Gisteren ben ik met een piep in de oren en de (nodige) drank in slaap gevallen, maar ik hoorde bij opstaan weer muziek. Hoe kan dat nou?

Mijn vrouw staat altijd heel vroeg op en gaat ergens heen, heb eigenlijk nu ik er over nadenk, nooit gevraagd waar zo vroeg naar toe gaat. Mmm. Misschien een geheime liefde? Belangrijker dan dat is nu waar de muziek vandaan komt. Mijn vrouw komt terug en op mijn vraag, laat ze een uitnodiging zien. De dochter van een kennis gaat trouwen en zoals met alle feesten is het volume van de muziek een belangrijk onderdeel van bijna elk Thai feest, hoe harder hoe beter. Samen gaan we richting het bruiloftsfeest, het is negen uur in de morgen.

Voor mij zeker wel een interessant gegeven, daar mijn oudste zoon volgend jaar ook in Thailand gaat trouwen, indien hij genoeg geld heeft gespaard voor kopen van een paar ossen. Begint in Nederland het trouwfeest meestal in de avond, hier bij het eerste licht in de ochtend. Met bier, sterke drank en volop eten zit ik, op veilige afstand van de geluidsboxen, te kijken naar het gebeuren. De bruid komt op het erf en er worden enveloppen met geld uitgedeeld of ontvangen. Zal wel ontvangen zijn voor de gasten. Mijn vrouw heeft mij niet gevraagd om een bijdrage. Mijn glas is leeg en wordt automatische steeds bijgevuld. De ijsblokjes sla ik over, mijn bier krijgt niet de kans om op te warmen. Vind het maar een vreemde gewoonte, ijsblokjes in de drank.

De bruid en bruidegom zitten achter een tafel, zover niets verschillend met Nederland. Op straat wordt beetje gedanst, enkel door de dames. Na de nodige biertjes even vragen waar de wc is. Ik heb door de jaren heen de meeste wc’s al bezocht in het dorp, denk ik zo, terwijl ik op mijn gemak mijn beurt afwacht voor de wc. Dames gaan ook hier voor. Deze wc is zoals de meeste, een grote emmer naast een gat in de vloer. Wat wel heb geleerd als de nodige biertjes op heb, is dat best glad kan worden. Nadat ik keer languit op zo’n vloer heb gelegen, leer je dat ook op de harde manier.

Eenmaal terug op het feest, willen de dames dat ik ook kom dansen. Na een stuk of zes Leo’s gaat mij best makkelijk af, denk ik. Mijn vrouw dacht daar anders over, het was beter dat ik aan de tafel bleef zitten. Op de terugtocht lopend naar ons huis, leek de weg een stuk langer.

Wat heb ik nu geleerd op de deze bruiloft? Voor je gaat, eerst goed eten, dan drinken. En dat je jezelf niet netjes hoeft te kleden. Dat je oordopjes niet moet vergeten. En ik weet nu waarom Thai alles buiten een straal van 50 meter met de brommer doen, de weg terug naar huis is dan een stuk korter.

Ach wat maakt het uit? Morgen is het weer rustig.

Ingezonden door Piet

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersinzending: Na morgen is het echt weer rustig”

 1. hansman zegt op

  Beste Piet, wat een heerlijk én heel herkenbaar verhaal, en lekker vlot geschreven!

 2. Christiaan zegt op

  Leuk verteld, Piet. Het komt mij bekend voor.

 3. timker zegt op

  Geweldig passende titel die waarschijnlijk nog wel even kan volhouden… Maar ook een leuk verhaal waarbij je de aankomst van de bruidegom, met meestal nog meer volume, bent “vergeten”. Het is namelijk traditie dat het feest in huis van de bruid plaats vind, maar zo wie zo dat de bruidegom later arriveerd, na een wandeling in een optocht.

 4. Jasper zegt op

  ” Mijn vrouw dacht daar anders over”. Kostelijk. Wel een recept voor een gelukkig huwelijk, overigens, gewoon gehoorzamen aan zij-die-het-beter-weet.

 5. zwarteb zegt op

  Nog geen last van de verkiezingscampagne.
  Hier rijden ze de hele dag met grote luidsprekers op de auto.
  Morgen RUST, zal wel na 22 maart zijn


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website