Registratie voor vaccinatie in Hua Hin

Door Rembrand van Duijvenbode
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
29 mei 2021

(PhotobyTawat / Shutterstock.com)

Ondanks dat de Thaise regering riep dat buitenlanders zich pas vanaf 7 juni 2021 konden inschrijven voor vaccinatie is het Hua Hin Hospital deze week al begonnen met registratie. Ze hebben daarom in Market Village en in Bluport een inschrijfpost opgezet. Ook in het ziekenhuis zelf is inschrijving mogelijk.

In Market Village is het op de begane grond nabij de Bata schoenwinkel en in Bluport ook op de begane grond tegenover Coffee Club. De inschrijving is geopend van 11 uur tot 16 uur en loopt tot en met volgende week.

Vanochtend donderdag 28 mei was het druk bij de inschrijving in Market Village, want ik kwam om net na 11 uur en kreeg wachtrij-nummer 87 en pas om 13.30 uur was ik ingeschreven. Maar goed, tijdens het wachten kunt u gaan koffiedrinken, boodschappen doen en lunchen.

De inschrijving is voor 60 jaar en ouder en voor eenieder van één of meer van de zeven gezondheidsrisico groepen. Ikzelf woon in Samroiyod en kon gewoon inschrijven en een kopie van de identiteitspagina van uw paspoort volstaat. Bij aankomst krijgt u een één pagina formulier uitgereikt dat u vooraf moet invullen.

De eigenlijke vaccinatie is in het Hua Hin Hospital, start op 7 juli en het vaccin dat gegeven zal worden is dat van AstraZenica.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

23 reacties op “Registratie voor vaccinatie in Hua Hin”

 1. Hans Bos zegt op

  Kleine omissie: de vaccinatie in Hua Hin start op 7 juni. Daarmee is de onzekerheid nog niet weg, want contact met het Hua Hin Hospital leert dat sommigen daar uitgaan van 8 juni. De eerste tranche is overigens alleen bedoeld voor ouderen en mensen met een van de zeven onderliggende ziektes. Mensen die zich via Market Village en Bluport hebben aangemeld, komen in juli of augustus aan de beurt. Ook dit weer onder voorbehoud.

  • Cary zegt op

   Hallo allemaal,

   Ter informatie:
   Ik heb me afgelopen woensdag in Market Village ingeschreven voor deze vaccinatie. Zag alleen “farang” die wachten om ingeschreven te worden. Inschrijving was voor 60 jaar en ouder, jongr dan 60 werd je verteld dat volgende week ook jongeren zich in konden schrijven. Na inschrijving kreeg ik een geprint formulier, iets kleiner dan half A-viertje, met daarop mijn volledige naam zoals vermeld in mijn paspoort, leeftijd, en inschrijvingsnummer (alles wordt verwerkt in de computer). Een kant in het Engels, andere kant in het Thai. Op het formulier staat ook de datum van vaccinatie, in mijn geval op 6 juli om 14.00 uur, en de lokatie in het Hua Hin Hospitaal waar de vaccinatie plaats vindt. Een kennis heeft zich op donderdag ingeschreven en wordt volgens zijn formulier op 7 juli gevaccineerd.
   Inschrijving start om 11 uur en stopt voor farang om 4 uur. Er is maar een bepaalde hoeveelheid inschrijvingen per lokatie (Blu Port en Market Village) mogelijk werd mij verteld, voor zover ik terplaatse begreep 100 personen per dag per lokatie.
   Met vriendelijke groet en hoop dat dit een en ander iets verduidelijkt.

 2. Rob V. zegt op

  Waarom moet je je inschrijven als patiënt bij een ziekenhuis voor een ‘gratis’ vaccinatie programma van de overheid? Gewoon de typische bureaucratische rompslomp waar Thailand berucht om is? (Geen idee wat mensen via de หมอพร้อม / moh-phrom app noodzakelijk was)

  Of is dit een alternatieve commerciële route, en vandaar die laatste zin dat je akkoord gaat en alle nodige onderzoeken en behandeling zelf zult betalen?

  • ruud zegt op

   Misschien is het zoiets simpels, als dat de ziekenhuizen willen weten hoeveel vaccins ze nodig hebben?

