Een aardige bijkomstigheid van het schrijven voor Thailandblog vind ik, dat de lezers reactie’s kunnen plaatsen, interactief dus! Ik vind het heerlijk om te lezen, niet alleen als het om door mij geschreven verhalen gaat, maar ook bij die van anderen. Sterker nog, ik lees ook reactie’s op andere weblogs. Iedere schrijver vindt het leuk om af en toe een complimentje te krijgen, goed om enthousiast bezig te blijven.

Het nadeel is, dat er mensen zijn, die in Thailand wonen en zo nodig te pas en vooral te onpas kritiek leveren, niet zo zeer over de inhoud van het artikel, maar gewoon mekkeren over van alles en nog wat. Er deugt helemaal niets, het is te warm of er is te veel regen, alles wat de Thai doet gaat fout, het verkeer is een puinhoop, Pattaya deugt niet en ga zo maar door. Het is vaak ongefundeerd, het gaat alleen om persoonlijke frustraties af te reageren, denk ik dan. Aan de andere kant, er zijn genoeg, zelfs veel meer mensen, die positief tegen het leven in Thailand aankijken maar die laten niet vaak van zich horen.

Facebook

Maar onlangs kreeg ik een bericht op Facebook onder ogen van een mij onbekende Nederlander met de naam Rens Koekebakker, omdat een FB vriend daarop reageerde. De onveranderde tekst luidde als volgt:

“Ook hallo beste mensen die het leven net als ik geweldig vinden want in Nederland geboren zijn we toch (nog wel) overal welkom op de wereld en genieten van de aan ons gegunde vrijheid die we in Nederland niet meer hebben. Zelf woon ik al 13 jaar in Thailand en ik ben in veel landen geweest maar wat we in Thailand hebben is toch werkelijk uniek, alles wat in NL fout is doen ze hier totaal anders dus daar kan ik erg van genieten en met mij de vele Nederlanders die hier ook zitten, op vakantie komen of hier net als ik zijn gaan wonen en doen hier zaken om het de vele toeristen en elkaar naar hun zin te maken. Verschillende NL zijn hier een guesthouse of restaurant begonnen zodat we ook een heerlijke frikandel kroket of een heerlijke Hollandse prak kunnen eten, ook andere zaken zoals Nederlands tv met alle netten zodat we ook de sport en alles hier kunnen ontvangen, verzekeringen, NL websites opgezet voor en door Nederlanders hier om iedereen van het wel en wee op de hoogte te houden, dus lieve mensen beter dan hier gaat het niet worden dus doe net als ik geniet van de lieve en aardige mensen om je heen wees lief voor mens en dier, maak er een fijne dag van en mopper niet te veel “ 

Rens Koekebakker

Iemand, die zo’n hartenkreet als het ware uitschreeuwt op Facebook wilde ik wel eens ontmoeten. Ik maakte een afspraak met hem en trof hem op zijn vaste stek in de Eagle Bar in Jomtien.

Rens is een goedlachse Amsterdammer uit de Dapperbuurt. Al vroeg in zijn leven is hij gaan werken zonder echt een goede opleiding te hebben genoten. Hij kwam terecht bij de pijpleidingfirma Nacap in Den Helder en heeft zich daar door interne opleidingen en ervaring tot een vakman in de mechanische techniek ontwikkeld. Hij heeft daarna voor meerdere firma’s in een aantal landen gewerkt, zoals Bangla Desh, Vietnam, Rusland en nog zo wat. Omdat hij maar al te goed wist hoe moeilijk het is om zonder goede opleiding verder te komen, schepte hij er plezier in om jonge collega’s niet alleen het vak, maar ook allerlei technische vaardigheden bij te brengen.

Tijdens die buitenlandse periodes kwam hij ook in Thailand en genoot van alles wat Thailand te bieden, ja ook de aantrekkelijke dames. Op latere leeftijd is hij in Thailand neergestreken, want een definitieve terugkeer naar Nederland zag hij niet zitten. Hij komt er nog wel af en toe om zijn dochter en kleinkind te zien, maar is dan toch weer blij in Thailand te zijn.

