerisme van Azië toebedeeld’ met Pattaya als lichtend voorbeeld, op de voet gevolgd door de beruchte rosse buurten van Bangkok en in mindere mate de bars en clubs van Phuket. Ondanks alle mooie woorden en rookgordijnen, waarmee de Thaise overheid reclame maakt voor Thailand (denk aan de Amazing Thailand campagne), moet men gewoon vaststellen, dat bijna de helft van het toerisme onder de vlag van “sekstoerisme” kan worden geschaard.

Recente initiatieven en proactieve maatregelen die door zowel de nationale en provinciale overheden werden genomen, hebben wel wat geholpen om de schaamteloze misdrijven te belichten, maar dit heeft dan weer geleid tot een nieuw fenomeen, waarbij de overtreders “ondergronds” te werk gaan. Het is al een enkele keer gebeurd, dat de politie een heel netwerk van kinderprostitutie met landelijke en in sommige gevallen internationale contacten heeft ontdekt, die werken vanuit legitieme bedrijven of via nietsvermoedende tussenpersonen.

Arrestatie

In Pattaya zijn de lokale autoriteiten onlangs begonnen met een campagne gericht op daden van kindermisbruik, uitbuiting en prostitutie en het blootleggen van de wortels van vermoedelijke pedofiele netwerken. De arrestatie van de internationaal gerenommeerde Russische musicus Mikhail Pletnev is daar een goed voorbeeld van.

Tenzij Thailand maatregelen neemt, die serieus en collectief op elk regeringsniveau worden ondersteund en uitgevoerd, om kinderprostitutie uit te roeien, zal de situatie blijven verslechteren.

De enorme economische verdeeldheid van de Thaise economie tussen de superrijke elite en de achterstelling van de rijstboeren in de Isaan draagt sterk bij aan de toename van kinderprostitutie. De ongelijkheid in rijkdom en de inherente nadelen die dit met zich meebrengt (slechte gezondheidszorg, onderwijs en kwaliteit van leven) betekent, dat veel gezinnen, vooral op het platteland in het noorden en noordoosten, kijken hoe hun kinderen een bron van inkomst kunnen bieden. Het is niet ongewoon, dat kinderen van rond 10 jaar oud van school gehaald worden om te helpen in het familiebedrijf.

Arm

Als gevolg van de hiervoor genoemde ongelijkheid is prostitutie van zowel minderjarigen als volwassenen uitgegroeid tot een populaire-carrière keuze van de meer de arme Thaise mensen, hetgeen nu eenmaal lucratiever is dan te werken op een boerderij. Ondanks, dat prostitutie illegaal is in Thailand, is alom verspreid in het gehele land. Bars, pubs en clubs in elke grote stad bedienen zowel lokale als buitenlandse klanten. Sinds de dagen van de oorlog in Vietnam is de prostitutie-industrie enorm gegroeid en het wordt gedoogd omwille van de inkomsten, die het met zich meebrengt.

De sociale kloof en de bekendheid van de prostitutie in Thailand heeft inherent de vraag naar steeds meer en steeds jongere “serviceverleners” veroorzaakt. Het is niet ongewoon om te horen, dat een kind door de familie wordt verhuurd of verkocht voor een luttel bedrag van 2.000 – 3.000 Baht. Sommige kinderen uit gebroken gezinnen worden gedwongen in de industrie te werken of worden er toe aangezet door vrienden of familieleden. Veel kinderen uit de grote steden komen in de prostitutie terecht, nadat zij geprobeerd hebben drugs te verkopen, hetgeen een uiterst riskante en streng bestrafte misdaad is.

Minderjarig

De jonge geest is gemakkelijk te beïnvloeden en dat betekent, dat die jonge kinderen, éénmaal kennisgemaakt met de prostitutie, “carrière prostituees” worden. Bang om hun ouders of de autoriteiten te informeren over hun situatie, aanvaarden veel kinderen, die gedwongen in de prostitutie zitten, hun situatie en blijven zich te koop aanbieden.

In Pattaya alleen al wordt vermoed dat ongeveer 2.000 minderjarige kinderen betrokken zijn bij de prostitutie-industrie, die elk jaar door ongeveer 900 kinderen worden vervangen of aangevuld.

De meest voorkomende manieren waarop Thaise kinderen worden betrokken in de prostitutie zijn:

 • Verkocht of verhuurd door hun ouders of voogden, vaak extreem arm en wanhopig. Vaak wordt een tussenpersoon gebruikt om de deal te vergemakkelijken.
 • Dakloze of weggelopen kinderen gebruiken prostitutie als een middel om te overleven.
 • Druk van de familie, broers en zussen of vrienden, die kinderen dwingen in de sex-industrie te werken.
 • Slachtoffers van oplichting of van gewetenloze mensen, die profiteren van de slechte situatie en de kinderen dwingt tot prostitutie.
 • Slachtoffers van verkrachting, seksueel misbruik en mishandeling, vaak bang om daar over te spreken, worden prostituees. Dat geldt met name voor kinderen, die dat thuis overkomt.

Bijna alle kinderen zitten vast in de industrie na slechts een paar klanten, hun onschuldige geesten zijn gemakkelijk vervormd en ze zijn bang om zich tot de politie of hun ouders te wenden. Als de kinderen eenmaal begonnen zijn in de prostitutie krijgt het idee, dat sex een gemakkelijke manier is om veel geld te verdienen is, gestalte. Zij zitten als het ware gevangen in de sexbusiness en op lange termijn biedt dat weinig perspectief en hoop op een relatief “normaal” leven.

