Hallo allemaal,

Is er iemand die mij kan vertellen hoe het precies zit met een single entree Schengenvisum dat ik heb aangevraagd voor mijn Thaise vriendin?

Ik weet dat ik vrij kan reizen binnen de Schengenlanden, maar ik heb maar een single entree. Betekent dit dat ze maar 1 keer Nederland mag binnenkomen, of dat ze maar 1 keer mag binnenkomen in 1 van de Schengenlanden?

Ik wil namelijk graag met haar op vakantie nu ze hier is, maar durf Nederland niet uit omdat ik destijds een single entree visum heb aangevraagd. Is er iemand die uit kan leggen hoe het zit?

Alvast bedankt.

Groeten,

Gerard


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Wat betekent een single entree Schengenvisum?”

 1. Rob V. zegt op

  Met een single entry visum mag je 1 keer het hele Schengen gebied binnen gaan en daarin rondreizen . Als iemand hier dus is op een Schengen C visum “kort verblijf” met single entry (gat geeft Nederland standaard uit, in andere landen krijg je wat makkelijker een multi entry visum weet ik uit ervaring). mag je gewoon door heel het Schengen gebied reizen zolang je het Schengen gebied maar niet verlaat. Let goed op welke landen daar onder vallen, het Verenigd Koninkrijk valt bijvoorbeeld niet onder Schengen.

  Meer info over het Schengen visum kun je vinden in de folder over kort verblijf op IND.nl en rijksoverheid.nl
  http://www.ind.nl/Klant-informatie/brochures/Pages/default.aspx
  http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/visa/visum-voor-kort-verblijf-nederland

  Vergeet met name de meldplicht niet: binnen 3 (werk)dagen moet de vreemdeling zich melden bij de Vreemdelingen Politie (VP). Uitgezonderd zijn gasten die hier in een hotel e.d. verblijven, dan geeft het hotel dit door aan de VP.

  Op Thailand Blog staan nog enkele andere artikelen over het Visum Kort Verblijf die zeker het lezen waard zijn micht je dat niet gedaan hebben:
  http://www.thailandblog.nl/tag/schengenvisum/

  • Rob V. zegt op

   Ter aanvulling: je mag met een Schengen visum ook via een ander Schengen land inreizen of uitreizen zolang je de grensbewaking maar kan overtuigen dat -in jullie geval- Nederland het hoofd en eind doel is en je dus op doorreis bent. Woon je bij de grens dan kan het dus lonen om je partner via een Duitse of Belgische luchthaven te laten komen. Uiteraard wel alle papieren meenemen die de visum aanvrager ook heeft ingeleverd bij de visum aanvraag zodat men aan de grens nogmaals kan bewijzen aan alle eisen te voldoen.

   Dit geld ook voor het MVV (Schengen D visum).

  • Rene zegt op

   Nog een aanvulling:

   De aanmelding bij de vreemdelingen politie kan tegenwoordig heel simpel via internet.

   Gr.
   René

 2. Ronny zegt op

  Ook Zitserland is geen schengen land maar geeft wel vrij toegang tot een ieder met een Schengen visum omdat dit land alleen maar aan Schengenlanden grenst.

 3. ron bergkotte zegt op

  Sorry Ronny maar Zwitserland is wel een Schengenland, maar alleen voor personen en niet voor goederen, vrachtauto’s moeten dus douanedocumenten bij zich hebben maar personen kunnen vrij inreizen.

  MVG, Ron.

 4. johan zegt op

  Let op er is nog een serieuze instinker, n.l het volgende: Als je via Schiphol naar een ander Schengenland reist, en de maatschappij waar je mee reist vertrekt toevallig vanuit hal 3, zoals Martinair dat vroeger deed , dan wordt je bij de passencontrole uit gestempeld !
  Het gebied achter de passencontrole in hal 3 behoort niet tot het Schengengebied !!!
  Dit is omdat hier veel intercontinentale transito’s plaatsvinden, van mensen zonder Schengenvisum. Je hebt bij terugkomst in Nederland dan een serieus probleem.
  Ondergetekende heeft helaas ervaring. Johan

  • Gerard zegt op

   Hoi Johan,

   Kun je mij vertellen hoe je zo’n voorval voorkomt of oplost? Ik vlieg volgende week met Corendon vanuit vertrekhal 3 schiphol naar Portugal met m’n thaise vriendin en wil voorkomen dat we met soortgelijk probleem te maken krijgen als we terug komen in Holland.

   Alvast bedankt.

   Mvg, Gerard


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website