Een paar maal per jaar gaat Lung addie steevast naar Hua Hin. Hua Hin ligt op een 270 km ten noorden van de woonplaats van Lung addie en is voor hem heel gemakkelijk, zowel met de motor als met de wagen, te bereiken.

Jaren geleden was het om nieuwe plekken te leren kennen, doch de laatste jaren is het meer om culinair te genieten. In Hua Hin vindt de mens, net zoals in vele andere toeristische hotspots, het beste wat de farangkeuken te bieden heeft. Het is niet dat Lung addie niet van de Thaise keuken kan genieten, doch als vaste bewoner sedert reeds verschillende jaren, verlangt hij regelmatig naar onze eigen Europese specialiteiten. Als Vlaming, gekend als echte Bourgondiërs, heb ik wel een boontje voor de Franse keuken. Tevens heb ik, als amateurkok, ook de gelegenheid om hier speciale zaken te kunnen kopen welke ik in Chumphon niet kan vinden wegens het feit dat hier te weinig farangklanten zijn. In Hua Hin vind ik echte buitenlandse slagers, er is Food Makro, Blue Port ….

Deze uitstap was wel een beetje een speciale gelegenheid. We hadden namelijk een geplande samenkomst met enkele andere Belgen, allemaal bijna buren van Lung addie uit dezelfde woonplaats in België: een overwinteraar in Hua Hin, een overwinteraar in Pattaya en een bezoeker aan Thailand. Onze Pattaya man, reeds jarenlang een PP-er, is met geen stokken uit zijn geliefde Pattaya te krijgen, doch deze keer deed hij het wel en dit wegens het feit dat hij nu met de boot op een eenvoudige manier in Hua Hin kan komen. Verblijven deden we, op uitzondering van de Hua Hin overwinteraar, in het Hua Hin Terminal Hotel, Soi 88. Een goed hotel waar Lung addie reeds vroeger een paar maal verbleef en alle comfort, nodig voor een kort verblijf, biedt. Rustige omgeving, niet te ver van de stad verwijderd. (zwembad, fitness, snookerbiljart, ping pong …).

Nu iets meer over de culinaire uitstap:

De eerste avond ging het richting de oude stad. Hier zijn ontelbaar veel restaurants welke eigenlijk zowat allen het zelfde te bieden hebben. Aangeland in een Zwitsers restaurant. De menukeuze was voldoende en de kwaliteit goed te noemen, doch eigenlijk niets echt bijzonders. Ik heb er dus maar de naam van vergeten want het is dan ook  niets om echt over naar huis te schrijven. Laat ons stellen: prijs/kwaliteit goed… weet zelfs niet meer wat ik er besteld heb, dus geen echte indruk op Lung addie gemaakt.

 

Op donderdag strijkt ons gezelschap neer in het ALISSA (Frans) restaurant in de soi 88. Donderdag is de ‘mosseldag’ in dit restaurant. Mosselen in de witte wijn op het menu…. dus nemen. Hoewel ik hier thuis, aan de kust, elke dag verse mosselen kan kopen bestelde ik het toch hier. Een mooie portie mosselen, heel lekker en, heel voornaam, de schelpen waren heel goed gevuld met mosselvlees. Hier bij mij in de streek heb ik medelijden met de diertjes: grote schelpen maar weinig mosselvlees. Ik geef hen een dikke 8 op 10 voor dit menu. Goed interieur, heel vriendelijke bediening en …. Lung addie kan er weer eens Frans spreken, zowel met de patron als met de patronne.

Op vrijdag, na een bezoek aan Wat Huay Mongkol, gaan we tafelen in het vroegere ‘Chez Phillippe’ (een Belg) waar ik reeds eerder een paar maal, tot groot genoegen, geweest was. Phillippe heeft de zaak overgelaten aan een Franse chef en het noemt nu ‘L’Occitan’, een naam die verwijst naar het zuiden van Frankrijk. Ik had nog geen kennis gevonden welke me enige feedback kon geven betreffende de nieuwe chef, dus maar proberen. Het vleesmenu is heel beperkt tot steak, kotelet, kippefilet, lamsburger (Kebab) en varkenshaasje met een sausje van de chef. Alleen het laatste kon me bekoren want voor een kebab was ik niet gekomen. Lamsvlees kan me wel bekoren maar dan mag het wel lamsrack of lamsbout zijn, geen kebab. De vis- en Thaise gerechten waren meer uitgebreid op het menu. Ik moet stellen dat het haasje van uitstekende kwaliteit was, lichtjes rosé gebakken zoals het hoort, het sausje mocht er zeker zijn. Bediening perfect, dus niets op aan te merken. Van mij krijgt de nieuwe chef ook een dikke 8 op 10. (het adres van deze zaak is te vinden via Google).

Op zondag keren we terug naar het Alissa restaurant in Soi 88. Ik ben nogal lui aangelegd en wil ook met de wagen niet in het centrum van Hua Hin gaan rondrijden want daar is geen enkel plezier aan. Allissa is stapvoets te bereiken van het Hua Hin Terminal Hotel, dus liever lui dan moe. Mijn oog viel op iets wat ik in mijn streek nog nooit gevonden had: BOUDIN NOIR met appeltjes en een Gratin Dauphinois… moest niet verder in het menu bladeren, mijn keuze was reeds gemaakt. Meer dan 5 jaar geleden dat ik dit voor het laatst gegëten had en ik kan zeggen: het heeft me gesmaakt. De boudin  en de gratin waren zeer lekker. Een gesprekje met de patronne leerde me dat de boudin van een Franse slager, schuin tegenover het restaurant, kwam… goede info, daar ga ik morgen, alvoor naar huis te rijden zeker even binnen. Dit menu krijgt van Lung addie een 9 op 10.

Op de terugrit naar Chumphon heeft Lung addie een bezoekje aan Blue Port voorzien omdat hij daar produkten kan kopen welke niet in Chumphon te vinden zijn. Doch vanwege de tip van het Alissa restaurant gaat hij eerst bij de Franse slager binnen. Het eerste wat Lung addie ziet is een kommetje met ovengebakken leverpastei, dat is al veel belovend. Verschillende eigen bereidingen zijn er te koop: Chipolatas, Merguez, braadworsten, boudin noir… ook côte a l’os en dan nog van de 6de rib, lamsbout, eendeborst …. Lung addie mag proeven van de ovengebakken leverpastei en is meteen verloren…. het volledige kommetje wordt het zijne…. Alle vleeswaren worden netjes vacuum verpakt en een grote zak ijs wordt bijgeleverd om de frigobox koud te houden tot thuis. Blue port wordt links gelaten, niet meer nodig deze keer.

Ondertussen terug thuis waar de Hua Hin buit netjes in porties verdeeld wordt en ingevroren…..we kunnen er weer eens tegen….


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Leven als Single Frang in the Jungle: Een culinaire uitstap naar Hua Hin”

 1. Nonkelwin zegt op

  Smakelijk, want dat zijn de boergondische geneugtes die je in Thailand na een tijdje wel gaat missen.
  Al staat daar tegenover wel heel veel Thais culinair genot.
  Alles op zijn tijd. Zo vind ik beuling met appelmoes subliem in de belgische winters, heb ik hier nog niet gemist. Een lekkere pate of een stukske kaas echter wel.
  Smakelijk.

 2. Luc Houben zegt op

  Ik ben een paar keer naar Hua Hin geweest en denk altijd terug aan dat restaurant aan zee (het zijn er 2 op palen in de zee). Telkens heerlijke visgerechten gegeten. Bestaan die nog? Ik dacht gelezen te hebben dat die illegaal waren en afgebroken moesten worden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website