Lezersvraag: Mijn Thaise vriendin voor 3 maanden naar België

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
27 november 2015

Beste lezers,

Mijn Thaise vriendin zou volgend jaar voor 3 maanden naar België willen komen. Daarom had ik volgende vragen:

 1. Is het beter persoonlijk naar de Belgische ambassade in Bangkok te gaan of beter aanvraag te laten doen door een gespecialiseerd kantoor.
 2. Ik verblijf begin volgend jaar 2 maanden in Hua Hin; is er dergelijk kantoor in Hua Hin?

Alvast dank voor reacties,

Roel


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Mijn Thaise vriendin voor 3 maanden naar België”

 1. rori zegt op

  Zorgen dat je alle papieren welke jij moet overleggen gewaarborgd hebt op het gemeente huis of via een notaris.
  Zij moet alle papieren welke zij moet overleggen ook waarborgen. Sommige het beste bij ministerie van buitenlandse zaken in Bangkok.
  Zorg ervoor dat zaken door een beedigd persoon zijn vertaald in het engels.
  Hiermee zelf naar de ambassade gaan. Zaken kunnen geregeld zijn in een week.
  Als datgene wat je aanlevert goed is gaat het redelijk snel.
  In ons geval was het in 5 dagen helemaal rond.
  Dus een goede reden om een week in Bangkok te verblijven

 2. bona zegt op

  Hallo Roel.
  Voor mij is het 14 jaar geleden, heel wat kan nu anders zijn, doch de Belgische Ambassade was heel behulpzaam.
  Gewoon zorgen dat je alle nodige documenten bij je hebt , HEEL belangrijk : laten vertalen door een door de ambassade erkend vertaalbureau !!!!
  Ik had EEN document laten vertalen door een niet erkend vertaalbureau, en dit heeft mij een extra bezoekje gekost.
  Veel succes.

 3. RWV zegt op

  Persoonlijk heb ik het laten regelen door Thai Dutch connection, wat mij erg goed bevallen is.
  Je kan het ook zelf regelen maar dat is een hoop papier werk. 1 vekeerd formulier en je kan weer op nieuw beginnen. Zij regelen alles voor je en het is niet eens zoveel duurder als waneeer je het zelf doet.
  Veel succes.

 4. Paul Vercammen zegt op

  Dag Roel, Is het de eerste keer dat ze naar België komt? Als toerist veronderstel ik? Zeker niet met een bureau werken!!! Weggesmeten geld en tijd.(spreek spijtig genoeg uit ervaring)Als het de eerste keer is slechts 3 a 4 weken vragen, 3 maanden wordt bijna altijd afgekeurd. Eens ze eenmaal hier is geweest is het geen probleem meer dan kan je bij de volgende keer 3 maanden aanvragen. Zorg dat al je papieren goed in orde zijn doch je hebt geen vertalingen hiervoor nodig. Bij je schrijven is het zeer belangrijk dat je motiveert dat ze zeker terug zal keren naar Thailand!!! Je aanvraag is dadelijk in orde doch op het antwoord zal je een paar maanden moeten wachten. Ikzelf ben altijd meegegaan naar de ambassade(er zijn in de buurt een paar leuke hotels vb Ascott) De eerste keer is het wel wat ingewikkeld doch als je vragen hebt mag je me altijd bellen 0474/949561. Succes.

  • Roel zegt op

   Dag Paul,
   Dank voor reactie. Inderdaad 1e keer dat ze naar België komt als toerist.
   Indien ik nog bijkomende vragen heb bel ik je zeker op.
   Mvg
   roel

   • rori zegt op

    Roel Als jij alles op orde hebt zoals in mijn mail gesteld en anders kijk even op de site van het nederlandse IND.nl als je alle papiren hebt en zelf ook ruim aan de voorwaarden voldoet is 90 (negentig dagen maximaal) geen enkel probleem. Zorg er ook voor dat zij een reisverzekering heeft vanuit Thailand.

 5. Rob V. zegt op

  Beste Roel,

  Je kunt de procedure heel goed zelf doen als je de tijd neemt om de eisen goed te lezen. Begin dus bij de website van de Belgische ambassade voor actuele instructies (en natuurlijk de website van de optionele dienstverlener VFS, daar staat de meeste info maar een afspraak via hen is niet verplicht, mailen naar de ambassade kan ook). Lees ook het visumdossier hier op het blog:
  https://www.thailandblog.nl/dossier/schengenvisum/dossier-schengenvisum/

  Duizelt het je toch of vind je het gewoon gedoe, dan kun je een bureau gebruiken maar veel moet je (of eigenlijk jouw vriendin) zelf regelen: de bewijsstukken zoals dingen die een band met Thailand aantomen (redenen voor terugkeer aannemeljjk maken om afwijzing op ‘vestigingsgevaar’ te minimaliseren bijvoorbeeld.

  Hoelang kan ze komen? Zo lang als aannemelijk is. Weinig mensen kunnen meer dan 3-4 weken op vakantie zonder hun baan op te zeggen. Vandaar de tip niet meteen voor 90 dagen te gaan tenzij je vriendin met goede bewijzen kan komen die een vakantie van 90 dagen geloofwaardig maken.

 6. Bas zegt op

  Geachte heer Roel,

  Ik ben zelf ook bezig om mijn vriendin (maximaal) 3 maanden naar Nederland te laten komen.
  Om even snel je vragen te beantwoorden:
  1: Wil je geld besparen, doe die aanvraag dan vooral zelf. Kantoren rekenen hier meestal rond de 300 euro voor, het enigste wat zij doen is de papieren checken en zorgen dat deze op de ambassade aankomen. Elk weldenkend mens kan die papieren zelf invullen en wegbrengen.
  2: Jouw vriendin moet de aanvraag PERSOONLIJK inleveren bij de ambassade. Die kantoren mogen dit eigenlijk niet eens, maar zij hebben achterdeur-connecties.
  3: Dat jijzelf of een kantoor de aanvraag doet, verkleint/vergroot het slagingspercentage NIET.
  4: Het wordt groter gemaakt dan het is. Relax. Vul die papieren in. No worries. Afgelopen jaar is 99% van de aanvragen goedgekeurd! Waarschijnlijk alleen de aanvragen waar missende informatie is, of informatie die duidelijk aangeeft dat er iets niet in de haak is, worden afgekeurd. Maak je hier dus niet al te veel zorgen over.

  Groeten, Bas!

 7. Loeng Johnny zegt op

  Beste Roel,

  Het beste is dat je een e-mail stuurt naar de Belgische ambassade in Bangkok, met de vraag welke documenten er allemaal nodig zijn voor een visum van korte duur (3 maanden).
  Zij zullen je de juiste link doorgeven waar je alles op kan vinden.

  De ambassade zal je ook een lijst geven van erkende vertaalbureaus, kies er een uit de lijst, anders heb je problemen.

  Het belangrijkste is dat je beiden de juiste documenten bij jullie hebben! Ik ben steeds samen met mijn echtgenote naar de ambassade geweest.

  ‘Alles wat jezelf doet, doe je het best’ zegt men en is ook waar. Zo’n firma raadplegen, is geen meerwaarde voor jullie en enkel een minwaarde in je portemonée!

  Zie dat je alle documenten uit België bij je hebt! Je kunt immers niet zomaar over huis gaan voor een papiertje hé. Zie ook dat je vriendin reeds al haar papieren bij haar heeft, zodat je geen extra keer naar de ambassade hoeft!

  Veel succes!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website