Al vroeg in de ochtend van afgelopen 26 mei was het een drukte van belang bij het entrée van de shopping mall Market Village in Hua Hin. Vele pickups reden af en aan om hun kostbare vracht te kunnen lossen. Vele imposante kooien met nog imposantere honden, de zogenaamde Pitbull’s en de kleinere Bullie’s vonden achter het grote scherm een rustige plek in afwachting van hun optreden.

Bij het gebruik van het woord Pittbull’s moet ik even iets uitleggen, Pitbull’s zijn per definitie geen gevaarlijke honden, maar worden vaak door lui die geen verstand hebben van honden in het algemeen gekocht om er mee te pronken en er als afschrikking mee rond te wandelen. Vaak lui met een behoorlijke criminele inslag. Lieden die dit soort honden zo vals als mogelijk maken om ze met elkaar te laten vechten in een zogenaamde Pit, waarbij stevig gegokt wordt. Deze honden worden korte tijd later als ze geen winnaar blijken zijn, gewoon gewond en al gedumpt door dit soort gewetenloze lieden.

Hiervan zijn regelmatig magnifieke beelden te zien van het het rescue team in Amerika die dat soort honden opvangt, ze socialiseert, waarna er naar een nieuwe betere baas of bazin wordt gezocht. Tot zover enige toelichting.

Kees met een van zijn kampioenen, indrukwekkende verschijning (ik bedoel de pitbull

De honden die naar deze twee daagse manifestatie komen worden door hun bazen en bazinnen geadorreerd, in de watten gelegd en heel veel uren per week of dag getraind. Honden die van goede ouders afstammen kosten al snel enkele tienduizenden Bath’s en de daaruit voortkomende puppies een 20 tot 30.000 bath of meer. Dus u zal begrijpen dat deze honden met uiterste zorg, voeding en training groot gebracht worden in de hoop dat deze de nieuwe kampioenen worden.

Gedurende het op de beurt wachten werden vele tientallen passanten jong en oud , man en vrouw overgehaald om met de honden van Holland Pulling Team op de foto te gaan. In aanvang met enige schroom, maar de zeer rustige en vertrouwen wekkende honden bleken goed in staat om hun angst te overwinnen en met een mooie foto of zelfs een serie en een goed gevoel verder te gaan.

Dat zo een Pitbull in de zwaardere gewichtsklasse met gemak ruim 5000 kilo aan stenen op een kar kan voorttrekken en wel over een meter of 10, zal menigeen waarschijnlijk verbazen. Met zijn enorme spiermassa, die na het start signaal zich explosief zal inspannen om de finish te halen, dit onder emotionele aanmoediging door hun baasje en het aanwezige publiek.

Zo komen de vele honden, echte krachtpatsers na gewogen en ingedeeld te zijn in hun eigen gewichtsklasse aan bod. Er zijn niet veel Bullie’s ik bedoel de kleinere soort, kort en gedrongen die aan de pulling mee doen, zijn vaker vertroelde show honden.

Als voor de kar, verzwaard met maar liefst 9 volwassen mannen uit het publiek toch gauw 800 to 1000 kilo door zo een kleine kanjer van een hond over het traject met success naar de finish getrokken wordt klinkt er een daverend aplaus.

De schrijver van dit artikel, Hans Vliege, nickname Yuundai met een van de kampioenen

Dit wordt gedaan om het publiek, een eerste indruk geven wat hun grotere familieleden later te berde zullen brengen, bij deze gratis toegankelijke tweedaagse wedstrijd.

Het vaak oogstrelend optreden van beeldschone, langbenige en rijk gevulde dames in uitdagende sexy kleding verhoogt de belangstelling de vele mannelijke toeschouwers aanzienlijk. Deze dames op paal hoge hakken voorzien breed lachend het aanwezige publiek, ook die toeschouwers die op de 1e etage het schouwspel volgen, van “oogstrelend“  commentaar gedurende de show’s, de wedstrijden en de prijsuitreikingen!

Wat wel opvallend was, de mate van Changbier. Chang die dit festijn sponsorde en met een biertent aanwezig was, dat er veel gedronken werd. Bier, whiskey en vele liters water.

Ik als lid van Holland Pulling Team, van het enige pulling team van Nederlandse afkomst in Thailand, met als eigenaar Kees Huizinga. Die met de 3 door hem ingebrachte honden fraai in de prijzen viel en wel Rocky die al tweemaal kampioen van Thailand is als 1e in de prijzen in de categorie 35 tot 39 kg en Ricky in de categorie gewicht 31-35 kg en een 3e prijs voor SUSI in de gewichtsklasse 24-28 kg.

De tweede dag zondag, werd het festijn halverwege de middag overrompeld door enorme stortregens die tot ver in de avond zouden aanhouden, ondanks de mindere omstandigheden werd de wedstrijd voor de zwaardere honden gecontinueerd. Gevolgd door de prijsuitreiking in elke categorie met een eerste een tweede en u raadt het al een derde prijs. De avond eindigde, met het afbreken van de stellages en opruimen van allerhande spullen.