  • ruudje zegt op

   Misschien zou het ook kunnen zijn om U een vaccinatiepaspoort te verstrekken

  • Theiw zegt op

   Waarom weer zo negatieve reactie. Het is ook nooit goed blijkbaar in (jouw) ogen.

   Als ik naar Nederland kijkt. Om te testen moet je eerst een afspraak maken en daarna mag je de volgende dag getest worden. Dus is er al weer een dag verloren.

   Nu ook in Nederland krijg je eerst een oproep om een afspraak te maken. Daarna kan je de injectie halen.
   De moh-phrom bleek niet zo goed te werken. Maar IT zaken blijken dat vaak niet kijk, maar alle misstanden in Nederland met Apps.

   IK kreeg ook een uitnodiging van de arts in het dorp, om me bij haar in het staatsziekenhuis te registreren voor de vaccinatie. Dus dat heb ik gedaan en krijg bericht als ik aan de beurt bent.

   Deze arts houdt elke dag na haar werk in het ziekenhuis aan haar huispraktijk. Vooral voor problemen met de benen. Elke dag en in de weekenden komen er vele mensen heen. Ben er regelmatig geweest en de kosten al twee jaar NIHIL. Voor het consult, injectie en medicijnen. Terwijl ze iemand heeft die je inschrijft en bloeddruk meet, een assistente ook heeft werken. Hoe ze het doet ik weet het niet.
   Maar ook dat is Thailand.

   • Rob V. zegt op

    Negatief? Het is toch mooi dat er langzaam aan beweging lijkt te gaan komen met vaccineren. Ik ben alleen in verwarring over al die verschillende manieren waarop men zich kan aanmelden. Van uitgebreide formulieren tot een fotootje sturen van de ID of wachten op een bezoek van de gezondheidsvrijwilligers met een clipboard. Dat geeft mij de indruk dat het overal anders gebeurd en andere informatie opgevraagd wordt en dat doet mij afvragen “hoe werkt dit?”. Gewoon omdat ik nieuwsgierig ben en dingen wil begrijpen.

    • Hans Bos zegt op

     Dingen willen begrijpen, heeft in Thailand weinig zin. Iedere hotemetoot heeft zijn eigen koninkrijkje en doet of hij/zij het buskruit heeft uitgevonden. Ja, de vaccinatiestrategie is in Thailand een puinhoop, als gevolg van deze koninkrijkjes. Ik ben op 7 juni aan de beurt, maar misschien op 8 juni. Het heeft geen zin je daarover op te winden, het is zoals het is….Maar begrijpen zal ik het nooit.

    • Theiw zegt op

     Dat begreep ik niet uit je reactie. Maar het gaat zeker niet zoals in Nederland waar alles over georganiseerd is. Daardoor kost alles veel meer en duurt het soms veel langer. Of men heeft hele partijen te veel.

     Er is natuurlijk niet zoals in Nederland een bevolkingsregister, waar men precies weet waar iemand woont. Dus men kan zowel in Sisaket wonen, maar eigenlijk in Pattaya verblijven.
     Bij stemmen weet je wel dat je daarvoor terug moet gaan naar je oorspronkelijke plaats.

     Nee blijkbaar kan elk ziekenhuis bekijken welke behoefte die heef. De ene doet dat oip een formulier, zoals die van dit artikel. In Kantharalak is het gewoon een klembord met een lijst met een zestal kolommen. Daar op vul je naam, paspoort/ID, geboortedatum, telefoonnummer, of je medische klachten hebt. Verder maakt het toch niet uit.
     Op welke datum je aan de beurt bent merk je wel. Dat was in Nederland niet anders. Ook daar had men eerst te weinig vaccins en nu hebben ze er die mensen niet willen hebben. We hebben er genoeg over kunnen lezen.

     Als je het georganiseerd wilt hebben als in Nederland zou ik zeggen stap op het vliegtuig en je komt in het paradijs. Anders pas je aan aan het land en ook zijn beperkingen.

     Nu weet ik wel dat jij niet in Thailand woont en alleen het volgt vooral de politieke kant en je hebt zeker niets op met ambtenaren waar die ook werken of aanwezig zijn.

