Het is verbazingwekkend hoe kort sommige ambtenaren in Pattaya werkzaam zijn. Sontaya Khumpluem is sinds kort de nieuwe burgemeester van Pattaya evenals de nieuwe politiechef Pravitr Shausang bij politiebureau Soi 9 aan de Pattaya Beach.

Het Chonburi immigratiekantoor in Soi 5 van de Jomtien Beach Road kon kennelijk niet achter blijven en het hoofd van het kantoor, Surachate Hakparn, werd na een korte periode vervangen door politiekolonel Sampan Leuangsadjakul, nickname Leuang. Of dit allemaal met elkaar te maken heeft, is onbekend. Ondanks zijn leeftijd van 43 jaar heeft hij al 23 jaar in overheidsdienst gewerkt, onder andere als inspecteur bij de Highway Police.

Hij wil bij de immigratiedienst de dienstverlening beter op elkaar laten afstemmen en een goede service aan de bezoekers verlenen. Gezien de matige opkomst de laatste tijd van buitenlanders zal dit ongetwijfeld lukken. De immigratiedienst hoopt wel dat de bezoekers zich wat verzorgder gaan kleden en hebben daarvoor een duidelijk aanwijzingsbord ontwikkeld wat in een hoek van het kantoor te ontdekken viel.

Wat er verder aan veranderingen of verbeteringen zullen plaatsvinden, zal de komende tijd wel blijken. Bij mijn vorige bezoek op 19 juni 2019 verliep alles vlot en geordend.

Bron: Pattaya People. e.a.

11 reacties op “Nieuwe baas van het Chonburi immigratiekantoor wil goedgeklede bezoekers”

 1. ruud zegt op

  Er lijkt me niets mis mee, als je voor een nieuw visum niet in je zwembroek komt binnenstappen.
  Zelf trek ik ook een lange broek aan, als ik de stad in ga.

  Persoonlijk zou ik de korte broek tot knielengte op plaatje 3 echter acceptabel vinden, zeker in een toeristenplaats/ badplaats.

  Maar goed, smaken verschillen.

 2. Cornelis zegt op

  Ook in het hoge noorden van het land tref je dit bord aan. Het zal op landelijk beleid gebaseerd zijn en is vast geen opwelling van een ‘nieuwe baas’ in Chonburi. Maar het klinkt goed als kop boven een artikel…….

 3. KeesP zegt op

  Niet meer dan terecht, als je af en toe ziet hoe buitenlanders hier bij overheidsinstellingen binnenlopen.
  Respect naar de Thai toe kan nooit geen kwaad en wordt zeker gewaardeerd.

 4. Geertg zegt op

  Niet meer dan normaal dat je fatsoenlijk gekleed naar n officiele instantie gaat. Doe je in Nederland toch ook.

 5. Karel zegt op

  Op zich goede zaak. Ik heb mij vaak geergerd aan buitenlanders in een hemd van een of ander biermerk, behaarde rug en okselhaar zichtbaar en dikke buik uitpuilend.Echt walgelijk gezicht

 6. goort zegt op

  Ach de soep enzo……als ik naar die plaatjes kijk, dan kunnen ze verder half Thailand weren uit de Immigratie kantoren (van de begeleidende dames meestal). Misschien wel de bedoeling.

 7. Joop zegt op

  Het personeel van het kantoor loopt er keurig gekleed bij, dus niet meer dan elementair fatsoen dat bezoekers ook netjes gekleed verschijnen.

 8. Rob zegt op

  Weer zo’n belachelijk iets, de meeste Europeanen die Thailand bezoeken kunnen niet zo goed tegen die warmte dat wordt nogal eens vergeten door die lui.

  • Theiweert zegt op

   Als ze niet tegen die warmte kunnen hebben ze niets te zoeken. Zijn gewoon manieren en respect.

  • theoS zegt op

   Helemaal niet nieuw. In 1977 werd ik weg gestuurd bij de Immigration Suan Plu in Bangkok vanwege dat ik een mouwloos T-shirt droeg. Had een lange broek aan en droeg schoenen. Moest eerst een ander shirt aan.voordat de Immigration Officer mij wou helpen.

  • Maryse zegt op

   Beste Rob,

   Je krijgt het echt niet minder warm van halfnaakt erbij lopen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website