De onderstaande tekst verscheen vandaag in de Facebook groep > Nederlanders Overzee Thailand. Met verkregen toestemming van de auteur Rudolf van der Lubben plaats ik deze tekst integraal graag door …

Vergeet niet dat de immigratiedienst gegevens uitwisselt met de belastingdienst en deze u kunnen vervolgen voor het niet na leven van de Thaise belasting wetgeving. Hierbij het volgende:

Elk persoon die in Thailand verblijft voor een periode of periodes samen meer dan 180 dagen in een belastingjaar (kalenderjaar) wordt gezien als ingezetene en is belastingplichtig. Een ingezetene van Thailand is belastingplichtig over inkomsten uit bronnen in Thailand en over het deel van de inkomsten uit buitenlandse bronnen dat naar Thailand wordt gebracht.

Stichting Nederlanders Overzee raad hun aan om daarvoor een consulent in handen te nemen. Deze verzorgt de aangifte en zodra de aanslag binnen is heeft men gelijk het belastingnummer e.d. In Pattaya verwijst de stichting naar een belastingconsulent die de totale procedure verzorgt men hoeft daarvoor niet zelf naar het belastingkantoor te gaan. Dus als men aangifte doet in Thailand over het jaar 2018 dan kunt men de aanslag ongeveer in maart/april 2019 verwachten.

Een belastingbetaler heeft de volgende verplichtingen:

 • Belastingaangifte en belasting betlaing
 • Registratie voor belastingidentificatienummer.
 • De belastingbetaler moet ook de functionarissen van het Revenue Department op de hoogte brengen van eventuele wijzigingen in zijn specifieke details.
 • Verstreken van relevante documenten en accounts zoals de wet vereist. Dit omvat de ontvangst-, winst- en verliesrekening. Balans, speciale rekening, enz.
 • Samenwerking en verstrek aanvullende documenten of informatie wanneer dat nodig is en gevolg geven aan eventuele oproepen.
 • Tijdig belasting betalen geëvalueerd door de Revenue Department-functionarissen. Als een belastingbetaler een volledig bedrag niet betaalt, heeft de beoordelingsfunctionaris het recht om dat actief te beleggen, te hechten en te verkopen, zelfs zonder een rechterlijke uitspraak.
 • Cash opgehaald uit de transactie zal worden gebruikt om achterstallige belasting te betalen.
 • Niet-naleving van de belastingwetgeving. Iedereen die zich niet aan de wet houdt, staat burgerrechtelijke en criminele actie te wachten.

Bron: Stichting Nederlanders Overzee

40 reacties op “Lezersinzending: ‘Inschrijven bij de Thaise belastingdienst is verplicht!’”

 1. coolsmoe zegt op

  Kent iemand een goede accountant in Pattaya?

 2. De Inquisiteur zegt op

  Weer zo’n verhaal. Onvolledig dus niet echt officieel.
  Waar is de clausule wanneer je geen inkomsten hebt?
  Geloof er dus niks van.
  Wel natuurlijk dat de belastingdiensten in Europa met graagte weten hoeveel ze kunnen claimen.
  Maar hier in Thailand? Indien geen workpermit?
  Zal ze worst wezen

  • Rudolf zegt op

   Hier kan u alle informatie vinden.
   http://www.rd.go.th/publish/6045.0.html

   • Ger-Korat zegt op

    De Inquisiteur heeft wel een punt. Als je leeft van je vermogen en geen inkomsten uit arbeid of pensioen heb dan hoef je ook geen Thaise belastingaangifte te doen.

 3. Koos zegt op

  De thaise overheid heft rente over je spaargeld.
  Dus geen inkomsten uit werk dan hoef je niets aan te geven

  • De Inquisiteur zegt op

   Er staat wel, en ik citeer:
   “Elke persoon die in Thailand verblijft voor een periode of periodes samen meer dan 180 dagen dagen in een belastingjaar wordt gezien als ingezetene en is belastingplichtig … “.

   Nogmaals, ik geloof er niks van. Angstmakerij. Zolang je geen inkomen vergaard hoef je niks.

   • Renévan zegt op

    Dit komt van het Thai revenue office.
    1.Taxable Person
    Taxpayers are classified into “resident” and “non-resident”. “Resident” means any person residing in Thailand for a period or periods aggregating more than 180 days in any tax (calendar) year. A resident of Thailand is liable to pay tax on income from sources in Thailand as well as on the portion of income from foreign sources that is brought into Thailand. A non-resident is, however, subject to tax only on income from sources in Thailand.