  • chris zegt op

   De prik mag dan voor de patient gratis zijn, de ziekenhuizen willen graag geld zien van de overheid voor hun handelingen. Ik heb geen idee hoeveel men per prik krijgt van Prayut. En ja, de transparantie in dit land vraagt dan om een papier waaruit blijkt aan wie die prik precies verstrekt is, en wanneer.

 3. Hans Bos zegt op

  Rob, het is, net zoals in Nederland, de bedoeling dat de oudsten en meest kwetsbare mensen het eerst worden gevaccineerd. Wil je voorkomen dat een stormloop ontstaat en het recht van de sterkste en rijkste gaat gelden, moet je ordenen. Ik ben het met je eens waar het in Thailand gaat om bureaucratische rompslomp, maar de logica van het ordenen, komt in dit geval wel bij mij binnen. Vooralsnog zijn de vaccinaties gratis, dus van een alternatieve commerciele route lijkt geen sprake. Voor een prikteam heb je ongeveer dertig personen nodig, een arts, verpleegsters, prikkers, administrators etc. Centralisering lijkt voor de hand te liggen, als had men dat kunnen bedenken voordat acht prikplaatsen werden aangekondigd. Dat geldt ook voor de prikplaats op de bovenste en tiende verdieping van de parkeergarage van het Hua Hin Hospital…

 4. RichardJ zegt op

  Misschien heeft die laatste zin iets te maken met de verzekering, of liever gezegd het onverzekerd zijn.
  De betaalde prikken worden doorgaans aangeboden inclusief een verzekering voor bijwerkingen.
  Deze gratis prikken zijn mogelijk/vermoedelijk onverzekerd en je gaat accoord dat je de behandeling van bijwerkingen zelf zal betalen.

 5. Nicky zegt op

  Wij hebben ons gisteren in Chiang mai in het McCormicc hospitaal ingeschreven. Eerste gratis AZ prik op 11 juli

  • janbeute zegt op

   Verbaasd me dat het Mc Cormic hospitaal te Chiangmai ik ken het, wat een private hospitaal is met christelijk Amerikaanse achtergrond en medisch kwa opleiding verbonden is met de Payap universiteit ook te CM nu al gratis AZ prikken kan gaan geven aan niet Thaise onderdanen.
   En andere private hospitaals zoals de Bangkok group nog niet.
   Nadere uitleg gaarne.

   Jan Beute.

   • Nicky zegt op

    Wij hadden het ook nagevraagd bij het Bangkok hospitaal, omdat we daar bekend zijn, maar die doen het niet. Toen las ik op faceboek dat iemand naar het Mccormic ziekenhuis was gegaan. Dus na een telefoontje zijn wij ook gegaan. Was wel een wachttijd van 1 uur

   • jan zegt op

    Heb mij ook vorige week laten registreren voor covid injectie bij het mc Cormick hospital in Chiang Mai voor 60 jaar en ouder voor 50 jarige en ouder registratie na 31 mei Er werd gesproken over A Z injectie maar dat was nog niet zeker waarschijnlijk waarschijnlijk. Laten we er maar van uitgaan dat het AZ injecties zijn. Bij LANA hospital in Chaing Mai kan je je ook laten registreren maar alleen via website in THAI daar wordt gevraagd welk vaccinne je wilt je hebt de keuze dan uit Pfizer, moderna, AZ,en sinovac. Heb moderna ingevuld 4 dagen later kreeg ik een mail dat het sinovac wat ter beschikking is. Lanna hospital moest je betalen mc cormick hospital gratis.Pfizer en moderna hebben nog geen goedkeuring door thaise gouverment alhoewel de privat hospitals als die goedkeuring er komt pfizer en moderna zelfstandig mogen aankopen en als de toestemming er is dit ook zal gebeuren. Voordeel je hebt pfizer of moderna nadeel je gaat er wel voor betalen. Het zij zo

 6. Joost-Buriram zegt op

  Ik kon mij hier in het Buriram Hospital via een app al op 10 mei inschrijven, ik moest wel een foto van mijn roze ID of geel boekje mee sturen en ik word nu op 18 juni om 10:00 uur verwacht voor mijn eerste AZ vaccinatie.
  Op ieder uur laten ze op afspraak een andere groep komen, om de drukte op bepaalde tijden te vermijden, voorlopig beginnen ze hier op 7 juni van 08:00 uur tot 17:00 uur met vaccineren.

