Het zal de bezoekers van Pattaya/Jomtien ongetwijfeld opgevallen zijn, dat er op woensdag op het strand bijna geen parasol of ligbed te zien is.

Dat is de nieuwe regelgeving om mensen meer van het zee uitzicht te laten genieten, althans dat is wat de politiek ons wil doen geloven. Afgelopen week kreeg ik ook de regelgeving van het Banglamung district te zien. Strandhouders mogen maar 50% of minder van het strand in beslag nemen en dit vanaf 7.30 uur ’s morgens tot 18.30 uur ‘s middags. Elk stuk mag niet dieper zijn dan 7 meter en een totaal van 40 stoelen hebben. Het Pattaya en Jomtien strand moet voor minstens 60% onbezet blijven.

Wat men echter over het hoofd gezien heeft,is dat de open plekken door niemand meer onderhouden en schoongemaakt worden.Naast de “gewone” vervuiling zag ik m.n. op de Jomtien beach een bruin strand door het vele bladafval van de bomen.Door het verschil in eb en vloed blijft ook het nodige achter. Ik vind het triest voor een aantal strandhouders, die ik persoonlijk ken, dat zij ander werk moesten gaan zoeken. Een schrale troost voor hen is dat ook voor de overige strandhouders door terugloop van toeristen en een dag minder verhuur er al minder verdiend werd.

Wat de volgende politieke stap is, laat zich raden. Amazing Thailand!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

38 reacties op “Regelgeving in Thailand: Geen parasols of ligbedjes op woensdag in Pattaya en Jomtien”

 1. Louis 49 zegt op

  Niet de politiek ,de verdomde j……..die moeien nu eens overal mee,en ik maar denken dat het leger diende om het land te beschermen .Nee hoor hier moeten die perse de morele en andere waarden van de modale Thai opleggen en de rest van de wereld vind het goed zo

  • Hendrik Keestra zegt op

   ‘Rest-van-de-wereld’ vind het helemaal niet goed, zie de reacties uit Europa en Amerika.
   De junta richt zich de laatste tijd niet voor niks vrijwel uitsluitend op China.
   (Niet zeuren over lastige Chinese toeristen dus…!)

   Wat mij juist opviel in mei/juni vorig jaar was dat meer dan 90 % van de Nederlands/Belgische ‘farangs’ het nieuwe bewind van harte toejuichte…! Was voor mij teleurstelling.

   De reden dat ik keer op keer naar Thailand kom is juist het strand.
   Wanneer de junta zich daar nog meer mee gaat bemoeien zoek ik een ander Aziatisch land dat de toerist meer vrijheid biedt…!

 2. Kees 2 zegt op

  Gisternamiddag bij eb…. vreselijk, al die troep op het strand van Jomtien.

  Het is tijd voor nationale bewustwording betreffende Thailands giga-vervuiling !

 3. fien streukens zegt op

  ik vind het jammer dat t zo moet in phuket is het ook al
  ze weten toch ook dat hierdoor minder vakantiegangers komen
  is jammer ik ga in april maaar als ik dit van te voren had geweten was
  ik na een ander plaats gegaan

 4. Richard zegt op

  Vele toeristen komen volgend jaar niet meer terug ,van wegen deze maatregel .
  Ze kunnen beter de boel weer terug draaien .
  En de straten wat beter schoon maken ,het zwerf vuil langs de wegen opruimen .
  Vele mensen gooien hun huisvuil langs de weg ,zij willen niet de 400 Bath per jaar betalen aan de vuilnis man .

  De strandhouders kunnen dit zo niet volhouden !

 5. jasmijn zegt op

  Ik heb begrepen dat op deze woensdag het strand zou reinigen en dat de rede was…..
  Dus worden de stranden in Thailand dan niet gereinigd op deze dag?

  • Richard zegt op

   Helaas gebeurd dat niet Jasmijn !
   Sterker nog ,doordat er woensdag geen strandhouders zijn ,
   kunnen die donderdag morgen eerst het strand schoon maken .
   Echt een belachelijk maatregel voor de strandhouders.
   Niet voor mij ,ik ben niet zo een strandliefhebber .

