Beste lezers,

Heeft iemand ervaring met het aanvragen van een “Visitor in Transit” visum voor de UK voor 48 uur met een Schengenvisum?

Ik ga met mijn partner in mei voor 1 maand naar Nederland en ze heeft (voor de 3e keer) een Schengenvisum (Multiple Entry).

In diezelfde periode is een vriend van mij in Engeland jarig en ik wil hem op z’n verjaardag bezoeken samen met mijn partner.
Komen dag 1 aan in de morgen vanuit Nederland en vertrekken op dag 2 in de middag terug naar Nederland, dus verblijven minder dan 48 uur in de UK.

Kan iemand mij helpen waar en hoe ik dit “Visitor in Transit” visum voor de UK kan aanvragen?

Alvast bedankt en groet,

Jeroen


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Wie heeft ervaring met een “Visitor in Transit” visum voor de UK?”

 1. Jan.D zegt op

  Een simpel antwoord. U belt de Koninklijke Marechausse op Schiphol, afdeling grensbewaking, en stel daar uw vraag omtrent uw terugkeer naar Nederland. Succes.

 2. Rob V. zegt op

  Het betreft een transit in het VK, niet Nederland. Het VK is geen onderdeel van Schengen, navraag doen bij de KMAR heeft dan ook weinig zin (of je moet iemand treffen die de Britse regeltjes weet…). beter kun kijken op de site van de Britse migratie dienst UK Border Agency (UKBA):
  https://contact-ukba.homeoffice.gov.uk/visas-immigration/transitthroughtheuk/

  Het kan verschil uit maken of je gehuwd bent of niet, dat durf ik niet te zeggen. beter is dat ten overvloeden wel te melden bij een vraagstelling. Ik moet een antwoord schuldig zijn want ik heb zelf nog nooit informatie naar reizen naar het VK hoeven op te zoeken (met een Schengen verblijfsvergunning moet men wel kosteloos een visum kunnen krijgen als je gehuwd of een langdurige relatie hebt maar het betreft bij de vraagsteller een VKV, Schengen visum kort verblijf).

 3. Patrick zegt op

  Dat scenario kun je op je buik schrijven.
  Dit is namelijk geen transit dan wel een toeristenvisum van 1 dag.
  Zonder visum vertrek je niet op het vliegtuig noch de boot. De Engelse grenscontrole vindt plaats bij vertrek naar Engeland.
  Voor een transit moet je vanuit het buitenland naar een andere bestemming vliegen met een tussenlanding in Engeland.
  Vanuit Nederland naar Engeland en terug is geen transit. Een dag, een week, een maand, maakt niets uit.
  Je kan wel vanuit Thailand met Brits-Honduras airbags naar London en dan een connectie naar Amsterdam.
  Die verbinding moet dan wel de dag nadien plaats vinden. Anders lukt dat ook niet.
  Wil je naar Engeland dan moet je op de Engelse ambassade in Bangkok een visum aanvragen. Dat kan enkel in Bangkok indien je partner ook in Thailand woont.
  Veel succes, hou ons op de hoogte.

  • Patrick zegt op

   Ik weet niet waarom mijn iPad British airways eventjes verandert in Brits Honduras airbags. Kleine correctie.

 4. Jeroen zegt op

  Beste Rob V.

  Zeer bedankt voor je reactie.
  Dankzij jouw link ben ik in contact gekomen per mail met de UK Immigration:

  Thank you for contacting the United Kingdom Visas and Immigration International Enquiry Service. You’ll need a visa to pass through the UK in transit. You should apply for a Visitor in Transit visa if you arrive on a flight and will pass through immigration control before you leave the UK. Kindly go to the link provided below for more information:https://www.gov.uk/check-uk-visa/y/thailand/transit/yes  We hope that this has answered your query. For any further details, or should you need to contact us again please refer to our website at https://ukvi-international.faq-help.com / Kind regards, 

  Dit was het uiteindelijke antwoord!
  Dus het kan toch!

  • Rob V. zegt op

   Graag gedaan Jeroen, nog wel even kijken waar je het UK transit visum kan regelen. Dat moet in iedergeval in Bangkok kunnen (via VFS, de Britten verplichten je daar heen te gaan daar waar Schengen visumaanvragers direct via de ambassade terecht kunnen voor een afspraak), ik durf niet te zeggen of je ook terecht kan na aankomst op de luchthaven in de UK. Bij mensen met een Nederlandse/Europese verblijfsvergunning moet dat “visum aan de grens” wel kunnen mits je alle documenten/bewijzen bij je hebt maar of dat voor Schengen visum houders ook kan??? Een visum is net wat anders dan een verblijfsvergunnin: tijdelijk en lang/permanent verblijf respectievelijk.

