Lezersvraag: Welke inentingen heb ik nodig voor Thailand?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
4 januari 2014

Beste lezers,

Samen met een vriendin gaan wij begin februari rondtrekken in Zuidoost-Azië. We gaan in iedere geval Thailand, Cambodja en Myanmar aandoen.

Zijn er backpackers onder jullie die kunnen vertellen welke inentingen wij nodig hebben? Het liefst zo min mogelijk en alleen de verplichte.

Weet iemand ook een goedkoop adres om die inentingen te laten zetten? Ze worden niet vergoed door onze verzekeraar.

Groetjes,

Lotte & Sylvia


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Welke inentingen heb ik nodig voor Thailand?”

 1. Nynke zegt op

  Beste Lotte & Sylvia.

  Het beste kan je even kijken op:
  http://www.traveldoctor.nl/vaccinaties-thailand/

  Dan zie je precies welke vaccinaties aangeraden wordt. Hoelang gaan jullie? Ik zou sowieso laten vaccineren voor DTP en Hep A, en Buiktyfus (Deze laatste is niet perse nodig voor Thailand, alleen als je langer gaat dan 3 maanden, maar wel voor Myanmar en Cambodja) Alleen van die laatste is een te kort vertelde de arts mij een paar weken geleden, dus is het even zoeken naar een vaccinatiebureau waar deze op voorraad is.

  Verder zou ik Malariatabletten slikken.

  Ik zou niet besparen op vaccinaties, als je ziek wordt is dat echt niet prettig.. Nu is de gezondheidszorg in Thailand wel goed, maar Myanmar is natuurlijk een stuk minder ontwikkeld en gericht op toeristen.

  Heel veel plezier op jullie reis!

  Groetjes,
  Nynke

 2. Poldervaart rudi zegt op

  Bij mijn weten is er voor Thailand geen enkele vaccinatie verplicht.

 3. henk van berlo zegt op

  Ik ga altijd naar de GGD daar weten ze precies wat je nodig hebt.
  En is goedkoper dan de huisarts.Tenminste bij ons.

  Groetjes en veel plezier.

  • Nico Meerhof zegt op

   Informatie over vaccinaties is volop te vinden op internet. Belangrijk is hoe lang van te voren de vaccinatie dient plaats te vinden. Sommige vaccinaties hebben een herhaling nodig. Te overwegen is eerste inenting in Nederland en herhalingen in Thailand. Vrijwel elk groter ziekenhuis in toeristische plaatsen inThalland kan dit bijna direct regelen voor een kwart tot een derde van de Nederlandse prijs

 4. Rob phitsanulok zegt op

  Ik ben zeker geen arts en weet er niet veel van ondanks 20 jaar ervaring in Thailand maar malaria tabletten slikken vind ik een vreemd advies.

  • jeffrey zegt op

   Rob,

   Niet heel thailand is malaria vrij.
   (Ook dengue is sterk in opkomst).

   In het grensgebied met cambodja , dus boven trat heerst zelfs nog malaria die niet reageert op malaria pillen.
   Ook op de eilanden rond koh chang komt malaria voor.

  • Nynke zegt op

   Malariatabletten zijn voor Thailand inderdaad niet altijd nodig, maar voor Myanmar en Cambodja wordt het wel geadviseerd.
   Ben 3 weken geleden nog bij de Traveldoctor geweest en kreeg toen echt nog de vraag of ik nog naar Laos of Cambodja zou gaan want dan zou ik wel malariatabletten moeten slikken.

   En aangezien de vragenstelster aangeeft naar Thailand, Cambodja en Myanmar te gaan, is het een beetje gek om alles advies op Thailand gericht te geven.

 5. chris zegt op

  mijn advies:
  kijk op de website van het koninklijk Instituut voor de Tropen (in Amsterdam) of beter het tropenziekenhuis in Rotterdam. Neem het lijstje mee naar Bangkok en laat je hier in een prive-ziekenhuis inenten. Scheelt heel veel geld. Zeker als je je (4 keer achter elkaar) laat inenten tegen rabies (beten van straathonden). Die zijn misschien niet nodig maar kosten in Nederland heel veel geld (en worden wellicht niet vergoed).

 6. DrEe zegt op

  Zelf werkzaam op een ziekenhuislab, dus dicht bij het vuur, om even op de Malaria terug te komen heb ik n kaart gezien waar deze in Azië voorkomt,…Thailand is nagenoeg vrij van deze parasiet, echter de randgebieden, tegen Vietnam en Cambojda aan o.a. wordt wel als risico gebied gezien, die kaart is vast op google te vinden, fijne en een gezonde reis ik vertrek, over 4 dagen..70 dagen Thailand,..zin in!

 7. els zegt op

  Ga gewoon naar de GGD, die kunnen je alles vertellen wat je nodig hebt. Via de huisarts kost het veel duurder en de GGD is er iedere dag mee bezig
  Veel plezier in Thailand

 8. SevenEleven zegt op

  Voor de omringende landen weet ik het niet,maar Thailand is vergeleken met de omringende landen wat malaria betreft wel veilig,alleen in de grensgebieden met Cambodja en Myanmar komt het voor heb ik begrepen. Voor die twee landen zou ik zeker wel bepaalde vaccinaties halen.
  Kom zelf sinds begin jaren 90 in Thailand,(soms maanden achter elkaar)en heb nooit de moeite genomen een vaccinatie te halen.En tot dusver ook geen probleem.
  Heb me altijd meer zorgen gemaakt over het verkeer in Thailand,want de kans daarin wat op te lopen is beslist groter.

  In ieder geval een fijne reis toegewenst,wat in Thailand zeker gaat lukken!

 9. Lex K. zegt op

  Mijn beste ervaringen heb ik in het AMC in Amsterdam, de “tropen kliniek” ze weten van alle vaccinaties die nodig zijn en hebben ook het laatste nieuws over eventuele vaccinaties die aan te raden zijn, je krijgt een mooi geel paspoortje met alle prikken die gehad hebt en wanneer die eventueel herhaald moeten worden, een aanradertje die ik geef: als je er langer naar toe gaat en niet alleen in toeristen gebieden zit is een inenting tegen hondsdolheid, voor de rest buiktyfus is aan te raden maar het AMC is echt goed op de hoogte, alleen je moet er niet mee te lang mee wachten, een aantal hebben toch wel een inwerktijd nodig.

  Met vriendelijke groet,

  Lex K.

 10. kevin87g zegt op

  Mij werd toen geadviseerd DTP en hep a/b te nemen.
  Volgens huisartsassistente mn leven lang beschermd tegen hep a en b.
  Kreeg 3 spuiten(herhalings prikken voor hep a/b combi spuit) geloof ik, weet het niet zeker meer..
  En elke 10 jr DTP..
  Owja, hep B was niet verplicht, maar omdat het een combinatie inenting was die er toch ook maar bij gedaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website