De Eagle Bar en Eagle Guesthouse

Rens heeft voor zijn Thaise partner (ik mocht niet zeggen zijn vriendin of zijn vrouw) alles geregeld om een hotel te beginnen in Jomtien. Het hotel bevindt zich in Soi 4 en je kunt binnendoor naar de Eagle Bar in Soi 5. Hij zegt, dat hij zich nergens mee bemoeit, maar eerlijk gezegd geloof ik dat niet. Zijn partner zal zeker van zijn kennis en vlotte praatjes gebruikmaken, want Rens laat zich niet zo maar wegsturen als het om overheidsinstanties gaat. Hij krijgt meestal veel voor elkaar op zijn eigen manier.

Het leven in Jomtien

Rens Koekebakker kent veel mensen in Pattaya en Jomtien. Hij komt zeer regelmatig bij Nederlandse en Belgische restaurants, want Thais of ander buitenlands voedsel is aan hem niet besteed. Hij vindt het leuk om lekker te kletsen onder het genot van een drankje, maar ook om anderen van advies te dienen. Hij weet wat er in de wereld te koop is.

Tenslotte

Uit zijn verhaal hierboven blijkt al wel, dat Rens positief tegen het leven in Thailand aankijkt. Ga maar eens een biertje drinken in de Eagle Bar en hij zal je allerlei leuke en interessante verhalen vertellen. Af en toe met Amsterdamse humor, maar ook een serieus gesprek over bepaalde problemen gaat hij niet uit de weg.

Rens Koekebakker: een levensgenieter en een man naar mijn hart!

– Herplaatst bericht – Uit informatie die ons heeft bereikt is Rens ongeveer twee jaar geleden overleden. 


» Laat een reactie achter


Rating: 3.75/5. From 12 votes.
Please wait...

39 reacties op “Rens Koekebakker: een levensgenieter in Thailand”

 1. FonTok zegt op

  “Het nadeel is, dat er mensen zijn, die in Thailand wonen en zo nodig te pas en vooral te onpas kritiek leveren, niet zo zeer over de inhoud van het artikel, maar gewoon mekkeren over van alles en nog wat. Er deugt helemaal niets, het is te warm of er is te veel regen, alles wat de Thai doet gaat fout, het verkeer is een puinhoop, Pattaya deugt niet en ga zo maar door.”

  Lol, heb even hard gelachen maar het is totaal waar. Typisch Nederlands. mekkeren en mopperen op alles en nog wat. Zonder dat is er blijkbaar geen leven mogelijk.

  • Sir Charles zegt op

   Opvallend is dikwijls ook dat die klagers en zeurders op Thailand ook altijd zo af willen geven op Nederland hun thuisland want dat is immers een regeltjesland maar dan vervolgens wél aan de Thai diezelfde Nederlandse regeltjes wil gaan opleggen waarvoor ze ‘gevlucht’ zijn.

   • chris zegt op

    Er zijn niet voor niets zoveel PVV-stemmers onder de Nederlandse expats in Thailand.

    • rob zegt op

     Ja, en ? Wat heeft een politieke voorkeur hier mee te maken? Ik stem al 30 jaar niet meer. of je nou door de hond of de kat gebeten wordt, dat maakt niet uit. Maar als ik verplicht zou moeten stemmen zou het wellicht de PVV worden. Alles beter dan D66 of de VVD. En dan vergeet ik maar de overige, niets voorstellende , andere partijen.

   • Tino Kuis zegt op

    Er zitten vier dokters in de artsenkamer. Zegt de ene dokter: ‘Doe ik een rijbewijskeuring en dan moet ik de helft van die 100 euro afdragen aan de fiscus!’
    ‘En wat dacht je van al die lange dagen die we maken. We werken nog meer uren dan een vrachtwagenchauffeur!’
    De derde dokter klaagt over al het administratieve werk dat hij moet doen ‘Ik heb nauwelijks tijd meer voor mijn patienten!’
    “Nou, wat ik het ergste vind’, zegt de laatste dokter, ‘is dat die patienten altijd maar klagen, klagen en nog eens klagen!’

    • FonTok zegt op

     Zitten 3 oude mannen op een bank als er een bloedmooie Thaise voorbij loopt. Zegt de eerste die zou ik wel eens willen knuffelen, zegt de tweede : Die zou ik wel eens willen kussen, Zegt de Derde : Er was toch nog iets…

     Het positieve…… uiteindelijk vergeet je alles ook de nare dingen.