   Speel je op save vraag dan een transit visum aan via de Britse ambassade (via VFS) in Thailand. Als ik zo kijk moet het van te voren geregeld worden:
   https://www.gov.uk/transit-visa/visitor-in-transit-visa

   Succes! Als je er op tijd achter aan gaat kun je hier nog laten weten hoe het verlopen is, tot 30 dagen na plaatsing van een artikel kunnen mensen reageren, daarna springt de reactive mogelijkheid op slot. Maar misschien dat na de tijd de redactie dan handmatig jouw terugkoppeling wil plaatsen, wel zo handig voor mensen in de toekomst die op ThailandBlog zoeken op een transit visum voor het VK denk ik zo.

 5. Patrick zegt op

  Standaard antwoord.
  Er is maar een manier om het uit te vinden, ik heb er mijn twijfels over. Alleszins veel succes.
  Hou ons op de hoogte van het resultaat.

 6. Jeroen zegt op

  De tijd is te kort om het in Bangkok aan te vragen.
  Vertrek op 2/5 naar Nederland.

  Ik ga sowieso op zeker en zal na aankomst in Nederland toch eerst even bij de Britse ambassade verifieren of dit inderdaad toch mogelijk is bij aankomst in de UK.

  Ik hou jullie op de hoogte.

  • Rob V. zegt op

   Ik heb even in de FAQ gekeken die je in je mail had en als ik daar invul ” ik ben Thai” met doel ” transit” en ” ik ga door de paspoortcontrolle” dan staat er dat je een transit visum nodig hebt. Die moet je van te voren aanvragen maar kan misschien afgegeven worden op het vliegveld:

   “You’ll need a visa to pass through the UK in transit
   You should apply for a Visitor in Transit visa. if you arrive on a flight and will pass through immigration control before you leave the UK.

   Transiting without a visa
   You might be eligible for the ‘transit without visa concession’ if:
   – you arrive and depart by air
   – have a confirmed onward flight which leaves within 24 hours
   – have the correct documents for your destination (eg a visa for that country)

   The ‘transit without visa concession’ is decided by the immigration officer at the border. You won’t be allowed to transit if they decide you need a visa, so you might want to apply for a transit visa before you travel.”
   Bron: https://www.gov.uk/check-uk-visa/y/thailand/transit/yes

   In Nederland kun je geen UK visum aanvragen, dat kan alleen via België of Duitsland OF door de aanvraag vanuit Nederland naar het VK te sturen. Hoe dat precies werkt weet ik niet maar het is dus niet eventjes binnenlopen op de Britse ambassade in Nederland en zo weer buiten staan met transit visum. Wil je dus echt op safe vraag dan een transit visum aan in Thailand (Britse ambassade, verplicht via VFS visa centre) of prober je geluk op toelating na aankomst waarbij je de kans loopt dus niet toegelaten te worden!

   Of mail nog een keertje met UKBA en leg je situatie uit, dan heb je meer zekerheid want zo te zien is er op ThailandBlog niemand met recente ervaring betreffende eenzelfde situatie… De officiële website bronnen lijken je toch echt aan te raden in BKK alvast een transit visum aan te vragen! Dat moet toch lukken binnen een klein maandje? Kopie erbij van het Schengen visum, grotendeels dezelfde bewijzen meeleveren etc.

   Wel weer jammer al die visum regeltjes voor bonafide reizigers… (tijd, geld, uitzoekwerk, drempels…)

   • Patrick zegt op

    Heel juist. Het gaat hem immers niet om een transit van Thailand naar Nederland met een connectie binnen de 24 uur, dan wel om een dag of weekend uitstapje vanuit Nederland naar het VK en terug.

    Een transit visum is dus evenmin juist. Het is een toeristen visum dat hij nodig heeft.

    Deze week aanvragen en je hebt het nog voor je vertrek. Volgende week is te laat wegens Songkran vakantie.

 7. Patrick zegt op

  Als je pas op 2/5 vertrekt heb je nog de tijd, je moet het wel deze week aanvragen. Antwoord binnen de 10 dagen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website