 6. John Chiang rai zegt op

  Bij dergelijke regelingen,van Parasol,en ligbedden verhuur,en de belachelijke redenen die de regering noemt,om deze verboden goed te praten,krijg je als toerist twee gedachten,of ze willen geen toeristen hebben,of ze hebben helemaal geen benul wat een toerist als normale wens ziet.
  Waarom kunnen ze geen onderzoek houden onder toeristen,en ingaan op de werkelijke wensen van mensen die veel geld in het land brengen,en daarmee een hele bedrijfstak in het leven houd.

 7. bob zegt op

  Het is niet alleen al de opmerkingen hierboven maar ook de ruimte per stoel is verminderd daar de exploitant toch zoveel mogelijk stoelen kwijt wil. Ik zag mijn ‘ruimte’ met 40% verminderd en daardoor minder privacy en meer overlast (van rokers en drinkers).

 8. Henk Hauer zegt op

  Dit is een belachlijke maatregel. Dit is juist om toeristen weh te jagen. Dan maar klagen dat er minder mensen komen. Deze meeste Europese toeristen zijnop een bepaalde leeftijd, dat ze niet meer met hum kont in het zand willen zitten, en een stoel willen hebben.
  Verder zijn de huidige plaatsen met stoelen vrij krap geworden. Het vrije strand is nu vrij groot maar ook leeg. Heb trouwens nieumand daar gezien die van het uitzicht to stond genieten

  Al met al. dit is toeristen weg jagen. Inkomsten afnemen van strand ondernemers. Ik begrijp niet dat de touristen lobby als hotels etc niet harder aan de bel trekken, om e.a op te heffen.

 9. Helen zegt op

  Op woensdag geen parasols op Jomtien als alternatief zijn we naar koh larn gegaan waar we om 15.00 uur door de politie van het eiland werden gejaagd.normaal gaat de laatste boot om 17.00 uur Dus lijkt toch op toeristen pesten.

 10. C & A zegt op

  Ook in Hua Hin is op woensdag het strand leeg.
  Zeer vervelend voor ons die hier op vakantie zijnde elke dag gaan lunchen.
  Nu moet je toch iets aantrekken (vindt helaas niet iedereen) om in het stadje wat te eten.
  Wie worden er trouwens met “die verdomde j…….” bedoeld?

  • Ruud Tam Ruad zegt op

   Hij zal Junta bedoelen – Niet gekozen militaire regering – Moeilijk woord !!

 11. Rino zegt op

  Deze maatregel is ook van kracht in Hua Hin. Op woensdag geen stranbedden en parasols en de strandtenten dicht. Dus wat doet de gemiddelde overwinteraar die koop zelf een stretcher en de strandtenthouders zijn de dupe. Geen in komsten op woensdag en geen verhuur stranbedden de hele week.
  Te triest voor woorden

  Groeten Rino

 12. ruud tam ruad zegt op

  Nou Nou wat gaan we weer tekeer tegen de Thaise overheid. We weten het weer beter en wijzen weer al met ons Nederlandse vingertje.

  Ik heb net twee maanden meegemaakt dat er op woensdag geen strand was in Hua Hin. Een uitzondering met Kerst en Oud en Nieuw.
  Helemaal niets aan de hand.
  De ondernemers onderhouden hun plekje goed. Ze moesten ruimte en bedden inleveren, maar nemen stukje voor stukje weer terug ( zo gaat dat toch ??) Als ze gewoonaardig blijven tegen meneer soldaat is het zo erg niet hoor. ( ze komen wel regelmatig controleren)

  Maar weten jullie dat die strandmensen anders 7 dagen in de week werken van 6 uur in de morgen tot 7/8 uur in de avond. ( dat vinden we helemaal niet erg zeker ) Nee als wij ons drankje en hapje maar hebben en lui op een bedje kunnen liggen. Hou toch eens op.

  We moeten niet doen alsof wij 7 dagen in de week 24 uur per dag op strand liggen. Gewoon een lekkere dag voor ons ferang om iets anders te doen. Geen ramp hoor.
  Ja wat de verkoper betreft een dag minder inkomsten dat is waar. En dat is triest. Maar voor ons maakt het geen bips uit.

  Trouwens je mag gewoon naar strand hoor. Alleen geen service voor ons verwende mensen.

  En de verkopers worden goed geregistreerd. Eerst mopperen, maar weten nu al niet beter. Ook de jetski houders worden beter gecontroleerd.
  Het is niet allemaal ellende hoor. En nu ophouden met mopperen. Ik ook !!

