Massagesalons in Udon Thani

Door Charly
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
19 december 2019

Het leven van Charly zit gelukkig vol prettige verrassingen (helaas soms ook minder prettige). Sinds een aantal jaren woont hij, met zijn Thaise vrouw Teoy, in een resort niet ver van Udonthani. In zijn verhalen probeert Charly vooral meer bekendheid te geven aan Udon, maar gaat hij ook in op tal van andere zaken in Thailand.


Massagesalons in Udon Thani

Na mijn wat meer serieuze postings over het openen van een euro bankaccount en de Thaise belastingen, deze keer een posting over een onderwerp dat een beetje in de taboesfeer ligt, zeker in Thailand, maar toch ook vaak nog in Nederland. En als het toch ter sprake komt, dan meestal in een wat besmuikte en lacherige sfeer. Prostitutie.

Mannen onder elkaar willen nog wel eens opscheppen en de wildste verhalen vertellen over hun seks avonturen met Thaise vrouwen in (beer)bars, agogo tenten, discotheken en in massagesalons. Enige overdrijving is daarbij eerder regel en geen uitzondering. Ik wil proberen een beetje indruk te geven van de prostitutie in Udon.

Zelf geen echte kenner maar wel veel geluisterd naar de ervaringen van andere farang en naar de ervaringen van eigenaren van beerbars en massagesalons.

Prostitutie is officieel verboden in Thailand. Overheidsfunctionarissen verklaren daarom iedere keer weer met een stalen gezicht dat er in Thailand geen prostitutie plaatsvindt. Omdat prostitutie officieel verboden is en het natuurlijk toch plaats vindt, gebeurt dit vaak een beetje achterbaks, in het geniep. Daar waar een en ander meer publiekelijk gebeurt, denk aan Pattaya, Bangkok en Phuket, vinden eigenaren van dit soort zaken bescherming van de politie door het afdragen van een behoorlijke “tea money”. Of politieambtenaren en hoge overheid medewerkers zijn zelf eigenaar van een dergelijke zaak.

In steden zoals Udon komt prostitutie natuurlijk ook voor, maar vindt hier toch vooral plaats op een wat minder in het oog springende wijze. Hier geen agogo bars. Wel beerbars met een aantal lieftallige dames die, niet altijd, voor veel in zijn maar in eerste instantie vooral uit zijn op het bietsen van zoveel mogelijke drankjes. Ze worden namelijk door de eigenaar van zo’ n beerbar afgerekend op het aantal drankjes dat ze op een avond hebben versierd.

Als je in een beerbar een leuke dame hebt uitgezocht en je wilt de kennismaking na wat drankjes een diepgaander vervolg geven, zijn er twee mogelijkheden. Of de dame in kwestie is hier niet van gediend en haakt af of ze gaat met jou naar een kamer elders in de straat. Kamers genoeg om te huren en de dames weten heel goed waar ze terecht kunnen. Om de dame in kwestie mee te mogen nemen, moet er vaak een barfine worden betaald aan de eigenaar, meestal rondom de 300 baht.

Aan massagesalons in Udon geen gebrek. Zij zijn het schoolvoorbeeld van de versluierde wijze waarop prostitutie wordt aangeboden. Er zijn zeer grote verschillen, zowel in de inrichting van de salons als in de te verlenen dienstverlening. Alle vormen komen voor. Volgens schattingen wordt in zo’ n 70% van de massagesalons meer aangeboden dan uitsluitend masseren. Wat duidelijker gezegd, bij deze massagesalons is de focus vooral gericht op het, tegen extra betaling, verrichten van seksuele handelingen.

In soi sampan worden alle langs lopende farang door de meisjes ingeschaald in deze categorie. Niet voor niets heet soi sampan in de volksmond soi farang. Bij zo’ n 20% van de massagesalons zal een en ander een beetje in een grijs gebied liggen en direct afhankelijk zijn van de betreffende masseuse. Er zijn masseuses die niets moeten hebben van extra dienstverlening en er zijn er die dat, afhankelijk van de klant die ze hebben, wel willen overwegen of dat zelfs standaard aanbieden.

Patryk Kosmider / Shutterstock.com

In, weer naar schatting, 10% van de massagesalons worden uitsluitend massages aangeboden. Bij deze laatste categorie is de bekwaamheid in het masseren overigens in het algemeen aanzienlijk beter dan in de eerste twee categorieën, en meestal uitstekend te noemen.

