Beste lezers,

Vorig jaar heb ik in Thailand mijn rijbewijzen gehaald (auto en motorbike). Deze waren 1 jaar geldig en ik moest dit jaar dus weer voor de nieuwe.

Nu had ik begrepen dat ik dan gelijk de rijbewijzen voor de geldigheid van 5 jaar zou krijgen. Dit was echter niet het geval omdat wij alleen maar een toeristenvisum voor 2 maanden hebben.

Graag wil ik dit volgend jaar wel goed kunnen regelen en daarom mijn vraag: Hoe krijgen wij een jaarvisum als wij (maar) 2 maanden op vakantie gaan?

Graag zie ik reacties tegemoet.

Bij voorbaat dank,

Nico


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Lezersvraag: Hoe kom ik aan een jaarvisum als ik alleen maar op vakantie naar Thailand ga?”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  Beste Nico,

  Wanneer je een Non-Immigrant visum wil dan zal je dat moeten aanvragen bij het consulaat/ambassade.
  Meer kan je daar volgens mij niet over zeggen.

  Vraag is of u al die kosten wil maken, want het Non-Immigrant “O” Multiple entry is niet goedkoop en zeker als het enkel maar moet dienen om je rijbewijs binnen te halen.

  Nu goed, het is uw geld natuurlijk, maar waarom niet gewoon je internationaal rijbewijs gebruiken ? Je bent er slecht 2 maanden als toerist.

  Rijbewijzen is niet mijn ding, maar hoe komt het dan dat u dan dat voorlopig rijbewijs van een jaar wel hebt gekregen ?

  In ieder geval, succes ermee.

 2. jasper zegt op

  Ik gae r even van uit dat je boven de 50 bent, ent voldoende inkomen aan kunt tonen. In dat geval maakt het niet uit hoelang je gaat, als je maar betaalt!

  Kortom: vraag dat non-immigrant-0 gewoon aan, en ga met dat visum als bewijs voor het 5-jaar rijbewijs.

  Ikzelf ga Thailand in en uit, net hoe de business loopt, soms ga ik na 2 weken terug, soms na 3 maanden. En dan is zo’ n visum gewoon handig!

 3. Daniel zegt op

  Eens het 1 jarige tijdelijke rijbewijs vervalt mag je slecht een heel korte periode wachten om het 5 jaar geldige te gaan halen. Een jaar wachten maakt het tijdelijke rijbewijs ongeldig en moet je alles van begin af
  herhalen, ook de testen.

 4. ruud tam ruad zegt op

  Meteen non emigrant voor drie maanden krijg je ook je verlenging van je rijbewijs. Althans als dit kortgeleden niet veranderd is. Ik kreeg het in ieder geval wel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website