Verhandeld

Slechts een zeer klein deel van de kinderen die zich prostitueren werken zelfstandig, voornamelijk als gevolg van de echte risico’s en gevaren. De meeste kinderen, zodra die betrokken zijn in de branche, worden gecontroleerd of beheerd door een agent. Kinderen worden vaak gekocht of verhandeld tussen agenten of bedrijven om hun clientèle variatie te bieden. Naast de lokale Thaise kinderen, hebben veel agenten in Pattaya ook kinderen uit naburige landen, zoals Cambodja en Laos “in de aanbieding”. De kosten van een 8-jarig kind uit Cambodja is circa 8.000 Baht.

Agenten zijn de schakel tussen klanten of potentiële klanten en de kinderen zelf. Een agent kan het kind afleveren bij een klant of hij opent een illegaal bordeel, meestal afgeschermd met een legitiem bedrijf, waar klanten discreet kunnen komen. Agenten of managers zullen het kind een klein deel van prijs betalen en houden zelf het overgrote deel, van de verdiensten.

Voorlichting

Op het eerste gezicht lijkt het bijna onmogelijk, dat Thailand kinderprostitutie en het seksueel misbruik van minderjarigen kan uitroeien. Het is absoluut noodzakelijk, dat kinderen op jonge leeftijd beter worden voorgelicht over de gevaren en negatieve kanten van prostitutie. “Community outreach programma’s” en speciale hotlines zouden ook een middel zijn om kinderen uit te leggen dat er andere keuzes en manieren zijn om de sector te verlaten.

Tot slot: Zoals met de meeste problemen in de Thaise samenleving, is onderwijs de sleutel tot verandering, maar een goed beleid van bovenaf is essentieel om een systematische toename van deze gruwelijke industrie een halt toe te roepen.

Mensen, die zich met deze praktijken bezighouden moeten worden gearresteerd en strenge straffen worden opgelegd

Dit artikel stond recent (in het Engels) in Pattaya Daily News.

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

43 reacties op “Kinderprostitutie in Thailand”

 1. lex zegt op

  Ik wil hier eigenlijk geen woorden aan vuil maken, maar; degenen die gebruik maken van de “diensten” van die meisjes kunnen niet hard genoeg gestraft worden, de ouders die hun kinderen verkopen? hoe arm ze ook zijn, ik kan er met mijn botte verstand niet bij.
  Dat sex met kinderen te koop aangeboden wordt, betekent niet dat je verplicht bent het te kopen.
  Gun die kinderen hun jeugd en blijf met je fikken van ze af.
  Als er geen vraag meer is houdt het aanbod ook op.
  Het onderwijs stelsel kan hier niets aan veranderen, alleen het rechts systeem kan hier verandering brengen, hard en onverbiddelijk optreden tegen mensen die misbruik van kinderen maken, van ouders via pooiers tot klanten.

  • lex zegt op

   Sorry voor mijn harde woorden, maar ik word altijd een beetje boos als het om misbruik van kinderen gaat

   • Fred zegt op

    Beste,
    Je hebt volkomen gelijk,als dan toch zo graag sex wilt ga dan naar een club(ja toch),en wat ik las over de straffen vind ik nog al weinig 20 jaar (dat meen ik ) maar wie ben ik.
    Het is ook zo dat een aantal grote gerenoveerde club in pataya met deze kinderen werken via via dan,maar als de pedo gesnapt wordt is hij de lul want dan is het verraad en hij wordt op gepakt het kind zit met een (of meerdere trauma) bij zo’n inval laat men de daad eerst plaatst vinden en betrappen je dan op heterdaad.
    Maar de etters die deze lok middelen hanteren zijn grote jongens daar en mogen die tenten exploreren en gaan vrij uit kijk en dat moet ook niet.
    Want zo’n loop jongen die de kinderen naar de misbruikers toe brengt,moet ook gepakt worden geloof me als hij gepakt wordt mag hij in de BANGKWANG verder genieten maar de grote jongen die alles beheert reken het de super rijken die blijven buiten schot.
    Ik heb het mee gemaakt in Pataya dat er een moeder op straat liep in de nacht in walkingstreet bij soi 15 het was een arme sloeber die moeder wou mee naar het hotel maar als ik het wou mocht ik haar dochtertje ook gebruiken. Ik ben door gelopen en naar de toeristen politie gegaan en die grepen in. Mijn vrouw (thai)was bang want die dacht dat er problemen van zouden komen,welals je de Thaise politie er bij haalt dan is de farrang meestal wel de lul .
    Het gevaar bestaat nu dat als je zo’n meisje haar ID kaart vraagt en de leeftijd ziet dat ze toch jong zijn n.l.15 maar waar schijnlijk nog jonger want in de toekomst wil de nieuwe thai regering de ID kaart verplicht stellen vanaf een jaar of 7 , 8.
    Nee ,kind misbruikt brommen in de BANGKWANG en het leuke is in de bajes pedo’s en andere sex delinquenten worden binnen deze muren door andere gevangenen heel hard aangepakt.dus 20 jaar is niet genoeg voor mijn gevoel.
    Fred.

