Lezersinzending: Morgen is het weer rustig

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
17 februari 2019

Thitikorn / Shutterstock.com

Zo weer even terug van weggeweest. De reis naar Thailand begon enige tijd terug met de aanschaf van een vliegticket. Mijn voorkeur gaat uit naar EVA Air. Heb het geluk dat ik bijna overal goed kan slapen, en na mijn acht uur slaap wakker geworden voor het ontbijt. Nog een paar uurtjes te gaan.

Bij aankomst in Bangkok airport, even naar Super Rich om geld te wisselen. Weer naar vertrekhal gelopen bij ingang 1 om bij Thai Smile mijn vervolgreis te boeken. Ik koop dit ticket nooit van te voren, en het is daarom wel iets duurder. Betaalde nu 1800 baht voor de reis naar Khon Kaen. Wat ik nooit begrepen hebt, is dat je in dit vliegtuig ook een eerste klas kan boeken. Wie gaat nu eersteklas betalen voor een reis van iets meer dan een uur? Misschien dat het broodje wat aan boord krijg een onder kleur heeft dan die van mijn? Deze keer was kleur groen.

Khon Kaen airport is aan het vernieuwen, mogelijk met meer bestemmingen binnenkort. Andere dingen lijken nooit te veranderen. Bij aankomst zie ik de man staan, die met zijn eigen auto voor taxi speelt. Heb een keer gebruik gemaakt van zijn diensten. Voor de afgesproken prijs van 200 baht zou hij mij op plaats van bestemming brengen. Een paar honderd meter voor de eindbestemming stopte de man en vroeg mij om 400 baht te betalen. Na een kleine woordenwisseling heeft toch maar de 200 baht aangenomen en mij op plaats van bestemming gebracht.

Uitbreiding Khon Kaen airport – Pam Supattra / Shutterstock.com

Gelukkig ben nu in bezit van een auto. De dochter van mijn vrouw rijdt erin, wanneer ik in Nederland ben. Nu ik weer zelf aan stuur zit, zet ik bij het richting aangegeven de ruitenwisser aan, het is wel weer even wennen. Best snel pas ik mij aan voor het links rijden,. Ik zie zelfs meer voordelen dan rechts rijden. Zeker met invoegen en uitvoegen op de snelweg.

Aangekomen in het dorp. Het huis wat we gebouwd hebben op het erf is bijna klaar, op de inrichting en de aansluiting naar de hoofdstroomvoorziening na. Voorlopig slapen we in het oude huis. Wat ook zo mooi is aan Thailand, de keus voor een inrichting is makkelijk te maken. Langs de hoofdweg naar Bang Fang heb je verschillende bedrijven die meubels maken. Beetje in de stijl van Ikea. Bij een bedrijfje in Bang Fang alles gekocht. En dezelfde dag werd alles al netjes op de plaats in ons nieuwe huis gezet. Zij het dat ons bed verkeerd stond volgens mijn vrouw, het stond met voeteneind richting de dood. Ik wist niet dat dit kon, maar goed ik heb zelf het bed anders gedraaid. Ook toen stond niet goed, het voeteneind wees naar de foto van mijn moeder aan de muur. Foto maar ergens anders gehangen.

Dan nog de stroomvoorziening en klaar is Kees. Voor de stroomvoorziening, eerst naar het kantoor waar ook de rekening moet worden betaalt om dit te regelen. Het plaatsen van de meter kosten 3500 baht. Dan moet je zelf van het huis tot de electriciteitsmeter, zo’n 100 meter, de stroomvoorziening nog maken. Kosten incl. materiaal palen en stroomdraad enz. en arbeid 20.000 baht.

Van de stilte op platteland komt niet veel terecht. Iemand treed toe tot monnik en dat betekent veel geluidsboxen treedt. Morgen is alles weer rustig

Groeten uit de Isaan

Ingezonden door Piet


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersinzending: Morgen is het weer rustig”

 1. Theiweert zegt op

  20.000 lijkt me me behoorlijk vors betaald. Voor 30.000 heb ik mijn hele huis van leidingen, stopcontacten en hoofdkast voorzien. 4 slaapkamers, lvingroom, 2 badkamers, keuken en twee buiten contacten.. maar misschien komt dat het een hoofdkabel is.

  • piet d v zegt op

   Prijs is ook hoger door arbeidskosten ,moeten twee grote betonpalen van meter of drie boven maaiveld geplaatst worden om de stroomkabel boven de weg aan te leggen
   palen kosten 3000 baht per stuk
   Arbeid kwam in totaal op 8000 baht ,
   dan komen er nog div kleine palen bij en ijzeren platen met isolatoren en de stroom kabel twee honderd meter.
   Staat je huis dicht bij de hoofdstroom voorziening , zal zeker een stuk goedkoper zijn

   In huis zelf is alle elektra al aangelegd , door mij zelf
   was enkel materiaalkosten ,
   waarbij de groepenkast voor 2000 baht de grootste post was.

 2. Bennie zegt op

  Super Piet ben ook vaak in die regio geweest. Geniet van je verblijf daar.
  Groeten Bennie

 3. Jos M zegt op

  Nog negen maanden, dan kom ik ook voorgoed naar Khonkaen.
  Ben al aan het aftellen ….

 4. PEER zegt op

  Beste Piet,
  Ik heb meer dan 50 jr m’n rijbewijs. Probeer mij ‘ns uit te leggen waarom het in- én uitvoegen op de snelweg makkelijker is bij links-rijdend verkeer.
  Of bedoel je dat je eenmaal je voorwielen naar links hebt gedraaid, bij invoegen dus, je niet meer hoeft te bekommeren of er nog wat verkeer op de weg zit? Dat moet maar afremmen of ‘n ruk naar rechts maken?

 5. henk zegt op

  Geeft 1e klas vliegen niet meer bagage vrijheid?

  En mij gebeurd het ook steeds, de ruitenwisser en richtingaanwijzer door elkaar halen.
  En wanneer terug in NL wederom wennen.

 6. japiekhonkaen zegt op

  Zo herkenbaar Piet , alleen wat groeit Khon Kaen toch 12 jaar geleden maar 3 vluchten per dag Thai Airways nu vele meer en de stad wordt hoger en hoger en verkeer drukker haha.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website