De teneur om meer aan te bieden dan uitsluitend massages, neemt sterk toe door het afnemend aantal toeristen en doordat pensionado’s beter op hun geld moeten letten door de te sterke baht (of de te zwakke euro). Kreeg een masseuse in het verleden vijf tot zeven klanten per dag dan hield ze daar, zonder extra dienstverlening, wel 800 tot 1.200 baht per dag aan over, inclusief fooi. Nu krijgt diezelfde masseuse met enig geluk een tot twee klanten per dag en soms zelfs helemaal geen klant. Dat hakt natuurlijk behoorlijk in op de verdiensten. Menig masseuse zal dan ook, na verloop van tijd, in de verleiding komen om wat extra’s aan te bieden, om toch een behoorlijk inkomen te blijven houden.

De inrichting van de ene massagesalon is beslist niet gelijk aan die van een andere massagesalon. De meeste massagesalons zien er over het algemeen helaas wat armetierig uit. In de cabines ligt een dun matrasje op de grond, soms is er een airco of een fan. Sommige massagesalons hebben een soort van bed opgesteld met een matrasje daar overheen. Ga er maar van uit dat dit soort massagesalons vallen in de hierboven genoemde 70% categorie.

De kwaliteit van de massages loopt nogal uiteen. Er zijn masseuses die echt voortreffelijk kunnen masseren. Maar velen komen niet verder dan wat aaien over je rug. In die gevallen is het overduidelijk dat zij er op uit zijn verder te komen dan uitsluitend een massage, in de hoop dan meer te verdienen. In een straat als soi sampan zie je ruim tien van dit soort massagesalons.

In de nabije toekomst zou dit aantal massagesalons wel eens drastisch kunnen dalen. Er is, overigens al twee jaar, sprake van dat een aantal panden met daarin gevestigde massagesalons, binnen een paar maanden worden platgegooid, dus met de grond worden gelijk gemaakt. De eigenaren willen daar ongetwijfeld appartementen, bars of hotels neerzetten.

Er zijn ook massagesalons die volledig zijn verbouwd en voldoen aan de eisen die minimaal gesteld zouden mogen worden, zoals in de massagesalon die direct naast de Fun Bar is gelegen, in soi sampan > The Thai Massage. Tussen restaurant daSofia en het Pannarai hotel in gelegen. Verbouwingskosten: 50.000 baht. Vooruitzicht op payback: nul komma nul.

Met andere woorden, als je nu een massagesalon wilt overnemen, en in dit verband is het niet echt overnemen maar bijvoorbeeld pachten, moet je niet al te veel willen investeren. Een verfje, behangetje, misschien een bedje en wat sfeervolle verlichting zal vaak genoeg moeten zijn. In deze tijden haal je een grote investering er echt niet uit. De massagesalon naast The Thai Massage is recent gesloten en wordt thans verbouwd. Moet blijkbaar een beerbar worden. We zullen zien.

1000 Words / Shutterstock.com

Er zijn ook echte massagesalons met masseuses die wel degelijk hun vak verstaan. Ik denk dan aan de massagesalon tegenover Good Corner (naast T-Sood) en de massagesalon die is gevestigd in het Centara hotel. Heerlijke relaxte massages in een goede sfeer, relaxte ontspanningsmuziek, uitstekende entourage en met deskundige handen.

Ik had hier laatst een gesprek over met een vriend terwijl we gezellig zaten te wijnen op het terras bij daSofia. Hij woont al jaren in Udon en hij heeft mij in dat gesprek verteld waar hij zoal naar toegaat in soi sampan en net daarbuiten. En wat tips gegeven, van waar moet je naar toe, naar wie moet je vragen en voor wat. Ik heb de namen weggelaten. Als je ernaar op zoek bent, moet je proef ondervinderlijk maar ervaren wie goed zijn en wie minder goed. Hij begon te vertellen over de voetmassages bij de massagesalon van Irish Clock. De wat oudere masseuses daar geven een excellente voetmassage. De oudste deelneemster is een veel gevraagde trainster om aspirant masseuses de knepen van het vak te leren. Ook de voetmassages bij de massagesalon naast Good Corner kon hij wel waarderen. Hier een paar masseuses die, volgens mijn vriend, echt voor alles in zijn.

