Huisjes kijken van lezers (50) nieuwe inzending

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
9 februari 2022

Dit is ons huis, 10 meter bij 10 meter. Ik was de aannemer uitvoerder, en lasser en schilder en ook de loodgieter en de man voor het electra. Dus bijna alles.

Het is een simpel huis maar van alle gemakken voor zien. Keuken en een huiskamer en 1 slaapkamer met badkamer. We hebben er 3 jaar over gedaan omdat ik 3 maanden werkte in Nederland en dan weer 3 maanden hier in Thailand was en hier dat is dan in Omkoi.

Het huis bouwen heeft 1,2 miljoen baht gekost. En daarna hebben we nog 5 bungalows gebouwd. We wonen er nu 9 jaar in tot volle tevredenheid.

Ingezonden door Piet


» Laat een reactie achter


Rating: 4.71/5. From 17 votes.
Please wait...

10 reacties op “Huisjes kijken van lezers (50) nieuwe inzending”

 1. GeertP zegt op

  Ziet er strak uit Piet,mooie omgeving ook.
  Je hebt wel een behoorlijk risico genomen door alles zelf te doen,had wel eens héél anders kunnen aflopen.

 2. Jo zegt op

  Mooi huis. Hoe ziet het huis van de buitenkant uit? Toen ik na 3 jaar (corona!) mijn huis, dat nu 5 jaar oud is, terugzag, schrok ik wel even. Veel zwarte randen en zwarte vlekken. Vooral een gestucadoorde witte scheidingsmuur ziet er verschrikkelijk uit. Ik begrijp dat dit door het klimaat, veel zon en regen, komt. Maar, is hier niets aan te doen? Is het schilderwerk niet goed gedaan? Kan het overgeschilderd worden en waarmee? Tips zijn van harte welkom. Bvd.

  • jOE zegt op

   Groen/zwart is normaal , is schimmel van het vocht en de warmte. U kan eerst afwassen met javel, goed spoelen en laten drogen en dan terug grondverf erover waarna eindkleur.

   • Jacobus zegt op

    Vooral de muur die niet aan de zonzijde van mijn huis is heeft last van schimmel. Om de paar jaar maak ik de muur schoon met een oplossing van soda en water. Goed laten drogen en buiten muurverf er op. Soda is gemakkelijk te koop in Thailand.

 3. Piet, omkoi zegt op

  Het leven is vol met risco,s heb ik gemerkt tijdens het werken. Viel van de trap af en hup naar het ziekenhuis in omkoi. Scheurtje in mij hielbeen,foto gemaakt in omkoi ziekenhuis en moest 250 bath betalen. En daarna naar chiang mai. Voor een de zekerheid. Wij met de auto na mea rim ziekenhuis en daar werd dus ook een foto gemaakt en precies het zelfde. De arts zei je moet in het gips en 1 nacht hier blijven ,gips werd gewoon op zaal gedaan door de dokter en een assistent en daarna had mjjn vrouw om een prive kamer gevraagd. Deze was vrij en ik werd daar na toe gereden en mijn vrouw sliep daar ook. Er werd gevraagd of ik nog speciale eet wensen had nee zei ze hij eet alles. Dus eten wat de pot schaft.prima geen probleem voor mij. De andere morgen moest ik laten zien dat ik met krukken kon lopen nu dat ging van zelf ik heb n.l. ervaring met dit soort dingen het was namelijk de derde keer. Goed zei de doktet je kan naar huis mijn vrouw ging de rekening betalen en alles bij elkaar was 2500bath. De krukken die had gekocht waren duurder. Dus door het bouwen kreeg ik gelijk een kijkje in de zorg van thailand kan daardoor zeggen prima.

 4. Piet, omkoi zegt op

  Als je schilderwerk zwart wordt of er zijn schimmelplekken dan is het, het makkelijkst was met de waterslang en een harde borstel eventueel een reinigingsmiddel er op aanbrengen.bv mouldspray van HG te koop bij homepro. En het is een goed product komt van nederland. Is het schoon en droog op nieuw in de verf zetten. Ik weet niet wat je voor verf heb gebruikt maar hey probleem wat jij heb daar heb ik geen last van. Je moet goede verf gebruiken en zeker 3 lagen opbrengen dan heb je een goede dekkking en ik doe het om de 4 jaar dan verven nooit geen last gehad van fit soort problemen. Succes er mee.

 5. RonnyLatYa zegt op

  Is gewoon goeie verf kopen ook niet de oplossing?

  Er zijn goede primers en vervolgens goede verf om het af te werken waarin dat allemaal verwerkt is. Tegen schimmel, hitte, verkleuring, etc
  Normaal zit je dan goed voor een jaar of 10.

  Keuze genoeg maar die verf is natuurlijk niet zo goedkoop. En dan 2 lagen.

  loopt op dan, maar ook hier geldt goedkoop is duurkoop….

  • jOE zegt op

   Ik heb de goedkoopste grond- en eindlaag erop gezet die ik 22 jaar geleden kon vinden, was toen 600 baht voor 25 liter. Daarop heb ik 1 lichtblauwe laklaag (dus solventgedragen) gezet en al mijn muren zijn na 22 jaar nog altijd onberispelijk, ook aan de noordzijde waar nooit zon kan komen. Maar 1 opmerking: aan de zuidzijde begint de laklaag los te komen in scherven.

   • RonnyLatYa zegt op

    Zo leer je nog wat bij.

    Ik verbaas mij eigenlijk al dat gelijk welke verf er na 22 jaar nog onberispelijk zou uitzien.

    Verder heb je dus eerst een grondlaag en die ook als eindlaag gebruikt .
    600 Baht voor 25 liter… pakweg 20 Euro. Mooi. Een spotprijs.
    Daar bovenop dan een laklaag maar die prijs ben je vergeten …

    Je moet dan ook eens LEVIS, een fabrikantje (sic) van verf, contacteren en eens laten weten dat hun advies onzin is want dat solvent gedragen lak over een waterdragende verf buiten ook prima werkt. Je kan dat immers bewijzen met 22 jaar ervaring. Misschien bedanken ze je wel en passen ze hun advies aan.

    “Mag je watergedragen lak overschilderen met solventgedragen lak en omgekeerd?
    Buiten mag je geen solventgedragen lak aanbrengen over watergedragen lak. Watergedragen lak is soepel en zet mee uit met de ondergrond. Solventgedragen lak is minder soepel en kan barsten.
    Andere combinaties tussen watergedragen en soventgedragen lak geven wel een goed resultaat.
    https://www.levis.info/nl/decoratietips-en-advies/alles-over-solvent-en-watergedragen-verf

 6. jOE zegt op

  Ik heb de goedkoopste grond- en eindlaag erop gezet die ik 22 jaar geleden kon vinden, was toen 600 baht voor 25 liter. Daarop heb ik 1 lichtblauwe laklaag (dus solventgedragen) gezet en al mijn muren zijn na 22 jaar nog altijd onberispelijk, ook aan de noordzijde waar nooit zon kan komen. Maar 1 opmerking: aan de zuidzijde begint de laklaag los te komen in scherven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website