    • Pim zegt op

     Ongeveer 4 jaar geleden stonden de kranten er vol van .
     Compleet met zijn foto en in het nieuws op de televisie ,helaas in de Nederlandse kranten met een balkje voor zijn ogen .
     De persoon die 37 jaar gevangenisstraf heeft gekregen leeft hier onder een andere naam omdat hij in zijn eigen stad in NL , al had moeten vluchten .
     Voor hij gearresteerd was had men al 2 x een aanslag op hem gepleegd.
     Dat is dus geen 20 jaar zoals ik hier lees .
     Zijn Thaise leveracier heeft 27 jaar aan zijn broek .

 2. Johnny zegt op

  Bijna iedereen die ik spreek in Nederland begint er over, doch ik heb er niets van gehoord of gezien. Ik begon mij zelfs af te vragen ” waar dan? “. Wat ik zoals gezien heb op tv is idd de jongens uit Cambodja.

  Maar wat wel veel schijnt voor te komen zijn dergelijke problemen binnen de familie en daar word helemaal niet gestraft. Slechts van ” U mag het nooit meer doen “. Voorts zijn er families die er lichtzinning over denken en blij zijn als ze hun 12 jarige dochter kunnen uithuwelijken.

 3. Chang Noi zegt op

  Aardig stukje maar wel met het gevaar er in de ogen van sommigen aardig naast te zitten of niet het hele verhaal te vertellen (wat moeilijk is want het is een heel breed verhaal).

  Ook in Europa komt pedofilie voor, mischien zelfs nog steeds veel meer als wij Europeanen willen geloven. Maar inderdaad op een geheel andere wijze en schaal als bijvoorbeeld in Thailand.

  Ik denk dat hier 3 dingen aan ten grondslag liggen

  1. In Thailand en andere landen over heel de wereld vindt men sex met jongere personen normaal. Let op ik spreek hier niet over sex met kinderen onder de 12, maar sex met personen boven de 12 wordt ook als pedofilie gezien door de meeste mensen.

  2. In Thailand is helaas net als in andere landen over de hele wereld helaas nog steeds voor veel mensen een economische situatie die de toevlucht tot prositutie (en dus ook prositutie van jongeren personen) aanmoedigd.

  3. In Thailand is helaas net als in andere landen over de hele wereld slechte educatie die er toe leid dat mensen eerder dingen doen die ze niet zouden moeten doen.

  Helaas is er zowel in Thailand (maar ook in Cambodia) geen sprake van een serieus beleid tegen prositutie in het algemeen of tegen misbruik van kinderen. De spraakmakende arrestaties zijn zoals altijd slechts voor de show. Er worden heel af en toe wel eens Thai opgepakt voor kinder misbruik, maar dat is dan binnen de familie of familie geeft de persoon aan bij de politie. Ik heb er nog nooit van gehoord dat de politie een sting-operatie doet upcountry in een locale karaoke bar of in de hiso-clubs van Bangkok.

  Chang Noi

  • niek zegt op

   Een goed algemeen overzicht over kinderprostitutie, Gringo. Dank.
   Inderdaad Chiang Noi, zoals je zegt dat de ‘spraakmakende arrestaties zoals altijd zijn voor de show’.
   Dat verklaart ook de selectieve publiciteit in de internationale pers als het gaat om buitenlandse pedofielen, terwijl dat slechts een topje van de ijsberg is van het ‘lokale gebruik’.
   Hetzelfde geldt voor de sexindustrie in het algemeen in Billboard Country, die in de pers en reportages altijd in verband wordt gebracht met buitenlanders, terwijl we toch weten uit Thais onderzoek dat de prostitutie slechts voor 5% op rekening van de buitenlanders komt.
   Zeer hinderlijk en nadelig voor de beeldvorming over buitenlanders. Ik was enige maanden geleden even terug in Gent en vertelde dat ik naar Cambodja was geweest en dan krijg je een reaktie als: “Zo, en hoe waren de kleine jongetjes?”

 4. Kees zegt op

  Kinderprostitutie vind ik verachtelijk in welke vorm en waar dan ook ter wereld. Echter aantallen van 2000 kinderen die in Pattaya worden misbruikt is totale onzin. Als Pattaya nu eens 200 straten zou tellen dan zou dat betekenen dat er gemiddeld in iedere straat van Pattaya 10 kinderen actief zouden zijn in de prostitutie. Dat is complete onzin naar mijn bescheiden mening. Ook zijn de meeste zoniet alle hotels bijzonder terughoudend met het binnen laten van minderjarigen i.v.m. de jurisdische problemen die dat kan opleveren voor het hotel. Natuurlijk bestaan er de wat kleinere guesthouses en wellicht wat prive woningen waar minder stringent toezicht is maar om toch regelmatig met een klein kind je appartement of guesthouse binnen te stappen gaat toch opvallen door de buren. De veronderstelling dat kinderprostitutie algemeen aanvaard is in Thailand berust op een fout.
  Daarnaast zou misschien ook nog eens een relativerende opmerking gemaakt mogen worden over dat meisje van 17 jaar (dus minderjarig) die in Isaan op 13 jarige leeftijd trouwde op haar 14de/15de jaar een kind baarde en op 16 jarige leeftijd scheidde van het man die onder invloed van alcohol last had van losse handjes.
  Moet nu dat (minderjarige) meisje van 17 jaar, met de levenservaring van een Westerse vrouw van 27, die op Beachroad van Pattaya haar diensten aanbiedt gezien worden als een uitwas van kinderprostitutie ? ? ? Nee toch…..