Dat geldt ook, zegt mijn vriend, als je even 5 meter terugloopt, richting soi sampan, en aankomt bij de volgende massagesalon. Hier ook wat oudere masseuses die heel goed zijn in hun werk. Nadeel bij deze massagesalon is dat je via een ietwat gammele trap naar de eerste verdieping moet. Loop vervolgens soi sampan in en aan de rechterkant vind je onder meer Thip massagesalon. Er zijn hier vaak veel dames aanwezig. Geschikt voor alle activiteiten. Kunnen daarnaast ook goed masseren. Even verder zit, eveneens aan de rechterkant van de straat, Tiki massagesalon en Red Massage. Ook hier vaak keus uit een aantal masseuses.

Deze massagesalons zouden overigens wel eens spoedig zijn verdwenen. Volgens geruchten wordt dit stuk van soi sampan binnen enkele maanden met de grond gelijk gemaakt.

Overigens, zo vertelde mijn vriend, is het armoe troef in alle massagesalons. Er komen veel minder toeristen dan voorheen, dus ook weinig extra klanten in het zogenaamde hoogseizoen. Dat was vorig jaar al zo en die trend werd in het jaar daarvoor al ingezet. En de farang die in Udon wonen, hebben het ook moeilijk door de te sterke baht (of de te zwakke euro), dus die komen niet meer zo snel voor een massage. Voeg de oplopende prijzen voor levensmiddelen en dergelijke daar nog eens aan toe, en zie wat een puinhoop je overhoudt. Tel uit je winst: Geen of bijna geen toeristen en pensionado’s die steeds krapper in hun geld komen te zitten.

De massagesalons wisselen als gevolg van het ontbreken aan omzet en dus liquide middelen constant van eigenaar. Vergeet niet, zo zegt mijn vriend, dat de beheerder/pachter van een massagesalon vaak 300 – 500 bath per dag moet afdragen aan de eigenaar, plus de kosten van elektra (airco en fans) en water moet betalen. Daar staat tegenover dat de masseuses die daar werken voor een olie massage 300 baht ontvangen, maar daarvan vaak 200 baht aan de beheerder moeten afdragen. Uitgangspunt van deze op het oog wat curieuze verdeling is dat de betreffende masseuse wel wat “extra’s” zal regelen met de klant, waarvoor ze extra wordt betaald. En over dat “extra’s” hoeft de masseuse helemaal niets af te dragen.

Kortom, een wespennest. Met genoeg klanten geen probleem, maar als die klanten wegblijven is het een moeizame business. En dat is nu al ruim twee jaar het geval. Masseuses zoeken daarom vaak naar alternatieven. Zoals gaan werken in Zuid-Korea, het Midden-Oosten of in Japan. Want ja, het gras bij de buurman is altijd groener. Mijn vriend heeft er een aantal gesproken die dat hebben geprobeerd. Geen succes. Problemen met de taal, met de woonruimte (veel meisjes in een kleine ruimte) en zeer lange werktijden. Bovendien wordt er verwacht dat ze alles doen wat klanten verlangen, ook zonder condoom, waarbij de verdiensten wel aardig zijn, maar toch niet opwegen tegen alle narigheid. Moderne seksslaven derhalve.

Andere alternatieven zijn er voor de masseuses nauwelijks. Sommigen kiezen ervoor om na 22.00 uur naar een disco te gaan, zoals Tawandaeng en Yellow Bird, of naar nachtcafé’ s zoals City Lodge (tegenover Vikings Corner bar). In de hoop daar nog een klant op te pikken die hun dag goed kan maken. Veel van de bargirls van Day and Night en Nutty Park volgen deze strategie ook.

Meest voorkomende massage tarieven (per uur):

 • Oil massage 300 baht
 • Thai massage 250 baht
 • Foot massage 200 baht
 • Back- and shoulder massage 250 baht

Ook straatprostitutie is in Udon aanwezig. Vanaf 22.00 uur verzamelen zich wat Thaise dames op de hoeken van de straat soi sampan. In het op 10 meter verder gelegen “hotel” worden de klanten afgewerkt.

De verhalen van mijn vriend stemmen me niet vrolijk. Ik ken best wel wat masseuses uit de straat hier, en ik zie inderdaad dat het slecht met ze gaat. Ik zie ook dat er bijna geen toeristen door de straat lopen. Ik zie ook de magere bezetting bij restaurants zoals daSofia, Brick House en Good Corner. Waarbij daSofia en Good Corner nog het geluk hebben dat ze in de afgelopen jaren een vaste klantenkring hebben opgebouwd. Die klanten komen nog steeds met enige regelmaat terug.

