Tumkratoei

Door Hans Pronk
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
22 september 2018

Alhoewel de Thai niet echt veel verschilt van de Nederlander maak je in Thailand toch soms iets mee wat je in Nederland niet zo gauw zal meemaken.


Tumkratoei

Kathoeys lijken in Thailand algemeen geaccepteerd en dat geldt gelukkig ook voor de Isaan. Sinds kort is er een nieuw restaurant in Ubon waarbij de keuken buiten onder een afdak is gesitueerd. Daarbuiten kun je bestellingen opgeven voor wat je mee wilt nemen maar je kunt ook gewoon binnen de gerechten consumeren.

Het bijzondere is dat de drie koks kathoeys zijn, althans ze zijn overdreven opgemaakt, hebben opgestoken haar en vrouwenkleren aan. Ze zijn alle drie wel wat grofgebouwd en in een kathoey verkiezing zouden ze totaal kansloos zijn. Aardig zijn ze wel.

Vanaf de openbare weg zijn ze goed te zien onder dat afdak en om elke twijfel te voorkomen hebben ze het restaurant Tumkratoei gedoopt.

Ze kunnen gelukkig wel koken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Tumkratoei”

 1. erik zegt op

  Ik denk dat Tumkratoei (uitspraak Dtamkratoei) een keten is, je vindt ze op meer plaatsen in de Isaan. https://www.facebook.com/Tumkratoei/

  Het woord Kathoei schrijf je net iets anders; daar staat geen ‘r’ in.

 2. Erwin Fleur zegt op

  Beste,

  Het gaat om gelijke rechten, dat betekend het zelfde als in ons klein landje.
  Ik heb hier geen enkele bezwaar bij dat mensen hun zelf kunnen zijn.

  Fijn dat het meer een meer open wordt in Thailand.
  Met vriendelijke groet,

  Erwin


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website