  Natuurlijk kinderprostitutie komt voor in Thailand maar wat te zeggen over België – Dutroux, in Nederland – Robert M , die zwemleraar, in Oostenrijk waar ze aan kelderen doen gelijk Dutroux zelfs met hun eigen kinderen aan de gang gaan of gewoon er één van straat plukken – Kamphus enz enz.

  Nee dat kindersex is iets wat verwerpelijk is maar het is van alle tijden en komt werkelijk overal voor en telkenmale Thailand eruit pikken is niet meer dan een stereotype. Zoals die riool journalist Alberto Stegeman die ooit een programma maakte over kindersex in Thailand zonder ook maar één enkel kind te tonen maar volgens hem worden er dagelijks 20.000 kinderen misbruikt in Thailand. Je zou bijna de indruk krijgen dat de moeders in de luchthavens hun kinderen staan aan te bieden en ik altijd maar denken dat het malafide taxichauffeurs waren.

  Schei toch eens uit met die overdreven onzin over kinderprostitutie in Thailand kijk jullie eens om je heen in Nederland er lopen meer Roberts M in Nederland in het rond.

  • Prima dat je het voor Thailand opneemt. Maar kinderprostitutie is toch totaal iets anders dan Robert M of Dutroux. Die vergelijking gaat totaal mank en heeft niets met prostitutie te maken.
   In mijn ogen liever geen relativerende opmerkingen. Een Thaise van 17 is minderjarig, daar is nooit een excuus voor. Ook niet als ze er uit ziet als 21. Seks met minderjarigen is verboden ook in Thailand. En zelfs als het niet verboden was, is het moreel uiterst verwerpelijk.

   • Pujai zegt op

    Khun Peter,

    Volkomen mee eens! Ik zou sommige forum leden willen aanraden eerst wat huiswerk te doen, alvorens persoonlijke meningen te ventileren die apert onjuist zijn. Ter informatie de volgende link:

    http://www.thewitness.org/agw/pusurinkham.121901.html

    Naar schatting 800.000(!) kinderen onder de 16 jaar worden in Thailand verhandeld als seksslaven. Of zou dit ook overdreven onzin zijn?

  • Joo zegt op

   Kees,

   Je slaat de spijker op zijn kop. Het is een verborgen en onschatbaar gebeuren en een afschuwelijk probleem. Maar om een land daar als schuldige voor aan te wijzen is niet correct. De misbruikers zitten overal en nergens, bij toeval loop Menno M Robert P etc etc tegen de lamp. Niemand zal voor de lol zijn kind afstaan, en ik herhaal NIEMAND. Maar kunnen wij ons in denken wat er in die mensen omgaat als het wel gebeurd? Ik in ieder geval niet, maar wil en kan ze ook niet veroordelen. Het enige wat we hieraan kunnen doen is het zelf niet te doen, moet er trouwens al bijna van overgeven bij de gedachte alleen al. En verder hopen dat de misbruikers gepakt en veroordeeld worden.

   • @ Joo, niemand wijst Thailand als schuldige aan. Toch het artikel nog eens goed lezen. Armoede wordt genoemd. Overal waar armoede heerst komt het helaas voor, zeker in Aziatische landen.

 5. Kees zegt op

  Hallo Peter,

  Jij bent moderator en dus kan je vrij je mening verkondigen en andere mensen bekritiseren en teksten niet plaatsen.
  Goed 17 jaar is minderjarig voor de Thaise wet maar vlg jou is sex met een 17 jarige ook moreel verwerpelijk.
  De wet stelt 18 jaar als meerderjarig en is dus sex dan wettelijk gezien niet verboden.

  Maar is volgens jou dan sex met een 18 jarige moreel niet verwerpelijk?

  Het begrip ‘moreel’ staat los van enige juridische invulling. Het hanteren van het begrip moreel is persoonlijk. Wat voor de één moreel verwerpelijk is (ik heb het nu niet over sex/prostitutie) is dat voor een ander niet. Een bom laten ontploffen op de markt van Kaboel vind ik moreel onacceptabel maar er is toch een groep mensen die hier helemaal geen problemen mee heeft.

  Wat nu als men in besluit in Thailand om die leeftijd van 18 jaar op te trekken naar bijvoorbeeld 21. Dat is heel goed mogelijk. Dan is sex met een 20 jarige (een minderjarige in feite) dus verboden. Maar volgens jouw persoonlijke invulling moreel acceptabel.

  Of pas jij jou persoonlijke perceptie van het begrip ‘moreel’ aan naar gelang de wet verandert?

  Let goed op Peter ik heb niets tegen jou en je houdt een leuke site bij die ik graag lees en ik ga graag op vakantie naar Thailand maar probeer eens niet in stereotypes te denken.

  Jij schreef: ” Maar kinderprostitutie is toch totaal iets anders dan Robert M of Dutroux. Die vergelijking gaat totaal mank en heeft niets met prostitutie te maken.”
  Die vergelijking gaat helemaal niet mank het enigste er in verschilt is het ontbreken van de financiele component. Denk hier nu eens over na en wordt niet direct kwaad als iemand je probeert iets duidelijk te maken.