Wij als Holland Pulling Team, het enige in Thailand, kijken terug op een geslaagd evenement en zullen volgend jaar wederom van de partij zijn. Wij van het Holland Pulling Team groeten u. En ik hoop na het lezen van dit artikel u ook, ik zal het vroegtijdig aan de redactie laten weten en een korte toelicht geven wat u dan kan verwachten.

Ingezonden door Yuundai

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersinzending: Pittbull and Bully meeting 2018 in Hua Hin”

 1. Ruud010 zegt op

  In Rotterdam-Zuid lopen ontelbare van dit soort honden. Met dito bazen. Ieder zijn heug en meug, maar ik vindt het meer bek dan beest. Dit type hond zegt veel over de baas’ persoonlijkheid, en als die te zwak van karakter is ontsporen deze honden totaal. Zonder extra vergunning vanwege bewezen training en jaarlijks terugkerende examens zouden mensen dit type hond niet mogen houden.

  • Yuundai zegt op

   Als schrijver van het artikel ben ik het geheel eens met Ruud010. Heb een paar jaar op de beruchte PEPERKLIP op zuid mogen werken, veel van dit soort lui gezien, gesproken. Dikwijls een paar maanden later de hond van de hand gedaan. Ik heb zelf een pitbull die als 6 weken oude pup opgegroeid is met onze dochter toen zij 1,5 jaar was. Nu twee jaar later spelen ze samen, gaan samen in een klein zwembad, wonen in Hua Hin Thailand, en allemaal zonder toezicht, zij zijn ” friends for ever ” en ik ben en blijf de BAAS!

 2. Arjen zegt op

  Ik weet niet hoe de cijfers nu zijn, maar een aantal jaar geleden waren de meeste bijtongevallen met honden in Nederland Poedels.

  Als je door een poedel gebeten bent zal het best wel pijn doen, maar het heeft doorgaans geen desatreuze gevolgen. Bij een Pitbull is het iets anders. De bijtkracht is gigantisch.

  Ter vergelijk (cijfers ook een aantal jaar oud)

  Duitse Herder 250kg/cm2
  Hollandse/Mechelse Herder 350kg/cm2
  Pitbull 700Kg/cm2
  Wilde wolf 1.500Kg/cm2
  Hyena 3.500Kg/cm2

  Een Pitbull heeft verreweg de sterkste beet van alle gangbare honden.
  Is een Pitbull gevaarlijk? Nee, niet gevaarlijker dan iedere andere hond. Het zijn geweldige familiehonden, die onverwaardelijk voor de familie gaan. Wat het lastig maakt is dat Pitbulls een beetje koppig zijn. Ze hebben niet zo het enorm ingebouwde “het de baas “pleasen”” als een Mechelaar of een Duitse Herder.

  Maar ze zijn wel degelijk te trainen, en erg goed ook!

  Zijn ze vals?

  Nee, niet van nature, iedere hond is vals te krijgen, en dat gaat verbazingwekkend makkelijk.

  Honden, in handen van verkeerde mensen is levensgevaarlijk. Maar dit geld ook voor auto’s motoren en brommers, en zelfs kinderen.

  Arjen.

 3. P. Rotmans zegt op

  Heb zelf vorig jaar Kees op zijn vorige terrein nabij Korat mogen ontmoeten en heb zelf ook een fotovan mij samen met Rocky.
  Was en ben nog steeds positief verrast over het enthousiasme van Kees en zijn liefde voor zijn honden. En …..ondanks het vervaarlijke uiterlijk van Rocky, geen centje agressie te bespeuren. Klasse !

 4. Arjen zegt op

  Oh,

  Misschien nog een leuke aanvulling:

  Een witte Haai, 10.000-12.000 kg/cm2,
  Een Poedel 40kg/cm2
  Een mens met tanden 12kg/cm2
  Een mens met handen 5kg/cm2

  Arjen.

  • Khun Klahan zegt op

   @Arjen…wij mensen hebben toch ook vrij bijt kracht? Maar minder dan een kleine poedel?? Dat kan ik moeilijk geloven.

 5. PEER zegt op

  Inderdaad,
  Pitbulls en Bully’s zien er ook héél lief en aaizaam uit. Ik zag gisteren nog ‘n docu uit USA van Louis Theroux over deze geweldige honden. Kijk maar es bij ‘uitzending gemist’!
  In sept kom ik weer naar Ubon R voor ‘n dik halfjaar, en ik ben heel blij én gerust daar daar geen pitbulls rondlopen. Althans, ik kom er nu zo’n 8 jr, heb ze nog niet gezien. Wel straathonden en díé kunnen er ook wat van.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website