    • HansG zegt op

     Volgens mij staat er niets nieuws.
     1.Je betaalt belasting over inkomsten uit Thailand zelf.
     2. En je betaalt belasting over geld dat je Thailand ingebracht hebt. Dat is altijd al zo geweest! Als je geld (kontanten of andere inkomsten) zonder bewijs van herkomst Thailand inbrengt dan betaal je belasting. Dit om witwassen te voorkomen. Als je kunt aantonen dat je geld uit een eerder vermogen van een bank uit b.v. Nederland komt en je hebt dit overgemaakt naar je Thaiase bank dan kun je je Thaise bank vragen om een Foreign Exchange Certificate. Dit is een bewijs dat dit geen inkomsten uit Thailand zijn.
     Als je belasting betaalt hebt over inkomsten uit b.v. Nederland dan hoef je in Thailand niet nog een keer belasting te betalen. Dit is vastgelegd in verdragen!

 4. Jos M zegt op

  Erg vreemde zin .. Niet-naleving van de belastingwetgeving. Iedereen die zich niet aan de wet houdt, staat burgerrechtelijke en criminele actie te wachten.

 5. Sjaak S zegt op

  Ik heb vier jaar geleden geprobeerd me bij de belastingdienst aan te melden in Hua Hin en in Pranburi. Beide keren tevergeefs. Dus hoe moet je het dan doen wanneer niemand je wil aannemen? Ben ik dan strafbaar?

  • Wil zegt op

   Wij hebben hier in Hua Hin het zelfde meegemaakt, Als antwoord krijg je steevast te horen “als u geen inkomen heeft vanuit Thailand. hoeft u geen belasting te betalen”. Dan wil je betalen, maar dan wordt het je onmogelijk gemaakt.

 6. martin zegt op

  Zal wel door onze belastingdienst Heerlen ingezonden zijn

 7. Marc zegt op

  Mijn condo in company gekocht en al 8 jaar doe ik netjes aangifte voor de Company via Magna Carta in Pattaya Tai, nabij 3rd road crossing, incl balans en P/L account. Werkt al jaren perfect. Zij hebben mij eerder geadviseerd verder niets te doen, omdat ik verder geen inkomsten in Thailand heb.

 8. Fransamsterdam zegt op

  Als ik het ook nog een paar keer door een vertaalmachine haal komt er vast nog wel meer onzin uit.

 9. Taruud zegt op

  We betalen toch al Inkomstenbelasting etc over inkomen (pensioen, AOW) in Nederland. Als we in Thailand ook belasting moeten betalen, kan dat dan weer door ons verrekend worden met de Nederlandse belasting ter vermijding van dubbele belasting? Het zou fijn zijn als we meer informatie hierover krijgen en juiste bronvermelding.

  • Marianne zegt op

   Nederland en Thailand hebben een verdrag afgesloten waarin wordt bepaald dat wanneer je in het ene land (bv NL) j niet nog een keer belasting in het andere land (TH) hoeft te betalen. Dit voorkomt dat je dubbel belast wordt.

 10. goort zegt op

  De Belastingdienst doet niet al te veel moeite hier om je aangifte op te nemen, zeker niet wanneer je geen inkomsten uit NL, die terecht in NL zijn belast, of inkomsten die niet belast worden en je een jaar later binnen brengt en als bijv. je inkomen hier alleen uit inkomsten uit rente en dividenden bestaat. Die worden al aan de bron belast. Dit vanwege de vele afttrekposten die je hebt, en die vaak een klein bedrag aan inkomsten overstijgen.

  Als je een simpele aangifte hebt, dan hoef je geen consulent in te huren, stap met al je papieren, bankboekjes enzo naar het plaatselijke revenue office en ze helpen je met de aangifte.
  Ik heb zelf een aanvraag lopen in Jomtien om met internet in het Engels aangifte te kunnen doen, maar daar hadden ze nog nooit over nagedacht. Maar ze proberen het wel te regelen nu.

  Als je geen aanspraak kunt maken op belastingontheffing in NL, dan laat de Thaise fiscus je vooral met rust, en daarmee ook zichzelf!