Grappige uitzondering is Irish Clock. Irish Clock heeft een paar kamers in de verhuur, heeft een leuk buitenterras en ook een grote ruimte binnen, met airco. Persoonlijk vind ik het eten in Irish Clock zeer matig. Maar het is goedkoop, net zoals de huur van de kamers. Klaarblijkelijk trekt dit toch veel farang aan. En door de tomeloze inzet van de eigenaar, Som, en de eerdergenoemde prijszetting, is het vaak behoorlijk druk bij Irish Clock.

Het gaat dus niet zo goed met de business. Ik denk ook dat de door mij geschetste situatie in Udon niet op zichzelf staat, maar dat dit voor grote delen in Thailand opgaat. Zelfs in de bekende toeristische plaatsen zoals Pattaya, Bangkok en Phuket. Ik vrees dat het voorlopig zo blijft en dat er geen significante verbetering in aantocht is. Resultaat van een volledig falend overheidsbeleid met generaals aan de leiding die geen enkel gevoel hebben voor wat de Thaise economie echt als stimulans nodig heeft. Geen enkele kennis aan die kant en de oppositie wordt voortdurend van het schaakbord geveegd.

Zo jammer, want ik zou het de doorsnee Thai van harte gunnen dat hun business lekker loopt. Dat maakt het voor de wel aanwezige farangs ook wel zo gezellig, want ook in Thailand geldt dat mensen die goed verdienen er een stuk gezelliger bij lopen en natuurlijk veel vrolijker zijn dan wanneer ze niet goed verdienen.

Charly www.thailandblog.nl/tag/charly/

26 reacties op “Massagesalons in Udon Thani”

 1. Ger-Korat zegt op

  Kijk Charly, leuk verhaal waarvan ik geniet. Hoef ik er tenminste niet naar toe te gaan vanwege je uitgebreide beschrijving. Voor mij geen massages door vreemden aan mijn lijf want ik weet waar bijna een ieder naar toe werkt dus dat laat ik liever over aan de echte vriendinnen. Wel geniet ik van echte voetmassages in salons “zonder seks”, lekker ontspannen.

 2. aabobnouat zegt op

  Die vermelde prijzen zijn vrijwel gelijk aan die hier in Faranglamphu worden gevraagd, extra service hier is vrijwel uitgesloten IN het huis. Als een verder amper ontwikkelde Thai 100 bt voor 1 uur vangt, dan is dat 3x zoveel als het minimumloon, per uur omgerekend, maar ook wat bvb de 7 aan parttimers uitbetaalt. Gister was ik in Bangkapi, waar de prijzen nog steeds vanaf 150 bt/hr starten.
  Als er weer eens een wat verouderde soi met huisjes plat gaat, dan is er vast ergens in de buurt wel een andere dito soi waar ze naartoe verhuizen, dichtgaan hoeft echt niet.
  Wat hierboven staat staat in het Thai ook op enorme kasten van gebouwen langsheen de Phetburi rd, het is wassen/drogen/masseren, met de dames in die bekende aquaria om uit te kiezen. Steeds met erg grote parkeerterreinen eromheen grote borden waarop staf wordt gevraagd, enkel ´sau suay´=mooie dames!
  ALS een shop enkel dames heeft, dan is dat al een veeg teken, als je die mag kiezen nog meer, normaal is volgens een rooster, zeker als dat allemaal er leuk uitziende zijn. Gewone shops hebben vrijwel altijd ook wel een man en zeker oudere dames met ervaring voor sommige klanten. Als hier in BKK een massageshop enkel mannen als staf heeft, is dat een 100% zeker sein voor extra gay practice.

 3. jan zegt op

  Een heel verhaal ,ik kom al jaren in Thailand .
  wat ik nu zie , binnen 2 jaar heel veel massage tenten en bars weg .
  Thailand is zich uit de markt aan het prijzen, het is echt zo.
  ik zit hier op Koh samui , heel veel tenten waar niets te doen is en waar men niets kan verdienen .
  heel veel van de meisjes gaan gewoon terug naar huis.
  Ik heb Thaise kennissen die zeggen het zelf ook, afgelopen week nog , die lopen op het strand nagels te doen en foot massage , dat willen ze ook gaan verbieden , dus weer een groep die naar huis gaat.
  wat ik hoor dat veel mensen naar Vietnam gaan.
  Als je kijkt wat de meisjes nu ( moeten vragen ) is meer als in Europa.
  Veel mannen lopen er langs en kijken 60 euro voor de nacht , dan denk je wel 4 keer na , dat je dat doet.

