Schorpioen

Door Dick Koger
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
1 augustus 2022

We hebben binnen vijf katten, een zwarte vader, een witte moeder en drie zwarte jongen. Buiten loopt een bonte moeder met drie jongen, waarvan een ons aller favoriet. Wit, maar met een zwart neusje, zwarte oren en aan het eind van poten en staart ook zwart. Hij loopt als het even kan ook bij ons binnen. Hij is welkom, want schoonheid moet beloond worden.

Vanavond gaan de twee dochters even naar 7-Eleven, wanneer één in paniek weer naar binnen komt rennen om een stoffer en blik te pakken. Een grote schorpioen roept ze. De ander heeft uiteraard haar telefoon in de hand, waarmee ze snel foto’s weet te maken.

Aan mij de taak om te bepalen, wat voor exemplaar dit is en of een steek met haar staart levensbedreigend is. Het beestjes is overigens van koppen tot en met staart zo’n 12 centimeter lang. Op Google vind ik al snel de naam: Heterometrus Laoticus of zwarte schorpioen. Daarnaast vind ik allerlei commentaren. Van absoluut dodelijk tot hooguit wat pijn. Daar heb ik niets aan. Een bevriende Thai van het platteland vind ik het meest betrouwbaar: voor mensen niet gevaarlijk, maar misschien niet prettig voor een jonge kat.

De meisje hebben de schorpioen niet gedood, maar vijftig meter verderop in de wildernis vrijgelaten. De volgende morgen komt ons favoriete katje vrolijk binnen wandelen.

6 reacties op “Schorpioen”

 1. harm zegt op

  Lijkt wel een beetje op een Heilige Birmaan.
  Een kattensoort waarmee mijn vrouw zaliger fokte en een eigen cattery had.
  Liepen destijds in haar cattery zo’n 14 dames en 2 heren (apart hok/kooi) rond
  Til het beestje voor de aardigheid eens op bij zijn/haar middel met uw hele hand onder de buik
  Gaat alles slap hangen dan heeft u de hoofdprijs. Gaat het beestje bij verkoop zomaar over de toonbank voor een kleine 4000 €
  Niet dat u het moet verkopen maar dan kijk je toch wat anders naar die schoonheid.

 2. Jasper zegt op

  Lijkt wel heel erg op een Siamees in mijn ogen. Je weet wel, die katten die oorspronkelijk uit Thailand komen.

 3. Ingrid zegt op

  Dit betreft een kat met zeer zeker Siamees bloed.
  In Nederland is er vaak een ander beeld van een Siamees maar dat komt omdat wij twee erkende soorten Siamese katten hebben: de Traditionele Siamees(ook wel Thai genoemd) en de Moderne Siamees (een wat extremere kat qua uiterlijk). En in dit schatje zie ik de bouw van onze Traditionele Siamees.

  Een Heilige Birmaan kent oa ook de kleurstelling maar dat zijn langharige katten.

 4. Gerard zegt op

  Dit is een Siamees. En wel een hele mooie. In huis nemen en nooit meer weg doen. De hond onder de katten.

 5. lexphuket zegt op

  Dit lijkt een siamees, hoewel waarschijnlijk niet raszuiver. Siamezen komen voor in 6 kleur varieteiten. Dit lijkt een seal point simees

 6. Gerard zegt op

  Ik heb de foto doorgestuurd naar mijn Thaise vriendin in Thailand. Zij fokt op beperkte schaal Siameese katten op beperkte schaal. Zij zegt ook dat dit een siamees is met de toevoeging vanwege de kleur een Wichiamat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website