Beste lezers,

Ik heb een klacht ingediend bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en de ouderenpartij 50 plus. Ik ben tegen de onzinnige regel, dat bij het verkrijgen van een inkomensverklaring, alleen de gelden die men uit Nederland ontvang worden opgenomen. Nu zijn er veel Nederlanders die ook in het buitenland hebben gewerkt. In mijn geval in België, Duitsland, Zwitserland en Spanje. Wel, die bedragen wil men dus niet opnemen, hoewel er bewijsstukken van zijn.

Je zou dus al die ambassades af moeten en overal een verklaring moeten gaan halen, wat voor vele ouderen onredelijk zo niet onmenselijk is. Ik ontving zojuist een bericht van het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat mijn klacht in behandeling wordt genomen, wat wel een paar weken kan duren.

Ik hoop dat ik een bijdrage kan leveren voor diegenen, die in het buitenland hebben gewerkt en ze dus de gang langs tig ambassades bespaart blijft.

Ingezonden door Van Dijk.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersinzending: Klacht ingediend bij Buitenlandse Zaken over inkomensverklaring”

 1. stevenl zegt op

  Succes.

 2. erik kuijpers zegt op

  Goeie zaak!

  Voor Buitenlandse Zaken bestaat de EU klaarblijkelijk nog niet en het verhaal dat het verifieerbaar moet zijn bij de NL belastingdienst is larie want de Thaise Immigration beschouwt ‘terugbetalingen op investments’ ook als inkomen voor de verlenging en dat is niet bij de NL Belastingdienst bekend of pas na afloop van het jaar.

  Ook als je in NL onroerende zaken verhuurt telt dat hier als inkomen voor de verlenging en daar heft de NL belastingdienst niet over (is box 3 immers) en daar kan hij geen verklaring over afgeven.

  Wat wel speelt is de betrouwbaarheid van de aangeleverde stukken; je hebt tegenwoordig schitterende software om inkomstenbriefjes na te maken. In het gebied waar ik woon zijn vervalsingen gemaakt en door de Immigration ontdekt. Die ‘visumexpert’ is naar zijn land terug gevlucht.

  Maak je geen illusie over de termijn van een paar weken. Ambtelijke molens, weet je…….

 3. Dezeschrijver zegt op

  Denk je dat een buitenlander, een inkomensverklaring kan krijgen die 45 jaren in NL heeft gewerkt? NO WAY!

 4. Van dijk zegt op

  Misschien is de zaak niet geheel duidelijk, ik heb het over Nederlanders en
  Geen buitenlanders

 5. Sjaak S zegt op

  Een goede daad!
  Ik hoop dat je er succes mee hebt.
  Ik voor mijn part ga er niet meer heen. De volgende keer zal het misschien over tien jaar zijn voor mijn nieuwe paspoort.
  Ook zal ik nog steeds niet mijn papieren opsturen met de post, maar liever een uitje naar Bangkok maken.
  Zoals ik twee weken geleden schreef, ga ik met mijn Duitse inkomen naar de Duitse ambassade. Gemakkelijker bereikbaar, goedkoper en veel sneller. Bovendien kan ik daar ook ‘s middags terecht en zou ik in theorie ‘s morgens naar BKK kunnen rijden en na de verklaring weer naar huis…
  Maar ja… het is toch altijd weer leuk een beetje te shoppen in Bangkok… 🙂

  Nu we het er toch weer over hebben, begrijp ik iets niet. Waarom doet de ambassade dit? Mijn Duitse verklaring was in principe hetzelfde als de oude Nederlandse. Dus voor wie doen ze het? Voor de prijsverhoging? Een nieuwe inkomstenbron? Ze moeten het niet doen. De oude verklaring zou genoeg zijn.
  Vreemd! Volgens mij worden we weer eens geflesd, waar wij met de neus bij staan!

  • erik zegt op

   Dit is een bedenksel van BuZa Den Haag. Men kent de realiteit van ons in Buitenland niet en wil een eenheidsworst voor alle landen ter wereld. Dat werkt niet; het begrip ‘inkomen’ is niet in alle landen het zelfde.

