Thailandblog lezer Ron plaatste op 22 oktober een lezersvraag over de DigiD: www.thailandblog.nl/lezersvraag/digid-verkrijgen-ambassade/ Volgens Ron was het in sommige Nederlandse ambassades mogelijk om een DigiD aan te vragen en op te halen. Dit is van belang omdat men anders naar Nederland zou moeten omdat een DigiD naar een woonadres in Nederland worden gezonden.

Hij stuurde zijn vraag ook naar de Nederlandse ambassade in Bangkok en kreeg netjes een reactie van mevrouw F. Deveci, Plaatsvervangend Hoofd Consulaire en Interne Zaken.

Geachte heer Ron,

Een DigiD kan bij meerdere ambassades dan alleen Parijs aangevraagd worden, zo bijvoorbeeld ook in Spanje.

In de loop van deze maand (november), zal het mogelijk zijn een DigiD aan te vragen op de ambassade te Bangkok. Informatie hierover zal de komende week op de website van de ambassade en Facebook-pagina van de ambassade vermeld worden.

Graag vertrouw ik erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Ingezonden door Ron


Toelichting DigiD

DigiD staat voor Digitale Identiteit en is een persoonlijke combinatie van een gebruikersnaam en een wachtwoord. U gebruikt DigiD om u te legitimeren op internet. Zo weten organisaties dat ze ook echt met u te maken hebben.

Veel overheidsorganisaties en organisaties die een overheidstaak uitvoeren bieden diensten aan met DigiD. Bijvoorbeeld:

 • nationale organisaties (zoals de Belastingdienst, het Donorregister, de SVB en het UWV);
 • gemeenten;
 • provincies;
 • waterschappen;
 • politie;
 • ziekenhuizen, huisartsen, apotheken;
 • zorgverzekeraars.

Op de website van DigiD staat een volledige lijst met alle organisaties die op dit moment aangesloten zijn op DigiD.

Met uw persoonlijke DigiD kunt u onder andere de volgende zaken via internet regelen:

 • belastingaangifte doen;
 • kinderbijslag aanvragen;
 • registreren in het Donorregister;
 • diensten van uw gemeente aanvragen, zoals een uittreksel van de Basisregistratie personen (BRP);
 • zaken rondom uw zorgverzekering regelen.

4 reacties op “Lezersinzending: DigiD kan binnenkort ook bij de Nederlandse ambassade in Bangkok aangevraagd worden”

 1. Gerit Tienkamp zegt op

  EINDELIJK > Probleem opgelost.
  Het is toch te gek voor woorden dat je voor dat nummer naar Holland moet.

 2. joop zegt op

  Ik ondervind nog een ander probleem met DigiD.
  Tegenwoordig gaan o.a. de ziektekosten verzekeren met SMS controle. Het telefoonnummer dat je hierbij moet opgeven moet van een Nederlandse provider zijn en je kunt geen Thaise SIM kaart gebruiken.
  Misschien kunt u dit aankaarten. Ik heb het al bij de ziektekosten verzekeraar en DigiD aangekaart, maar dit is niet op te lossen. Je komt zo o.a. met hoge roaming kosten te zitten en mensen die langdurig in Thailand verblijven hebben helemaal niets aan een Nederlandse provider.

 3. Wim zegt op

  Iets over DigiD. Heb al enige tijd DigiD en kan daar zonder SMS “mijn SVB” mee bekijken.

  Heb zowel de UNIVE als het ABP verzocht om informatie over DigiD met SMS confirmatie en kreeg iedere keer een heel gekopieerd verhaal terug maar met als sluit zin “dit is voor u niet van toepassing”.

  Te dom voor woorden en daarom telefonisch contact gezocht met het bureau DigiD. Mijn verhaal gedaan en na wat vragen bleek het volgende:

  Indien men reeds AOW geniet gewoon via de SVB site een (eventueel nieuwe) DigiD met SMS code aanvragen. Even zoeken maar het lukte. Je moet wel aangeven dat je in het buitenland woont en kan dan gewoon het Thaise telefoon nummer invullen. Ook moest ik mijn email adres vermelden, en binnen een minuut kreeg ik een bevestiging OP MIJN THAISE telefoon via een SMS binnen plus een email met de bevestiging dat ik een nieuwe DigiD met SMS code zal ontvangen. Moet dan binnen 30 dagen deze nieuwe DigiD activeren en kan dan volgens de mail gewoon vanuit Thailand inloggen bij het ABP en de UNIVE.
  Waarschijnlijk eind goed al goed dus het lukt wel!

 4. Cees 1 zegt op

  Dat is een heel goed bericht.je zal waarschijnlijk wel persoonlijk naar de ambassade moeten maar dat is toch een stuk beter dan naar Schiphol.
  Bedankt Ron


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website