Thailand: alleen goed voor mannen?

Door Gringo
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
2 december 2016

Vanaf mijn eerste bezoek aan Thailand – heel lang geleden – was ik verliefd op Thailand. Aanvankelijk kwam ik voornamelijk in Bangkok met af en toe een uitstapje naar Pattaya.

Die oosterse sfeer, lieve mensen en alles wat Thailand te bieden heeft: ik genoot er van. Dat genot werd nog aanmerkelijk vergroot door al die mooie Thaise vrouwen, die je op straat en in het uitgaansleven tegenkwam. Ik was keurig getrouwd, dus voor mij gold: kijken mag, maar aankomen niet!

Weinig buitenlandse vrouwen

In de beginperiode zag je vaak genoeg westerse mannen, maar geen vrouwen. Nu had ik daar in die tijd ook geen oog voor met al die Thaise schoonheden om me heen, maar ik geloof ook niet dat er veel waren. Als je er al één zag dan dacht je automatisch, wat moet die nou hier? Thailand is toch alleen voor mannen die als bijen op de korf op de mooie dames afkomen? Wat heeft een westerse vrouw, zeker als ze nog alleenstaand is ook, nu helemaal te zoeken in Thailand?

Veranderend imago

Dat is in de loop der jaren wel veranderd. Als je tegenwoordig door Bangkok of Pattaya loopt, zie je regelmatig westerse dames. Ook in het uitgaansleven kom je steeds vaker, alleen of in groepjes, buitenlandse vrouwen tegen, die genieten van Thailand. Echt belangstelling heb je er niet voor, zoekt ook geen contact en bovendien weet je niet of het om toeristen gaat of om vrouwen die hier wonen en werken. Maar dat het aantal “blanke” vrouwen steeds groter wordt, staat voor mij wel vast.

Steeds meer westerse vrouwen

Inmiddels is Thailand ook zeer aantrekkelijk voor pensionado’s en als ik nu in een Nederlands restaurant kom of een door de Nederlandse Vereniging georganiseerd evenement bijwoon, dan zie ik toch een aanzienlijk aantal Nederlandse vrouwen. Vaak ook wel in gezelschap van hun echtgenoot maar het kunnen evengoed alleenstaande vrouwen zijn. Misschien zijn die alleenstaande vrouwen ook op zoek naar een Thaise partner, maar meer aannemelijk lijkt mij dat die vrijgezelle dames in Thailand wonen om, net als u en ik, te genieten van alles dat Thailand te bieden heeft. En dat is natuurlijk niet alleen die lieve en aardige Thai (man/vrouw), maar gewoon het relaxte leventje, dat je hier kunt leiden.

Ardie

Eerder deze week ontmoette ik daar een voorbeeld van in Jomtien. Ik had een gesprek met Ardie over een totaal ander onderwerp voor Thailandblog. Zij woont als alleenstaande vrouw al vele jaren in Thailand. Ardie is een nog altijd goed uitziende, sportieve Nederlandse van net over de 65, dus AOW-er, die mij vertelde dat zij inderdaad niet hier woont om aan de man te komen. Ik ken haar verleden niet, maar ze heeft lang geleden een jaar of vijf als vrijwilligster in een weeshuis in Pattaya gewerkt en is na die tijd hier “blijven hangen”, zoals zij dat zelf zegt.

Pattaya/Jomtien

Maar waarom dan in dat door sommigen vermaledijde Pattaya/Jomtien, waar alleen maar buitenlandse mannen hun vertier en gerief bij de Thaise dames zoeken en vinden? Onzin, zegt Ardie, ik woon hier vooral omdat ik er veel vrienden en kennissen heb en bovendien bestaat Pattaya/Jomtien niet alleen uit bierbars en a gogo tenten. Er is zoveel te beleven! Wat al die kerels in Walking Street en dergelijke uitgaansbuurten doen en laten, moeten zij zelf weten. Ik heb daar geen last van en het boeit mij ook niet.

Zij vertelde mij ook dat zij meerdere alleenstaande vrouwen kent die er net zo als zij over denken. Prettig wonen en een relaxt leventje. En wat dacht je van al die gepensioneerde echtparen, die hier permanent wonen of overwinteren. Die komen toch zeker ook niet voor het wufte deel van het uitgaansleven?

