Wat is de houdbaarheidsdatum?

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
21 juni 2018

Op een aantal plekken in Pattaya en omgeving is de gemeente bezig met het opknappen van de woonomgeving. Soms wordt het voortvarend aangepakt, soms is het een eindeloze geschiedenis zoals bij Siam Country Road.

Maar als het opgeknapt is, dan heb je ook wat, denk je als “onnozelaar”! Voor degene die langer in Thailand leven, weten wel beter. Op de fraai aangelegde weg Nathon Nongkraborg Road (Soi 9), verbindingsweg tussen Tungklom Tanman (Soi 89) en Nern Plabwaan (Soi 53), werd een mooie straat en straatverlichting aangelegd. Het eerste stuk ervan heeft nog geen 8 maanden gewerkt! Ook mijn melding bij het kantoor in Nongprue heeft na 5 maanden geen resultaat opgeleverd. Helaas!

Een ander mooi opgeknapt punt is de Bali Hai pier. Er werden zelfs gekleurde spuitende waterfonteinen aangelegd. Driemaal per avond was dat een spectaculair gezicht. Wat een vlootschouw in die periode al niet te weeg kan brengen! Ook deze fonteinen zijn nu in een duister stilzwijgen gehuld.

Hoe zit het met verkeerslichten. Geven die nu een veiliger verkeersbeeld en een betere doorstroming. Daar is het op verschillende plekken goed opletten. Ter hoogte van de Ambassadeur Hotel en Mimosa zijn al 2 verkeersdoden te betreuren doordat verkeerslichten niet meer werkten! De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de merendeel van de overstekende Russen daar ook debet aan zijn. Hoe vaak ik ze niet met een kindje achter zich aan sleurend de weg over zie rennen! Maar als sommige idiote automobilisten op dat punt met hoge snelheid aan komen rijden, is een aanrijding voorspelbaar!

Frappant was dat toen de Koninklijke familie op afgelopen zaterdag 16 juni de Wat in HuaiYai kwamen bezoeken, de weg er naar toe vanaf de Sukhumvit Road zeer goed gerepareerd werd! Een zegen voor de buurt dat dit eindelijk voor elkaar kwam.
Helaas is de houdbaarheidsdatum vaak van zeer korte duur met alle gevolgen van Oien.

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Wat is de houdbaarheidsdatum?”

 1. Harry Romijn zegt op

  Thais en onderhoud is een niet-bestaande combinatie

 2. janbeute zegt op

  Dit zie je toch overal in Thailand en niet alleen bij overheids projecten .
  Ga alleen maar eens in de woning of appartementen bouw kijken
  Vele nieuw gebouwde woningen ken je na een jaar al niet meer .
  Als het dak ergens lekt dan wordt er niks aangedaan met alle gevolgen van dien op termijn .
  Ik rij regelmatig over de nieuwe 4 baans weg omgeving Sanpatong naar Chiangmai , die zelfs ook nog steeds niet klaar is , en je ziet in het gedeelte dat nog geen 2 jaar oud is , al dat er reparatie uitgeoefend wordt .

  Jan Beute .

  • Bert zegt op

   Dan is mijn ervaring toch anders.
   Als bij ons iets kapot is zitten ze me meteen achter de broek aan om het te repareren 🙂
   Nou zonder gekheid, zie bij ons in de Moo baan waar de huizen tussen de 6 en 8 jaar oud zijn toch regelmatig een klusbedrijf staan om kleine defecten op te lossen. Ook het schilderen aan de buitenzijde wordt over het algemeen goed bij gehouden evenals de meeste tuinen.
   Ook het gezamenlijk bereik wordt goed bijgehouden door het bestuur van de Moo baan.

 3. Hans Massop zegt op

  Ik zit altijd in hetzelfde hotel pal aan de Beach Road in Pattaya. Klein hotel van een Thaise eigenaar dat 5 jaar geleden nieuw is neergezet, en waarbij echt niet op een cent meer of minder is gekeken. Op zich een mooi hotel. Nu, 5 jaar later, bladdert aan de buitenkant aan alle kanten de verf eraf. Is echt geen gezicht meer, maar wordt niks aan gedaan terwijl het al een paar jaar bezig is. Tevens zijn de ramen vanaf dag 1 nooit gelapt! De fraaie seaview wordt nu ernstig belemmerd door de zeer vuile ramen. Er ligt een klein parkeerplaatsje voor het hotel dus de ramen zijn makkelijk te lappen met b.v. een hoogwerker. Heb het de afgelopen jaren al meerdere malen gezegd dat ze de ramen eens zouden moeten lappen, maar het gebeurt dus niet. Het wordt zelfs in een aantal reviews online genoemd als duidelijk minpunt, maar actie ho maar. Van binnen wordt het hotel wel zeer schoon gehouden, dat is het vreemde.

  • janbeute zegt op

   Beste Hans dat ze het hotel van binnen wel schoonhouden heeft er alles mee te maken dat ze anders de zaak wel kunnen sluiten .
   Mocht je volgende keer weer dit hotel boeken kun je beter een lange ladder en spons met zeem en een emmertje meenemen van uit je woonland .
   Anders blijft er niets anders op dan een ander hotel zoeken waar je wel seaview hebt .

   Succes er mee jan Beute .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website