 11. Driekes zegt op

  Ik heb in mijn provincie een aanvraag gedaan om een belastingsnummer te kunnen krijgen, ik woon langer dan 8 maande per jaar in Thailand.
  Ik ben bij de immigratie geweest om een document te krijgen voor een belastingsnummer aan te vragen, om het makkelijk te maken, bij het gemeentehuis.
  Hier wordt mij verteld dat dit in deze plaats niet kan omdat er in mijn plaats geen bevoegde is dit dit kan regelen, en dat ik naar een grote stad moet, Pattaya, BKK Khon Khaen enz,
  In een van deze plaatsen aangekomen wordt mij weer gezegt dat het in deze plaatsen niet kan omdat ik ergens anders woont.
  Nu wil ik belasting betalen en dan kan ik mij nergens registreren.
  Weet iemand een oplossing die overal in Thailand werkt.
  Zoals bij veel in Thailand, is dat als ze het niet weten ze je door verwijzen om gezichtsverlies.

  • l.lagemaat zegt op

   Als u persé een belasting nummer wilt hebben, kan dat via een advocaat geregeld worden.

   Als dit in Bangkok geregeld kan worden kost dat omgerekend € 100,=(via een advocatenkantoor)
   Moet dit elders gebeuren dan betaalt u meer.

   Vervolgens belandt het papiertje in de kast en gebeurt er verder niets mee!

   Mocht u een aantal condo’s als inkomstenbron hebben of via een workpermit werkzaamheden wonend in Thailand uitvoeren dan zal er een mogelijk een opgave gedaan moeten worden.
   Een goede advocaat kan u verder verwijzen.

   Maar zolang een facebook groep dit plaatst en niet de Thaise overheid in een wetswijziging publiceert, zullen we dit maar als kennisgeving aannemen en verder overgaan tot de orde van de dag!

  • janbeute zegt op

   Een belasting nummer krijg je niet bij de immigratie maar bij het hoofd belastingkantoor in je woon omgeving in Thailand .
   ik kreeg het bij het provincial belasting kantoor in de hoofdstad Lamphun van de provincie Lamphun .
   Dus ga naar je provincial belasting kantoor toe ,met je paspoort verblijfs vergunning en huis registratie tambiaan baan als je die hebt .
   Neem de hele papier winkel mee van inkomsten ed die je hebt uit bv spaarrekeningen loon of pensioen .
   Mij helpen ze elk jaar op dit kantoor met het invullen van de hele papierwinkel .
   Na het betalen van de belasting vervoeg ik mij op het hoofd kantoor van de Thaise fiscus van Noord Thailand in Chiangmai .
   En daar krijg ik het Ro 21 income tax pay certificate document dat vermeld dat ik belasting afgedragen heb in Thailand en dus niet dubbel gepakt hoeft te worden in Nederland .

   Jan Beute .

   • l.lagemaat zegt op

    Dus je betaalt geen belasting in Nederland?

    • janbeute zegt op

     Inderdaad ik betaal geen belasting in Nederland , alleen hier in Thailand .
     De Ro 21 is een bewijs dat je hier in Thailand belasting hebt betaalt over je zeg maar wereld inkomen .
     Beginnen ze te zeuren in Heerlen dan kun je met dit document bewijs leveren .
     Nederland heeft een agreement met Thailand over het voorkomen van dubbele taxing .
     Thailand heft alleen maar belasting over inkomsten dat in Thailand is verdient .
     Hieronder kunnen vallen oa rente over spaar tegoeden verkregen bij Thaise banken en inkomsten uit werk als je die verdient hier in Thailand .
     Inkomsten uit Nederland wordt alleen belastbaar hier in Thailand als je deze inkomsten importeerd naar Thailand .
     Een voorbeeld als je geld ontvangt uit een lijfrente en deze naar je Thaise bankrekening overboekt ,het zij maandelijks dan is deze belasting plichtig in Thailand .
     Zou je hem op een NEDERLANDSE REKENING laten staan dan dus niet .

     Jan Beute .