  Tussen 2 haakjes als ik je ooit persoonlijk ontmoet drinken wij samen een pilsje en misschien ga je dan inzien dat relativeren en nuanceren een teken is van intelligentie i.p.v. in stereo types te denken

  Succees met je site

  • @ Kees, ik bekritiseer niemand, en ik word ook niet kwaad, ik geef mijn mening dat is wat anders. En als we het niet met elkaar eens zijn staat dat los van ‘in stereotypes denken’.
   Ik zou er een groot voorstander van zijn om prostitutie onder de 21 jaar te verbieden. Overal ter wereld overigens. Niet dat het direct zou helpen, maar veel mannen zouden zich dan wel 2x bedenken om met een (te) jonge dame mee te gaan. In Nederland zou dat het ‘loverboy’ probleem verminderen.
   Ik ben er voorstander van om kwetsbare in onze maatschappij te beschermen. Daar zijn wetten voor bedoeld. Mijn persoonlijk mening is dat betaalde seks met iemand jonger dan 18 moreel verwerpelijk is. En indien de wettelijke grens naar 21 wordt opgetrokken dan is dat niet voor niets. Dan mag je als volwassen kerel ook bij zelf afvragen of het moreel verantwoord is om je daar niets van aan te trekken en dat te negeren.

   • niek zegt op

    Duidelijk geen discussie onderwerp, maar meer een taboe waarover geen afwijkende mening toegestaan is.

    • Ach, je kunt altijd proberen iets recht te praten wat krom is.

     • niek zegt op

      De vraag is waarom is wat krom, maar dat censureer je.

   • hans zegt op

    De grens voor prostitutie in nederland ligt ook op achttien jaar en er gaan geluiden op om deze te verhogen naar 21.

    Het begrip loverboy is eigenlijk maar een mooi woord voor pooier.

    De loverboy probeert vooral kwetsbare meisjes en vrouwen voor zich te laten werken, zoals van huis weggelopen meisjes, licht verstandelijk gehandicapten, en labiele vrouwen.

    Waar nu de grens ligt op 18 jaar ligt, hebben de meisjes boven deze leeftijd iets meer vrijheid doordat het prostitutiewerk legaal is. Word deze grens verhoogt naar 21, dan zal de loverboy (lees pooier) meer ondergronds te werk moeten gaan en zijn deze meiden nog meer afhankelijk van hem. Dus pheter deze leeftijdsverhoging pakt alleen gunstiger
    uit voor de loverboy.

    • @ Hans, Google even dan kun je lezen dat deze maatregel die waarschijnlijk deze kabinetsperiode ingevoerd gaat worden, is genomen om Loverboys en mensenhandelaren het een stuk lastiger te maken.

     • hans zegt op

      Had ik al gedaan, pheter, enigste voordeel voor de pooier is dat ze nu niet aangepakt kan worden omdat het legaal is dat de meisjes vanaf 18 jaar legaal mogen werken.

      Maar verder gegoogled word ook aangegeven dat het een nadeel is dat dan meer ondergronds gaat gebeuren met minder zicht.

      De loverboy heeft als doelgroep de door mij genoemde meisjes en vrouwen, ook die van boven de 21 jaar, voor prostitutie en mensenhandel.

      De werkwijze van de loverboy, voor meisjes van beneden de 18 jaar verschuift dan alleen tot 21 jaar.

   • ruud zegt op

    Ja Kees helamaal eens met KhunPeter. Ik denk dat je toch iets meer genuanceerder moet denken. Vraag niet hoe oud ben je, maar denk nna, kan ik dit wel maken. Je probeert dingen goed te praten die beslist niet kunnen. Alleen moeten we niet roomser zijn dan de Paus , ikzelf ook niet dat begrijp ik ook. Niet zeggen dat dit alleen in Thailand gtebeurt. Dit gebeurt wereldwijd en jammer dat Pattaya hierin een naam heeft. Ik kom al heel lang in Pattaya en mij valt niet op dat het hier anders is als in andere steden ( ik kom in de avond niet in de uitgaanscentra van Pattaya, dus misschien een beetje naief gedacht) Misschien dat ik dan meer zou ziem.
    Ik ben voor uitroeiing in de zin van flinke straffen, van alles en iedereen die aan kinderen zit, en daar bedoel ik mee aan kinderen waar de wet een leeftijd aan verbonden heeft en als dat 16 of 21 is maakt niets uit. Verder moet iedereen zoveel hart in zn donder hebben om daar helemaal niet aan te beginnen) Als je pedofiel bent pak dan een heel klein meise van 21 maar blijf van die jongere kleintjes af. !!
    Ik stop er mee want hier valt zoveel over te zeggen. Te gek voor woorden. Het is zo eenvoudig . NIET DOEN.
    En Kees ik lust ook wel een pilsje hoor. Beter er over praten met een biertje dan het doen.

