Lezersvraag: DigiD verkrijgen via de ambassade in Bangkok?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
22 oktober 2015

Beste lezers,

Ik heb tijdens mijn vakantie in Nederland geprobeerd om een nieuwe DigiD aan te vragen, zodat mijn eenmalige inlogcode naar mijn oude adres in Nederland gestuurd kon worden. Dit was niet mogelijk. Het fysiek ophalen van een eenmalige inlog code moest via Haarlem (Schiphol).

Op dit moment is de Nederlandse ambassade in Parijs, de enige ambassade ter wereld die assisteert in het ophalen van een eenmalige DigiD code. Ik denk dat onze ambassade hier in Bangkok een mooie voortrekkersrol in zou kunnen spelen, als ze genegen zou zijn hier ook in te assisteren. Niet alleen een goede service voor de Nederlanders in Thailand, maar misschien ook voor Nederlanders elders in Azië. Uiteraard tegen een normale vergoeding.

Ik weet alleen niet welke weg te volgen om dit onder de aandacht te brengen, maar ik denk dat er misschien wel Thailandblog lezers zijn die dat wel weten.

Vriendelijke groeten,

Ron

3 reacties op “Lezersvraag: DigiD verkrijgen via de ambassade in Bangkok?”

 1. Cees 1 zegt op

  Dat is inderdaad een goed idee. Als dit mogenlijk zou zijn.Want als je nog geen pensioen ontvangt kun je hier geen Digi D krijgen. En ook als je je wachtwoord bent vergeten kun je dat vanuit Thailand niet opnieuw aanvragen. Dus het proberen waard. Dus mensen die binnenkort de Ambassadeur spreken spreek hem er op aan. Ik heb begrepen dat de ambassadeur zelf ook Thailand blog leest. Dus reageert hij wel op u oproep.

 2. Soi zegt op

  Beste Ron, je komt in TH een probleem tegen, je hebt er vragen bij, je veronderstelt dat landgenoten van hetzelfde meemaken, en je denkt dat er een rol voor de ambassade is weggelegd voor wat betreft een oplossing! Nou, wat let je om de ambassadeur een brief te schrijven? Onlangs heeft hij zich op de diverse Thailandfora gepresenteerd, en hij lijkt zeer ontvankelijk en benaderbaar. Maak van de correspondentie vervolgens een verslagje en stuur die in naar Thailandblog. Je werkt hiermee jouw de probleemstelling in eigen hand af, je hoeft anderen niet het werk te laten doen, èn …., het is nog voor een goed doel ook! Kleine hint: suggereer niets aangaande een normale vergoeding, maar stel gratis serviceverlening voor.

 3. NicoB zegt op

  Meen dat Digid ook via de Nederlandse Ambassade in Berlijn aangevraagd kan worden.
  Goed idee dat aan te kaarten bij de heer Excellentie Ambassadeur in Bangkok, zou echt voor velen een enorme vooruitgang betekenen, overigens ook voor de Overheid in NL, SVB, Belastingdienst, etc.
  Ik heb Digid, het werkt perfect, ook vanuit Thailand, alleen, heb geprobeerd de beveiliging te vergroten door sms code voor het inloggen te activeren.
  Dat kan, maar … de code om die activering van deze extra controle mogelijk te maken kan alleen verstuurd worden naar je oude telefoonnummer in Nederland en … jaj, ja, om dat oude telefoonnummer in Nederland te kunnen aanpassen, ja hoor … bingo … kan de code daarvoor alleen verstuurd worden naar … juist ja … je oude telefoonnummer in NL!!
  Mooier kunnen we het niet maken.
  NicoB


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website