 12. Cees2 zegt op

  Is een mooi verkoop verhaal om wat te verdienen.
  Ik heb zelf al 3 maal geprobeerd om in Thailand belastingplichtig te worden zodat ik in Nederland oude vrijstelling kon krijgen. Maar ze geven geen
  Nummers meer. En deze man wil dat dus voor je tegelen tegen een betaling van 3000 baht.
  Hij beweert dat je op een pensioen van bv Aegon gewoon sociale premies en zorgwet moet afdragen.
  En dat hij het bijna voor elkaar heeft dat dit niet meer hoeft. Maar dat is flauwe kul. Want ik heb een pensioen bij Aegon en de houden geen premies in.
  Volgens deze man word de Thaise belastingdienst strenger. Op de vraag is er al eens iemand gepakt voor het niet betalen van belasting
  Wad het antwoord : ja een Belg die had al 10 jaar geen ontroerend goed belasting betaald in Thailand .
  Tot 2 jaar geleden kreeg je vrij gemakkelijk een verklaring dat je in Thailand belasting betaald.
  Maar nu niet meer. Dus als ze die niet geven hoe kun je dan belasting betalen ?

 13. Renévan zegt op

  Indien de inkomsten op jaarbasis minder dan 100000 thb op jaarbasis zijn hoeft er geen aangifte gedaan te worden, men is uiteraard wel belastingplichtig.
  De Thaise belastingdienst verstuurd geen aangifte formulieren men moet zelf aangifte doen. Bij de Thaise belastingdienst kunnen ze u helpen met het invullen van de aangifte. Indien het alleen gaat om inkomsten van pensioen is er helemaal geen consulent nodig. In het belastingverdrag tussen Nederland en Thailand is bepaald waarover men in Thailand belastingplichtig is.
  De rente betaald over spaargeld op een fixed account kan teruggevorderd worden.

  • janbeute zegt op

   De Thaise belastingdienst verstuurd terdege wel aangifte formulieren .
   Alleen als je bekend en geregistreerd staat bij hun .
   Dus een tax ID hebt .
   Ik ontvang ze in iedergeval elk jaar wel , in een lichte blauwe envelop incl instruktie in het Thais , in Holland was het donker blauw .
   Mijn Thaise stiefzoon doet het zelf via internet , net als in Nederland .

   Jan Beute .

 14. John zegt op

  Nogal ver van de werkelijkheid. Probeer maar eens een belastingnummer te krijgen.lukt je alleen als je een goede reden hebt nl dat je belasting gaat betalen maar zelfs dan wordt het soms geweigerd “omdat je geen belasting hoeft te betalen naar de mening van de ambtenaar.Het lukt alleen als je belastingplichtig bent volgens de betreffende ambtenaar.

 15. Ton zegt op

  Totale onzin, je hebt residens en non residens.
  non residens ( dat zijn wij) betalen alleen belasting als ze in Thailand werken.

 16. Rudolf zegt op

  Je bent inderdaad belastingplichtig in Thailand, hetgeen niet wil zeggen dat je belasting moet betalen! Ik ben 2 weken geleden naar het belastingkantoor gevestigd in het immigration office in Chaeng Wattana Bangkok geweest, en zij hebben. Ij in een lersoonlijk gesprek bevestigd dat ik zolang ik geen inkomen in Thailand heb, geen belasting hoef te betalen en ook geen actie hoef te ondernemen. Ik verblijf 8 maanden minus 1 dag per jaar in Thailand

 17. erik zegt op

  Goort heeft gelijk; naast aftrekposten zou ik ook de vrijstellingen willen vermelden en met name de 190.000 baht vrijstelling voor 64+ en/of invalide. Daarnaast is de eerste schijf belast tegen nul procent waardoor je snel een vrijgesteld inkomen hebt van 500.000 baht, zeg 1.100 euro per maand mits belastbaar in Thailand.

  Het verdrag gaat voor de nationale wet. Dat is helaas niet bij alle ambtenaren bekend. Komt daar discussie over verwijs dan naar artikel 26 van het verdrag en sein ‘Bangkok’ in via een adviseur.

  Het is hier eerder vermeld, laat het in Thailand belaste inkomen in Nederland en boek dat in de eerste week van januari daarna over. Dan is het geen inkomen meer maar gespaard geld en niet in Thailand belastbaar. Alle internationale adviseurs nemen dat standpunt in en vullen de belastingaangiftes in met inachtneming van het vorenstaande.

  Je bent verplicht je te melden. Maar ik ben niet de enige die weggestuurd is en niet alleen omdat mijn belastbaar inkomen in Thailand onder genoemde 1.100 euro per maand ligt.