  • Willem III zegt op

   Nadeel is inderdaad ook dat er steeds maar weer mensen klagen over anderen die klagen. Kortom de mening van de klagende niet respecteren.
   Leef en laat leven.

 2. Herma zegt op

  Wij komen volgend jaar weer twee maanden naar Thailand, zal zeker de Eagle bar bezoeken!

 3. Ad Koens zegt op

  Helemaal met artikel eens ! Goede vent, die Rens. Weet heel veel, komt met zinvolle informatie en oplossingen. Lopende Thaise vraagbaak. Goed hotel, prima bar en positieve levensinstelling. Even nog over de “bekende NL-mopperkonten”: meestal zeg ik: “Waarom ga je dan niet terug ? Als alles hier zo slecht is in Thailand … . Rare is dan dat er geen antwoord komt …. … . Overigens is bekend NL-probleem; kom je over in de wereld tegen. 🙂 ! Dus … geniet van het land en accepteer het land zoals het is. Wij Nederlanders zijn niet op e wereld gezet om de hele wereld te verbeteren … … . Ad.

  • l.lagemaat zegt op

   Mijn buurman Colin de Jong heeft een mooie song/ slogan: “Geniet van het leven, het duurt maar even!”

 4. KhunRobert zegt op

  Met het mekkeren en mopperen omtrent weer en verkeer etc heb ik nog de minste moeite.
  Het is tenslotte Nederlands om overal over te klagen.

  Wat mij de laatste tijd steeds meer opvalt dat via de Sociale Media steeds meer Nederlanders persoonlijke beledigingen uiten als je een andere mening hebt of iets schrijft wat hun gewoonweg niet bevalt.

  De woorden als: Klootzak, a-sociaal, arrogant komen dagelijks voorbij en opmerkingen als: Jij begrijpt niets, jij moet leren lezen, jij moet Nederlands leren, Jij weet hier niets van af zijn bijna standaard opmerkingen.

  Jammer, dat vele mensen tijd steken in informatieve berichten omtrent Thailand, waar soms best over gediscussierd mag en moet worden, maar dat meerdere lezers zich niet intresseren voor de inhoud maar wel de bericht gever aanvallen. In het Engels: Don’t shoot the messenger.

  Rens ik weet dat je dit ook leest, blijf positief en geniet van het leven. Ik blijf in het nu even natte zuiden ook dagelijks genieten van de mooie kant van Thailand.

 5. Joseph zegt op

  Zo positief klinkt die Koekebakker echt niet. Hij geniet in Thailand van de geboden vrijheid. Welke vrijheid vraag ik me af. Zeg geen kwaad woord over het koningshuis of de politiek want dan zit je in een mum van tijd voor jaren opgesloten. Die vrijheid hebben we niet meer in Nederland zo schrijft Koekebakker. Wat bedoelt u mijnheer? En Thailand is werkelijk uniek zo vervolgt hij. Vertel eens waar in het land zo uniek is. Ben benieuwd. Inderdaad uniek dat heel veel oudere Thaise mensen van een ‘pensioen’ -600 baht per maand- moeten rond komen en afhankelijk van hun kinderen zijn. Vreemd dat sommige mensen die Nederland hebben verlaten en zich in het buitenland hebben gevestigd vaak afgeven op het moederland. Mijnheer Koekebakker neem nog maar een overheerlijke frikandel en geniet van de kroketten en zoals je zelf zegt een Hollandse prak. Het lijkt er op dat je heimwee naar Nederland hebt en nauwelijks in Thailand bent ingeburgerd. Fijn dat je van de Nederlandse Tv kunt genieten.

  • Rens koekebakker zegt op

   Lees mijn facebook verhalen dan maar , maar als je niet weet wat Thailand zo uniek maakt , dan ben je hier nog nooit geweest of je bent nooit in andere landen geweest .