 4. KeesPattaya zegt op

  Leuk om eens iets te lezen over de uitgaansmogelijkheden in Udon Thani. Ik zou er na 30 jaar best wel weer eens naar toe willen , maar het moet wel mogelijk zijn om ook de avonden en nachten “leuk” door te brengen. Overigens vind ik het opvallend dat de meeste mannen hier hun echtgenote NIET in het uitgaansleven hebben ontmoet. Een , inmiddels overleden , vriend van mij wel , en hij heeft haar uit de bar gehaald en tevens de bar uit haar ( zonder daar moeite voor te hoeven doen). Ze hebben 25 jaar samen gelukkig in Nederland geleefd.

 5. Peter zegt op

  Ik kwam in udonthani in 1976 toen was er al volop massage tenten plus de rest en was ook zo dat je hoe meer naar Nongkhai ging het allemaal zaken waren met lao girls
  In udonthani heb je een groot middenmeer tbv watervoorziening rond dit meer zatten een 50 tal bars ,massage tenten enz. Hier kwamen allerlei Amerikaanse vliegers van helicopters en gevechtsvliegtuigen en avondje uit vieren en aan geld was ook geen gebrek dus alles gebeurde er.
  Ook was er jaren terug nog een Nederlandse zaak die ook wilde meedelen in het gebeuren maar hij werd toen snel door de plaatselijke mafia afgeschoten
  De transport richting Laos en terug vanuit Nongkhai ging gepaard met wildwest gevallen waarbij plaatselijke politie vrachtauto’s aan hield en geld of goederen opeiste.
  Ook kwam het regelmatig voor dat in de nachten grote aantallen polieagenten werden doodgeschoten
  Dus een echt burgerlijke plaats was UdomThani niet
  Pas was ik een keer terug om zijn zoon te bezoeken met zijn verjaardag
  Ik zal toen tot mijn verbazing dat er een grote Passage Hal was gebouwd met tientallen bars en andere ruimten en vele bars hadden wel een kleine ruimte waar bezoekers wel even sex hadden
  Hotels niet nodig eigenaars deden alles om het geld in eigen zak te houden
  Het personeel bestond uit vele leeftijden meiden en meisjes en ook vele omgebouwde jongens
  Ik ben al weer dan 40 jaar in Thailand en mensen die denken dat het allemaal bluf is wat mensen roepen
  weten niet hoe het Thaise systeem werkt
  In elke stad in elk dorp is wel een bordeel meestal bij tocale markten

  Verder maar allemaal veel genot in Thailand

 6. G.J. Krol zegt op

  Ik weet dat niemand gebruik maakt van de extra diensten van de masseuses. Ik wel. Misschien ben ik de enige die er gebruik van maakt, of het openlijk toegeeft.
  Mijn ervaring met dames die een certificaat van Wat Pho aan de muur hebben hangen is dat zij dit doorgaans gekocht hebben of gekopieerd en de massage die zij geven stelt doorgaans weinig voor.
  Ik ben geen Brad Pitt of George Clooney, maar ik accepteer de vleiende opmerkingen van de masseuses, als zou ik God’s gift to humanity zijn, graag.
  En dus ga ik bij een “masseuse” naar binnen en spreek binnen af wat we gaan doen en wat het kost.
  Ik ga er steevast van uit dat de meeste masseuses deze dienstverlening liever niet doen, maar hun alternatief is dat zij geen klanten hebben en een navenant inkomen.
  Voor de dames geldt: “what I do is not who I am.” En dat principe ondersteun ik van harte.
  Ik betaal vaak meer dan gevraagd wordt, en dat doe ik niet uit altruïsme, maar omdat ik begrijp waarom zij deze diensten aanbieden. Als ik na de massage de shop verlaat hoop ik maar dat de dame in kwestie niet ontevreden is.
  Veel deelnemers aan Thailandblog geven toe dat zij gemasseerd worden, en het gros laat zich niet tot extra diensten verleiden. Ik ben benieuwd hoeveel mensen dat echt menen.

  • Charly zegt op

   @G.J. Krol
   Hele correcte reactie van je, waarin ik mij volledig kan vinden.
   Grappig in dit verband is dat de meeste masseuses in soi sampan gewoon weten dat 9 van de 10 farang die door de straat lopen, op zoek zijn naar een massage met liefst veel extras en vaak ook nog liefst zo goedkoop mogelijk.
   Dat is algemeen bekend daar. En inderdaad: “what I do is not who I am” is volstrekt juist weer gegeven.
   Dat niet alle reageerders/lezers willen toegeven naar de massage te gaan voor de extras zal wel met onze calvinistische achtergrond te maken hebben.

