Beste lezers,

Mijn voornemen is om in mijn aankomende vakantie van 3 maanden te gaan trouwen voor de wet. Ik heb een uittreksel van burgerlijke staat en mijn geboorte-uittreksel. Heb ook gelegaliseerde handtekening van mijn paspoort met de bijbehorende stempel en handtekening van de gemeente.

Nu is mijn vraag of ik de 2 uittreksels burgerlijke staat en geboorte moet laten legaliseren in Nederland? En zo ja bij welke instantie, Buitenlandse zaken in Den Haag wellicht?

Wie kan mij dit vertellen wat betreft het legaliseren wel of niet in Nederland.

Bij voorbaat dank

Groet,

Frans

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

3 reacties op “Legaliseren van documenten voor huwelijk in Thailand”

 1. Johan zegt op

  Zie ook https://www.nederlandwereldwijd.nl/trouwen-buitenland/thailand

  Het is een hele papierwinkel en kost wat tijd. Uiteindelijk zullen een aantal essentiële documenten ook in het Thais vertaald (en gelegaliseerd) dienen te worden in Bangkok zelf bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken aldaar.

  Ik heb het toendertijd via een bureau in Bangkok allemaal laten regelen (op de enkele zaken na waarvoor jezelf “in persoon” moet verschijnen). Had de tijdsruimte er niet voor (verblijf in Thailand) en weet dat het een heel gedoe was. Dus gekozen voor de zekerheid zodat alles daarna ook weer rechtsgeldig in Nederland geregistreerd kon worden. Want na het huwelijk op een Amphur zul je diverse documenten weer opnieuw moeten legaliseren en vertalen naar het Engels om hier in Europa geldig te laten zijn…

 2. Henk ter Schuur zegt op

  Ik heb alleen mijn document van burgerlijke staat laten vertalen. Geboorte hoefde niet omdat je een paspoort hebt. Het vertalen heb ik in Bangkok ook laten doen door een bureau en laten opsturen naar mijn adres en toen in mijn woonplaats getrouwd. Je kan ook trouwen in een ander Amphur.

 3. Gert zegt op

  Frans,
  Ik ben recentelijk getrouwd in Thailand. De 2 uittreksels burgerlijke stand hoef je niet te legaliseren. Het dienen wel internationale uittreksels te zijn. Op de Nederlandse ambassade in Bangkok worden deze documenten gecontroleerd. Je krijgt van de ambassade uiteindelijk 3 documenten mee die vertaald (naar Thais) en gelegaliseerd moeten worden.
  Gert


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website