   • Joseph zegt op

    Beste Koekebakker, Ik heb geen faceboek en doe niet mee aan alle onzin. Maar hou je vooral niet in en schrijf maar eens op dit blog waarin Thailand volgens jou zo uniek is. Ik ken Thailand niet zo goed want ik ben er pas ongeveer 50 keer geweest en de wereld is mij evenmin vreemd. Wel vreemd voor mij dat er zovele landgenoten zijn zijn die steeds op Nederland afgeven. Je zult maar in dat unieke Thailand geboren zijn dan ben je heel wat minder enthousiast.

    • khun Moo zegt op

     Joseph,
     Helemaal met je eens.

     Vraag me ook weleens af waarom er 10.000 Thaise in Nederland wonen, wanneer Thailand zo’n prima land is.

     Natuurlijk is Thailand een mooi land gezien vanuit je resort met uitzicht op de zee, pensioen uit Nederland, lachende jonge dames die hun graantje willen meepikken en met personeel wat erg beleefd is.
     Dat heb je inderdaad in Nederland niet.
     Het heeft echter weinig met het Thaise leven te maken.
     Mischien wordt het voor sommige tijd om de boeken van sjon hauser eens te lezen, wat hij allemaal beleefd heeft in zijn 50 jaar Thailand.

  • Kees zegt op

   Tja, waar Rens het over heeft is Thailand ervaren vanuit Westers perspectief en als je wat geld hebt is het hier goed toeven natuurlijk. Niet teveel zeuren inderdaad. Maar het gaat me te ver om de kritiek op Thailand als ‘persoonlijke frustratie’ en ‘ongefundeerd’ af te doen. De kritiek op Thailand is natuurlijk vaak juist wel gefundeerd; veel van wat de Thai doen gaat inderdaad fout, er is geen echte vrijheid van meningsuiting, het land is corrupt, het verkeer is een puinhoop ook volgens onafhankelijke statistieken en Pattaya heeft toch onomstotelijk bewezen een enorme globale aantrekkingskracht te hebben op mensen met een vergaand stadium van mentale retardatie. Daarnaast is het iedere dag inderdaad bloedheet en regent het ook nog eens fors gedurende bepaalde tijden van het jaar.

   De vraag is natuurlijk in hoeverre je je daardoor moet laten beinvloeden. Als Westerling is het vrij eenvoudig de dingen die je niet aanstaan te vermijden. Het leven is goed voor een Westerling in Thailand en je mag best negatieven constateren, maar laat je er inderdaad niet teveel door beinvloeden of ga er niet over zeuren. Veel dingen hier zijn ook weer beter dan elders. Het blijft uiteindelijk allemaal vrij persoonlijk; hoe je zelf in het leven staat is allesbepalend.

 6. Rens koekebakker zegt op

  Beste en lieve vrienden hier , Ik heb dit dus niet aan zien komen en zit dan ook te blozen as een maagd in walkingstreet hier , ik was een paar weken geleden benaderd door iemand die voor Thailand bloq schrijft en die me vroeg of hij mijn positieve verhalen mocht gebruiken op zn bloq , ik dacht nog wat ik schrijf kan ie zelf ook bedenken , dus op zich had en heb ik er niets op tegen , nou ja , allemaal een leuke dag bedenk maar wat leuks om te doen en geniet net als ik ohhh ja wees aardig voor elkaar maar vergeet jezelf niet , ook voor jezelf mag je best is lief zijn , grinnnn ♥

 7. dirk zegt op

  Een fantastische reclamespot, voor een horecagelegenheid in Jomtien. Of je nou van frikandellen en kroketten zo gelukkig wordt hier? Nog even verkeer 26000 doden per jaar, maal 7 de gewonden, voorlaatste op de wereldranglijst. Trieste verhalen van farangs met goed bedoelingen, die al hun spaargeld zagen verdampen en een illusie armer werden.
  Neemt niet weg dat als je het hier voor elkaar hebt , dankzij een Thaise vrouw en familie,je een goed en zinvol leven kunt leiden. Het blijft persoonlijk natuurlijk, voor de ene farang dit en de andere dat.
  Blijf bij mijn mening, dat als je hier een normaal en goed leven wil leiden een goede realistische partner een voorwaarde is.

  • Khun Peter zegt op

   Wel een erg eenzijdige benadering. Jij gaat er voor het gemak maar vanuit dat een farang altijd een goede en realistische partner is? Kijk eens om je heen zou ik zeggen. Ik heb veel respect voor Thaise dames die het met sommige farang uithouden.