 7. Jacques zegt op

  Ik heb mij vorige week al ingeschreven in het Pattaya memorial hospital. Voorwaarde was dat men al bekend was in dit ziekenhuis. De verwachting daar is dat op zijn vroegst in juli of augustus de vaccins binnen zijn en het prikken kan beginnen. Dit zijn overigens injecties waar voor betaald moet worden. De prijs stond nog niet vast. In de staatsziekenhuizen, zoals het Banglamung ziekenhuis en Pattaya Central hospital is inschrijving nog niet mogelijk en daar zal het gratis programma van de overheid uitgerold worden. Daar gaan de Thaise mensen voor de buitenlandse. Mijn Thaise verzekering dekt alle eventuele onkosten die na de vaccinatie kunnen plaatsvinden, zowel bij de zelf betaalde als via het overheidsprogramma gratis verstrekte middel.

  • Rob V. zegt op

   Hmm, even aangenomen dat die vlieger landelijk op gaat, gaat het bij het bericht van Rembrand mogelijk om een commerciële (betaalde) ‘versnelde’ route om aan een spuit te komen. Terwijl het gratis (okay, iedereen betaald belasting zoals BTW, gratis is strikt genomen niet gratis) vaccin via andere ziekenhuizen lopen. Uit eerdere correspondente lieten ambtenaren weten dat die spuiten op volgorde van medische prioriteit zouden gaan (leeftijd, medische aandoening, je werkplek etc.) ongeacht nationaliteit. Daarna “alle Thai eerst” , daarna weer “nee, nationaliteit wegen we niet mee in de rangschikking”. Dat uitrollen via het gratis staatsspuitje gaat naar verwachting maanden duren om de laatste inwoner te bereiken.

   Voorlopige conclusie: De (relatief) jongere inwoners (Thai of niet Thai) die niet kunnen wachten op een gratis spuit, die eerst naar de oudjes gaat, die kiezen mogelijk voor de snellere, alternatieve, betaalde route.

   Tenzij het HuaHin ziekenhuis aan de gratis overheidsspuit mee doet, en vanwege bureaucratische redenen iedereen als volledige patient moet worden ingeschreven met allerhande bijbehorende informatie al gaat het slechts om een spuit op basis van leeftijd etc. Zou ook nog steeds kunnen gezien de liefde voor papieren in ambtenarenland.

   • Henk zegt op

    Als ik zo jouw reacties lees op wat gaande is in Thailand heb ik de indruk dat noch overheid noch middenkader noch welke instantie/ziekenhuis/privékliniek het wat vaccinatie betreft goed kan doen. Elke dag een hoop commentaar alsof je er elke dag een dagelijkse bezigheid van maakt. Obsessie? Laat ze toch. Thailand is niet eenduidig. Een opp. als die van Duitsland of Frankrijk met zeker 3.5 keer meer inwoners dan Nederland. Een ambtenarenapparaat die er voor de hoogste baas is en niet voor de burgerij. (In Nederland is die tegen de burgerij!) Daarnaast is de situatie in Chiangmai volstrekt anders dan te Huahin. Of denk jij soms invloed te kunnen hebben vanuit jouw stulpje in Nederland? Kijk, jouw kritiek op de politieke toestnad, die deel ik wel. Maar daarna houdt het op.

    • TheoB zegt op

     We dwalen af.
     Punt is dat deze hele vaccinatiejanboel de prestatie is van een incompetente regeringsploeg die, geholpen door antidemocratische groepen, aan de macht is gekomen door een staatsgreep.

 8. chris zegt op

  Het ‘vaccinatiebeleid’ is 1 grote chaos, van de aankoop via de distributie naar de communicatie.
  Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt.

 9. Ron zegt op

  casus: je bent met visum binnengekomen en in ASQ gezeten en je hebt de polis 100.000 USd .Stel je wordt goed ziek (ziekenhuis) na de verkregen prik in Thailand wie betaald dan de rekening ? Laat me raden…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website