   Met vriendelijke groet,
   Charly

   • l.lagemaat zegt op

    Ondanks de ontkerkelijking valt weer het woord ” calvinistisch”, hoe diep geworteld moet dat in iemands hoofd zitten!
    Van het kleine groepje farangs dat door Soi Sampan loopt, zal mogelijk 9 van de 10 op een goedkoop “avontuurtje” uit zijn. ( De cheap Charlies )

    Zou de “inkomsten” basis misschien eens naar een hoger plan getild kunnen worden door de overheid door goede opleidingen te verzorgen, waar het land werkelijk iets aan heeft! Betaald door de overheid. Aan goed geschoold personeel is nu al een tekort, zie ook Nederland!
    Geen geld aan duikboten, tanks en vliegtuigen.

 7. Peter zegt op

  Beste charlie
  Al jaren doet je voor als de ervarings deskundige udon thani
  Of oke jouw ervaringen
  Helaas is je gebied waar je vertoef toch een beetje te klein
  Ooit wel is gehoord wat ooit door de oude koning“ opgezet “ is
  Nong prajak ongeveer 15 massage salons
  180 bath per uur door meestal ervaren dames of heren
  Daar hoef je echt niet aan te geven wat je probleem is
  Bv rug enz
  Na 10 minuten weten ze dat
  Geen sex of happy ending
  En natuurlijk buiten de kring van het falang gebeuren natuurlijk ook oke massage te vinden
  Vind je verhaal een beetje te klein
  Maar goed zoals je meld ,je heb het maar van horen zeggen
  Gr peter
  Ps een ervaren massage deskundige
  Ja sorry niet met happy ending deskundige

  • Charly zegt op

   @Peter
   Ik voel me absoluut geen ervaringsdeskundige met betrekking tot Udon Thani en volgens mij heb ik mij ook nooit als zodanig gepresenteerd.
   Indertijd ben ik begonnen met postings om Udon meer bekendheid te geven en ook om mijn wederwaardigheden in, voornamelijk, Udon met de lezers te delen. Daarnaast snij ik soms andere onderwerpen aan waarvan ik denk dat de lezers daar graag informatie over willen hebben.
   En je hebt helemaal gelijk dat het gebied in Udon waarover ik vaak schrijf, maar een heel klein gedeelte is van Udon. Natuurlijk ken ik Nong Prajak Park ook, maar slechts zeer oppervlakkig. Dus schrijf ik daar niet over.
   Met vriendelijke groet,
   Charly

 8. fred zegt op

  Zelfs in Pattaya is het zeker minder wat betreft de traditionele farangs. Wel veel bussen met horden Chinezen. Die zitten of in hun mega hotels of ze worden met bussen naar één of andere attractie gebracht. De lokale zaken hebben daar weinig of niks aan en al zeker niet de beer bars of go-go bars noch de kleinere horeca zaken.
  Maar ja de oorzaken zijn veelvuldig en gekend.Komt er nog bij dat de Thai een zeer simplistische manier heeft om zijn gekrompen inkomsten te willen compenseren. In plaats van prijzen te laten zakken of promoties aan te bieden gaan ze zijn net hun prijzen verhogen om het verlies door minder klanten proberen te neutraliseren . Evenveel willen verdienen maar met minder klanten. Dat lukt misschien eventjes maar gaat al snel de andere kant op.
  Ik denk dat de vette jaren voor Thailand stilaan tot het verleden gaan behoren.

 9. ergens in thailand zegt op

  beste Charly ,
  er is in Udon 1 gogo bar en dat is ook de oudste/eerste van heel Thailand.

  https://www.udonthaniattractions.com/udon-thani-go-go-bars.html

  Rij Centra Plaza voorbij richting het tankstation dan heb je een stoplicht na stoplicht 2e straat pakken
  dan 100 meter aan de rechter kant is de gogo bar tenminste voorheen, is een enkele jaren (denk 2015 a 2016) geleden verbouwd ben er 1 x geweest (2010)er was niets te doen.

  En ja Udon heeft ook 1 Soap Masage Salon (Oscar) zit onderin de kelder van een hotel.

  https://udona2z.com/2018/08/07/soapy-massage-called-oscars-in-udonthani/

  mzzl Pekasu

  • ergens in thailand zegt op

   na stoplicht 2de straat links dan 100 meter aan de rechterkant

 10. jan zegt op

  Peter ik vind het een uitgebreid en goed geschreven verhaal! Ik vind jouw reactie niet aardig, het kan best zijn dat een verhaal niet volledig is maar zeg dat dan op een andere manier. Ik vind dit storend als iemand zijn best heeft gedaan om een dusdanig uitgebreid artikel te schrijven. Ik zou het niet zo kunnen hoor, jij wel?