  Trouwens ; Onzin om te vermelden dat er veel toeristen niet meer terugkomen door die maatregel. Wat een flauwekul. En als je het zo erg vind, zoek dan inderdaad een ander land op ( wat ook gesuggereerd word )waar je wel op woensdag op je bedje mag liggen.

  • W van Eijk zegt op

   Ik kom voor de zon en wil een stoel met parasol, zoniet dan ga ik niet meer naar Thailand.
   Zo eenvoudig is het! Op Woensdag vrije dag??? Er zijn nog vele onontwikkelde werklozen, zet ze aan het werk!
   Moet je voorstelllen dat je op Zandvoort/Noordwijk op woensdag niet kan zonnen, bedacht door onze regering, te gek voor woorden
   Bye bye Thailand

  • John Chiang rai zegt op

   Beste Ruud tam ruad,
   Het gaat er niet om dat een toerist niet weet hoe hij/zij zijn vakantie moet indelen,zeker zijn er ook andere mogelijkheden als alleen op het strand te liggen.
   Het gaat er om dat je een toerist die veel geld in het land brengt,en daarmee een belangrijke bedrijfstak in het leven houd,bij normaal verstand niet verbieden kunt een standstoel te huren,en dit probeert te verdedigen met de belachelijkheid,dat de toerist zo meer zicht op de zee heeft.
   Wat nu in Pattaya alleen woensdag is,is op Phuket reeds een dagelijks feit.
   Op Patong was het eerst toegestaan dat toeristen hun eigen ligbed en parasol konden meebrengen, om dat veel mensen begrijpelijk niet de hele dag op een handdoek in de brandende zon willen liggen.
   Na een bericht in de Bangkok post is het meebrengen van een standstoel,en een parasol nu ook van de regering verboden worden,zodat iedere toerist hoogstens een handdoekje blijft. (Amazing Thalland)
   Bovendien heeft dit niet alleen te maken,zo jij dit noemt met het Nederlandse vingertje,en dat wij alles beter weten,maar is al lang een doorn in het oog van het internationale publiek,waarvan het Nederlandse vingertje alleen een piepklein deel van uit maakt.

   • lexphuket zegt op

    Even een aanvulling: eten op het strand mag ook niet meer op Phuket. En roken is ook verboden (vroeger mocht je in restaurants zonder Airco wel roken. Waarom? Misschien gaat de regering airconditioning aanleggen op het strand

 13. Han zegt op

  Wij waren 10 weken in jomtien,onze strandhouder had het aardig voor elkaar ,redelijk schoon ,totdat ja het strand woensdag voor de strandhouder geen stoelen en ligbedjes meer mocht verhuren,
  Dus de mensen mochten op hun handdoek zitten ,ik heb s’morgens na de vrijedag dus donderdag nog nooit zo’n vuilnisbelt gezien op het strand en op the beach road bij de containers is het een nog grotere vuilnishoop
  En stank zooi ja dank aan de j…a
  Ik blijf jomtien trouw,wegblijven is ook geen optie,
  Misschien zijn wij niet de enigste die er zo overdenken,
  Gr han

 14. Eduard de Bourbon zegt op

  Wat een verademing voor het oog het oor en vooral de beurs. Ja je kan nu weer zien dat ook Pattaya een strand heeft. Voorheen zag je geen zand, alleen maar parasols, regelrechte horizonvervuiling. Ook de prijzen van eten en drank op het strand lopen de spuigaten uit. De Thaise politie ism het leger hadden vorige week een onderzoek uitgevoerd nav klachten en wat bleek, de prijzen bij de strandstoelenverhuurders waren verdubbeld tov de normale reguliere prijzen aan de overkant van de weg, 10 meter afstand notabene.
  Het zijn en blijven geldgieren, die strandstoelverhuurders, en trachten ieders beurs zo snel als kan leeg te rippen.
  Blijf op uw hoede aan het strand in Pattaya.

  • ruud zegt op

   In principe zijn prijzen vrij.
   Niemand die je verplicht je eten en drinken op het strand te bestellen.
   10 meter verder lopen voor de helft van de prijs, staat iedereen vrij.