   • David. D. zegt op

    Sta je bij!
    Zie rondom mij dikwijls genoeg zielige zo niet pathetische ‘farang’ die hun prooi alleen maar leuk vinden om te showen en te pochen. Wat een vernederingen moeten die vrouwtjes niet ondergaan, en dat voor wat geld waar ze nooit rijk van worden, alleen de beerbar of mamasang.
    De mooie en echte liefdesverhalen zijn er ook. Ook al zie je ze niet :~)
    Zou over dit alles een boek kunnen schrijven … anderen deden dat ook al, in andere talen.
    Spijtig genoeg komt het merendeel van de farang naar Thailand omdat ze in het thuisland geen vrouw vinden die zo goed in bed én in het huishouden is. Dat zou een titel kunnen zijn voor een inzending in Thailandblog. Zal een tsunami aan reacties opbrengen, en mensen met oogkleppen doen zien. Misschien. Denk er over na.
    Groetjes, David Diamant (ik leef nog ;~)

 8. Bromsnor zegt op

  Ben het helemaal eens ,ook met Fon Tok ,kom al va 1987 in Thailand met heel veel plezier,ik hou van het leven in thailand,ga nooit problemen maken en hou van iedereen die mij met rust laat.en als ik in de toekomst met pensioen ben ga ik overwinteren in thailand en ga met de motor mooie tochten maken en hoop ook nog veel mooie gesprekken te voeren met ook leuke mensen die ook houden van het paradijs wat thailand heet
  Vr gr Henny

 9. fred zegt op

  Uiteindelijk is het overal wel iets. Ik vind in Thailand sommige dingen ontegensprekelijk een pak leuker als in Europa. Andere dingen vind ik dan net weer veel leuker in Europa. Wij pikken al jaren het beste mee uit beide werelden…..7/8 maanden Thailand en tijdens de zomermaanden naar Europa.
  Thailand is een goed alternatief voor wie vadsig wil leven aan (nog) betaalbare prijzen. Mocht ik morgen een rijke mens zijn denk ik toch dat ik mijn dagen zou slijten in een ander zonnig land…..

 10. erik zegt op

  Je kunt ook van het leven in Thailand genieten, ik doe dat 15 jaar al, en toch kritisch zijn. Geen enkel land ter wereld is volmaakt of het moet Utopia zijn, wat nog gemaakt moet worden, of de Hof van Eden waar men in een zure appel heeft gebeten en er uit is gegooid.

  Met een roze bril op je hoofd kun je lang volhouden dat Thailand het paradijs is maar dan zie je bewust of onbewust niet de sociale achterstelling van ruim 80% van de bevolking, de hang naar macht van een kleine elite, de macht van uniformen, de beperkte gezondheidsvoorzieningen voor de armen, het ontbreken van een sociaal vangnet, de enorme werkeloosheid, het negeren van de minimumloonregels, de gevaren van het verkeer, de corruptie en meer. Met een roze bril op kun je dit -het paradijs- ook van Nederland zeggen en ik kan ook zo naar andere landen kijken.

  Kortom, je kijkt alleen naar wat je wilt zien en voelt je in een paradijs. Ga je gang.

  Maar kijk niet vreemd op als mensen je met de neus op de feiten drukken. En als je dat niet bevalt dan zeg je gewoon dat de ander een zwartkijker is. Maar dat is te kort door de bocht.

  Doch blijf rustig genieten; doe ik ook.

  • gust zegt op

   Bedankt dirk.Er zijn maar weinige die de waarheid durven schrijven.Voor mij hoeft Belgie of Nederland niet meer maar ik zie heel duidelijk wat hier aan het gebeuren is en dat ziet er echt niet zo fraai uit.Zo denkt ook de Thaise famillie van mijn vrouw en al mijn Thaise vrienden erover.Het helpt mij enorm dat ik de Thaise taal beheer zo hoor je wat er hier werkelijk aan de hand is.
   Wat ik weet is dat de Thai heel vriendelijk zijn maar geloof me als ze kwaad worden is het menens en ga dan maar zeker een paar stappen achteruit een wai zal dan niet meer helpen

   Een doordenker
   Laurel&Hardy
   Abbot&Costello
   Bassie&adriaan
   Plodprasop&Chalerm
   Prawit&Prayuth

 11. Rudolf zegt op

  Beste Rens,

  Lees goed wat Joseph schrijft, en je zal hem beter begrijpen. In elk land heb je wel iets, jij doet of Thailand het paradijs op aarde is, terwijl er in Nederland niets deugt.
  Thailand is een prachtig land met hele leuke mensen, mooie natuur en lekker eten, maar vrijheid?
  Nee hoor! Dan is Nederland het paradijs.