  • Henk zegt op

   Niet aardig van Peter, ben het volledig eens met jou reactie Jan. Ik vond het verhaal van Charly ook goed geschreven. Fijn dat hij zich elke keer inspant om dergelijke verhalen te schrijven. Er zijn altijd erg veel reacties op zijn schrijfsels, daaruit blijkt dat wat hij schrijft interessant is. Wie zonder zonden is werpe de eerste steen! Ga zo door Charly!

 11. Erwin Fleur zegt op

  Beste Charly,

  Wat ik weer geweldig vind is een goed geschreven verhaal uit eigen ervaring(kan ik van smullen).
  En ja’ het gaat niet geweldig of eigenlijk erg slecht met Thailand.

  De laatste keer in Nongkhai bij mijn vrienden viel mij op dat (was weer een nieuwe bar) er tegen
  dames gezecht werd dat ik niet veel, en snel genoeg dronk, dat zij mij genoeg nu ik jou
  ervaring lees.

  Wat betreft de massagesalons zijn er inderdaad veel in alle maten(geld bepaalt).
  Mijn ‘eigen ik’ houd niet van “massage” waarom niet, mijn skelet vind dit niet fijn.
  In Udon Thani kon ik best veel uitgaansgelegenheden die na een jaar weer plat gelegt worden.

  Leuk, goed, fraai, en uit jou ervaring geplukt.
  Met vriendelijke groet,

  Erwin

 12. Jacques zegt op

  Aan ieder voordeel zit een nadeel en dat is omgekeerd ook vaak het geval, al is dit niet altijd te voorzien.
  De dure baht is zeker een nadeel voor ons verblijf en uitgavenpatroon in Thailand. De afname van de prostitutie, doordat er minder gebruik wordt gemaakt van de grote hoeveelheid van prostituees is wat mij betreft een voordeel. Wat dat betreft ben ik het eens met de regering, die ook graag de prostitutie ontmoedigt. De prostitutie is een uit zijn vel gegroeide gedrocht geworden en zeker in Thailand die meer problemen oplevert dan men er lol aan beleefd. Dus dat deze economie het minder goed doet, is wat mij betreft goed om te lezen. Er zou wel veel meer ingezet moeten worden op deze doelgroep, want men moet wel kunnen leven en in onderhoud kunnen voorzien. Een gedachteverandering ten goeden met alternatieven om ander werk gaan doen zou dan aan de orde moeten zijn.

  • Johnny BG zegt op

   Bla bla bla
   Werk zat in het land maar een deel van het volk is gewoon lui of noem het opportunistisch.

   Jezus redt is net zo’n non opmerking als een gedachteverandering zou er moeten plaats vinden. Zolang er voor de weg van de minste weerstand wordt gekozen moet er geen medelijden zijn.

   Een aantal keer per dag het zwarte gat laten vol blaffen voor een dubbel dagsalaris is simpelweg minder vermoeiend dan 8 uur per dag werken, dat is de drijfveer. Niets meer niets minder.

   • Tino Kuis zegt op

    Uit luiheid? Weg van de minste weerstand? Minder vermoeiend?
    Ik ben niet, als Jacques, in principe tegen prostitutie maar weet wel dat het één van de meest vermoeiende, belastende en gevaarlijke beroepen is. Ik hoorde en las hun verhalen en ik zag de littekens op hun polsen. Er is geweld, er is ziekte, er is uitbuiting, er is mensenhandel. Duidelijk?

    • Johnny BG zegt op

     Ja, je hebt gelijk maar ik word een beetje moedeloos over die verhalen wat 1-2% overkomt. Voor mij gaat het om de andere 98%.
     Hoe bestaat het dat bv. 7/11 en Big C constant op zoek zijn naar mensen en dat die massage salons uitpuilen van opportunistische en vooral afwachtende masseurs (m/v)?

     In jouw hoek zal dat slim, berekenend of zielig heten en in de mijne lui en kansloos volk.

     Als het generatie na generatie in dezelfde familie niet lukt om een normale baan te hebben dan ligt het probleem niet aan het systeem maar aan de personen zelf.