  • nico zegt op

   Ik ben het wel met je eens wat betreft het “verdwenen” strand. Zelf komen we regelmatig in Bangsean en ook daar was het complete strand (tot aan de vloedlijn) in genomen door strandstoelen en parasols.
   Dat men daar paal en perk aan stelt, ben ik het helemaal eens, maar dat heeft niets te maken met een woensdag sluiting. En ook hier geld dat als je eten aan de andere kant van de straat haalt (en wat veel mensen doen) dit beduidender goedkoper is.

   gr. Nico

 15. Alex zegt op

  De opmerkingen en het gemopper van Ruud slaan werkelijk nergens op! Veel toeristen komen hier voor zon, zee en strand, anderen voor cultuur of wat dan ook…
  Maar het verplicht een andere invulling geven aan je vakantiedag is zeer toerist-onvriendelijk, en er is niemand mee gebaat. Het is hun keuze of ze 6 of 7 dagen in de week willen werken. Ik woon al vele jaren in Jomtien, en ken veel strandhouders, masseurs, manicures, verkopers etc. En zij klagen steen en been dat ze zoveel inkomsten missen. Tenminste, als ze je kennen en vertrouwen.. Want ZIJ mogen er niets over zeggen, als dat uitkomt worden ze gearresteerd!
  En de reden “schoonmaken van het strand” is een drogreden! Het vervuilt alleen maar erger op de woensdag, want de mensen die dan komen, met hun handdoekje, laten een klerezooi achter.
  Thailand was altijd een toerist-vriendelijk land, maar deze maatregel drijft toeristen weg, terwijl dat in Pattaya en Jomtien de grootste inkomensbron is. Ik heb medelijden met de Thaien die in de strand industrie hun brood moeten verdienen, en nu zoveel op hun salaris achteruit gaan…. Zij zijn niet tevreden, de toeristen zijn niet tevreden..! Wie is er dan wel tevreden met deze idiote maatregel?

 16. Franky R. zegt op

  Pattaya? Strand? Ok dan, maar dan ook echt werk maken van de jetski-maffia! Maar gek genoeg gebeurt er op dat gebied nauwelijks iets?

  Overigens hebben die criminelen hun nering verplaatst naar de kartbanen!

  Lekker dan, want ik mag graag een stukje scheuren met zo’n ding. Hopelijk blijft Andy van Pattaya Go-kart Speedway zijn buitenbaan behouden!

 17. Manu zegt op

  Patong Beach is nog slechter. Alle dagen new rules. De ene dag mogen er zetels en umbrellas andere dagen niet, of het één wel en het ander niet. De autoriteiten hebben zelf een ploeg op het strand gestuurd om touristen te verbieden hun Eigen zetels en parasols te plaatsen. Ongelooflijk! Dat er een opkuis moest gebeuren is waar. Maar dat strandzetels, parasols weg moeten en dat jetski mogen blijven is tegen alle logica. Maar ja, de kracht van de money zal wel op de eerste plaats komen zeker???
  Wanneer zullen die anti-toeristen regels eindigen???