   • Sjaak S zegt op

    Bedankt…dan trek ik mijn beschuldigende vinger richting ambassade terug. Weer een staaltje burokraten waanzin….te gek voor woorden! En wie is weer de dupe? De enkeling die niet in het straatje van die eenheidsworst past.

 6. ruud zegt op

  Waarom zou naar twee ambassades (ik neem tenminste aan, dat op een enkeling na, mensen uit niet meer dan twee landen geld zullen krijgen) onmenselijk genoemd moeten worden.
  En dan nog zal die enkeling aan een verklaring uit een of twee landen meestal wel genoeg hebben en hoeft niet alle ambassades af te lopen..

  Dat onmenselijk vind ik toch lichtelijk overdreven.
  Het is gewoon wat meer werk 1 keer per jaar.

 7. ruud zegt op

  Ik vindt het zeer terecht, dat er tegen deze ambtelijke willekeur wordt geprotesteerd, en ik wens de hr. van Dijk veel succes met zijn actie!!!. Al veel te vaak worden er door ambtenaren regeltjes bedacht, vanachter hun bureau, waar ze kennelijk niets beter te doen hebben, maar die voor betrokkenen veel problemen opleveren. Ruud

 8. theoS zegt op

  In discussie gaan met ambtenaren of iemand van een Mimisterie heb ik al lang opgegeven, ondoenlijke zaak. Deze personen gaan van de verhoudingen in Nederland uit en snappen of begrijpen niet hoe het toegaat in andere landen. Ook na uitgebreide uitleg blijven hun hardnekkig vasthouden aan hoe het volgens hun hoort, want zo doen wij het ook in Nederland. Een Thais adres op een brief invullen is al een onoverkomelijk probleem voor hun. Ben benieuwd naar de afloop van deze soap met Buitenlandse Zaken.

 9. Van dijk zegt op

  Ik ben een pitbull, en laat niet snel los, we zien wel wat nog gedaan kan worden
  Een mogelijkheid is ook nog bij een onbevredigend antwoord

  EEn request te schrijven aan het kabinet van de koning, houd mij voor meer suggesties aan bevolen.

 10. Ko zegt op

  NL wil verantwoording afleggen voor het NL deel van inkomen, controleerbaar door de NL belastingdienst , ook buitenlands inkomen kan daaronder vallen, zelfs als die in NL niet belast zijn, maar wel controleerbaar via de aangifte. Lijkt me volstrekt logisch. Ander inkomen moet dus controleerbaar zijn door andere belastingdiensten, dus van andere landen! Zul je dus bij die ambassades moeten aankloppen. Inkomen dat door niemand wordt gecontroleerd zal ook door niemand worden erkent. Opgeven bij de Thaise belastingdienst dan als je in Thailand woont. Als deze dat niet doet of wil doen, moet je dus klachten indienen in Thailand en niet bij de NL ambassade of BZ.

 11. Rob zegt op

  Ik denk bij voorbaat al dat uw klacht ongegrond zal worden verklaard, ik diende een klacht in bij de IND, omdat de verblijfsvergunning voor mijn vriendin maar niet gemaakt werd, kreeg als antwoord dat dit inderdaad zo was maar dat mijn klacht desondanks toch ongegrond was omdat dit te wijten was aan een technische storing, rara hoe kan dit terwijl men daar in al mijn telefonische contacten met de IND nooit over gerept heeft.

  Ook van de politiek verwacht ik helemaal niks, schreef alle politieke partijen aan over het feit dat het een beetje gek is dat als je Thaise vrouw/vriendin naar Nederland emigreerd je gelijk de volgende maand €340 gekort word op je AOW, ze gaan ervan uit dat zij gelijk al een inkomen heeft.
  Alleen de PvdA reageerde inhoudelijk maar van 50 plus en de andere kreeg ik alleen een bevestiging dat mijn mail ontvangen was.

  Nee wij zijn alleen maar stemvee en verder nestelt iedereen zich weer in het Haagse pluche


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website