  Evengoed wens ik je een fijne tijd daar.

 12. Henk zegt op

  Rens kennende weet iedereen dat dit geen normale uitspraken van hem zijn ,hij is een normaal denkend en nuchter persoon echter::
  Rens is van plan zijn bar te verkopen omdat het barleven in heel Pattaya gewoon superslecht is .
  Als een soort reclamestunt om zijn bar te verkopen schrijft hij nu dagelijks een stuk op Facebook waarbij hij Thailand de hemel in prijst en Nederland zo diep mogelijk de grond in stampt en maar probeert om Nederlanders zover te krijgen dat ze zijn bar overnemen omdat ze dan eindelijk weg kunnen uit het regeltjes Nederland en zo een geweldig supergoed lopend bedrijf kunnen beginnen in Thailand .
  Degene die zijn dagelijkse stukjes lezen op Facebook beamen dat en worden er soms zelfs een beetje misselijk van ,naar ondanks alles wens ik hem succes met de verkoop .,

 13. l.lagemaat zegt op

  Dan is Nederland het paradijs!
  Je hebt er zelfs een voedselbank! Leuker kunnen we het niet maken.

  Toen ik nog in Nederland woonde, heb ik daar als “intaker”en medewerker
  als vrijwilliger in het paradijs mogen kijken!

  Overal is het wat.
  Probeer het mooiste van 2 werelden te maken!

 14. Alex zegt op

  Rens is een van de (weinige) positieve farang die ik ken. En hij ergert zich, net als ik, aan al die negatieve berichtgevingen op andere sites.
  Dat wil niet zeggen dat Rens alles door een “roze bril” ziet. Maar hij kijkt wel met een positief blik naar de wereld om hem heen, en neemt de dingen zoals ze zijn. Thailand is nu eenmaal geen Nederland!
  Dat weet je als je hier komt wonen!
  Maar het is niet ONS land, probeer niet de Thailand af te meten aan Nederlandse normen! Laat staan de Nederlamdse wetten, betutteling en regelgeving hier op te leggen!
  Ik woon een tiental jaren hier en geniet van elke dag, heb respect voor de Thaien, voor hun cultuur en levenswijze. Dat hoeft niet de mijne te zijn, maar dan nog kan ik het respecteren!
  Denk niet dat Rens alles cadeau gekregen heeft en dat alles hem is komen aanwaaien! (Ik ken hem persoonlijk). Hij heeft altijd hard gewerkt, veel tegenslagen gehad, doorgeworsteld en komen bovendrijven. En nu geniet hij van al het mooie hier in Thailand.
  Een kwestie van positief in het leven staan en tegen het leven aankijken…
  Denk aan “het halfvolle of half lege glas..”
  Voor mij zelf geldt: Ik woon hier, ik voel me vrij, ik geniet! En ik de neem de rest voor wat het is, zoals je in ieder land in de wereld moet doen, ook in Nederland.