Conclusie

Thailand heeft allang niet meer het imago van een land bij uitstek geschikt voor mannen. Steeds meer vrouwen vinden Thailand ook aantrekkelijk om er langer te verblijven of er te gaan wonen.

No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Thailand: alleen goed voor mannen?”

 1. Rob V. zegt op

  Thailand is gewoon een mooi en fijn land om te verblijven. Het heeft van alles te bieden, niet alleen barretjes en a-gogo’s. Het land is ook meer dan alleen Krungthep, Pattaya en Phuket, ik zou gillend gek worden als ik tot bezoek aan slechts die plaatsen beperkt zou worden. Niet mijn ding, Spanje is ook niet Benidorm + Salou. Ik zou gillend gek worden en niet meer terugkeren.

  Zon, zee, strand, mooie tempels, lekker eten, natuurschoon, een voor ons exotische cultuur en nog van alles meer. Voor ieder type mens genoeg te doen, niet alleen de man kan daar van genieten. Een prima land om als westerling op vakantie te gaan en zeker niet erg om er te werken of van de oude dag te genieten. Niet meer dan logisch dat mannen en vrouwen er graag vertoeven. Zo ook ik! 🙂

 2. Slagerij van Kampen zegt op

  Die vrouwen komen ook om te genieten van de Thaise mannen. Ik heb in de loop der jaren heel wat farang vrouwen iets zien beginnen met een Thaise strandstoel sjouwer of glazenspoeler in een strandtent. Het grote verschil met ons mannen is dat de meeste, uitzonderingen daargelaten, geen serieuze relatie met die Thaise mannen beginnen. Wij trouwen met die vrouwen, zij zelden met Thaise mannen. Ze laten ze achter als ze het vliegtuig naar huis nemen. Voor een serieuze relatie gaan ze toch liever thuis op zoek.

  • willem zegt op

   Onzin.

   Het zal best wel eens voorkomen maar de gemiddelde westerse vrouw in Thailand zit echt niet op een Thaise man te wachten. Ik ken veel westerse vrouwen in Bangkok en een paar in Pattaya.

   Geen van hen komt hier voor de lust.

   • Arkom zegt op

    Juist Willem! Zelfs in het backpackersmilieu, waar aanzienlijk veel alleenstaande jonge potente vrouwen vertoeven, zie je die zelden met een Thai meegaan. Ze verkiezen een farang en die zijn daar genoeg te vinden. Ben zelf Thai, zie er goed uit, ben kok in centrum Chiang Mai. En wij gaan ook veel naar Jomtien op verlof, kan het weten.

    • Slagerij van Kampen zegt op

     Mogelijk heeft u gelijk. Mijn opinie kan enigszins beinvloed zijn door een neefje van mijn Thaise vrouw. Heb hem de afgelopen jaren alleen maar gezien met knappe blondines. In Thailand of als ik in Nederland ben op internet. Het aantal heb ik niet bij kunnen houden. Misschien is hij een uitzondering? Good looks? Charme

 3. Arno zegt op

  Wij kennen Ardie persoonlijk. Zij is een fantastisch en zeer sociaal bewogen vrouw en staat altijd voor iedereen klaar. Een wereldwijf, om zo maar te zeggen.

 4. colin de jong zegt op

  Ik heb heel wat relaties meegemaakt van wat oudere Westerse vrouwen, die hier op zoek waren naar een jong Thais binkie. Ze gingen er zelfs elke dag voor naar de sportschool. Helaas ging dit altijd fout omdat een Thaise jongeman vooral uit is op geld, net als de Thaise dames. En vroeg of laat begint dat vreselijk te iriteren, en de meeste relaties waren meer een knipperlicht relatie. Aan en dan weer uit en tranen met tuiten. Een Thaise man heeft weinig of geen normen en waarden, want laten hun vrouwen en kinderen heel gemakkelijk in de steek, en zeker als ze denken dat ze het beter kunnen krijgen. Daarvoor heb ik het ook moeilijk wanneer mensen praten dat het allemaal hoeren zijn. In mijn lange periode in Thailand zie ik dit toch heel anders. Kon het mijn dochter en mijn zus niet aan het verstand brengen helaas, maar voor velen is het een absolute noodzaak om te overleven. Vaak worden ze door hun ouders gedwongen om in een bar te werken en een westerling aan de haak te slaan, zodat de familie het wat ruimer heeft.Ja nood breekt wetten en vroeg hun eerlijk wat zij zouden doen als ze geen rooie cent zou hebben ?Juist een kerel zoeken met poen of iemand die goed voor jou en de kids kunnen zorgen. Helaas voor veel vrouwen de keiharde realiteit in Thailand.