 18. khun Roland zegt op

  Ik zou het helemaal geen probleem vinden dat er parasols en strandstoelen worden aangeboden langs het strand, ware het niet dat het er op de betreffende stranden uitziet als een wildernis.
  Het wordt volgepropt met parasols die doorgaans in verre staat van ontbinding verkeren, een oerwoud van “parasols”… veelal met reclameteksten erop uit een ver verleden. En daarrond allerlei immense vuilniscontainers, liefst nog met open deksels en een hoop troep er rond. Nou ja, als dat jullie geliefde vakantiebestemmingen zijn, proficiat! Nog gezwegen van de Thaise logistiek die wordt aangewend door die “strandondernemers”… Het totaalplaatje is afschuwelijk, een ander woord heb ik daar niet voor.
  Ik kan me echt niet voorstellen dat er zoveel mensen zijn die daar als opeengepakte zombies op dat strand willen tentoongesteld liggen.
  In Nederland, Belgie, Frankrijk, Italie en noem maar op daar zie je tenminste nog wat van de zee. Kan je je voorstellen dat het er ook volgepropt zou worden met die rotzooi? Denkt u dat dit algemeen aanvaard zou worden?
  Hier op de genoemde Thaise stranden lijkt het soms wel een anti-vakantiebestemming, soms bijna barbaars, sorry maar zo voel ik het aan.
  Persoonlijk vind ik dat de huidige leiding van dhr. Prajuth het beste is wat Thailand ooit heeft meegemaakt.
  Er moest eens van het een en ander werk worden gemaakt in dit land en dat doe hij ook.
  Uiteraard kan niet alles in goede banen worden geleid in slechts een paar maanden of zelfs jaren, er is verdomme werk aan de winkel in dit land.
  En velen schijnen hier niet te beseffen dat er ook nog mensen zijn die vanop een terrasje gezellig van de zee willen genieten zonder noodzakelijk in dat zand te gaan zitten of een wandeling willen maken langs het strand.
  En wees maar gerust, het zit nu nog in een overgangsfase, het opruimwerk van bladeren enz.. zal wel op een andere manier worden aangepakt. Van het een zal wel het andere komen.
  En als dan toch een bepaalde categorie van “toeristen” van deze stranden zou verdwijnen dan komt er beslist wel een andere categorie in de plaats die zich aangetrokken voelt door nette stranden met netjes georganiseerde ondernemers en met goed uitziend materiaal.
  En er zal er dan ook (bijna dagelijkse) kontrole op moeten worden uitgeoefend anders loopt het beslist op termijn weer spaak. Als je weet hoe een Thai met regelgeving omspringt….

 19. fransamsterdam zegt op

  Het zou voor de toeristen fijner zijn als er overal alle dagen voldoende stoelen op ruime percelen zouden zijn. Dat is waar.
  Toch enige relativerende opmerkingen.
  Het was inderdaad wel een zootje geworden, dus het is ook wel begrijpelijk dat er enig paal en perk aan gesteld wordt.
  Mensen die speciaal voor het strand telkens helemaal vanuit Nederland naar Pattaya komen???
  Ja, daar zet ik vraagtekens bij.
  En als je als toerist de meeste last hebt van een militaire junta die op niet democratische wijze door een staatsgreep aan de macht is gekomen op het moment dat je niet op het strand kunt zitten, dan zou ik zeggen, ga eens op vakantie in een ander land waar de staat van beleg is afgekondigd.

 20. william zegt op

  Een andere oplossing voor dit “probleem” kan zijn., klap pas de strandstoel en parasol uit als de
  toerist of thai komt naar het strand !!. Lijkt mij een goede oplossing en is iedereen tevreden, ik zie vaak
  dat van de bv. van 100 stoelen er maar 25 gebruikt worden, en door deze oplossing hou je ook meer zicht.

 21. Chiang Moi zegt op

  Ik ben net weer terug van een paar weken Thailand en ik heb zoals gewoonlijk (ook weer) 2 weken Jomtien aangedaan. Ik wist niet wat ik zag, vele lege restaurants, bars en klagende notabelen. Ik kom toch al heel wat jaartjes daar maar zo als nu dat heb ik nog nooit gezien. ik sprak de eigenaar van het appartementencomplex in Soi 4 een Fransman, hij vertelde mij dat hij zijn nering had laten opknappen om het zodoende te verkopen want hij zegt er zit zo goed als geen winst meer in. hij vertelde ook dat de Junta in Jomtien de normen en waarden wil terug brengen en het ‘seks-imago” wat Thailand toch heeft te willen beëindigen. Volgens hem is het plan om alle toeristische activiteiten aan bars, winkeltjes in de zijstraten (Soi’s) op te ruimen en alleen de Boulevard aan te wijzen voor “hoogwaardige” toeristische activiteiten zoals Hotels en restaurants. De bars zouden dan alleen nog toegestaan worden op het terrein van de markt waar dat nu ook al is. Volgens mij is het DE doodsteek van Jomtien en later misschien ook van Pattaya en misschien wel van heel Thailand. Het militaire regiem bestaat uit mensen van conservatieven en voorstanders van Thaise normen en waarden ( wat dat ook mogen wezen) het is duidelijk dat er iets aan het veranderen is onder het huidige bewind. Of dat ook positief voor Thailand zal zijn zal de toekomst uitwijzen duidelijk is dat het toerisme er onder lijdt dat blijkt uit de klagende ondernemers, bargirls en toeristen. Thailand heeft de laatste 30 jaar veel geld verdient aan het toerisme ook omdat er in de regio geen vergelijkbare toerisme werd aangeboden ik kan me indenken dat andere landen Vietnam, Maleisie en later landen als Birma in hun handen wrijven bij de “hulp” die ze krijgen van de huidige Thaise machthebbers. Volgens de Franse Appartementen-uitbater “is de het gedaan met de Thaise toeristen-cultuur.

