Lezersinzending: Dankbaar gebruik maken van Crypto (Bitcoin)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
29 september 2018

Degenen die de cryptoscene volgde, waant deze al bijna dood, omdat er geen grote stijgingen meer zijn, eerder dalingen. Toch heb ik er vandaag weer dankbaar gebruik van kunnen maken.

Ik moest dringend een bedrag naar mijn bank in Duitsland sturen. Aangezien het vanuit Thailand, zover ik heb kunnen zien als drager van het retirement Visa O niet mogelijk is om online over te boeken, tenminste dat begreep ik vandaag, heb ik een andere weg genomen.

Op coins.co.th kun je behalve Bitcoin ook een Thai Baht Wallet hebben. Ik heb het benodigde bedrag in Thai Baht op deze Wallet gezet (en een beetje meer voor de volgende keer) en kon het binnen luttele seconden omzetten in de benodigde BTC. Deze stuurde ik naar BTCdirect, waar ik al langer sta aangemeld (en geverifieerd) en kon zodoende de BTC daar weer verkopen en naar mijn rekening laten sturen. Als het goed is, staat het er morgen op.

Doordat de Bitcoin hier in Thailand iets meer waard is dan in Nederland, krijg je er een klein voordeel mee. De hele transactie kostte me tussen de 6 en 10 Euro. Ik mag me vergissen, maar het was in ieder geval goedkoper dan wanneer je het via een bank moest doen, als dat dan ook mogelijk was.

Ik weet, het is niet ieders man zaak en ik raad ook niemand aan te ‘investeren’ in Bitcoin. Maar je kunt er nog gebruik van maken. En bij coins.co.th hoef je geen enkele Bitcoin te hebben staan. Je laat gewoon wat je over hebt in Thai Baht converteren en mocht je op een koersstijging speculeren, kun je in een paar seconden je Thai Baht in BTC omzetten en weer terug.

Dit vond ik zo handig vandaag dat ik alles hier vanuit mijn PC kon doen, dat ik dit even wilde mede delen.

Geen speculatie, gewoon een transactie. Andersom is het niet zo zeer de moeite waard, dus vanuit Europa BTC naar Thailand te sturen en om te zetten, tenzij je haast hebt. Het is goedkoper volgens mij op de gebruikelijke wijze.

Ingezonden door Sjaak S.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersinzending: Dankbaar gebruik maken van Crypto (Bitcoin)”

 1. David H. zegt op

  Dit is dan ook de enige reden waarom ik bitcoin zou gebruiken , om de restrictie van transfer uit Thailand te omzeilen , na de eerste mogelijkheid om de toegelaten – 20000 usd waarde cash op zak via de vlieger , mits natuurlijk de nodige bank doc. in reserve te houden voor de welkomstbrigade douane !

  Juist maar genoeg tijd om transfereren , langer betrouw ik het niet !

 2. Nok23 zegt op

  Een groot aantal Nederlanders wonende in Thailand hebben een Transferwise-account. Aan dergelijk account is in de meeste gevallen een bestaande geverifieerde eigen bankrekening (uit Nederland) gekoppeld. Ik zou voor een betaling naar buiten Thailand gemakkelijk doen.

  • Jörg zegt op

   In deze casus gaat het om het sturen van een bedrag naar Duitsland vanuit Thailand, als Sjaak een Nederlandse bankrekening met voldoende saldo had, dan hij gewoon gratis en direct van de Nederlandse rekening naar de Duitse kunnen overmaken. Thaise baht naar Euro is voor zover ik weet nog niet mogelijk met Transferwise.

   • tom bang zegt op

    Ik heb een rekening bij transferwise en er euro en Thaise baht op staan, zo kan ik in Thailand dus met de pas betalen in baht en in Nederland met euro`s .

    • Jörg zegt op

     Bedankt, ik wist niet dat je tegenwoordig een debit card kon gebruiken bij TW en ‘lokale’ bankrekeningen kan aanhouden. Heel handig, direct aangevraagd.

   • Sjaak S zegt op

    Jörg, waar slaat die opmerking nu op?
    Had ik een Nederlandse bank gehad en gebeurde daar hetzelfde, was mijn verhaal niet anders geweest. Ik had dat ook zo voor het verhaal kunnen schrijven…maar ik schrijf zoals het is en niet anders.
    Trouwens mijn geld was niet pas de volgende werkdag op mijn rekening, het kwam nog dezelfde dag aan.
    BTCdirekt was niet enkel snel, maar hield je ook op de hoogte. Anders dan bij een bankopdracht, waarbij je soms tot vijf dagen kunt wachten totdat je geld op de bank staat en waarbij niemand je laat weten wat er te gebeuren staat.

    • Jörg zegt op

     Ik doelde op de Transferwise route die Nok23 noemt Sjaak. Op het moment van schrijven ging ik er vanuit dat het niet mogelijk was om vanuit Thailand geld naar Europa over te maken. Ik ben er door Tom Bang achter dat je inmiddels een ‘Bordeless account’ kan openen waarmee veel meer mogelijk is. Echter je kan wel een baht-rekening openen bij TW, maar ik geloof niet dat je die al kan gebruiken om baht vanaf een Thaise bankrekening op te storten. Heb je er echter al baht op staan, dan kan je die wel op een Europese rekening storten.

     • tom bang zegt op

      Je opent maar een rekening en op die rekening kun je meerder valuta aan houden, dus je begint in Nederland of ergens anders en stort Euro`s of als je ponden binnen krijgt ponden die je vervolgens op je eigen rekening stort vanuit je bankrekening bij b.v. ING of SNS en op het moment dat je de koers aantrekkelijk vind omzet naar Thaise baht of Amerikaanse dollars of eender welke valuta je wilt.
      Met de debit card kun je dan naar de ATM om te pinnen maar je kunt ook van je rekening geld overmaken naar je Thaise bank die je in TW als een van de tegenrekeningen kunt opgeven.
      Ik ben er zelf nog niet erg lang mee bezig maar met kleine bedragen ben ik aan het uitproberen hoe het allemaal werkt en tot nog toe ziet het er goed uit.

      • Jörg zegt op

       Ziet er zeker goed uit, ben ook direct begonnen om met kleine bedragen het e.e.a. uit te proberen. Ook heel praktisch dat je in Nederland via iDEAL de rekening kan aanvullen.

 3. Jörg zegt op

  Prima manier om geld te verplaatsen inderdaad. Had je je Bitcoins op Coinbase Pro verkocht (moet je weliswaar ook een geverifieerde account voor hebben) dan had je waarschijnlijk nog wat meer euro’s voor je bitcoin gekregen. Zeker als je de verkoop opdracht zo plaatst dat je profiteert van het 0,00% maker fee.

  • Sjaak S zegt op

   Dat vind ik een goede raad en ga ik zeker eens na… stel je voor, dan had ik er nog aan verdiend ook! Was ik wel blij geweest. 🙂

 4. Dadda zegt op

  Gebruik xrp ipv bitcoin.. Veel sneller (4 sec) en veeeel goedkoper.. #xrpthestandard

  • Sjaak S zegt op

   Dadda, gelijk heb je…..echter is er een verschil hier. Ik heb die handige Coins.co.th, waarmee ik al bijna twee jaar BTC handel. Zij hebben alleen BTC en nu ook een Baht Wallet. De meeste online zaakjes die ik doe gebruiken nog steeds voornamelijk Bitcoin. Nu de transactiekosten weer flink gedaald zijn en de meeste betalingen binnen dertig minuten verricht zijn, is dat wel in orde zo.
   Maar had ik die mogelijkheid die je aanduidde, dan zou dat ook gebruiken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website