Sinds kort kom ik op mijn ochtendlijke fietstocht langs een nieuw gebouwtje. Daarin probeert een barbier zijn rijst te verdienen. Vanmorgen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en mij gemeld voor het korten van de haargroei op mijn kin. Normaliter ontfermt vriendin Raysiya zich over mijn haar, maar ze heeft het nu te druk.

De barbier blijkt een klein oud mannetje, dat geen woord Engels spreekt. En als het om baarden gaat, kom ik er met mijn kinderthai ook niet uit. De prijs zou 60 baht bedragen, dus ik nam het risico. Ik probeerde hem uit te leggen dat er over de hele linie een beetje haar af moest.

De splinternieuwe salon telt drie stoelen. Die moeten stammen uit het begin van de vorige eeuw. De barbier legde mij vrijwel plat op de stoel onder de plafondventilator en begon met een vlijmscherp mes mijn kin en wangen te bewerken. Door deze positie kon ik mezelf helaas niet in de spiegel zien. De barbier danste als een volleerd beeldhouwer om mij heen. Het eindresultaat? Knap gedaan, maar niet wat ik had gevraagd. Ik leek veel op een Amerikaanse Amish, of op een Feijenoord-hooligan. Het was helaas te laat om daar nog iets tegen te ondernemen. Volgende keer beter (of een andere barbier).

Opmerkelijk: ik haal mijn Thaise baht doorgaans bij een Kasikorn-ATM bij mij in de buurt. Ik druk dan op de toets voor een andere taal dan Thai en krijg dan steevast Engels voorgeschoteld. Geen probleem, dus. Nu kan ik ineens kiezen uit een hele rits talen. Zelfs Nederlands hoort nu tot de mogelijkheden. Het wordt nog wel eens wat in Thailand.

Op de foodcourt op Soi 88 in Hua Hin kun je iedere bekende tegenkomen. Zeker op vrijdagavond als de harde kern van de Nederlandse vereniging zich daar verzamelt voor een (smakelijke) hap en een (zeer voordelig geprijsd) drankje. Even bijpraten met deze en gene en vervolgens tevreden naar huis. Er speelt altijd een live band, zij het veel te hard.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Leven als Bos in Thailand (5): Een ochtendlijke fietstocht langs de barbier”

 1. johanna zegt op

  Oef…..ik overweeg juist om daar als vrouw 65+ per jaar een flink aantal maanden te gaan ‘overwinteren’…..echter lees ik het nu goed en druipt verveling ervan af, of lees ik té snel.

  Vraag me ook af wat kost een sportclub per maand en is er een in Cha-am.?

  Dat is wat ik hier namelijk veel doe…en fietsen en wandelen, kan me eigenlijk niet indenken DAT ik me zou vervelen ….maar ja behalve in Curacao ben ik nergens echt maanden blijven hangen..

  Heb je echt een huisje of deel ervan voor 200 € in de maand ???

  Ben er in ieder geval een deel van December om het e.e.a. eens uit te pluizen.

  Het lijkt mij daar juist wel goed met de spoorlijn achter je, je boemel-treint goedkoop. Dit in tegenstelling tot op de eilanden, daarom dacht ik aan Cha-am.

  • Jack G. zegt op

   Hans heeft juist een mooie balans Johanna. Dat blijkt metname uit zijn vorige bijdrages. Ik hoop wel dat andere Hans gaan helpen met het op de been houden van de Nederlandse club. Het zou zonde zijn als het over de kop gaat. Maar misschien zijn er andere vormen om zoiets te organiseren.

   • johanna zegt op

    …sorry, inderdaad niet gelezen………..ben er vooralsnog voor 10 dagen met tijd voor eventuele verlenging, weet nu al bijna Zeker dat ik dat ga doen…ga en wil me dan ook orienteren voor een langer verblijf de volgende keer…ga eerst eens de andere verslagen lezen,,,,…echt lezen..

    In mijn hart voel ik dat DAT is wat ik zoek, vorig jaar was ik in Prachuap Khiri Khan, sfeer OK, strand beetje onhandig…. daarna Koh Ngan….daar kan je weer te weinig, afhankelijk van bromfiets of liften of duur transport…..25 jaar geleden ooit in Hua Hin…..

  • Hans Bos zegt op

   Johanna, je leest mogelijk te snel, maar in ieder geval niet goed. Kijk ook eens naar eerder afleveringen. Ik verveel me geen moment, kom zelfs tijd tekort.
   En ik huur een bungalow voor 300 euro per maand. De kosten van een sportclub verschillen van club tot club. Meld je na aankomst aan bij de Nederlandse Vereniging Hua Hin & Cha Am en je komt snel alles te weten.

   • johanna zegt op

    Hans, sorry, deze mevrouw ongeduld was niet ingelezen….ga ik eerst eens doen in het weekend..ik ga het allemaal daar lekker uitzoeken, denk echt dat het voor mij bestemd is !!!! ik ga me zeker melden bij de Ned Vereniging…..ben dit jaar nog aan het backpacken, hoofddoel is Molukken Indonesië….de Banda eilanden heel mooi snorkelen daar….. echter dat backpacken gaat me soms een beetje opbreken, dit jaar is een tussenfase……

    Hier in Amsterdam ga ik dus vaak naar een sportclub, fanatiek aan de toestellen en tegenwoordig kost het bijna niets meer, sinds FitForFree keten er is, 9.95 per maand, een zeldzaamheid….
    ..Maar vorig jaar in Prachuap KK en ook Songkla stonden er overal toestellen in parkjes enz, dat vond ik ook erg leuk….in Songkla werden er ook buiten airobiclesjes gegeven,,, dan doe ik mee wat ik kan. In PKK, stond ik naast een, ook, iets oudere Thaise man te steppen, pratende over het feit dat ouder zijn juist om meer beweging vraagt…..schept direct een band.. Heerlijke momenten zijn dat, dat is wat ik wil, kleine contactjes, lekker bewegen, heerlijk temperatuurtje, beetje lopen om je fruit te halen enz…..en ZWEMMEN. Lekker buiten leven…….can’t wait..

    Met dank Johanna

  • Alberto Witteveen zegt op

   Hallo Johanna

   Je bent hier ook welkom, en wel in That Phanom 750 noordoosten van Bangkok. Heb hier een kamer met doche en wc. Vrij gebruik van het zwembad. Een fiets is te regelen. Heb je interesse bel dan eens Mijn skypeadres is outdoorthailand en facebook alberto witteveen. Gr Alberto

 2. John Chiang rai zegt op

  Beste Hans,
  Afgezien dat de kapper het niet goed begrepen heeft,vindt ik toch dat hij het voor 60bath mooi gedaan heeft. Als je volgende keer de hele baard een beetje korter wilt hebben,zonder dat hij je scheert,zeg je gewoon,, Mai kon krap ”wat zoveel betekent als niet scheren,als je zegt,, phom tschoop tat san krap”dan wordt de hele baard geknipt,zoals jij het graag had.
  Als de kapper nu volgende keer opnieuw een mes neemt, in plaats van een schaar,ben je gewaarschuwd, en kun je hem meteen corrigeren.
  Gr. John.

 3. Gerrit .hua hin zegt op

  Hans bedankt voor de tip ,nu weet ik dat ik in ieder geval niet op vrijdag met mijn vrouw en kinderen naar de foodcourt moet gaan


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website