Nederlandse pedofiel internationaal gezocht

Door Redactie
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: , ,
2 februari 2016

In de Nederlandse en Belgische pers wordt melding gemaakt van een Nederlandse pedofiel, Pieter C. (Ceulen), die door Interpol gezocht wordt.

Het Algemeen Dagblad  bericht hierover als volgt:

“De Nederlander Pieter C. die onlangs in België tot negentien jaar cel is veroordeeld voor onder meer seksueel misbruik van kleine kinderen, staat internationaal gesignaleerd. De zestigjarige man is op de lijst van te arresteren personen geplaatst van Interpol.

C. stond in Antwerpen terecht voor het misbruiken van kinderen in de Filipijnen en Cambodja, onder wie zijn eigen pleegdochters. Het misbruik had hij gefilmd en gedeeld met andere pedofielen. Tijdens een huiszoeking werd 750 gigabyte aan kinderporno bij hem gevonden. Volgens de aanklager in België bevond C. zich “in de hoogste regionen van de internationale pedofielennetwerken”.

Hij werd anderhalve week geleden tot 19 jaar cel veroordeeld.

Cambodja

De in Antwerpen gevestigde zakenman C. was tijdens zijn veroordeling niet aanwezig. Volgens Belgische media is hij mogelijk naar Cambodja gevlucht. Het was al de tweede keer dat C. wist te ontkomen. Volgens Belgische media kon C. na een eerdere veroordeling in 2013 ontglippen naar Cambodja door een administratieve fout. Daar zou hij zich toen opnieuw aan jonge kinderen hebben vergrepen.

C. is een zoon van Nederlandse diplomaten en werd geboren in het toenmalige Saigon in Vietnam. De man bouwde later in Antwerpen een beheersvennootschap uit. Hij reisde wel geregeld naar Cambodja en bouwde er in de stad Siem Reap een luxevilla als tweede verblijf. Hij zou daar zijn gesignaleerd.

Amersfoort

De man heeft eerder verklaard dat zijn ‘seksuele afwijking’ komt doordat hij op 12-jarige leeftijd door een broeder seksueel werd misbruikt. Dat zou zijn gebeurd op het Amersfoortse jongensinternaat Saint Louis.

Signalement

Interpol heeft Pieter Ceulen op de lijst van gezochte misdadigers geplaatst met het volgende signalement:

Naam: CEULEN, PIETER

Geboortedatum:  17/06/1955 (60 years old)

Wanted by the judicial authorities of Belgium for prosecution / to serve a sentence

Noot van de redactie

We hebben geaarzeld dit bericht op Thailandblog.nl te zetten omdat het de prachtige vakantielanden Cambodja en in zekere mate Thailand weer eens in een kwaad daglicht plaatst.

De man zou zich in Cambodja bevinden, maar het is goed denkbaar dat hij zich ook in Thailand verplaatst. Nederlandse en Belgische toeristen bezoeken Siem Reap regelmatig en het zou mogelijk zijn dat iemand deze misdadiger signaleert en hem aangeeft bij de plaatselijke politie. Als wij daar een klein steentje aan hebben bijgedragen is het doel bereikt.

Redactie


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Nederlandse pedofiel internationaal gezocht”

 1. Khun Peter zegt op

  Hoop dat deze gestoorde man snel gepakt wordt. Maar heeft het wel zin om hem uit te leveren aan de Belgische autoriteiten? Die lieten hem al twee keer eerder ontsnappen. Een derde keer zou mij dan ook niet verbazen.

 2. David H. zegt op

  De eerste keer was hij vrij met voorwaarden , omdat hij die strict naleefde werden er geen verdere restricties opgelegd , echter bij zijn uiteindelijke behandeling van zijn rechtzaak daagde hij niet op ….Enkel zijn advocaat was aanwezig . En ik vermoed dat vermits hij Nederlander is dat enkel Nederland zijn paspoort kon intrekken ….waardeoor hij kon reizen .
  Volgens de kranten een zoon van diplomaten , en succesvol zakenman werkzaam in Antwerpen …