  De tekst van Rudolf van der Lubben lijkt me door een vertaalmachine gehaald. Dat soort software is helaas verre van perfect.

 18. eugeen zegt op

  Ik heb al jaren een TIN (belastingsnummer) in Thailand. Een goed kantoor in Pattaya is het advokatenkantoor: Magna Carta.

 19. henry zegt op

  Gaat niet op voor belgen.Vermis belgie met Thailand een verdrag heeft afgesloten om dubbele belastingen te vermijden.D.w.z dat belgische inkomsyen in belgie belast worden en Thaise inThailand.

 20. herman69 zegt op

  Uitgeschreven uit belgie, wel nederlandse vrienden hier, wij belgen betalen nog steeds belasting gelijk
  waar u woond.
  Ik bedoel wel met de mensen die een pensioeninkomen genieten.

  Van mijn pensioen gaat er steeds een bedrag af, alsook voor onze ziekezorg.

  Hier in Thailand belasting betalen, ik vraag mij af waarop zij mij zouden belasten.
  ik zet 2 maal per jaar hier een bedrag op mijn rekening om van te leven.

  Mss zit er wel wat waarheid in het verhaal, maar op welk bedrag moet u belasting betalen

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Zie mijn reactie aan Henry hierboven als je er wat wil over lezen.

 21. petervz zegt op

  Het thaise 13-cijferige TIN is tegenwoordig hetzelfde als het ID nummer.
  Diegenen die een Thaise ID hebben (roze ID kaart of gele Tabien bahn) hebben dus al een TIN.

  • janbeute zegt op

   Het Thaise ID nummer is niet het zelfde als het TIN nummer .
   Ik kreeg verleden jaar een nieuw TIN nummer en is niet het zelfde meer als voorheen .
   Dit zelfde geld ook voor het verlengen van mijn Thaise rijbewijs verleden jaar , ook daar kreeg ik een nieuw nummer dat niet meer overheen kwam met de Thaise ID , zo als die staat in oa mijn tambieenbaan .
   Ook inThailand veranderd er elk jaar wel weer eens wat .

   Jan Beute .

 22. Lammert de Haan zegt op

  Het artikel van Rudolf van der Lubben is wel heel ongelukkig vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands en zo ontstaat een wel heel ongelukkige voorstelling van zaken, gelet op de publicaties op de website van het Thaise Revenu Department.

  Daarnaast bevat het artikel een aantal ongelukkige opmerkingen, te beginnen met: ‘Een ingezetene van Thailand is belastingplichtig over inkomsten uit bronnen in Thailand en over het deel van de inkomsten uit buitenlandse bronnen dat naar Thailand wordt gebracht.”

  Dit heeft hij, naar ik aanneem, ook ontleend aan de website van de Thaise Revenu Department. Met de volgende weblink is de Thaise Revenu Code te downloaden:
  http://www.rd.go.th/publish/37693.0.html

  Hiermee wordt echter volledig voorbijgegaan aan het door Nederland met Thailand gesloten Verdrag ter voorkoming van dubbele belasting. Zo zal een uitkering in het kader van het sociale zekerheidsstelsel als de AOW, de WAO en de WIA en pensioenen, verkregen uit publieke fondsen altijd in Nederland belast zijn (met uitsluiting van Thailand), ook al wordt het in Thailand binnengebracht in het jaar van genieten daarvan.

  Internationaal belastingrecht (in dit geval een Belastingverdrag) gaat boven nationaal recht.

  Stichting Nederlanders Overzee raad vervolgens aan om een consulent in handen 6te nemen (bedoeld wordt natuurlijk: “in de arm te nemen”). “Deze verzorgt de aangifte en zodra de aanslag binnen is heeft men gelijk het belastingnummer e.d.”.

  Hierin lees ik de klassieke fout: in één adem wordt een aangifte gekoppeld aan een aanslag terwijl hier enkele straatlengtes tussen zitten, zoals het vaststellen van een belastingplicht en de berekening van de verschuldigde belasting. Pas als dat het geval is, dan wordt een “aanslag” opgelegd. En bij het begrip “aanslag” moet je niet denken aan de Nederlandse aanslag inkomstenbelasting: na bezoek met alle benodigde papieren aan je regionale belastingkantoor krijg je simpel een opgave van de belastingambtenaar van de verschuldigde belasting. Na voldoening van dit bedrag krijg je een bewijs van betaling. En dat is alles.