  • ruud zegt op

   Het lijkt er op, dat hij van Thailand een toeristische bestemming wil maken met alleen 5 sterren hotels.
   Als dat lukt is dat erg goed voor de internationae hotelketens en slecht voor de lokale bevolking.
   Die zal weer terug moeten achter de ploeg en de de buffel.
   Want zoveel werkgelegenheid zullen die 5 sterren hotels niet scheppen.
   Er zullen ook veel minder toeristen in Thailand zijn, om geld uit te geven bij de locale bevolking.

 22. lung addie zegt op

  Lung addie zit nu even na te denken…. zijn er Thailand dan maar drie stranden? Pattaya, Hua Hin en Phuket? Ik heb daar allemaal geen last van, geen stinkende vuilnisbelt, door de “toeristen” achtergelaten, geen “horizonvervuiling” geen hoge dubbele prijzen enz enz … Ik kan hier kiezen waar ik ga zonnen ( hoewel ik het bijna nooit doe ha ha ) … ik blijf gewoon weg uit die “bokaaltjes vol met haringen” plekken, heb plaats zat op het strand, heb kristalhelder water om in te zwemmen en kan genieten van het mooie Thailand. Natuurlijk, hier is het de “woestijn of jungle” voor de toeristen…. houden zo !!!

  lung addie

  • ruud zegt op

   Waar is dat strand precies, want daar willen wij ook allemaal naar toe met onze ligbedjes en parasols.

 23. Edward van Dijk zegt op

  Moeten ze vooral doen! Op Koh Larn wordt het strand op woensdag om 3 uur gesloten met politie op het strand. Als het zo door gaat gaan we volgend jaar maar naar een ander land waar we wel welkom zijn en vrij zijn om en stoel/bed te huren. Ik denk hier niet alleen over maar vele Nederlanders met mij. Voor ons komt het over als toerist pesten. Als ik de geruchten mag geloven dat we binnenkort ook geen alcohol en eten mogen gebruiken is het voor ons echt over!

 24. John Chiang rai zegt op

  Met verbazing moet ik steeds op nieuw lezen,dat er nog steeds mensen zijn die alle belachlijkheden proberen te verdedigen,en zelfs een poging doen om mensen die eigenlijk voor een strand vacantie naar Thailand gekomen zijn,van hun alternatieve dag indelingen te overtuigen.
  We kunnen zeker de politike situatie niet vergelijken met andere landen die een andere regeringsvorm hebben als een militair Junta,maar moeten niet vergeten dat wij als betalende toerist nog seeds onze mening zeggen kunnen,zeker gezien het feit,dat de grenzen van de belachelijkheid bij veel actie’s meer als bereikt is.
  Stel,we hadden in Nederland een regering die vanaf de komende zomer een strandstoelen verhuur verbieden wil voor de regio,Zandvoort,Scheveningen,en Katwijk,en dat ze tevens een verbod uitspreken voor ijsverkopers,haring verkopers,en andere eet gelegenheden,die zich ophouden in de buurt van het strand.
  Om de satire nog completer te maken zou de regering er voor zorgen kunnen,dat in het voorjaar de Keukenhof alleen bij regen dagen geopend is,zodat het personeel ongestoord bij zonnedagen water kan geven,om eventuele uitdroging te voorkomen.
  Om het nog belachelijker te maken zouden ze de Volendammers,die door de meeste toeristen bewonderd worden voor hun klederdracht,verbieden kunnen om in het weekend klompen te dragen,zodat de toerist niet gestoord wordt van klompen geklapper,en zodoende beter genieten kan van het natuurlijke ruizen der Zuiderzee.
  Mensen die dit alles belachelijk vinden,zou je net als de chronische junta verdediger probeert te doen,er op wijzen kunnen, dat je Nederland niet vergelijken kunt met andere landen,bovendien zou je ze kunnen voorzien van alternative ideën hoe ze Nederland genieten kunnen,en mochten al deze verstandige raadslagen geen vrucht dragen,blijft als laatste mogelijkheid dat ze volgende keer een vacantie in Frankrijk,Belgie,of Duitsland houden. En als paradox blijft het ministerie van toerisme, samen met de v.v.v.millioenen uitgeven om om Nederland te promoten als vakantieland.