  • David H. zegt op

   http://www.hln.be/hln/nl/922/Nieuws/article/detail/2601859/2016/01/31/Pedofiel-Pieter-Ceulen-internationaal-gezocht.dhtml

   http://www.hln.be/hln/nl/922/Nieuws/article/detail/2592336/2016/01/21/Veroordeelde-pedofiel-gevlucht-naar-Cambodja.dhtml

   http://www.hln.be/hln/nl/922/Nieuws/article/detail/2592040/2016/01/21/19-jaar-cel-voor-pedofiel-die-eigen-pleegdochters-misbruikte.dhtml

  • Davis zegt op

   Zulke mannen beschikken dan ook over weliswaar vrije, maar extra informatie, die modale burgers ontgaan. De internationale wetgeving kent hij waarschijnlijk uit zijn broekzak, met gekende resultaat.
   De man is – voorlopig – het gerecht te vlug af geweest.
   Dat blijft niet duren hoor, boontje komt heus wel om zijn loontje.

 3. Pieter zegt op

  Goede zaak deze plublicatie!
  Heb een pesthekel aan dit soort lui.
  Kunnen mij beter niet tegenkomen..

 4. richard walter zegt op

  Gelukkig dat een ieder die Cambodia in wil aan de grens geregistreerd wordt, zodat een telefoontje naar Immogration volstaat.

  Maar of het politiekorps zo slim is kan betwyfelt worden.

 5. Cees zegt op

  ThailandBlog :

  “We hebben geaarzeld dit bericht op Thailandblog.nl te zetten omdat het de prachtige vakantielanden Cambodja en in zekere mate Thailand weer eens in een kwaad daglicht plaatst.”

  Juist niet !! Het is wel een feit dat hij niet snel gevonden kan worden in Azie. Hij zou ook wel erg stom zijn als hij naar zijn eigen huis in Cambodja zou zitten, maar je weet maar nooit.
  Maar dit soort schorum moet gewoon aan gepakt worden voordat er nog meer slachtoffertjes komen. Dus ook zeker meldingen van deze aard blijven plaatsen en misschien dat een forum lezer hem toevallig ziet en hem dus kan aangeven.
  Eerst een tijdje verblijven in een Thais/Cambodjaans staatshotel, misschien dat hij daar ook nog terecht moet staan met bijbehorende straf en daarna nog lekker 19 jaar in Belgie.

 6. Fransamsterdam zegt op

  Ja, toen ik de kop las dacht ik eerst ook even: Moet dat nou zonodig op Thailandblog?
  Deze twijfel is denk ik ingegeven doordat in diverse media de seksindustrie in Z. O. Azië volkomen onterecht wordt vereenzelvigd met kinderprostitutie en er is geen enkele reden om daaraan mee te doen.
  Maar als deze meneer een verleden heeft in deze contreien en daar mogelijk nu weer verblijft lijkt het belang van een zo groot mogelijke kans op snelle opsporing mij inderdaad zwaarder te wegen en moeten we maar even vertrouwen op het gezond verstand van de lezers.

 7. Hans zegt op

  Laten ze deze viezerik maar 19 jaar opsluiten in een Cambodjaanse gevangenis.

 8. Marian zegt op

  En dan dat rot excuus dat hij zelf misbruikt is, jaja dan weet je dus wat je die kinderen aandoet, het maakt me zo boos als volwassene niet van kinderen af kunnen blijven

 9. Jo Reymen zegt op

  Hij zou het laatst gesignaleerd zijn in Kampot, in het zuiden van Cambodja.

 10. Jo Reymen zegt op

  Hier kan u de Belgische “Panorama”-uitzending over Pieter Ceulen zien, mét Engelstalige ondertiteling:

  https://vimeo.com/153609046

 11. david nijholt zegt op

  Heb deze documotaire gezien en kan hem aan bevelen.Hier zie je hoe verderfelijk een kleine groep in onze samenleving is.Mijn dochter wekt al enkele jaren bij de organisatie Aple die heeft mee gewerkt om deze man veroordeeld te krijgen.

 12. Jo Reymen zegt op

  Hij heeft vandaag beroep aangetekend tegen zijn veroordeling … http://www.standaard.be/cnt/dmf20160203_02106901?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_term=dso&utm_content=article&utm_campaign=seeding

 13. David H. zegt op

  UPDATE:
  http://www.demorgen.be/binnenland/voortvluchtige-pedofiel-wil-cambodjaan-worden-b92cfe78/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website