  Alvorens een Thaise belastingconsulent in de arm te nemen moet je je allereerst afvragen of je wel verplicht bent om aangifte te doen voor de PIT. In heel veel gevallen is daar geen sprake van, gelet op de op grond van het Belastingverdrag geldende beperkingen en de vele vrijstellingen en aftrekposten welke de Thaise belastingwetgeving kent. Wat dat betreft is de Thaise inkomstenbelasting te vergelijken met de Nederlandse inkomstenbelasting van voor 2001.

  Vervolgens moet je maar afwachten of je regionale belastingkantoor jouw aangifte in ontvangst wil nemen. Ik kom herhaaldelijk tegen dat men dat niet wenst te doen, ook al schakel je je Thaise advocaat of accountant in. En om dan m’n klanten te adviseren om vanuit Noordoost Thailand het hoofdkantoor in Bangkok te gaan bezoeken gaat me toch wel iets te ver. (en dan letterlijk “te ver”) Ik zou dan in ieder geval wel brood en schoon ondergoed meenemen!

  Ik maak regelmatig berekeningen voor m’n Thaise klanten inzake de vraag of men verplicht is om aangifte te doen voor de PIT. En als dat het geval is dan stel ik ook de aangifte samen, maar niet zelden wordt zo’n aangifte niet in ontvangst genomen (allemaal veel te ingewikkeld voor de meeste regionale kantoren, waar men dikwijls geen woord Engels spreekt).

  Conclusie: een minder zorgvuldig geschreven artikel waar veel “Thailand-gangers” niets aan hebben.

  Voor de volledigheid merk ik nog op dat een inschrijving bij de Thaise Belastingdienst geen enkele betekenis heeft voor de Nederlandse Belastingdienst. Als men denkt daardoor in aanmerking te komen voor vrijstelling van inhouding van loonbelasting over bijv. een bedrijfspensioen, dan komt men bedrogen uit. En geheel terecht. Zo’n inschrijving neemt niet weg dat men inmiddels verhuisd kan zijn naar Timboektoe in Mali, met welk land Nederland geen Belastingverdrag heeft gesloten en waardoor men geen verdragsbescherming geniet. Het gevolg is dat men over het wereld inkomen zowel belasting verschuldigd is in Nederland als in Mali. Voor de Nederlandse inkomstenbelasting kan men vervolgens een beroep doen op het ‘Besluit voorkoming dubbele belasting’, waarna vermindering van belasting wordt verleend.

  Lammert de Haan, fiscalist (gespecialiseerd in internationaal belastingrecht en sociale verzekeringen).
  http://www.lammertdehaan.heerenveennet.nl

 23. bob zegt op

  al met al weinig helderheid. Welke deskundige gaat zijn licht hierover laten schijnen. Mijn Visum is een non-emigrant A-O dat jaarlijks zonder verdere vragen tegen betaling wordt verlengd. (In Jomtien, soi 5).Ik woon in een condo met een company status 49-51%. Mijn boekhouder doet jaarlijks aangifte. Ik verhuur een aantal condo’s, ook companies, en doe jaarlijks dezelfde aangifte. Nog nooit één Satang aan het revenue department afgedragen.

 24. Peter Bot zegt op

  Waarom maakt de Stichting Nederlanders Overzee slapende honden wakker ?
  Er worden vele condos door buitenlanders prive verhuurd…….die zijn niet blij met dit bericht….. het gaat jaren goed dus waarom deze berichtgeving ?

 25. wim zegt op

  Belastingnummer is alleen noodzakelijk ala je thais inkomen hebt. Even laten zien hoeveel inkomsten en als het boven de vrijstelling is krijg je een tax ID. En je wordt keurig en netjes geholpen in de tax office.

  Aangifte kun je zelf doen als je al je gegevens meebrengt naar de tax office. Ga niet aan het eind van de maand want dan is het vaak druk.

  Vervolg aangiftes kun je ook zelf doen of een tax consultant gebruiken. Ik gebruik een consultant in Bangkok en kan alles inclusief de betaling vanuit de leunstoel regelen. Aangifte en betalings bewijs worden een dag later via Fedex bij mij afgeleverd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website