 6. S.Swart zegt op

  Khun Peter ik ben blij met de reactie die U gegeven hebt aan Kees.Ik ben vrijwilliger van COSA een organisatie die kinderen uit de sexindustrie halen en ze een onderdak geven in MaeRim waar we nu een extra huis aan het bouwen zijn voor de kinderen.De jongste is 5 jaar.De oudste die er pas bij is gekomen hebben we via een smokkelroute gevonden en was 17 jaar,dus minderjarig.Gelukkig hebben we ook haar kunnen behoeden voor een leven als prostituee.Ze gaan alle 16 kinderen nu,naar school en we leren ze koken,wassen en voor zichzelf te zorgen.Helaas krijgen we geen subsidie dus moeten we het hebben van giften om de kinderen allemaal naar school te kunnen laten gaan en b.v. de uniformen te kunnen kopen.Nu liggen ze nog tegen elkaar aan in 1 ruimte op een matrasje op de grond omdat het geld op is en het huis half klaar.maar we zetten door en willen zoveel mogelijk kinderen helpen.U kunt alles nazien op http://www.cosasia.org en ons mailen.
  Laat kinderen kinderen blijven zolang als het kan.

 7. Pujai zegt op

  @S.Swart

  Als ik dit lees staat het huilen me nader dan het lachen. Ik heb de grootste bewondering voor mensen zoals jij die zich, als vrijwilliger, inzetten voor deze misbruikte en ongetwijfeld zwaar-getraumatiseerde kinderen. Zoek vooral veel de publiciteit op zodat de beeldvorming over dit probleem verandert en niet meer wordt afgedaan als “overdreven onzin”.

  • Johnny zegt op

   Overdreven onzin of gewoon overdrijven misschien? Het is JUIST dat er wat aan gedaan moet worden en OOK in Nederland ( breek me de bek niet open ) maar dat de straten zwart zien van jeugd dat hun lichaam verkoopt is echt onzin.

   • @ Heb je het artikel gelezen? Er staat dat het in anonimiteit gebeurt, met tussenpersonen en onder de dekmantel van bedrijven. Er staat nergens in het artikel dat de straten zwart zien van kinderen die hun lichaam verkopen.

 8. Johnny zegt op

  Nog een korte reactie van mij. Ik vind dat er wel degelijk een groot verschil is tussen oudere tieners en echte kids. In Nederland ga je toch ook stappen met je vriendinnetje van 15 mits haar ouders het goed vinden? En ik heb al die jaren dat ik in Thailand kom/verblijf echt nog nooit zoiets gezien of gehoord. En vanuit onze scholen ook nog nooit.

  Het zal best wel voorkomen in Thailand, maar net als in Nederland achter de schermen. Maar Thailand heeft de naam om bij uitstek een kinderprostitutieland te wezen, terwijl het in Nederland en omringende landen wellicht veel vaker voorkomt.

  Wat een veel groter probleem is, zijn al die bargirls die gedwongen worden om zulk werk te doen.

  Nee… dankzij de Nederlandse tv heeft Thailand een slechte naam en wij dus ook, want wij zijn de viezerikken die naar Thailand gaan.

  • @ Ik begrijp niets van deze reactie. We hebben het over kinderprostitutie, wat heeft dat te maken met oudere tieners die met elkaar gaan stappen?
   De vergelijking met Nederland begrijp ik ook niet, maar goed, dat zal wel aan mij liggen.

   • Johnny zegt op

    Men ziet allemaal apen en beren, wellicht zal er wel een dikke subsitie aan vast zitten. Het begrip kind is een beetje vaag hier. En ik baal van die overdreven verhalen, want als ik weer in Nederland kom ben ik weer de vieze man, net als de rest hier op deze blog.

    Ik sta voorop om dergelijke praktijken te voorkomen, het leven is al hard genoeg voor vele Thai en hun kids. Ik ben pas nog bij 25 gezinnen thuis geweest, vertel me niks.

    • Ik begrijp dat je er van baalt dat Thailand die naam heeft. Maar ontkennen is ook niet juist Johnny. Als iemand mij er op aankijkt omdat ik naar Thailand gaat moet hij dat zelf weten. Het zijn toch altijd de slechte die het voor de goeie verpesten. Dat is overal zo.

     • Johnny zegt op

      Nee, ik ontken niets, maar 800.000 kids die verhandeld worden….. sorry, die komen dan uit andere landen en zijn wellicht allemaal 17. Mijn vrouw en haar collega’s hebben in de afgelopen 25 jaar nog niet 1 geval aan de hand gehad. Wel problemen met familie leden, maar geen verkoop van sexuele diensten door jongeren.

      Ik heb wel jonge meiden op de boulevard in Pattaya zien lopen, wellicht dat die 16 zijn. Kindersex? Ze hebben grotere borsten dan mijn vrouw.

      • Er zijn natuurlijk geen betrouwbare statistieken omdat het illegaal is. Dus ik heb geen idee of dit cijfer wel of niet overdreven is. In de jaren dat ik Thailand kom, ben ik er ook nooit mee geconfronteerd en kon mij ook wel eens kwaad maken op de beschuldigingen. Maar als je iets niet ziet, wil het nog niet zeggen dat het er niet is. En zelfs al zouden het er maar 800 zijn dan is het nog teveel.
       Ik heb geen oplossing voor het probleem, maar het bagatelliseren lijkt me ook niet de juiste weg.

       • Pujai zegt op

        De ultieme bron van informatie over kinderprostitutie in Thailand en verplicht leesvoer voor “struisvogels”.

