Lezersinzending: Alles is te koop…..

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
24 april 2018

Ligt dat nu aan mij of…. is het u ook opgevallen? Als ik zo de nodige vraag en aanbod rubrieken in Thailand bekijk dan valt mij een ding heel erg op. De vele guesthouses, bars, huizen met of zonder zwembad, appartementen in laag en hoogbouw, alles is te koop.

Ook constateer ik dat deze veelal zeer snel van eigenaar wisselende vastgoed projecten vaak tegen eerst een hogere prijs en even later tegen een beduidend lagere prijs worden aangeboden. In sommige gevallen zelfs met boot of auto, de gehele inboedel als extra lokkertje. Hoef je ook niet zo veel mee te nemen naar je volgende bestemming.

Ingezonden door Yuundai

8 reacties op “Lezersinzending: Alles is te koop…..”

 1. dan georg zegt op

  Tegenwoordig de onroerendgoed prijzen vallen hard. Spanje van 20 jaar geleden. En de trend zal zich verder voortzetten. De laatste jaren, zijn de vastgoed prijzen flink gestegen en de kwaliteit van de projecten is ook flink naar beneden gegaan, dit alles als gevolg van de Thaise “company” struktuur (meestal slechte bouwers) en de (on)lrofesionaliteit van de, in de meeste gevallen, buitenlandse projecteigenaars.
  De aanbood is groot, de bouwkwaliteit meestal zeer laag en de markt, de potentiele kopers, zijn er niet meer.
  Misschien de Chinezen ? de Indiers ? maar dan moet op een geheel andere manier gebouwd worden en met andere prijzen.

  • johannes zegt op

   Hou ’t maar op de gegoede en welgestelde chinezen. Maar die kopen alleen ’t duurdere werk……. En wel op de toplocaties. De regulaire woonhuisjes kom je wel kwijt. Maar deze jongens komen met ECHTE CASH !!
   Ook de Indiers zijn zich aan het ontwikkelen indeze.

   Ik denk dat je gewoon iets meer tijd nodig hebt…….

   Veel geluk !!

   • rentenier zegt op

    Chinezen, wel te verstaan, Thai-Chinezen zijn al heel lang in Thailand en bezitten al heel veel meer dan de Thai. Thai-Indiers beleggen ook al tientallen jaren. Ik woonde naast het Sheraton in Hua-Hin waar Indiase bruiloften in het Sheraton worden gevierd met 500 gasten voor 4 dagen met alles er op en er aan. De eigenaren van het Sheraton zijn Indiers, er naast staan vrijstaande huizen en een Condominium met 700 condo’s, ik ken Indiers die 15 condo’s bezitten 5 vrijstaande huizen…. dan heb ik het slechts over de mensen die ik persoonlijk ken en dat zijn niet eens de rijken. Waar zijn de rijke Thai rijk van geworden? van hard werken? van zeer goed zaken doen? De z.g.n. Amerikaanse Webster Universiteit in Hua-Hin (officieel bij Cha-am horend), wordt gerunt door Indiers, Indiaase directeur die alle niet Indiase DR. Professoren naar huis heeft gestuurt en vervangen door Indiers. Ze hebben veel studenten uit India en van Rijke Nepalesen. Er is al heel lang, heel veel invloed in Thailand van Indiers en Chinezen. Het is geen nieuwe tendens. Ze bezitten gezamenlijk al heel veel vast goed.

 2. dirk zegt op

  Het vastgoed zoals omschreven is wellicht niet relatie bestendig. Redden wat er nog te redden valt.
  In de meeste gevallen kan geen van beiden daar blijven wonen. Voor de farang te dicht op de nu vijandige familie. En voor de Thaise vrouw te groot en te duur voor eigen bewoning. Poen is dan voor beiden belangrijker. Hier in de Isaan kom je in elk dorp wel een half afgebouwd karkas tegen, of een aantal huizen die soms jaren te koop staan. Niet dat er wat aan die huizen mankeert, maar ze liggen niet meer in de markt. Dus bezind eer ge begint…

  • Erwin Fleur zegt op

   Beste Dirk,

   De Isaan wordt en is nu meer in trek bij toeristen.
   Thailand wordt steeds duurder.

   Mensen die indertijd de gok namen om te bouwen in de Isaan zijn of waren hun
   tijd ver vooruit. Ook de half afgebouwden huisen zijn meestal van een Thai die haar of zijn
   Falang(Farang) zijn kwijt geraakt.

   De toeristen gebieden zijn over bebouwt en niet meer tegen een redelijke prijs
   te verkopen.
   Het goede daar van is dat ik graag de Isaan promoot.

   Daar in tegen vind ik dat als je bouwt,je het voor je vrouw en je zelf(en kinderen)doet.
   Dus nu bouwen kan dus best wel gaan lonen.

   Met vriendelijke groet,

   Erwin

 3. teun zegt op

  Er is buitensporig veel gebouwd in de afgelopen 10 jaar. En nu is er dus een moment gekomen, waarop de bubble gaat barsten.
  Mijn projectontwikkelaar (een Indier) heft het behoorlijk slim aangepakt in zijn 4 gerealiseerde projecten. Hij bouwt pas een huis als het op papier is ge-/verkocht. Dus geen voorraad. Ook kan de koper bepalen welk model hij kiest en worden bij de start van het project van de verschillende “modellen” elk een voorbeeld gebouwd. Voor hen die weinig inzicht hebben in bouwtekeningen.

  Maar feit blijft, dat het aanbod veel te groot is geworden. Ook voor kooplustige Chinezen zal het lastig worden te kopen, want ook zij kunnen geen grond bezitten.

 4. Gerrit zegt op

  tja,

  In Chiang Mai staat ook ongelofelijk veel te koop en te huur, maar er wordt driftig verder gebouwd.
  Project ontwikkelaars kopen een stuk rijstveld en verhogen dit, om er vervolgens veel huizen op te bouwen.
  De bouwproductie gaat gewoon door, maar de kopers stagneren volgens mij. Ik zie steeds meer en meer lege huizen, terwijl dit een aantal jaren geleden niet zo was.

  Gerrit

 5. rori zegt op

  In zuid Jomtien staat echt heel veel te koop en ze zijn nog aan het bij bouwen.
  Een paar jaar terug werden in De Rimaahd 28 m2 studios voor 1.8 miljoen verkocht nu doen ze nog 1.2 a 1.3

  Er staat zoveel leeg hier. Echt te gek.
  Zit nu in Uttaradit. Ken een Tjech heeft een huis gebouwd iets van een 35 km tn noorden van Uttaradit aan de 1045. Huis heeft een woonkamer van een 60m2 4 slaapkamers een buddhakamer en een serre.

  Koste hem 1.5 miljoen. Echt op zijn tjechisch gebouwd (man was kwaliteitsmanager bij de VW-Skoda). Zien een komplete Miele keuken in. 2 Badkamer met douche ligbad een met stoomcabine. 3 aparte toiletten.

  Garage voor 3 autos en

  Met een kleine 800 m2 grond erbij nu te koop voor 1.5 miljoen.
  Huis is echt schitterend maar GEEN kopers.
  Heeft een lokaal bod gehad van 600.000.

  In de provincie kunnen de Thai het eenvoudig NIET betaen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website