  • Fransamsterdam zegt op

   Er is in Amsterdam een verordening waarin wordt bepaald dat terrasvergunninghouders wel verwarmingselementen op het terras mogen aanbrengen, maar deze alleen in de zomer mogen gebruiken.
   Dus ja, uw bewering ‘stel dat in Nederland …’ wil ik wel even afmaken: ‘… dan doen we braaf wat er gezegd wordt en blijven we binnen.’

   • John Chiang rai zegt op

    Beste Fransamsterdam,
    Daarom kun jij het zoals je geschreven hebt iets relativeren,omdat je het ook van Amsterdam gewend bent,voor mij blijft het ergeren,en heb daarom geen enkel begrip voor dergelijke maatregelen,en ben met deze mening zeker niet alleen.

    Gr. John.

  • Eugenio zegt op

   Beste John,
   Een andere mening dan de jouwe belachelijk?
   Je gebruikte zojuist ook compleet de verkeerde voorbeelden. Lopen er in Nederland haringverkopers over het strand? Liggen er jet ski’s in zee en kun je nergens je handdoekje neerleggen, omdat het strand door privé ondernemers bezet wordt? Wordt het strand in NL niet netjes gereinigd door de overheid?
   De centrale Thaise overheid wil juist meer naar een situatie toe zoals die in Nederland bestaat.

   Ieder heeft een ander vakantie gevoel. Ik baalde juist weer van al die toeristen die het mogelijk maakten dat de Thai hun stranden verziekten. Als je het Thailand van 20 jaar geleden heb meegemaakt, dan wordt je van de huidige situatie op de stranden niet echt vrolijk.
   Als je naar de (jouw?) meerderheid van de toeristen (en bloglezers?) zou luisteren, zouden alle stranden in no time veranderen in een enorm Benidorm; volgens mijn belachelijke mening. Het is maar een mening…

 25. John Chiang rai zegt op

  Beste Eugenio,
  Ik heb in mijn reactie duidelijk het woord,, Satire” gebruikt om op mijn manier duidelijk te maken wat de Thailandse regering veroorzaakt onder veel toeristen.
  In Pattaya is het alleen de woensdag,en op Phuket is het verbod van strandstoelen en parasols reeds dagelijkse realiteit.
  Wat eerst nog gedeeltelijk toegestaan was in Phuket,door het mee brengen van eigen stoelen en parasols,is nu in tweede instantie geheel verboden worden.
  Zelfs de Thailandse krant de,, Bangkok Post”heeft deze toestand die van erg veel toeristen als negatieve ontwikkeling gezien wordt,aangesproken als een onhoudbare toestand.
  Niemand zou iets tegen een maatregel hebben waarmee men de z.g.n.wildgroei van strandstoelen verhuurders ,en verdere handelaren in goede banen wil leiden,maar een totaal verbod zoals momenteel op Phuket, gaat hier duidelijk te ver,en is aan belachelijkheid niet te toppen.
  Wat in Phuket de ene dag van de plaatselijke politie als verbod vervolgt wordt,wordt de volgende dag van de militair regering tegen gesproken,en vervolgens een paar dagen later opnieuw verboden,zodat iedere normaal denkende mens dit beoordeeld als een compleet chaos,waarbij niemand weet wat precies te doen is.
  Als men een gecontroleerd systeem ontwikkelt,dan kan men bijv.met het verlenen van vergunningen aan strandstoel verhuurders, en andere handelaren iets bereiken,dat tevens de werkvoorziening dient,en de toerist tevreden stelt.
  Alleen een klakkeloos verbieden ,heeft meestal te maken met een slecht doordacht concept,en veroorzaakt niet het van jou gevreesde Benidorm,maar het veel slimmere ABSURDISTAN.
  Ik hou graag in de voorste rij een plaatsje vrij voor jou handdoekje,zodat jij een vrij zicht op de zee hebt,zolang jij begrijpt dat niet iedere 50plusser het zelfde wil.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website