        The United Nations: “Thailand ranks third in number of child prostitutes”

        Volg de link: http://gvnet.com/childprostitution/Thailand.htm

        De feiten- en statistieken spreken voor zich (waaronder nota bene een noodkreet in DIT forum van een van de vele internationale hulporganisaties die zich het lot van deze misbruikte kinderen aantrekken: http://www.cosasia.org/

        I’ll rest my case en laat het hierbij. You can lead a horse to water but you can’t make him drink.

  • H van Mourik zegt op

   Dat de Thaise overheid deze kindersex hard aanpakt bij de buitenlanders die hier naar toe gaan voor deze walgelijke kindersex…uitstekend!
   Maar nu moet deze zelfde Thaise overheid ook eindelijk eens beginnen met een harde aanpak van de Thaise mannen die zonder problemen kinderen van 10 tot 16-jaar uit de schoolbanken weghalen met medewerking van de Thaise leerkrachten aldaar.
   Hier in Isaan is dat een normale zaak.
   Ook jeugdige paalklimmers vanaf 12 jaar in sexbarren komt hier regelmatig voor.
   Veelal belangrijke Thaise mannen die bij de government werkzaam zijn kunnen hier over meepraten.
   Vandaar dat ik voor een totale aanpak ben in Thailand en andere aziatische landen van
   deze kinder(arbeid)sex.

 9. Ik ga niet steeds met je in discussie over de regels op Thailandblog. Conformeer je of blijf weg. Andere smaken zijn er niet.

 10. hans zegt op

  Ik heb eigenlijk nooit iets gemerkt van kinderprostitutie in thailand, ben daar nooit over aangeklampt en heb er zelf ook nooit naar gevraagd.

  Wai ik van mijn vriendin heb begrepen is dat inderdaad meisjes vanaf zo een 13 jaar al vaker zwanger raken, als ze beginnen te menstrueren worden ze nauwlettend in het oog gehouden door de ouders, dat er geen ongelukjes gebeuren.

  Verder heb ik van haar begrepen dat als een meerderjarige man een relatie heeft met een meisje van 16 jaar, en haar ouders daar toestemming voor hebben gegeven dit geen enkel probleem geeft.

  Nu heb ik het dan wel op basis van vrijwilligheid en niet gedwongen prostitutie.

  De open karaoke en beerbars in thailand hanteren een minimumleeftijd van 18 jaar.

  Het komt echter veelvuldig voor dat 16 en 17 jarigen al dan niet of wel vrijwillig hun diensten aanbieden, zonder dat de farang dat dit in het snotje heeft. Dus altjd vragen naar de id kaart, hoewel deze ook vervalst verkrijgbaar zijn in de seksplaatsen.

  Dit is geen pleidooi voor kinderprostitutie, laat dat even duidelijk zijn.

 11. Henk zegt op

  Kinderarbeid is ook misbruik!

  • lex zegt op

   Inderdaad, maar volgens mij hebben wij het hier over ” toeristen” ( zowel man als vrouw) die met een vette portemonnee, bewust op jacht zijn naar sex met met minderjarigen, in mijn ogen het smerigste en laagste soort toeristen wat er rond loopt.
   Op het moment dat jij van je machtspositie ( geld) ,bewust, gebruikt maakt om je lage lusten op een kind te botvieren, ben je de lucht die je inademt nog niet waard.
   Ik heb het niet over 16 of 17 jarigen, het best kan voorkomen dat je vergist, de jeugd kan zich ouder maken, maar als je het niet vertrouwt, vraag altijd om een I.D. ( inderdaad Hans), iedere Thai is verplicht die bij zich te hebben.
   maar als je vergist met kinderen nog jonger, dan ben je ( ziende) blind.

  • Johnny zegt op

   Nu raak je een gevoelige snaar, want overal in Thailand is kinderarbeid en heb ik het niet over 16/17 jarigen, maar om kids rond 10 jaar. Ik zie het dagelijks, doch onder het mom dat het mijn nichtje, neefje, zoon of dochter is, mag het dus wel volgens de wet. Ik zie ze werken tot s’ avonds laat voor een fooi van 500 bath per maand. In het restaurant, bij de pomp en ga zo maar door.

   In sexindustrie zal dergelijk misbruik echt niet 8 uur per dag zijn, immers waar moeten al die klanten vandaan komen? Bovendien ” zegt ” men jaarlijks 800.000 slachtoffers te hebben en voornamelijk farang. Zou elk 2 klanten per maand hebben, dan hebben we jaarlijks 19 miljoen pedofielen die naar Thailand komen. ja ja

   Kinderarbeid gaat daar in tegen wel elke dag door, tijd dat de kids zouden moeten spelen, serveren ze gasten of werken ze op het land.

   Ik moet wel even vermelden dat Thailand het nog netjes houd tot over landen als India en Srilanka.

 12. Lieven zegt op

  Prostitutie bestaat al zo lang als de mens zelf. Zelfs in het dierenrijk, ik dacht namelijk bij de Bonobo’s, wordt seks aangeboden in ruil voor eten. Alleen hebben wij als mens (of zouden toch moeten hebben) het vermogen om ons kunnen in te beelden wat kan en niet kan. Hoewel ik in het algemeen tegen prostitutie ben, dus zeker tegen kinderprostitutie, moeten we er ons van bewust zijn dat hier een hoop gefrustreerden hun “ding” kwijt kunnen. Waarom lezen we zo weinig over vrouwen die naar de gigolo gaan?