     Waarschijnlijk zal ik een van de weinigen zijn die in zijn omgeving ziet dat de armeren van vroeger wel rijker zijn geworden en dat doet pijn voor figuren die het rode socialisme aanhangen. En laten we nu eerlijk wezen. Al die socialistische partijen zijn door vele volkeren inmiddels uitgekotst.

 13. Hans Pronk zegt op

  Beste Charly, leuk verhaal, maar hoe kom je eigenlijk aan die schattingen? En dan met name die 10% waar uitsluitend massages aangeboden worden. Ik ga geen alternatieve schatting geven, maar het lijkt mij wel erg weinig. Mogelijk is het vooral gebaseerd op verhalen van bezoekers aan Pattaya en farangs die in Bangkok in een taxi stappen en de chauffeur vragen naar een massagesalon te rijden. In de dorpjes in mijn omgeving zijn er ziekenposten met gediplomeerde masseuses. Voor minder dan 100 baht per uur wordt je daar geholpen. Daar gebeurt verder niets bijzonders. In de stad zijn er natuurlijk commerciële massagesalons en daar zal best hier en daar wat gebeuren. Maar ook dan denk ik dat 10% wel erg laag geschat is.

  • Charly zegt op

   @Hans Pronk
   De schattingen zijn gebaseerd op verhalen van klanten, masseuses, beheerders/huurders van massage salons en eigen waarnemingen. Maar zijn uitsluitend van toepassing op Udon Thani, hoewel ik mij kan voorstellen dat deze verhoudingen ook in andere grote plaatsen van toepassing zijn.
   Natuurlijk zullen in allerlei kleinere plaatsen zoals bijvoorbeeld Roi Et, Kalasin, Maha Saharakam, etcetera, hele andere verhoudingen gelden. Niet voor niets komen de Isaan dames naar steden zoals Udon. In de directe omgeving van waar ze wonen zijn dergelijke activiteiten niet of nauwelijks aanwezig, op een enkele kara oke bar na.

   Met vriendelijke groeten,
   Charly

   • Hans Pronk zegt op

    Bedankt voor je antwoord Charly. Ik trok je schatting in twijfel omdat ik denk dat prostitutie weliswaar veel voorkomt in Thailand maar dat het voorkomen ervan ook overschat wordt. Er zijn natuurlijk veel hotels waar je voor een uurtje terecht kunt en zelfs gespecialiseerde bungalowparkjes, maar die zijn niet alleen voor mannen met prostituees of mia nois, maar met name ook gewoon voor verliefde stelletjes. Want waar moeten die anders naar toe als er thuis weinig privacy is en het alternatief de rijstvelden induiken ook niet aanlokkelijk is omdat die een paar maanden per jaar onder water staan en de rest van het jaar een stoppelveld vormen. Ik ken gezinnen die uit 4 generaties bestaan en in een huis wonen zonder tussenmuren, alleen wat doeken om het huis een beetje in te delen.
    Ik ben trouwens wel eens in zo’n bungalowpark geweest waarbij de huisjes van elkaar gescheiden zijn door parkeerplaatsen die elk afgeschermd kunnen worden door gordijnen. Op het nachtkastje lag ook een condoom. Verder niets bijzonders. Ik kwam daar omdat ik drie keer een weekend weg was met een Thais echtpaar en een derde Thai. Eén van de Thais regelde de overnachtingen en zorgde ook voor de betaling. En elke keer was dat in hetzelfde bungalowparkje in Roi Et. Nu zou je verwachten dat er ’s-avonds op het raam getikt zou worden of op de deur geklopt. Niets van dat alles. Het was er elke nacht zelfs buitengewoon rustig.

    • Danzig zegt op

     Hans, dat soort resorts vind je in heel Thailand en is steevast te herkennen aan lichtgevende borden met “24 (uur)” erop. Ook zijn de kamers vrijwel altijd ook voor slechts enkele (twee of drie) uren te huur en is er soms – slechts heel af en toe – geen kamersleutel beschikbaar.
     Aan duidelijkheid laten deze zaken weinig te raden over.

     • Danzig zegt op

      Nog even ter toevoeging, ik verblijf tijdens mijn reizen door Thailand, zowel alleen als met partner, meestal in dit soort resorts. De prijs-kwaliteit verhouding is nl. prima en de kamers zijn altijd schoon en met eigen badkamer, plus tv. Meestal, hoewel niet altijd, is er ook een koelkast aanwezig.

      • Hans Pronk zegt op

       Inderdaad Danzig, de kamer en badkamer waren in orde, alleen het bed was wat hard maar in ieder geval groot genoeg.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website