 5. Pat zegt op

  De aanwezigheid in Thailand deze dagen van vele Westerse vrouwen als toerist is helemaal niet nieuw, dat er zoveel Westerse vrouwen wonen en werken is wel een nieuw fenomeen.

  Het bezoeken van Thailand door Westerse vrouwen is er echt altijd geweest, althans vanaf het moment dat ik Thailand bezoek en dat is sinds 1981.

  Ik was toen 18 jaar en volop de wereld aan het verkennen tijdens mijn vele vakantieperiodes.

  Toen al zag je in Thailand waanzinnig veel meer alleenstaande (jonge) vrouwen (zowel backpackers als oudere dames) die het land bezochten dan in alle andere landen van de wereld tezamen.

  Dit had en heeft nog steeds te maken met de redenen die ik hier al zo vaak heb opgesomd (de positieve kenmerken van Thailand), een opsomming die ik nu niet opnieuw ga doen.

  Vaststelling is dus maar gedeeltelijk waar, Gringo.

 6. Jan Doedel zegt op

  Zeker slagerij! Het enige wat ik dan weer mis zijn 60 plus farang dames met geld met een arm Thais vriendje van 30 jaar jonger. Zouden die Thaise jongens daar nu zo tegen op zien? De Thaise vrouw schijnt daar niet zo veel problemen mee te hebben immers. Willen die boys geld dan zullen ze zich daar net als de dames overheen moeten zetten toch? Of zou het zijn dat die oudere farang vrouwen te zuinig zijn om regelmatig hun portemonnee te trekken? Doe je dat niet dan krijg je ook geen lekkers!

 7. Gringo zegt op

  Zo, mannenbroeders, best aardig, dat jullie reageren, maar heb ik jullie eigenlijk wat gevraagd?

  Het verhaaltje gaat over Westerse vrouwen, die zich om welke reden dan ook in Thailand gevestigd hebben of er overwinteren. Mijn bron vertelt mij, dat dat er heel wat zijn, meer dan wij mannen kunnen vermoeden.

  Natuurlijk weten wij mannen precies wat die vrouwen denken (oh ja?), maar ik zou het leuk vinden als enkele dames, die in Thailand zijn gaan wonen, zelf reageren. Wat vinden zij van dat wereldje van buitenlanders, waar de grote meerderheid toch altijd nog van het mannelijk geslacht is?

  Graag reactie’s dus van de vrouwen, de mannen houden zich even koest!.

 8. T zegt op

  Vergis je niet veel van die mooie dames vnl. vanachter het ijzeren gordijn en uit donker Afrika zijn niet alleen voor de fun of vakantie in Thailand.
  Deze dames werken vaak als escort dame of in een van de Russische a go go’s en kosten handen vol geld. Legaal of illegaal Thailand heeft een grote erotische sector waar steeds vaker vrouwen van buiten Thailand of zelfs Azië een graantje mee willen/moeten pikken…