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Dat laatste klopt als een zere vinger. 15 jaar geleden heb ik een artikel geschreven over de 150.000 blanke vrouwen die jaarlijks naar de DomRep gaan om daar een viriele ‘Sanky Panky’uit te zoeken. En wat over de naar schatting 140.000 blanke vrouwen die zich naar Gambia reppen om zich daar met een ‘localo’ te vermaken. Hetzelfde geldt voor enkele Noor-Afrikaanse landen zoals Tunesië. Niets menselijks is ook een vrouw vreemd. Maar je leest nooit over vrouwelijk sekstoerisme.

   • Andrew zegt op

    Hans ik heb door de jaren heen veel alleenreizenden vrouwen ontmoet in’t vliegtuig en in thailand die daarvoor op vakantie waren.Ook bij jou in hua hin met de paardenboys.
    Er was eens een blonde zweedse die ze allemaal had gehad.Inderdaad we zijn allemaal mensen.

 13. Andrew zegt op

  Waarom is kinderprostitutie in thailand zo moeiijk aan te pakken:
  Omdat diegenen die de pooiers zouden moeten pakken juist de pooiers zijn.
  En daarom blijft het maar doorgaan.En omdat de 400 families waar john over schrijft hier totaal niet in zijn geinteresseerd.
  Ik heb overigens een esan man gekend die drie dochters verkocht had op zeer jonge leeftijd een ging naar Pattaya,een naar Hat Yai en de jongste naar Singapore+een kleinkind verkocht aan een Thai.voor kinderprostitutie.
  Hij had namelijk een erg dure mia noi.
  Hij werkte nooit liet z’n vrouw soep verkopen en zat hele dagen naar z’n lievelings vechthaan te kijken die in een kooi zat.
  Armoe heeft deze familie nooit gekend wel een hoop ellende voortkomend uit hun cultuur.
  Maar mij zien ze daar niet meer.Bah.

  • S.Swart zegt op

   Inderdaad Andrew het komt door de cultuur maar ook armoede hoor vergis je niet.Ik heb al eerder een stukje geschrteven over COSA waar ik vrijwilliger van ben en wil een nadere toelichting geven over hoe het vaak gebeuren kan en de opkopers te werk gaan.De Isaan en het bovenste gedeelte van Thailand daar komen de meeste kinderen vandaan.De opkoper heeft een kind op het oog en kijkt waar de vader in de avond zit(in welke kroeg of hoe ze het ook noemen,.Als de vader stomdronken is dan maakt de opkoper contact en stelt hem voor om hem 3 duizend Bath te geven als hij over 6 maanden het dochtertje van de man mag ophalen en dan krijgt de man nog eens 3 duizend Bath.Dit is bij ons,COSA werkelijk gebeurd.De man gaat er op in en vertelt zijn vrouw de volgende morgen dat hij zijn 10 jarige dochtertje heeft verkocht en de vrouw is RAZEND.De man krijgt er spijt van maar weet dat hij met de MAFFIA te maken heeft en zo kan worden vermoord als hij over 6 maanden zijn dochter niet meegeeft.Hij heeft geen werk dus besluit hij om in de drugshandel te gaan om de 3 duizend Bath teruf te verdienen en te geven als de man komt.Maar hij wordt opgepakt en zit nu in de gevangenis.Gelukkig,omdat wij als COSa regelmatig overleggen met de dorpshoofden,hebben we het meisje uit het gezin gered en woont ze nu veilig in MaeRim(ChiangMai) .Nu zit de moeder met een groot probleem omdat ze ook nog een dochtertje van 5 jaar had en ze verschrikkelijk bang was dat de man haar zou meenemen als het half jaar om was.Dus hebben we nu,vorige maand,ook het zusje naar MaeRim gehaald en is die ook veilig.Eens in de paar maanden,als we het ons financieel kunnen veroorloven,laten we de moeder hier heen komen om haar dochters te zien en te constateren dat het prma met ze gaat.Zelfs de 5 jarige spreekt al een paar woorden Engels.Dat geven we elke Zaterdagmorgen aan alle kinderen,ook uit de omgevinggratis en er komen er steeds meer.Kijk dat is de werkelijkheid en als meer mensen zouden helpen dan kunnen we het tij keren en de denkwijze veranderen.Leren moeten de kinderen dat is erg belangrijk.Elk kind dat gered wordt is er 1 toch zeker en wat denk je van de Moeder die nu alleen thuis zit en huilt om haar meisjes en trouwens ook de Vader die er zo ingeluist is.Laat iedereen helpen.Wij werken op Non-profit basis en hebben altijd wel 3 of 4 vrijwilligers uit de hele wereld.Alleen het huis dat we nu aan het bouwen zijn is helaas nog niet klaar vor de oudste meisjes omdat het geld op is voor materialen te kopen.Ook hier gaat alles duurder worden dat merken we aan alles wel.Gelukkig hebben we onze eigen fruitbomen en groententuin waar we uit kunnen eten,dus geen honger.Dit is een WAAR verhaal dus nu geen sprookjes meer op dit forum graag van….het is niet zo.Ik ga hier door tot aan mijn dood al krijg ik een kogel van dat geboefte.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website