 15. fred zegt op

  Vrijheid in Thailand ? Hoe kan je nu van vrijheid spreken in een land dat gebukt gaat onder het juk van een militaire junta ? Het is niet opdat velen de cowboy uithangen in het verkeer en de kans klein is dat je wordt beboet je vrij bent om te rijden zoals je zelf wil….ook in Thailand zijn er verkeersregels. Ook gelden er Alcoholregels…..en als je wordt gesnapt kom je er niet zo makkelijk af als in NL of B…..de kans dat je in de bajes vliegt is groot….en dan heb ik het nog niet als je dronken een ernstig verkeersongeluk zou veroorzaken. Hoe kan je nu van vrijheid spreken in een land waar je nooit enig recht hebt maar alleen plichten ? Een vreemdeling mag nooit de stem verheffen of op zijn strepen staan of de gevolgen zijn navenant. De enige manier om vrij te blijven is in de schaduw vertoeven en je nooit profileren.
  Persoonlijk vind ik de vrijheid in Europa een wereld groter…..In NL of het Zuiden van Frankrijk kan ik gerust een vakantie doorbrengen in mijn nakie op het strand…..zelfs met een jointje …..In Thailand is dit allemaal verboden terrein zelfs monokini is ten strengste verboden….
  In Europa mag ik gerust een politie agent de huid vol schelden…..ik mag zelfs in het openbaar mijn mening kwijt aan een minister….
  Thailand heeft ontegensprekelijk troeven om je een aangename tijd te bezorgen maar persoonlijk voel ik me toch pakken vrijer in de Provence of Andalousië waar ik naast plichten toch nog rechten heb.

  • Khunrobert zegt op

   Als U vorm van vrijheid is om naakt op het strand te verblijven met een joint tussen de lippen, dronken zonder rijbewijs rond rijden dan geef ik U gelijk. Voor de rest bent U of op korte vakantie geweest in Thailand of iets teveel kranten berichten gelezen.
   Ik verhef mijn stem, ik ga in discussie met locale en nationale overheid, maar met duidelijke argumenten zonder de persoon te beledigen en dat mag en kan zelfs in een Thailand onder een door U genoemd Militaire Junta. Maar veel plezier in zuid frankrijk. Ik denk vaak dat ik de enige Nederlander ben die absoluut tegen het roken van een joint is.

   • Alex zegt op

    Nee hoor, je bent niet de enige. Ook ik heb nog nooit een joint gerookt en ben gewoon gelukkig, zonder een “droomsferen” te hoeven vertoeven…
    En die Fred weet echt niet waar hij het over heeft: de militaire junta is het beste wat Thailand overkomen is. Thailand was nl het enige land ter wereld waar een gekozen regering het nog NOOIT 4 jaar heeft volgehouden: red shirts tegen yellowshirts en omgekeerd. Bezettingen, opstanden, demonstraties die Thailand economisch uitholden. Sinds de junta is alles rustig, wordt corruptie tegen gegaan en opgerold, worden illegaal verkregen gronden terug geeist, wordt illegaal bouw afgebroken, verkeersregels aangescherpt etc.
    Ook ik verhef mijn stem, maar met respect, zonder geschreeuw, in goed overleg met bestuurders, zonder enig probleem. Er wordt naar geluisterd!

 16. Rens Koekebakker zegt op

  Beste Fred ,je noemt exact all zaken op die Thailand voor mij Uniek makem , vrijheid van menings uiting , Geert Wilders heeft rondom militaire politie bewaking nodig nergens in de wereld hoeven ze niemand zo te beschermen als hij , als een Nederlander iets zegt over medelanders is hij gelijk een facist of racist ,ga maar fijn jointjes roken en naakt lopen in frankrijk , maar hier hebben ze nog normen en waardes , ieder die me add in mn ace book accept ik en mag lezen dat ondanks dat Nederland het mooiste land is en het gezellligst , andere landen zijn waar het ook goed en veilig wonen is !

 17. A.vankuijk zegt op

  Rens Koekebakker is in 2019 al overleden.

  • Ja, dat staat ook onderaan de tekst.

 18. Driekes zegt op

  In elk land is het leuk waar ik ben geweest maar hou je aan de normen, het belangreikste is nog steeds geld en gezondheid en dan kan je overal overleven, vul de landen zelf maar in.

 19. rob zegt op

  Al toerist is het het heerlijkste land op aarde voor mij, en ik begrijp alle kritiek op Nederland(anders bleef ik thuis immers). Waar ik het over wil hebben is de vrijheid die hier genoemd wordt. Kritiek op de politiek is in Thailand gevaarlijk, maar het lijkt dat zoveel mensen het naar hun zin hebben dat je nergens op je hoede hoeft te zijn.Dat vergt strenge straffen, en daar zijn wij te sentimenteel voo. Meer begrip voor de dader dan voor t slachtoffer, lijkt het wel.Ik heb toch het idee dat waar men hier nog leert wat respect is, dat in Nederland een vies woord lijkt. Maar, nogmaals, als toerist, kan ik niet beoordelen waar respect ophoudt en discipline begint.Daar kan een in Thaiand wonende meer over zeggen.Het boeit me wel.