 9. Mee zegt op

  Gehoor gevend aan de oproep van Gringo hierbij mijn reactie als vrouw. Op mijn 25ste kwam ik voor de tweede keer in Thailand en dacht hier ga ik wonen. Na drie keer in het ziekenhuis te zijn opgenomen vanwege stress gerelateerde klachten besloten mijn vrouw en ik te stoppen met werken. Mijn lief was 49 en ik 54. Inderdaad twee vrouwen die de stap van immigreren namen. Voor mijn lief was de stap vele malen groter omdat zij wel plezier had in haar werk. Het land van immigratie werd Thailand omdat wij hier al een huis hadden.
  Na een half jaar gewoond te hebben in ons bestaande huis, besloten wij om een huis te bouwen in de rijstvelden met uitzicht op de bergen compleet met zwembad. Velen verklaarden ons ting tong, maar we hebben het gedaan en zijn gelukkig in ons droomhuis wat realiteit is geworden. Leef je droom ipv droom je leven is ons motto.
  Wij wonen hier nu vier jaar en hebben andere (alleen gaande) vrouwen leren kennen.
  De teneur van het gesprek, als wij het over mannen hebben met onze (hetero) vriendinnen, is dat ze veelal niet alleen kunnen zijn. Ze hebben verzorging nodig, kunnen niet goed alleen zijn. Met verbazing hebben wij gekeken hoe in een restaurant bij een buffet de Thaise vrouw alles voor de farang man haalde. Ik en vele van mijn vriendinnen zouden hier niet aan moeten denken dat iemand dat voor ons zou doen. eveneens komt in de “vrouw”gesprekken naar voren hoe kan je met een Thaise vrouw of Thaise man een goed gesprek hebben als je de taal niet beheerst. In een relatie wil je het toch ook hebben over gevoelens, wat je bezighoudt. In je eigen taal is het al moeilijk om hier de juiste woorden voor te vinden. Of is dit typisch iets van vrouwen dat ze over gevoelens willen en kunnen praten? Wij vragen ons ook af, ontleent een op leeftijd zijnde man een bepaalde status als hij een jongere vrouw heeft? Een status dat de meeste vrouwen naar mijn mening vreemd is.

 10. chris zegt op

  Als ik een beetje rondkijk zie ik het volgende:
  1. omdat het aantal toeristen naar Thailand jaarlijks toeneemt zie je ook meer buitenlanders (uit Japan, Rusland en China als grootste toeristenleveranciers) in het straatbeeld: jongeren en ouderen en ook vrouwen;
  2. omdat het met de economie niet goed gaat (niet in Thailand, niet in Europa, niet in de USA, niet in Rusland) zijn er steeds minder werkende expats (te duur zeker wanneer zij ook hun familie meenemen) in Thailand. Kijk maar eens naar de leeftijd van expats in verenigingen: meerderheid 50+-ers.
  3. omdat het nog altijd goed toeven is in Thailand voor gepensioneerden zie je een groeiend aantal oudere expats: alleenstaanden (soms ook weduwen en weduwnaars) en ook ’empty nests’ (oudere man en vrouw).

  Thailand heeft nog steeds het imago van een land waar mannen aan hun trekken komen. Dat beeld zal veranderen naarmate er meer toeristen komen en meer gepensioneerden zich hier vestigen.

 11. Janinne zegt op

  Ik kom ook alweer 15 jaar in Pattaya. Als ik er aan toe ben en dat duurt nog vele jaren dan wil ik er ook gaan wonen. Dan zeg ik Nederland vaarwel met al zijn wetten en regels.
  Heerlijk relaxt, altijd mooi weer. Als ik naar Thailand kom verblijf ik altijd 6 weken in Pattaya, dat is de thuisbasis ook omdat mijn pa er woont.
  Waarom Pattaya vraagt men mij altijd, dat is toch waar al die hoeren zitten?? Ja klopt zeg ik dan, ene grote hoerenkast maar o zo gezellig! Zelf noem ik het één grote kermis. Heb er totaal geen problemen mee. Ik heb ook geen medelijden met de meiden. Ze kiesen er uiteindelijk zelf voor, want er is ook ander werk, maar ze gaan voor het snelle geld en willen ook de nieuwste telefoon, uitgebreide kledingkast en willen feesten en een goede pensioen pot een farang……
  Ze hebben natuurlijk ook de verplichting naar hun familie toe, vaak zorgen de ouders voor hun kind.
  Als ik het in Nederland zo vertel is het eerste wat ik te horen krijg, wat een waardeloze moeder.
  Tja de cultuur is gewoon anders in Thailand dan in Nederland wij gaan naar het bejaardenhuis en in Thailand zorgen de kinderen later weer voor de ouders.
  Tja wat denk ik nu van een man in Pattaya. Kan het kort zeggen: Ik zeg altijd wie naait wie?? Het blijft een land van de eeuwige glimlach.
  En een oude man word toch heerlijk in de watten gelegd voor een paar cent, de thuiszorg kost hier meer, en een wandelwagen loopt toch net zo comfortabel als een rollator.
  Kortom Thailand vind ik een heerlijk land.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website