 20. rob zegt op

  Ik kom toch wat onrechtmatigheden tegen in bovenstaande posts, zoals dat je onbelemmerd een agent inNL de huid vol mag schelden; ik zou t niet proberen. Wat wiet betreft is het hier aardig uit de hand aan t lopen; moorden onder invloed zijn al gebeurd, de mafia is niet meer te stuiten en met zwaardere middelen hebben onderwijskrachten en zorgmedewerkers hun handen vol. Nee, ik protesteer niet tegen het opsteken van een joint, maar wel tegen de handel. Ben blij dat deze misere de Thaise jeugd bespaard blijft, grotendeels uiteraard, want ik ben ook niet blind.Dat het op Koh Chang de kop is ingedrukt ben ik blij mee.

 21. Eric zegt op

  1) “..genieten van de aan ons gegunde vrijheid die we in Nederland niet meer hebben”.
  2) “..alles wat in NL fout is doen ze hier totaal anders dus daar kan ik erg van genieten”.
  3) “..dus lieve mensen beter dan hier gaat het niet worden”.

  Dit is weer het andere uiterste: Thailand verheerlijken t.o.v. Nederland. Ik vind het wat “kort door de bocht” allemaal. Ieder land heeft zijn voor- en zijn nadelen.

  1) Ik begrijp dat het hele corona gebeuren ook/zelfs in Nederland een bepaald, onbehaaglijk gevoel kan opwekken maar buiten “corona” kan ik werkelijk niets bedenken waarom iemand het gevoel zou hebben dat er in Nederland geen vrijheid meer zou zijn.

  Kijk naar de NL televisie: de LGBTQ-community, homosexuelen, transsexuelen, transgenders. Volgens mij kun je in NL behoorlijk jezelf zijn. Geen vrijheid in NL? Kletskoek. Degenen die in Nederland te weinig vrijheid voelt wens ik veel succes in de rest van de wereld.

  2) Alles wat in Thailand fout is doen ze hier totaal anders dus daar kan ik erg van genieten.
  Zie je, ik draai het gewoon om en het klopt nog ook. Onze hele zorgstelsel is vele malen beter dan in Thailand. Het verschil tussen arm en rijk , het belachelijk aantal verkeersongevallen etc.).

  3) Dit is een mening en dit mocht deze man vinden uiteraard.

  Mensen die emigreren, daar heb ik geen enkele moeite mee. Maar dat (na)trappen op een land waar je bent opgegroeid, waar je ouders (vaak ook) zijn geboren, waar je vrienden hebt of hebt gehad, waar je alle kansen (in Nederland zeker) om iets van je leven te maken: scholen, opleiding, vriendinnen… daar heb ik een hekel aan. Vertrek en kap met zeiken over het land waar je geboren bent. Geen land is perfect.

  Zonder dit soort opmerkingen (de onderlaag van frustratie) was het verhaal van dhr. Koekebakker sterker geweest.

 22. Jacqueline zegt op

  Het is natuurlijk wel zo, dat VELE Nederlanders , Thailand het paradijs vinden maar die niet zonder het inkomen uit het onparadijselijke Nederland , in Thailand kunnen blijven .
  En dan zijn er bij die zeggen dat zij er zelf voor hebben gewerkt , (de uitzondering daargelaten ) wat denk je dat de Thai zijn hele leven doet .
  Ook is het gemakkelijk om in Thailand , op Nederland af te geven , maar als je dat over Thailand doet moet je goed op je woorden letten , zelfs tegen je eigen vriendin .
  Een Thai (se) trekt altijd partij voor de Thai , dat kan je van Nederlanders niet zeggen .
  Ik hou van Thailand ,begrijp de mensen die er graag willen wonen goed , ik kom ieder jaar 3 maanden en hoop dat er een tijd komt dat ik 2x 3 maanden kan blijven , maar Nederland is en blijft mijn moederland met evenveel voor en nadelen dan Thailand . Jacqueline


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website